Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5649405 Napisano: 08.05.2013 14:05:26
allice, to od razu na piszę
Bobolider ma beznadziejne wkłady chłonne - chłoną mniej niż ręcznik z ikei chociaż to niby mabus czy mikrofibra...

aio lolipop są dość mało chłonne, tak na godzinkę starczą (u nas na 1 siknięcie), za to formowanki polecam! i te bambusowe i mikrofibrowe (fluffy)

co do tej formowanki agny - u nas długi język się nie sprawdził, młody zbyt ruchliwy bym mogła mu taką pieluchę odpowiednio założyć - ale to wiadomo - zależy od dziecka

formowanki little lamp bpodobne do tych lollipop - polecam emotka

allice, dzisiaj wieczorem postaram się podesłać ci co mam takiego co by wam pasowało, może coś was zainteresuje emotka będzie tego trochę, też w typowo dziewczyńskich kolorkach emotka

kalisto, Benek jak miał niecałe 2 miesiące to gruby wkład bambusowy przelewał jednym siknięciem... 2 wkłady mi się rozjeżdżały, więc zostały prefoldy...
emotka

w ogóle - jakbyś w przyszłości szukała flipów na rzepy to będę mieć na zbyciu, kupione nowe, benek używa sporadycznie
0 0

benasia

#5649413 Napisano: 08.05.2013 14:13:08
wy mi lepiej napiszcie co ja mam zakładac na dupke mojemu odpieluchowujacemu sie Szkrabowi? siku i kupke robi do nocnika/toalety ale nie zawsze daje znac i jak to w zyciu bywa w pampersa tez robi... a teraz jest dla nas TEN czas by skończyć z pieluchami emotka
0 0

kalisto1986

#5649419 Napisano: 08.05.2013 14:20:16
Ja flipa mam jednego i chyba mi starczy,bo jak Bartuś wyrośnie z noworodkowych to dokupie otulacze kokosi - na razie z puli one króluje jak dla mnie.
A przesikiwał Ci taki zwykły wkład bambusowy, czy składany ? Ja bardzo lubie składane kokosi i dzisiaj przyszedł mi ręczniczek bambusowy, tak miły,że aż szkoda do pieluchy emotka podobno jest mega chłonny.
Mikrofibre to Bartuś teraz przesikuje, ewentualnie bardziej wytrzymałe są te firmowe np fuzziebunz, jeszcze milovie przetestuje
0 0

#5649429 Napisano: 08.05.2013 14:25:26
alice,
tak na szybkiego
http://allegro.pl...zka-i3209915996.html - zgrabna, wąska w kroku, mikropolarek złapał "kulki" w praniu - trzeba go oskubać i będzie idealna, dla was 15zł

http://allegro.pl...aio-i3219226407.html aio bambusowa, z kieszonką na wkłądy dodatkowe (ładujesz do środka co chcesz i ile chcesz), zgrabna, rozmiar regulowany, dla was 30zł

http://allegro.pl...r-2-i3219186805.html z kieszonką do której ładujesz ile chcesz wkładów, używane przez nas na nocki, rzep sfatygowany ale jeszcze trzyma i potrzyma trochę emotka troszkę są sztywne, można by im zaserwować kwaskowanie żeby zmiękły, dla was 15 zł/szt

nowe wkłądki polarowe (dają uczucie suchości, ułatwiają utrzymanie czystej pieluszki) też mam http://allegro.pl...tis-i3212245566.html kolorki do wyboru

i perełka - http://allegro.pl...ies-i3207733411.html świetna kieszonka, lekko falbaniasta, rok temu nówki były po 59zł, teraz nie wiem ile kosztują, dla was 20zł

mam jeszcze kilka fajnych formowanek w waszym rozmiarze, jakbyś była zainteresowana to daj znać, zrobię fotki

wkładów jakichś też mogę poszukać, i jak mówię - ręczniki ikeowskie mogę kupić bez żadnej prowizji (mieszkam zaraz koło ikei)

coś to pisaj
0 0

monika1985monik

#5649605 Napisano: 08.05.2013 18:01:44
allice jeżeli kupisz te co pokazałaś w linku z allegro i będziesz je stosować tylko z tym wkładem to po 1 małym siknięciu będą całe mokre emotka więc jak byś już takie kupowała musisz dołożyć dodatkowy wkład.
0 0

Gość: prodiament

#5649616 Napisano: 08.05.2013 18:22:13
O rany, dziewczyny, ależ mi stopy spuchły - pierwszy raz wyglądają jakby nie były moje, jakby mnie jakaś pszczoła użądliła, ojjj... Wcześniej też mi puchły, ale tak raczej delikatnie, nie to co dziś! Macie na tę opuchliznę jakieś sposoby?
0 0

abodak

#5649618 Napisano: 08.05.2013 18:30:05
prodiament napisał(a):

O rany, dziewczyny, ależ mi stopy spuchły - pierwszy raz wyglądają jakby nie były moje, jakby mnie jakaś pszczoła użądliła, ojjj... Wcześniej też mi puchły, ale tak raczej delikatnie, nie to co dziś! Macie na tę opuchliznę jakieś sposoby?

mi pomagal odpoczynek i polozenie stop wyzej niz reszta
0 0

benasia

#5649646 Napisano: 08.05.2013 19:34:29
abodak napisał(a):

prodiament napisał(a):

dokładnie - mi tak spuchły po porodzie, miałam dosłownie sloniowe jak nigdy w życiu takich nie mialam
0 0

#5649661 Napisano: 08.05.2013 19:57:31
benasia napisał(a):

abodak napisał(a):

prodiament napisał(a):

dokładnie - mi tak spuchły po porodzie, miałam dosłownie sloniowe jak nigdy w życiu takich nie mialam

no dokładnie takie "słoniowe" mi się zrobiły, a to jeszcze 8 dni do terminu porodu. mam nadzieję, że to jednorazowy wyskok z powodu zmiany temperatur, bo jak tak ma wyglądać każdy kolejny dzień, to żadnych butów nie wcisnę jadąc do szpitala emotka
0 0

Gość: quaqua

#5649666 Napisano: 08.05.2013 20:02:59
prodiament napisał(a):

no dokładnie takie "słoniowe" mi się zrobiły, a to jeszcze 8 dni do terminu porodu. mam nadzieję, że to jednorazowy wyskok z powodu zmiany temperatur, bo jak tak ma wyglądać każdy kolejny dzień, to żadnych butów nie wcisnę jadąc do szpitala emotka

Przygotuj na tę ewentualność japonki emotka Ja wychodziłam ze szpitala w crocksach, a widziałam też dziewczynę właśnie w takich kąpielowych japonkach emotka
0 0

agusia147

#5649681 Napisano: 08.05.2013 20:25:42
prodiament napisał(a):

benasia napisał(a):

abodak napisał(a):

prodiament napisał(a):

Mnie puchnie ale tylko ta co złamana była w kostce.
0 0

Gość: allice

#5649686 Napisano: 08.05.2013 20:35:32
dianek podeślij mi co tam masz ciekawego z pieluszek (najlepiej z cenami) może coś wybiorę emotka
0 0

#5649700 Napisano: 08.05.2013 20:49:18
pw leci
0 0

agusia147

#5650027 Napisano: 09.05.2013 11:42:32
Troszkę ciuszków na sprzedaż: http://allegro.pl...g.php?us_id=27178526 na razie wrzuciłam same nówki, potem wrzucę więcej, mam pełno po Kamisiu.
0 0

bridget

#5650202 Napisano: 09.05.2013 15:16:40
hej,
wyszłam dzis ze szpitala a tu znow bombardujaca wiadomosc z przedszkola, ze u Wikiego w grupie panuje szkarlatyna juz 4 dzieci chorych, a moj syn narzekał na ucho... czy to moze jakos dziecku zagrazac? poczytam co u Was bo jestem do tylu...:(
0 0

Gość: katrin22

#5650215 Napisano: 09.05.2013 15:30:00
keiti78zg, może Ty się odizoluj od Synka... bo nigdy nic nie wiadomo.

A Ty jak się czujesz?
0 0

emotka

#5650221 Napisano: 09.05.2013 15:33:49
A my nadal w szpitalu. Córeczka szlifuje opalenizne na wielkie wyjście. Niestety ja tez mam problem z opuchnietymi stopami. Jest dramatycznie. Wypoczynek, trzymanie nóg w górze, spraye i masc nie pomagają... Mam wrażenie, ze popeka mi skóra. Jest dużo gorzej niz przed porodem. Moze jednak ktoś zna jakiś magiczny specyfik? Pozdrawiam...
0 0

bridget

#5650227 Napisano: 09.05.2013 15:40:29
czuje sie dobrze, dzwoniłam do gin, powiedziała ze nie wie czy mi zagraza, dzwoniłam do pediatry mowiła cos o przebiegu ze to wirusowe jak angina, ze na razie obserwowac, nie widze gołym okiem objawów, czyli nalotu na jezyku, wysypki, wysokiej temp, ale jutro nie idzie do przedszkola i mowiła zeby go przetrzymac tydzien w domu, ale czy to da cos? sadze ze zanim sie inne dzieci pozarazaja bedzie trwalo dluzej niz tydzien i tak szybko sie choroby nie wyplni z przedszkola, poza tym nei mam wciaz wynikow amnio, powinny byc teoretycznie w srode, nie ma lekarza ze na urlopie i ze one w rejestracji nie maja wgladu... i znow stres....czy sciema czy co?
0 0

#5650234 Napisano: 09.05.2013 15:48:09
bridget napisał(a):

czuje sie dobrze, dzwoniłam do gin, powiedziała ze nie wie czy mi zagraza, dzwoniłam do pediatry mowiła cos o przebiegu ze to wirusowe jak angina, ze na razie obserwowac, nie widze gołym okiem objawów, czyli nalotu na jezyku, wysypki, wysokiej temp, ale jutro nie idzie do przedszkola i mowiła zeby go przetrzymac tydzien w domu, ale czy to da cos? sadze ze zanim sie inne dzieci pozarazaja bedzie trwalo dluzej niz tydzien i tak szybko sie choroby nie wyplni z przedszkola, poza tym nei mam wciaz wynikow amnio, powinny byc teoretycznie w srode, nie ma lekarza ze na urlopie i ze one w rejestracji nie maja wgladu... i znow stres....czy sciema czy co?

keiti - raczej by nikt nie ściemniał, bądź dobrej myśli
0 0

#5650238 Napisano: 09.05.2013 15:50:27
emotka napisał(a):

A my nadal w szpitalu. Córeczka szlifuje opalenizne na wielkie wyjście. Niestety ja tez mam problem z opuchnietymi stopami. Jest dramatycznie. Wypoczynek, trzymanie nóg w górze, spraye i masc nie pomagają... Mam wrażenie, ze popeka mi skóra. Jest dużo gorzej niz przed porodem. Moze jednak ktoś zna jakiś magiczny specyfik? Pozdrawiam...

emotka - mi niestety od wczoraj nic nie pomogło, mimo leżenia przy ścianie i trzymania nóg w górze. Miałam nadzieję, że opuchlizna zejdzie przez noc, ale jest tak jak wczoraj emotka
0 0