Konkursowiczki w ciąży

malutka456

#5689834 Napisano: 04.07.2013 08:17:46
kalisto1986 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Mam pytanie do dziewczyn co eksperymentowały z wiesiołkiem. Od którego tygodnia ciąży brałyście? Mamy 35 tydzień ciąży.

ja późno się o nim dowiedziałam, więc i późno brałam, niektórzy piszą,że w tym tygodniu już moża brać, ale ja bym chyba poczekała do 38 tygodnia.
Może niech malutka się wypowie emotka

Hej, myslę, że bezpiecznie zacząc brać tak jak pisze kalisto1986od 38 tyg. ciazy, wtedy ciaza jest donoszona i w razie czego mozna rodzic emotka dobrze, ze wspomnialyscie o nim, musze go siostrze oddac emotka zaba nie wypowiada sie w tym watku, ale ma termin na koniec lipca emotka
0 0

kalisto1986

#5689928 Napisano: 04.07.2013 10:46:14
malutka a dlaczego go teraz nie łykasz ? Czytałaś jakie ma właściwości przy karmieniu piersią ?

Aaaaa znowu wybieram się jak sójka za może, za godzinę musze być z Tusiem u lekarza w innym miescie, a jeszcze nawet łba nie wymyłam emotka
0 0

benasia

#5689949 Napisano: 04.07.2013 11:09:23
dolly napisał(a):

benasia napisał(a):

A z innej beczki planujemy wybrać sie z Mikim na wycieczkę do Wrocławskiego Zoo bo ja sama byłam tam jeszcze jako dziecko emotka

wez rowerek, Miki sobie pojeździ , bo na piechote nie da rady. Tylko Ty moze tez sobie rowerek weź emotka

No wezmę spacerówkę bo mam składaną do auta sie zmieścia a rowerka biegowego nie mamy obecnie, a trojkołowy się nie zmieści na taka podróż bo mamy ponad 100km w jedną stronę emotka

Mamy zamiar od razu zahaczyć jeszcze o ten Wrocławski Aquapark - był tam ktoś z maluchami? emotka
0 0

agusia147

#5690011 Napisano: 04.07.2013 11:35:58
benasia napisał(a):

dolly napisał(a):

benasia napisał(a):

A z innej beczki planujemy wybrać sie z Mikim na wycieczkę do Wrocławskiego Zoo bo ja sama byłam tam jeszcze jako dziecko emotka

wez rowerek, Miki sobie pojeździ , bo na piechote nie da rady. Tylko Ty moze tez sobie rowerek weź emotka

No wezmę spacerówkę bo mam składaną do auta sie zmieścia a rowerka biegowego nie mamy obecnie, a trojkołowy się nie zmieści na taka podróż bo mamy ponad 100km w jedną stronę emotka

Mamy zamiar od razu zahaczyć jeszcze o ten Wrocławski Aquapark - był tam ktoś z maluchami? emotka

My byliśmy rok temu w wakacje, Kamiś miał w pół roku. Bierz karnet rodzinny i całodniowy, dwie godziny czy trzy to mało emotka To nawet mój mąż co basenu nie lubi i zrzęda z niego się przekonał i mówi, że w przyszłym tygodniu musimy znów pojechać, bo i tak jedziemy do teściów pod Wrocław. Ogólnie było super emotka Zaliczyłam wszystkie rury (Do tej pory mnie cenzura po jednej boli emotka ), Kamiś falę i brodzik dla dzieci. W tym roku myślę, że będzie jeszcze fajniej. Z tym, że polecam młodemu wziąć jakieś kółko do pływania czy coś a'la pontonik. Jedzenie na miejscu, płaci się przy wyjściu.

ZOO fajna sprawa, z tym, że chyba nie na taki upał - ja bym to jeszcze przemyślała - bo nie ma sensu się męczyć - no chyba, że dobrze znosicie upały. Ja w upale mam ochotę położyć się i umrzeć emotka
0 0

bridget

#5690074 Napisano: 04.07.2013 12:01:18
ja sie wybierałam do aquaparku we wro ale nie zeszło sie:P w miedzyczasie otworzyli w Zg , kiedys do Polkowic jezdzilismy. W zoo byłam 3 razy, ale w upał tez raczej odradzam, pamietam ze była tam mozliwosci wypozyczenia takich drewnianych wozkow:)

cos czuje ze z wozkiem na rossmannie nie ma szans, nawet jak teraz było 100 kubeczkow z aventu sie nie załapałam:) to jak loteria widze:)
0 0

benasia

#5690094 Napisano: 04.07.2013 12:11:52
ja też na kubek się nie załapałam a chciałam - to pewnie przez ten głupi róż a miałam na niego dosłownie 5 zaproszeń z czego może 2 aktywowane... emotka

Co do zoo i Aquaparku to mysleliśmy nad ta promocja co jest to + to pakiet rodzinny. Chyba 2 godz w wodzie nam starczy a i zoo fajnie będzie zobaczyć z Mikim emotka
Tylko nie wiem jeszcze w ktory dzień bo teraz ciągle upały mają być... emotka
0 0

agusia147

#5690095 Napisano: 04.07.2013 12:12:12
ZOO jest fajne jak temperatura jest max 24st, że da się przeżyć, nie cieknie z ciebie pot ciurkiem, nie czujesz się jakbyś miała upaść itp. A teraz jak to osiąga 30st, co do sklepu ciężko przemknąć na ulicę obok bo tak smaży, to mnie osobiście by się nie chciało. A po co męczyć siebie i dziecko.

A kiedy wybieracie się na baseny?
0 0

agusia147

#5690097 Napisano: 04.07.2013 12:14:15
benasia napisał(a):

ja też na kubek się nie załapałam a chciałam - to pewnie przez ten głupi róż a miałam na niego dosłownie 5 zaproszeń z czego może 2 aktywowane... emotka

Co do zoo i Aquaparku to mysleliśmy nad ta promocja co jest to + to pakiet rodzinny. Chyba 2 godz w wodzie nam starczy a i zoo fajnie będzie zobaczyć z Mikim emotka
Tylko nie wiem jeszcze w ktory dzień bo teraz ciągle upały mają być... emotka

ZOO nie ucieknie emotka A baseny są zbawieniem w taki upał.
0 0

bridget

#5690100 Napisano: 04.07.2013 12:16:21
agusia147 napisał(a):

ZOO jest fajne jak temperatura jest max 24st, że da się przeżyć, nie cieknie z ciebie pot ciurkiem, nie czujesz się jakbyś miała upaść itp. A teraz jak to osiąga 30st, co do sklepu ciężko przemknąć na ulicę obok bo tak smaży, to mnie osobiście by się nie chciało. A po co męczyć siebie i dziecko.

no upały straszne rano jeszcze daje Wikiego rade do przedszkola zaprowadzic po 3 jak go odbieram powrót czasowo 2x dłuzszy, a ja sapie jak lokomotywa, ze najchetniej sama bym do basenu wskoczyła;]
0 0

agusia147

#5690170 Napisano: 04.07.2013 12:45:37
bridget napisał(a):

agusia147 napisał(a):

no upały straszne rano jeszcze daje Wikiego rade do przedszkola zaprowadzic po 3 jak go odbieram powrót czasowo 2x dłuzszy, a ja sapie jak lokomotywa, ze najchetniej sama bym do basenu wskoczyła;]

To i tak nieźle. Ja sama bym się bała wyjść, dlatego wychodzę z mężowską obstawą, więc zazwyczaj czekam aż on wróci z pracy. A jak muszę coś szybko kupić, to idę na uliczkę obok do żabki.
0 0

benasia

#5690238 Napisano: 04.07.2013 13:39:52
agusia147 napisał(a):

No właśnie Aga chcieliśmy zaliczyć i zoo i basen razem bo jest ta promocja zoo +aquapark - mysleliśmy nad tym weekendem ewentualnie nastepnym lub w tyg co juz jest mniej prawdopodobne...
0 0

jorunn2010

#5690247 Napisano: 04.07.2013 13:54:35
Jeżeli chodzi o wrocławskie zoo, to nadal jest tam remont związany z budową Afrykanarium. Kopary, hałas, niektóre wejścia nieczynne więc tłumy przy kasach. W upały zwierzaki się tak sprytnie chowają, że mało co je widać.

Natomiast aquapark też w przebudowie, ale na zewnątrz. W środku w mairę ok, ale zlikwidowali na piętrze "suchy" plac zabaw, wzbogacili się natomiast o dodatkowe prysznice dla rodziców z małymi dziećmi
0 0

agusia147

#5690249 Napisano: 04.07.2013 13:57:53
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

No właśnie Aga chcieliśmy zaliczyć i zoo i basen razem bo jest ta promocja zoo +aquapark - mysleliśmy nad tym weekendem ewentualnie nastepnym lub w tyg co juz jest mniej prawdopodobne...

Asiu ale ta promocja obowiązuje jedynie w dni robocze, czyli tak czy siak musicie w środku tygodnia. W weekend wybierając się i tak zapłacicie normalnie. "Warto pamiętać jednak, że bilet obowiązuje wyłącznie w dni robocze."

Edit: http://www.aquapa...sci/aquapark-zoo_104
0 0

bridget

#5690312 Napisano: 04.07.2013 14:29:09
agusia , to ja nadal autem jezdze;] ciekawe do kt msc dam rade( małz co 2 tyg w domu, wiec z wszytskim sama jestem), własnie sie upacam nad prasowaniem.... naturalna sauna w domu.

Nadomiar złego z przedszkola zadzwonili ze Wiki ma 37,3 wiec go wziełam do domu i juz na jutro zamowiłam wizyte lekarską pokasłuje, ciut katarzy , stan podgoraczkowy i narzeka na ucho.... ech jeszcze mi tego potrzeba.
0 0

agusia147

#5690313 Napisano: 04.07.2013 14:30:33
bridget napisał(a):

agusia , to ja nadal autem jezdze;] ciekawe do kt msc dam rade( małz co 2 tyg w domu, wiec z wszytskim sama jestem), własnie sie upacam nad prasowaniem.... naturalna sauna w domu.

Nadomiar złego z przedszkola zadzwonili ze Wiki ma 37,3 wiec go wziełam do domu i juz na jutro zamowiłam wizyte lekarską pokasłuje, ciut katarzy , stan podgoraczkowy i narzeka na ucho.... ech jeszcze mi tego potrzeba.

Ja bym chyba brzuchem klakson w kierownicy wciskała emotka emotka emotka

Pewnie jakaś angina? Współczuję w upał taki się rozchorować.
0 0

benasia

#5690317 Napisano: 04.07.2013 14:32:30
No właśnie Aga dlatego nie wiem jak to zrobić zeby było dobrze i nie tak drogo - bo ja mam liczyć normalne bilety - bo ulgi nie dostane -to wole sobie odłożyć na wakacje i jechac np do Międzyzdroi nad morze...
0 0

agusia147

#5690467 Napisano: 04.07.2013 15:51:04
benasia napisał(a):

No właśnie Aga dlatego nie wiem jak to zrobić zeby było dobrze i nie tak drogo - bo ja mam liczyć normalne bilety - bo ulgi nie dostane -to wole sobie odłożyć na wakacje i jechac np do Międzyzdroi nad morze...

2 godziny na baseny to mało, lepiej jedźcie na cały dzień, zabawa przednia nawet dla maluszka takiego. Potem wam padnie jak złoto. A odnośnie ZOO to tak jak Jorunn napisała, w upale i tak zwierzaki będą ospałe i będą stronić od słońca, a co za tym idzie wielu nie obejrzycie...
0 0

kalisto1986

#5690532 Napisano: 04.07.2013 17:07:41
Benasia zoo dla dzieci to świetna frajda emotka Miki na pewno się ucieszy, a co do upałów, przecież nie trzeba całego zoo zejść, można zobaczyć co najważniejsze i zmykać;)
Fajna ta możliwość połączenia zoo+aquapark

Miałam dać znać co postanowimy ze szczepieniami. Dzisiaj w końcu zawitałam u mojej lekarki.Nie jest ona jakąś zwolenniczką płatnych, na moją propozycję pojedynczych szczepienień zareagowała z entuzjazmem, do tego zaproponowała,żebyśmy szczepiły małego tak jak ona swoją córkę, czyli niektóre szczepienia pominiemy całkowicie ( te, które ona uważa,że nie trzeba szczepić)
Jak zobaczyła Bartka to stwierdziła,że wygląda na duuużo starszego, waży już 6040g , ale nie jest nic, a nic gruby tylko długi. Obudziła go wyjmując z fotelika, a ten powitał ją radosnym chichotem emotka
0 0

agusia147

#5690550 Napisano: 04.07.2013 17:19:14
Łooo Kamiś cwaniak emotka Chyba tato musi z nim iść na rower, bo młody kask przynosi i pokazuje na rower stojący w zabudowie emotka A oprócz tego ojcu buty przyniósł.
0 0

staszek

#5690692 Napisano: 04.07.2013 20:09:58
Dziewczyny, jakie macie (jeśli w ogóle) doświadczenia z testem Pappa? Będę go robiła, ale laskom wokół mnie, które robiły wychodził zły, amniopunkcja już dobra. Ale co się człowiek nadenerwuje to jego. Zastanawiam się czy w ogóle on kiedyś wychodzi np. w 99 proc. dobrze czy zawsze jest duże prawdopodobieństwo, że coś nie tak.
Koleżanka mówiła, że ginekolożki, które są w ciąży, nawet nie robią sobie tych badań z krwi, bo i tak wychodzą złe.
I tak je zrobię dla spokoju, ale zastanawiam się czy wychodzą komuś dobrze testy z krwi.

Jestem w 13. tygodniu i z USG wszystko wyszło dobrze.
0 0