Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
To samo pomyślałam
Zawsze samo może się zaplanować
Hehe znam kilka mam, które mówiły "Jedno i koniec", a rodzinka i tak się powiększyła
Ja chciałabym podchować mojego urwisa, a potem się pomyśli
abodak
Postów 2220
Data rejestracji 29.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 13
ja tez taką jedna znam widzę ją codziennie w lustrze
klik dla dzieci,to tylko chwilka http://www.dobryklik.pl/
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moj urwis własnie się obudził
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Albo samo wyjdzie
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
abo oj tam, planowalas,ale nieswiadomie
benasia mój urwis okupuje moje rece
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A gdy nasz tata wróci z pracy to jedziemy na działkę i do wieczora Miki będzie biegał lub jeździł naszym autem bo uwiebia siedzieć za kierownicą
Gość: dianek
miał mieć 2 rodzeństwa
ale teraz wiem, że nie mam czasu na drugie dziecko a o trzecim już nie mówię
jedno nam starczy
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja sama wiem po sobie że jak się młody urodził to po tych bólach i męczarniach powiedziałam nigdy w życiu nie będzie 2 potem młody dawał w kość nie chciał spać i w ogóle diabełek zawsze z niego był który dawał mocno w kość ale nagle przyszło że chce znowu "maluszka" i co teraz pluje sobie w brodę że jest między nimi o rok za dużo różnicy
Gość: dianek
na początku myśleliśmy o 2 lub 3 dzieci, teraz wiemy, że czas i chęci mamy tylko na jedno
od zmieniania pieluch naprawdę znacznie bardziej wolę np. wspólny wypad na rowery, leżenie w trawie i słuchanie ptaków itp
nie mogę się doczekać, aż będę mogła o tym z moim synkiem porozmawiać - bo rozmowy na migi mi nie wystarczają
kolejne dziecko = jeszcze mniej czasu dla siebie i dla mojego syna, stracilibyśmy na tym wszyscy - dla mnie bez sensu
nie wiem jak Ty zaczynasz swój dzień, ale ja wstaję o 5:30, biegiem robię swoją ulubioną kawę i siadam przed komputerem, żeby w spokoju jeszcze posiedzieć godzinkę przy pracy, którą uwielbiam, później wstaje Benek, mam dla niego 1-5h czasu, tylko dla niego - później idziemy do żłobka, a ja wracam do domu i pracuję do 15, później biegnę po młodego, znów mam 2h czasu tylko dla niego, jak z pracy wraca mąż, to ostatnie 2h spędzamy w trójkę, a po 19:30, gdy Benio śpi jest czas dla siebie - czas na dokończenie pracy, na relaks, czytanie książek, granie na komputerze czy w planszówki, napicie się piwa bądź wina w świętym spokoju, narysowanie czegoś, namalowanie, napisanie czegoś do szuflady, jak się nazbierał nadmiar emocji... zazwyczaj chwilę po 23 padam już totalnie i niestety trzeba iść spać (strata czasu podobna jak czynność jedzenia, no ale co zrobić - trzeba )
nie widzę w takim dniu czasu na drugie dziecko i tyle
chociaż znam kobiety, które mają takie twórcze ADHD jak ja i zdecydowały się na drugie dziecko - ale we wszystkich przypadkach było to jak już pierworodne poszło do szkoły
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no i co papugujesz, papużko
a jaka to różnica?
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W sumie prawie 3 lata jest między nimi różnicy.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i uważasz, że za duża?
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Antykoncepcja jest zaalita
A jaką metodę wybrałaś?
PS. Odnośnie jeszcze szpitala, to u nas szczepią na gruźlicę zaraz po urodzeniu.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: size
Doskonale Cię rozumiem
Żyliśmy na wariackich papierach przez dwa lata-dzisiaj czuję, że spokojnie mogą zostać moje. Nikomu nie życzę.
Ale fakt - moje dziecko daje mi poczucie radości i sensu w totalne zainwestowanie w nie i czasu i uczuć. Chociaż ona miała to wszystko
Ale komuś, kto ma potrzebę realizacji, nie rekomendowałabym pośpiechu
Smutno to zabrzmiało, ale nie miałam takiej intencji
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Fakt, Size, gorzko to zabrzmiało
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
No nie wiem co odpowiedzieć. Mówię jak jest.
Gorzko to nadużycie
Teraz niech zabiją we mnie jeszcze poczucie przywiązania itp.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja początkowo ubolewałam nad tak dużą różnicą wieku, bo, aż 7 lat, ale teraz widze dużo pozytywów z tego
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na pewno. Ja mam siostrę starszą o 9 lat i mamy super kontakt.
Ja też mam siostrę starszą o 9 lat, kontakt "bliski" nawiązałyśmy jak miałam lat 15. Od tamtej chwili jest błogo i fajnie. Wcześniej bywało różnie. Ale perspektywa jest