Dziś cieszę się z.....

nkba

#6411736 Napisano: 04.10.2017 20:29:15
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

wróciłam bez brukselki emotka Ale jutro dopadnę warzywniak, w którym z reguły ją kupuję i wrąbię z córcią wszystko emotka

Podpowiem - może to i banalne, może wiedza powszechna, ale... emotka Przed wrzuceniem do wody, natnij brukselkę na krzyż w głąbie - to pozbawi ją nieco charakterystycznej goryczki. emotka

Ożesz Ty... musiałeś tą fotkę wstawić? emotka A ja gotuję ją pod pokrywką - tak jak moja mama mi mówiła - właśnie dlatego, żeby nie była gorzka i zdaje egzamin emotka Ale Twój sposób też wypróbuję emotka
0 0

klamkorozec

#6411783 Napisano: 04.10.2017 21:58:14

Osobiście jestem zdania,że żadna metamorfoza nie jest Ci absolutnie potrzebna emotka A ta akcja z przemianą to jakaś, jak mniemam, nagroda w konkursie była

Dziękuję Ci Cudaczku, za miłe słowa, ale wiesz... mam świadomość, że ze mną szału nie ma emotka i jakoś z tym żyję. W Silesii we wrześniu był organizowany konkurs, na który trafiłam przypadkiem na fb, w którym trzeba było napisać czemu chce się metamorfozować emotka Wyskrobałam z rozpędu kilka zdań, nie licząc na nic i... byłam w szoku jak się okazało, że mnie wybrali. 
Tak wyglądałam po: http://katowice.n...t,id,tm.html     - zdjęcie nr 43 (niestety link bezpośrednio do fotki nie działa) - ok, niestety linku nie będzie, bo nie potrafię dodać. Zresztą nie ma czego żałować emotka
1 brucee 0

dolly

#6411788 Napisano: 04.10.2017 22:10:28
cb656 napisał(a):

Zacna porcja brukselki ugotowanej na lekko solonej wodzie. Ćwierć kostki masła rozpuszczone na patelni, do tego dosypane ok. trzech stołowych łyżek bułki tartej.
Zasmażone do zbrunacenia.
Talerz PRZEPYCHOTY emotka emotka
Takie jedzonko mnie dziś cieszy emotka

RRrraaaaaaaanyyyy , pamiętam do dzisiaj, jak w przedszkolu, podrzucałam ja innym dzieciom ze swojego talerza emotka
0 0

Gość: gosia16

#6411797 Napisano: 04.10.2017 22:26:09
klamkorozec napisał(a):

Osobiście jestem zdania,że żadna metamorfoza nie jest Ci absolutnie potrzebna emotka A ta akcja z przemianą to jakaś, jak mniemam, nagroda w konkursie była

Dziękuję Ci Cudaczku, za miłe słowa, ale wiesz... mam świadomość, że ze mną szału nie ma emotka i jakoś z tym żyję. W Silesii we wrześniu był organizowany konkurs, na który trafiłam przypadkiem na fb, w którym trzeba było napisać czemu chce się metamorfozować emotka Wyskrobałam z rozpędu kilka zdań, nie licząc na nic i... byłam w szoku jak się okazało, że mnie wybrali.  Tak wyglądałam po: http://katowice.n...t,id,tm.html     - zdjęcie nr 43 (niestety link bezpośrednio do fotki nie działa) - ok, niestety linku nie będzie, bo nie potrafię dodać. Zresztą nie ma czego żałować emotka

https://www.faceb...type=3&theater   czy to ta piękna pani? A ja uważam że zmiana świetnaemotka
1 brucee 0

klamkorozec

#6411800 Napisano: 04.10.2017 22:30:11
gosia16 - dzięki emotka   tego to nawet sama nie widziałam
1 brucee 0

klamkorozec

#6411803 Napisano: 04.10.2017 22:34:08
bruce - dziękuję - tak jak napisałam wcześniej ja też byłam zadowolona emotka miałam tam niezły ubaw
2 brucee, nkba 0

asantesana

#6411804 Napisano: 04.10.2017 22:34:39
cb656 napisał(a):

Zacna porcja brukselki ugotowanej na lekko solonej wodzie. Ćwierć kostki masła rozpuszczone na patelni, do tego dosypane ok. trzech stołowych łyżek bułki tartej.
Zasmażone do zbrunacenia.
Talerz PRZEPYCHOTY emotka emotka
Takie jedzonko mnie dziś cieszy emotka

Kurcze, brukselki mi się zachciało, gdzie ja ją teraz kupię emotka
Co do zasmażki, zmień kolejność, będzie zdecydowanie lepsza emotka  Najpierw na suchej patelni zrumień bułkę tartą mieszając co chwilę, dopiero na końcu (najlepiej już zestawić z ognia patelnię) rozpuść masło, wtedy jest chrupiąca, a nie ciapaja. Pyyyycha!
Szukam jutro brukselki.

taalvikki

#6411813 Napisano: 04.10.2017 23:08:42
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

wróciłam bez brukselki emotka Ale jutro dopadnę warzywniak, w którym z reguły ją kupuję i wrąbię z córcią wszystko emotka

Podpowiem - może to i banalne, może wiedza powszechna, ale... emotka Przed wrzuceniem do wody, natnij brukselkę na krzyż w głąbie - to pozbawi ją nieco charakterystycznej goryczki. emotka

to ja się cieszę z tej nowej wiedzy! brukselkę ubóstwiam, ale nie znałam tego patentu. 
1 jokan 0

nkba

#6411816 Napisano: 04.10.2017 23:16:14
cb656 napisał(a):

Podobnie, jak marchewkę czy głąb kapuściany albo kalarepkę, mniamu, mniamu emotka

No mam to samo!!! Marchewka z ogródka tylko otarta z piasku (moja corcia tez tak zajada emotka ) i kalarepki, i te głąby kapuściane, które są tak małe...  emotka ja wyjadam jeszcze z kalafiora emotka
0 0

izak1000

#6412082 Napisano: 05.10.2017 13:04:05
Cieszę się,że mój list polecony priorytet z paragonem na deskorolke z Żabki wreszcie dotarł do Avanti (od 26.09).
1 agakaz2 0

jokan

#6412093 Napisano: 05.10.2017 13:16:58
nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

Podobnie, jak marchewkę czy głąb kapuściany albo kalarepkę, mniamu, mniamu emotka

No mam to samo!!! Marchewka z ogródka tylko otarta z piasku (moja corcia tez tak zajada emotka ) i kalarepki, i te głąby kapuściane, które są tak małe...  emotka ja wyjadam jeszcze z kalafiora emotka

a jedliscie tego gląba, który zostaje z brokuła? kiedyś byłam na warsztatach kulinarnych i Pan powiedział, że szkoda tego wyrzucać, można obrac i dodać do zupy warzywnej albo zjść po obraniu - ja zawsze obieram z tej grubszej skóry i jem - smaczne i zdrowe:)
2 nkba, mama2006 0

nkba

#6412096 Napisano: 05.10.2017 13:18:40
jokan napisał(a):

nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

a jedliscie tego gląba, który zostaje z brokuła? kiedyś byłam na warsztatach kulinarnych i Pan powiedział, że szkoda tego wyrzucać, można obrac i dodać do zupy warzywnej albo zjść po obraniu - ja zawsze obieram z tej grubszej skóry i jem - smaczne i zdrowe:)

A owszem ale wolę z kapuchy lub kalafiora emotka Mam po prostu słabość do głąbów emotka
0 0

jokan

#6412097 Napisano: 05.10.2017 13:19:29
nkba napisał(a):

jokan napisał(a):

nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

A owszem ale wolę z kapuchy lub kalafiora emotka Mam po prostu słabość do głąbów  emotka

ale ten też jest smaczny, a chrupie niczym najprawdziwsza kalarepka emotka
2 nkba, mama2006 0

agakaz2

#6412109 Napisano: 05.10.2017 13:31:29
izak1000 napisał(a):

Cieszę się,że mój list polecony priorytet z paragonem na deskorolke z Żabki wreszcie dotarł do Avanti (od 26.09).

to nie za długo? miało dotrzeć w ciągu 5 dni roboczych
0 0

karolina651

#6412226 Napisano: 05.10.2017 17:02:51
izak1000 napisał(a):

Wystraszylam sie i sprawdzilam swoj list. Priorytet polecony wyslany 27.09, dostarczony 28.09. Ufffff  :)
1 agakaz2 0

izak1000

#6412292 Napisano: 05.10.2017 18:38:44
agakaz2 napisał(a):

izak1000 napisał(a):

to nie za długo? miało dotrzeć w ciągu 5 dni roboczych

No właśnie miał dotrzeć.. poszukiwania trwały 3 dni ale na szczęście Avanti było wyrozumiałe. emotka
0 0

kukunamuniu

#6412405 Napisano: 05.10.2017 20:57:56
Ciągle z tego samego od tamtego tygodnia - moja promotorka doceniła moją pracę mgr (osoby stąd  wypełniały ankietę emotka ) i wstępnie zaproponowała wspólną publikację. Niedługo obrona i zobaczymy co dalej emotka

Dziękuję raz jeszcze forumowiczom, którzy się przyczynili do fajnego badania emotka
2 brucee, defed 0

Agnes

#6412718 Napisano: 06.10.2017 13:11:48
cieszę się że tu zajrzałam bo dzięki temu bardzo zgłodniałam
0 0

Niebieska_Laguna

#6412725 Napisano: 06.10.2017 13:17:56
Miałam się wpisać do wątku Wkurza mnie, że wszystko jest do niczego, bo przez wichury moja okolica nie ma prądu i najprawdopodobniej zostanie tak do niedzieli... Szkoły zamknięte, sklepy też, zakłady pracy również. Ludzie nie mają wody, pociągi nie mogą jeździć. A ja wybrałam się 40 km do sąsiedniego miasta, żeby naładować laptop, telefon, powerbanki. Oczywiście wyjazd był spontaniczny. Zapomniałam parasolki i latałam po deszczu, gdzie tu mam wydrukować oświadczenie, gdzie kupić kolejny powerbank... Teraz głodna i zmoknięta czekam do wieczora, aż "uzbieram" trochę prądu do domu. Ale po wpisie bruce, o jej koleżance, która zmarła ubiegłej nocy, stwierdziłam, że jednak powinnam się cieszyć, że nikomu z moich bliskich ta wichura żadnej krzywdy nie zrobiła  emotka
2 nkba, 29renata 0

olunka

#6412730 Napisano: 06.10.2017 13:24:42
Niebieska_Laguna napisał(a):

Miałam się wpisać do wątku Wkurza mnie, że wszystko jest do niczego, bo przez wichury moja okolica nie ma prądu i najprawdopodobniej zostanie tak do niedzieli... Szkoły zamknięte, sklepy też, zakłady pracy również. Ludzie nie mają wody, pociągi nie mogą jeździć. A ja wybrałam się 40 km do sąsiedniego miasta, żeby naładować laptop, telefon, powerbanki. Oczywiście wyjazd był spontaniczny. Zapomniałam parasolki i latałam po deszczu, gdzie tu mam wydrukować oświadczenie, gdzie kupić kolejny powerbank... Teraz głodna i zmoknięta czekam do wieczora, aż "uzbieram" trochę prądu do domu. Ale po wpisie bruce, o jej koleżance, która zmarła ubiegłej nocy, stwierdziłam, że jednak powinnam się cieszyć, że nikomu z moich bliskich ta wichura żadnej krzywdy nie zrobiła  emotka

czy do ciebie dochodzą moje wiadomości? bo od wczoraj piszę a nic nie mam w wysłanych
0 0