Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5653519 Napisano: 14.05.2013 22:19:36
A ja mam brata starszego o 9 lat i kontakt nawiązaliśmy dopiero wtedy jak nam się dzieci w podobnym wieku urodziły emotka
0 0

kalisto1986

#5653523 Napisano: 14.05.2013 22:27:09
Ja mam siostrę młodszą o 6 lat i kontakt załapałyśmy jak się wyprowadziłam, a dopiero od jakiegoś czasu mogę powiedzieć,że jest świetnie, a ze starszą o 3,5 roku dopiero teraz mam jako taki kontakt, ale jak nie widzimy się dłuugi czas to jakoś bardzo za sobą nie tęsknimy emotka
Jak pojechałyśmy w tamtym roku wszystkie razem na urlop to myślałam,że obie zrzucę z najwyższej góry w przepaść emotka Jednak tutaj dużą role odgrywają rodzice i myślę,że jeśli oni nie stworzą tej więzi to może być ciężko.

Ehh Dominik ma limo giganta na oku coś czuje,że jutro będzie miał piękne fioletowe oko emotka
0 0

Gość: size

#5653533 Napisano: 14.05.2013 22:39:15
kalisto1986 napisał(a):

Jednak tutaj dużą role odgrywają rodzice i myślę,że jeśli oni nie stworzą tej więzi to może być ciężko.

Kalisto, tu się zgodzę, siostra walczy o porozumienie między swoimi chłopakami - 19 i 13 lat. I jest kiepsko. Walczą o wszystko, starszy nie potrafi kompletnie odpuścić - gdzieś jest błąd w wychowaniu, Młody chciałby akceptacji brata,ale że jej nie ma to wytacza straszne wojny. Póki co u nich nadal trwa ZŁOOO...

Rodzic może/powinien? ukierunkować jakoś uczucia. Ale czy zawsze się to da zrobić?
0 0

kalisto1986

#5653558 Napisano: 14.05.2013 23:01:43
size napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Jednak tutaj dużą role odgrywają rodzice i myślę,że jeśli oni nie stworzą tej więzi to może być ciężko.

Kalisto, tu się zgodzę, siostra walczy o porozumienie między swoimi chłopakami - 19 i 13 lat. I jest kiepsko. Walczą o wszystko, starszy nie potrafi kompletnie odpuścić - gdzieś jest błąd w wychowaniu, Młody chciałby akceptacji brata,ale że jej nie ma to wytacza straszne wojny. Póki co u nich nadal trwa ZŁOOO...

Rodzic może/powinien? ukierunkować jakoś uczucia. Ale czy zawsze się to da zrobić?

w moim przypadku brak kontaktu z młodszą siostrą w okresie dzieciństwa ewidentnie leży po stronie rodziców, a raczej mojej mamy, moim zdaniem jeśli od pierwszych dni stworzy się nawet nieświadomie klimat w którym dziecko jest zazdrosne, to zawsze będzie ta rywalizacja między nimi. Może inaczej zazdrość każdy ma prawo czuć, ale rodzice muszą zrobić wszystko,żeby nie dawać do niej powodów, bo takie coś później strasznie się odbija.
0 0

#5653577 Napisano: 14.05.2013 23:38:30
kalisto1986 napisał(a):

w moim przypadku brak kontaktu z młodszą siostrą w okresie dzieciństwa ewidentnie leży po stronie rodziców, a raczej mojej mamy, moim zdaniem jeśli od pierwszych dni stworzy się nawet nieświadomie klimat w którym dziecko jest zazdrosne, to zawsze będzie ta rywalizacja między nimi. Może inaczej zazdrość każdy ma prawo czuć, ale rodzice muszą zrobić wszystko,żeby nie dawać do niej powodów, bo takie coś później strasznie się odbija.

Myślę podobnie.
Nie będę się wgłębiać w temat bo mnie nie dotyczy. Myślę, że masz całkowitą rację.
0 0

kalisto1986

#5653582 Napisano: 14.05.2013 23:45:18
Ja mam teraz swego rodzaju bzika,żeby nie popełnić tego samego błędu emotka Nie chciałabym,żeby chłopcy mieli do siebie negatywne nastawienie. Mam w rodzinie przykład, gdzie czwórka rodzeństwa od zawsze była ze sobą bardzo blisko, zresztą ja sama jestem z trójką z nich baaardzo zżyta i marze, żeby i u nas tak się ułożyło
0 0

#5653588 Napisano: 15.05.2013 00:05:18
kalisto1986 napisał(a):

Ja mam teraz swego rodzaju bzika,żeby nie popełnić tego samego błędu emotka Nie chciałabym,żeby chłopcy mieli do siebie negatywne nastawienie. Mam w rodzinie przykład, gdzie czwórka rodzeństwa od zawsze była ze sobą bardzo blisko, zresztą ja sama jestem z trójką z nich baaardzo zżyta i marze, żeby i u nas tak się ułożyło

Będzie dobrze emotka

Edycja kosztowała mnie multum wykasowanej treści emotka
0 0

kalisto1986

#5653596 Napisano: 15.05.2013 00:25:15
przeczytałam przed edycją emotka

ps pewnie,że będzie dobrze emotka Domiś już chodzi i powtarza,że jak Bartuś zacznie chodzić nauczy go tańczyć - tylko nie wiem, czy to jest powód do radości emotka
0 0

#5653600 Napisano: 15.05.2013 00:49:49
kalisto1986 napisał(a):

ps pewnie,że będzie dobrze emotka Domiś już chodzi i powtarza,że jak Bartuś zacznie chodzić nauczy go tańczyć - tylko nie wiem, czy to jest powód do radości emotka

I super, bo to do Ty było emotka
Mam otwarte napisane okno obok emotka

Co do reszty:
:):):)
Jak Dominik zacznie uczyć Młodszego tańczyć to będzie wesoło

emotka
Bartoszek, poza warsztatem, będzie miał (oprócz trenera emotka ) pewną publikę i ponadprzeciętną koordynację emotka

0 0

#5653601 Napisano: 15.05.2013 00:52:51
kalisto1986 napisał(a):

I super, bo to do Ty było emotka
Mam otwarte napisane okno obok emotka

Co do reszty:
:):):)
Jak Dominik zacznie uczyć Młodszego tańczyć to będzie wesoło

emotka
Bartoszek, poza warsztatem, będzie miał (oprócz trenera emotka ) pewną publikę i ponadprzeciętną koordynację emotka

0 0

#5653605 Napisano: 15.05.2013 01:15:14
Przepraszam za post pod postem, sieć chyba przestała mi działać na chwilę i stąd to podwójne wklejenie emotka .
Miłej nocki emotka
0 0

Gość: dianek

#5653628 Napisano: 15.05.2013 07:55:04
kalisto1986 napisał(a):

diana czyżby mirena ?
Ja początkowo ubolewałam nad tak dużą różnicą wieku, bo, aż 7 lat, ale teraz widze dużo pozytywów z tego emotka Dominik nie jest zazdrosny, możemy poświęcić jednemu i drugiemu dużo uwagi, bo teraz każdy ma inne potrzeby, mam nadzieje ze jak bedą starsi będą mieli ze sobą kontakt

ano, mirena
tylko nie wiem czy już, czy za 2-3 miesiące (miało być już, ale 2 tygodnie temu coś mi hormony zwariowały, chyba będę musiała znowu badania porobić emotka )

co do tej różnicy wieku
między mną, a moją siostrą jest niecałe 3,5 roku. Kontaktu ze sobą nie miałyśmy nigdy żadnego. Wieczna wojna, brak wspólnych zabaw od małego. Rodzice starali się jakoś nas zbliżyć, ale się nie dało - mamy kompletnie różne charaktery. Ja jako dziecko wspinałam się po drzewach, brałam z chłopakami w piłkę, bawiłam się samochodami itp., moja siostra w tym czasie stroiła swoje lalki w sukienki lub razem z koleżankami na wzajem robiły sobie jakieś fryzury
z biegiem czasu ta różnica się nie zacierała - ja się zajawiłam wspinaczką, sportami ektremalnymi, górami, sis natomiast wolała modę, wizaż, szybko kosmetologia jej wpadła w oko, chemia kosmetyczna

bez względu na to ile by było różnicy wieku między nami - i tak nie byłoby o czym gadać
w sumie dopiero jak ona poszła na studia to się znalazły wspólne tematy - jak uczyć się do kolosów, jak przepchnąć pierwszą sesję, radzić sobie ze stresem, jak sobie poukładać wszystko, żeby jakoś przeżyć od tej 8-20 na uczelni (obie miałyśmy dość ciężkie kierunki studiów)

jak jej się dzieć urodzi to pewnie znów się pojawi wspólny kolejny temat

ale dzieciństwo... emotka obie miałyśmy pretensje do rodziców że musimy mieć rodzeństwo emotka

dobra, wracam do roboty, jak ktoś jeszcze chętny na zakupy u mnie to piszcie, cenki do negocjacji (allice dzisiaj powinna mieć paczuszkę to powie czy zadowolona, czy nie emotka )
0 0

Gość: allice

#5653642 Napisano: 15.05.2013 08:44:15
Dianek czekam, czekam na paczuszkę emotka Jestem bardzo ciekawa cudów, które do mnie wysłałaś emotka
0 0

#5653940 Napisano: 15.05.2013 15:29:09
Dziewczyny piszę tu, bo któraś szukała sandałków emotka Mam do sprzedania Walky rozmiar 21 i Nike rozmiar 23. Jedne i drugie są praktycznie nieużywane. JAkby któraś była zainteresowana, to podeślę link do all emotka
0 0

benasia

#5653956 Napisano: 15.05.2013 15:40:31
My kupilismy teraz te sandałki
http://www.ccc.eu...s/catalog/all/310638

choć wahałam się jeszcze nad takimi fajnymi z smyka sandałkami ale zwyciężyła w tych wkładka profilowana której nie było w tych bucikach z smyka.
0 0

#5653967 Napisano: 15.05.2013 15:45:21
benasia napisał(a):

My kupilismy teraz te sandałki
http://www.ccc.eu...s/catalog/all/310638

choć wahałam się jeszcze nad takimi fajnymi z smyka sandałkami ale zwyciężyła w tych wkładka profilowana której nie było w tych bucikach z smyka.

Bardzo fajne emotka Ja jeszcze nie kupiłam Kubusiowi sandałków, ale mam w planach. Mój też musi mieć sztywne z tyłu nad piętą emotka Mały teraz śmiga w trampkach.
0 0

benasia

#5654002 Napisano: 15.05.2013 16:04:06
moj też Kasiu na podwórko biega w trampkach, a jak takie wyjściowe to mamy skórzane takie fajne buciki emotka

A mam pytanie co sądzicie o takim rowerku biegowym - bo dużo takich widziałam w sklepach
http://allegro.pl...lly-i3219723765.html

Czy lepiej metalowy taki bardziej rowerowy
http://allegro.pl...ony-i3223666837.html
Na takim Chicco wczoraj widziałam chłopczyka -miał 3 lata ale podobno od zeszłego roku na nim śmiga a więc od 2 roku.

Bo myślę że gdy Mikuś będzie mial 2 lata trzeba bedzie coś nabyć ale teraz robię już rozeznanie emotka
0 0

agusia147

#5654005 Napisano: 15.05.2013 16:07:14
benasia napisał(a):

moj też Kasiu na podwórko biega w trampkach, a jak takie wyjściowe to mamy skórzane takie fajne buciki emotka

A mam pytanie co sądzicie o takim rowerku biegowym - bo dużo takich widziałam w sklepach
http://allegro.pl...lly-i3219723765.html

Czy lepiej metalowy taki bardziej rowerowy
http://allegro.pl...ony-i3223666837.html
Na takim Chicco wczoraj widziałam chłopczyka -miał 3 lata ale podobno od zeszłego roku na nim śmiga a więc od 2 roku.

Bo myślę że gdy Mikuś będzie mial 2 lata trzeba bedzie coś nabyć ale teraz robię już rozeznanie emotka

Odnośnie rowerka biegowego, to gdzieś widziałam taki "rosnący" z dzieckiem, czyli by posłużył dłużej. Ale mnie samej się bardziej podobają te drewniane, mimo, że chyba są mniej trwałe.
0 0

#5654006 Napisano: 15.05.2013 16:07:40
Asiu mnie te drewniane nie przekonują. Też szukam biegowego, ale chcę kupić niedługo i jeszcze fotelik na rower, eh, tyle rzeczy by się przydało emotka
0 0

benasia

#5654021 Napisano: 15.05.2013 16:24:54
Aga te rowerki też rosną tzn o ile można tak powiedzieć to niby na ok 2 lata starcza bo wys. siedzonka i kierownicy się zmienia.

Kasiu ja własnie nie wiem jakie lepsze wiec pytam.
Ale poki co do 2 lat możemy się obyć bo mamy taki mały 3-kołowy Smoby i fotelik rowerowy z kaskiem dla Mikusia na mój rower więc jesteśmy "zroweryzowani" emotka
0 0