Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: quaqua
Straszna historia. Na pneumo szczepiliśmy na pierwszej wizycie od razu. Nasza pediatra powiedziała, że jak ktoś kiepsko finansowo stoi to odpuścić rota i ospę, a własnie pneumokoki dać.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak była położna to miałam koło 155/105
dziewczyny u mnie w rodzinie było zarażenie pneumo - ktoś był nosicielem nie wiedząc tego, odwiedził kuzynki córeczkę po urodzeniu tzn jak miała chyba ponad miesiąc. Nie było ciekawie, ale mała jakimś cudem wyszła z tego.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co myślicie?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia u nas w tesco od czwartku 2 kaszki po 10 z groszami będą. Co do sandałek właśnie ja też szukam młodemu i kurde u nas wszystkie są te z przodem zabudowanym a ja ich nie lubię bo strasznie się młodemu nogi w takich pocą. My szukamy odkrytych z przodu i z tyłu u nas się sprawdzają.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I jeszcze jedno pytanie -brac skórzane w środku czy bez róznicy?
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla starszaków i dla dorosłych polecam sandały campusa - genialne są ! Tylko właśnie z odkrytą piętą- ale trzymają nogę świetnie. W tamtym roku kupiłam takie sobie i identyczne Domiśkowi i sandały sprawdziły się nawet w górach - zdecydowanie wygodniej w nich było niż w adidasach, ciężko je zedrzeć w tym roku muszę sprawdzić, czy dla młodego są już za małe, a jesli tak to kupie identyczne - nawet sandały adidasa, czy reeboka nie sprawdziły nam się tak jak campusa
Gość: dianek
benasiu, wg najnowszych wytycznych prezentowanych przez ortopedów dziecięcych na konferencjach (również tych otwartych dla zwykłych ludzi), ważne by but dziecka do 2 roku życia był:
- z mięciutką podeszwą, którą da się wykręcić we wszystkie strony (nie zginającą się tylko poprzecznie, również podłużnie) - to but powinien się dostosować do nogi, a nie noga do buta
- wkładka powinna być profilowana, chyba że podeszwa jest na tyle miękka, że podłoże będzie odczuwane na stopie (efekt chodzenia na na bosaka/w skarpetach)
-nie musi być sztywnego zapiętka, jeśli dziecko prawidłowo stawia stopę, jest on zalecany dla dzieci,których stópki nie rozwijają się prawidłowo, chodzą wadliwie lub ich chód jest jeszcze nie wytrenowany tak jak być powinien (w praktyce dzieci do ok 1,5roku taki mają - można lekarza o to zapytać), niektóre sandałki mają tył zabudowany częściowo (z dziurkami do wentylacji) - taki też może być
info od dziewczyny, która w Wawie zaliczyła konferencję ostatnio
kalito, moje sandały campusa rozleciały się po 3 miesiącach
edit:
my kupiliśmy ostatnio w CCC, są niezłe przeceny, dostaliśmy porządne butki za 19zł
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W sumie tak jak piszesz to moj jest jeszcze mały - półtora roku wiec chyba lepiej z pięta zabudowaną a przód odkryty...
I takie fajne były skórzane w środku profilowane tylko nie pamietam czy całe zabudowane czy tył.
Ewentualnie były tez inne fajne ale bez skórzanej wkładki.
Ale u nas w CCC nie było przecen niestety na sandałki...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
podobne do tych http://www.google...&tx=82&ty=67 tylko bez rzepa z tyłu - i tył właśnie nie całkiem zabudowany, tylko z taką wentylacją jak w tych
od wewnątrz profilowane, a podeszwa mięciutka że można je zwinąć w rulonik w każdym kierunku, zapiętek mimo że nie pełny, to dla tak małej stopy sztywny (większe rozmiary miały już bardziej miękki, wiadomo)
jako sandały do piaskownicy czy do ogródka - będą idealne
takie miękkie ale nieco droższe widziałam jeszcze w smyku (nie pamiętam jaki tył miały) i było kilka modeli baren schuhe w deichmannie - też w promocjach u nas
ale to też trzeba mierzyć, bo co dzieć to inna stopa, żeby w podbiciu nie były za niskie itd
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zgadzam się tylko wahałam się jeszcze z tym przodem czy nóżka nie będzie lecieć do przodu ale latem chyba lepiej odkryty...
Wkładka wewnętrzna to chyba nie robi różnicy skórzana czy nie bo nie zawsze do modelu jaki by się chcialo jest wszystko takie jakie się chce... Zreszta nie pamiętam jakie modele jak miały wnetrze - jak bede kupowała to zobacze dokładnie ale chce poznać wasze doświadczenia
kali, crocsy są bez zapiętków - nic nikomu się nie obsuwa nijak
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: size
Z pewnym opóźnieniem, ale z wielką życzliwością życzę Wam Kobietki wszystkiego co najlepsze! Bądźcie zdrowe i cieszcie się sobą
Wielkie gratulacje
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.ccc.eu...s/catalog/all/310638
te tez sa fajne ale zabudowane i nie wiem czy nie za mocno i nie bedzie nozka sie pocic:
http://www.ccc.eu...alog/cat-2687/310622
http://www.ccc.eu...alog/cat-2687/310636
a takie na podwórko do piasku by mogły byc:
http://www.ccc.eu...alog/cat-2687/295624
Benasiu, w tym wieku co ma Miki kupiłabym chyba z zapiętkiem, czy jak to się nazywa. Stópka trzymająca się mocno tylnej krawędzi wkładki. Zamknięta. Przód natomiast pozostawiłabym (jak sama zrobiłam) otwarty, aczkolwiek zwróciłabym uwagę czy: trzyma stopę wystarczająco - by nie przechodziła do przodu. My mieliśmy super sandałki z tyłem trzymającym i trzema regulacjami z przodu. Stopa nie uciekała i Myszy noga się nic nie koślawiła. Ogólnie stawiam na zabudowany tył, przód myślę, że w zależności od potrzeb - dobrze dobrany but nie daje efektu "pingu" a stópka się nie poci.
Z uwagami dianki o podeszwie zginającej się wzdłuż nie czytałam/nie słyszałam o nich, ale akurat Jej opinii mogłabym zaufać.
Co do typów, które podałaś, wszystkie wydają mi się fajne. Nie szalejcie z ilością
A moja uwaga jest taka - z własnych doświadczeń - zaraz będzie gorąco, kupcie to, w czym Miki pójdzie przejściowo np. nr 1 lub 4 (trochę odkryta pięta) a potem tylko sandałki - stópka trzymająca się (obejmująca kostkę, zabudowana), reszta jak najbardziej udostępniająca powietrze.
Goła nóżka powinna w upał oddychać - a Mikuś i tak Wam zrobi żart i z każdych sandałów wyrośnie
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale te znowu nie są za bardzo takie wyciete...
No nie łatwo znaleźć w odpowiednim rozmiarze, z zabudowanym tyłem i dobrze trzymajace -czuje ze czekać nas będzie poszukiwanie i duzo przymierzania...
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kaliś, cieszę się, że tu jesteś tak szybko:) Bartoszek tudzież Tusiek mniemam, ze ma się dobrze
Pozdrawiam Was mocno