Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5633905 Napisano: 12.04.2013 19:28:13
dolly napisał(a):

hehe bo Dianek łapie co popadnie, a potem w domu patrzy czy się przyda emotka i moje kurteczki też pewnie na allegro znajde emotka

no z tych rzecz to dla nas jest może ze 3-4 sztuki - o ile przyjdą emotka
reszta na firmę, choć sporo wiem, że znajomi wezmą bo im się nie chce polować emotka
0 0

Gość: quaqua

#5634178 Napisano: 13.04.2013 11:41:25
kali ... rozpakowujesz się już ? emotka
0 0

kalisto1986

#5634212 Napisano: 13.04.2013 13:00:25
quaqua napisał(a):

taaa chciałabym emotka
Leże zawinięta w kocyk i nadzoruje montaż szafy emotka
I jeszcze myślę co by tu zrobić,żeby zakupy same do mnie przyszły, bo sama nie mam siły się kulać, a przydałoby się jakiś obiad chłopakom zrobić
0 0

Gość: quaqua

#5634213 Napisano: 13.04.2013 13:05:04
kalisto1986 napisał(a):

quaqua napisał(a):

taaa chciałabym emotka
Leże zawinięta w kocyk i nadzoruje montaż szafy emotka
I jeszcze myślę co by tu zrobić,żeby zakupy same do mnie przyszły, bo sama nie mam siły się kulać, a przydałoby się jakiś obiad chłopakom zrobić

buuu.... a już myślałam, że to cisza przed burzą emotka No to dojrzewaj dalej emotka
0 0

kalisto1986

#5634215 Napisano: 13.04.2013 13:06:49
Dzisiaj jak nie padnę, bo robiłam do nocy i wstałam z samego rana, mam zamiar atakować okna, podłogi i ..... wszelkie inne sposoby na poród uskuteczniać emotka

Co z tego, że skurcze mnie męczą non stop, jak takie nie na porodówkę emotka
0 0

Gość: rachel

#5634230 Napisano: 13.04.2013 13:40:09
kalisto1986 ty jeszcze w dwupaku?? a tak liczyłam na tego 12 tego:p

Ja w zeszłym roku 13 o 23 trafiłam na porodówkę - jutro mamy roczek:) już nie mogę się doczekać:)) Pierwszy prezent dostaniemy od rossnetu - przytulankę i karty - miło z ich strony:))
0 0

#5634234 Napisano: 13.04.2013 14:08:58
kalisto1986 napisał(a):

Dzisiaj jak nie padnę, bo robiłam do nocy i wstałam z samego rana, mam zamiar atakować okna, podłogi i ..... wszelkie inne sposoby na poród uskuteczniać emotka

Co z tego, że skurcze mnie męczą non stop, jak takie nie na porodówkę emotka

eh kali, miałam to samo
skurcze owszem, ale nie porodowe bo szyjka nie miała zamiaru się sama ruszyć emotka gdy nie balonik to pewnie do teraz bym taka chodziła emotka :P emotka

0 0

kalisto1986

#5634247 Napisano: 13.04.2013 14:42:58
U mnie są skurcze i jest małe rozwarcie, ale nic więcej nie chce się ruszyć, aż się dziwie, bo ciągle zasuwam jak motorek.
Teraz polazłam, a raczej pokulałam się do sklepu na zakupy, tylko nie dźwigałam zakupów, a zgarnełam sąsiada po drodze to targania emotka . Mam dzisiaj dużo do zrobienia w domu, więc może coś się ruszy emotka
Tyle wytrzymałam to i jeszcze chwile wytrzymam mimo,że już straaaasznie ciężko
0 0

agusia147

#5634249 Napisano: 13.04.2013 14:53:58
kalisto1986 napisał(a):

U mnie są skurcze i jest małe rozwarcie, ale nic więcej nie chce się ruszyć, aż się dziwie, bo ciągle zasuwam jak motorek.
Teraz polazłam, a raczej pokulałam się do sklepu na zakupy, tylko nie dźwigałam zakupów, a zgarnełam sąsiada po drodze to targania emotka . Mam dzisiaj dużo do zrobienia w domu, więc może coś się ruszy emotka
Tyle wytrzymałam to i jeszcze chwile wytrzymam mimo,że już straaaasznie ciężko [/quote

To dobrego masz sąsiada, że dał się zaciągnąć emotka

0 0

#5634262 Napisano: 13.04.2013 15:50:13
kobity,
wiecie gdzie kupić pampersy active ale te takie majtkowe? (pants boy)
są w almie, ale znaleźliśmy tylko opakowania po 24szt i cena była z kosmosu

to są jedyne pieluchy, których młody nam nie przelewa i są w stanie nam wytrzymać 3h jak jesteśmy poza domem i nawet jedną nockę nam wytrzymały... tylko ich kupić nigdzie nie mogę emotka

majówka się zbliża, jednorazówki potrzebne, a tu taka lipa emotka
0 0

malutka456

#5634265 Napisano: 13.04.2013 16:00:52
kalisto1986 maz nie chce pomoc? emotka emotka ja jestem przed terminem, ale zaczelam juz mojego dreczyc emotka
0 0

kalisto1986

#5634272 Napisano: 13.04.2013 16:07:02
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 maz nie chce pomoc? emotka emotka ja jestem przed terminem, ale zaczelam juz mojego dreczyc emotka

Właśnie dzisiaj ogłosiłam koniec postu - wcześniej nawet nie miałam na to siły emotka O ile po całym dniu zasuwania nie padniemy emotka
Pobiegałabym po schodach, ale boje się,że bardziej ucierpi na tym mój kręgosłup, który ledwo zipie, niż wywoła to większe skurcze.

Tłumacze sobie,że mały nie jest gotowy jeszcze emotka
Jednak to jest termin z pierwszego usg więc też różnie to bywa
0 0

kalisto1986

#5634273 Napisano: 13.04.2013 16:08:48
dianek może poszukaj w necie ?
Ja ich nie widziałam nawet w marketach w ostatnim czasie
0 0

benasia

#5634283 Napisano: 13.04.2013 16:50:35
ja kupowałam te majtkowe pampersy w Realu na wakacjach - jeszcze mam nawet małą paczkę bo kupiłam kilka i rozmiar wieksze tez. Są dosyć fajne i pojemne ale cena jest wygórowana...
0 0

#5634288 Napisano: 13.04.2013 16:59:39
no właśnie w necie znalazłam droższe niż w almie emotka emotka w realu mąż być - nie znalazł emotka w makro też nie ma... do innych sklepów mamy kawał drogi, ale jak ktoś wie że są np w auchanach czy carrefourach to pojedziemy...

0 0

Gość: katrin22

#5634292 Napisano: 13.04.2013 17:05:06
Eh a ja mam do d..dzień emotka

Kubuś tak feralnie upadł, że nadział się wargą (między wargą dolną a brodą)na kant ściany, przebił na wylot skórę, bo ząbki ostre. Pojechaliśmy na pogotowie i na chirurgii zszyli to miejsce, ma 2 szwy. On płakał, ja płakałam, bo stałam wtedy przy Nim jak się przewrócił emotka i mąż też był obok...
Mam nadzieję, że będzie tylko ślad niewielki. Dobrze, że trafiliśmy na dobrego chirurga i na miłe pielęgniarki. Trzymały dziecko przy zszywaniu, ja musiałam wyjść, bo zemdlałabym. Mam na dzisiaj dość, pociesza mnie, że nosem nie uderzył i że Kubuś zachowuje się jakby nic się nie stało. Jedynie spać nie mógł, dopiero teraz zasnął.
0 0

agusia147

#5634299 Napisano: 13.04.2013 17:17:09
dianek napisał(a):

kobity,
wiecie gdzie kupić pampersy active ale te takie majtkowe? (pants boy)
są w almie, ale znaleźliśmy tylko opakowania po 24szt i cena była z kosmosu

to są jedyne pieluchy, których młody nam nie przelewa i są w stanie nam wytrzymać 3h jak jesteśmy poza domem i nawet jedną nockę nam wytrzymały... tylko ich kupić nigdzie nie mogę emotka

majówka się zbliża, jednorazówki potrzebne, a tu taka lipa emotka

Szukaj w realu, u nas są i są też w tesko.

kalisto1986 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

Właśnie dzisiaj ogłosiłam koniec postu - wcześniej nawet nie miałam na to siły emotka O ile po całym dniu zasuwania nie padniemy emotka
Pobiegałabym po schodach, ale boje się,że bardziej ucierpi na tym mój kręgosłup, który ledwo zipie, niż wywoła to większe skurcze.

Tłumacze sobie,że mały nie jest gotowy jeszcze emotka
Jednak to jest termin z pierwszego usg więc też różnie to bywa

Ale to nie zasuwanie po schodach tylko zbieganie w dół a właściwie zeskakiwanie emotka Tak mi lekarz mówił emotka

katrin22 napisał(a):

Eh a ja mam do d..dzień emotka

Kubuś tak feralnie upadł, że nadział się wargą (między wargą dolną a brodą)na kant ściany, przebił na wylot skórę, bo ząbki ostre. Pojechaliśmy na pogotowie i na chirurgii zszyli to miejsce, ma 2 szwy. On płakał, ja płakałam, bo stałam wtedy przy Nim jak się przewrócił emotka i mąż też był obok...
Mam nadzieję, że będzie tylko ślad niewielki. Dobrze, że trafiliśmy na dobrego chirurga i na miłe pielęgniarki. Trzymały dziecko przy zszywaniu, ja musiałam wyjść, bo zemdlałabym. Mam na dzisiaj dość, pociesza mnie, że nosem nie uderzył i że Kubuś zachowuje się jakby nic się nie stało. Jedynie spać nie mógł, dopiero teraz zasnął.

Biedactwo, utul go i ucałuj.
0 0

kalisto1986

#5634300 Napisano: 13.04.2013 17:17:10
Współczuje przeżyć emotka
Niestety to może i pierwsza, ale pewnie nie ostatnia rana wojenna.Ty będziesz to pamiętała,ale Kubuś jeszcze troszkę i zapomni i znowu będzie wariował emotka Mówi Ci to mama doświadczona w ranach wojennych emotka I to zazwyczaj rodzic bardziej przeżywa te wszystkie wypadki, niż samo dziecko.

agusia mi przyspieszyło skurcze z Domiśkiem ( chociaż i tak wszystko szybko się rozwijało) skakanie po schodach i bardziej skupiałam się na wchodzeniu, niż schodzeniu

Ehhh ja naiwnie myślałam,że montaż szafy to takie hop-siup emotka a to już z 6-7 godzin i jeszcze nie koniec emotka
0 0

#5634309 Napisano: 13.04.2013 17:34:02
kasiu, takie miejsce że powinno się szybko zagoić i bez przygód emotka teraz jeszcze będą rozbite kolana, łokcie, połamane ręce, nogi... bo z chłopakami to raczej takie klimaty emotka chyba trzeba się zacząć hartować (w sensie my - mamy emotka )
Benek od 3 dni chodzi z siniakiem na pół policzka emotka w żłobku wywalił w nogę od stolika do karmienia - nikt nie wie jak on to zrobił.. a że trafił kością policzkową to sinior piękny emotka

w rodzinie męża za to chodzi historia jak to jego brat sobie głowę rozbił - robili z moim mężulem salta (M. miał 6, brat z 10 lat) na materacu - oczywiście kto dalej
no i brat męża trochę za daleko poleciał, zrobił salto i przy wyjściu z fikołka wywalił czołem w regał

oczywiście w ryk, cała twarz we krwi, koszulka, oczy zalane, leje się po podłodze, taki rozbeczany, zakrwawiony wbiegł do salonu gdzie była teściowa - oczywiście wpadła w panike, pogotowie te klimaty

a co się stało? w sumie nic, jeden łuk brwiowy rozcięcie 0,5cm, drugi 15cm, w sumie 5 małych szwów, a krwi było jakby sobie czaszke rozwalił emotka oczywiście najbardziej pamięta teściowa emotka

mam nadzieje, że Benek mi takich rzeczy serwował nie będzie emotka
0 0

Gość: katrin22

#5634311 Napisano: 13.04.2013 17:35:27
Dzięki Agusia, jak wstanie utulę i ucałuję. Już pół dnia Go przepraszam, że nie upilnowałam.

Kasiu, jestem świadoma, że dziecko bez upadków, siniaków itp się nie uchowa, ale serce boli, jak słyszy się płacz dziecka. Mam nadzieję, że dużej blizny nie będzie, bo przebicie jest na pół centymetra, nie ma dużej opuchlizny, nawet ten szew jest pod wargą schowany.

A Ty jak się czujesz?
0 0