Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: gosiek_212
jeszcze tylko jedno pytanie, a tacierzysnkie ile przysluguje?
Gość: ciriness
Nie zgadzam się.
Urlop ojcowski obecnie w wymiarze 14 dni kalendarzowych przysługuje ojcu, a nie mężowi, nie wiem skąd takie rozumowanie...
Warunkiem jest uznanie dziecka w USC czyli pełnia praw rodzicielskich (tak to domniemywa się że pochodzi z małżeństwa)oraz pozostawanie w stosunku pracy przez ojca.
Wniosek o przyznanie urlopu należy złożyć u pracodawcy najpóźniej na 7 dni przed jego rozpoczęciem (pewnie też kwestia dogadania się), a sam urlop można wykorzystać do dnia ukończenia przez dziecko 12mscy.
Tacierzyński przysługuje natomiast w ilości nie wykorzystanej przez matkę (w dużym uproszczeniu).
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie mąż wziął l4 na mnie, ale lekarka pytała się czy chce jeszcze dodatkowo 14 dni na małego, ale już nie chcieliśmy przeginać, bo przed L4 był dłuuuugo na zaległym urlopie.
Gość: allice
Mała chichrała się przy wkładaniu i była wyraźnie zadowolona
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja zapisałam się na warsztaty chustonoszenia, wole nauczyć się porządnie motać,żeby nie zrobić krzywdy małemu, no i przede wszystkim chciałabym się nauczyć wrzucać na plecy, a sama nie mam odwagi tego próbować
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bronxu
Postów 30
Data rejestracji 03.06.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://www.faceb...140947/?notif_t=like
Gość: ivisia
W sobotę zostałam mamą KUBUSIA
10h rodziłam,niewiele brakło a skończyłoby się cesarką - na szczęście udało się urodzić o własnych siłach,chociaż popękałam,nacięto mnie i jeszcze lekarka musiała naciskać mi porządnie na brzuch, bo inaczej by chyba nie wyskoczył!
Jestem teraz cała obolała i megaszczęśliwa!!
Pozdrowionka mamuśki!
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gratulacje:)) i zycze powrotu do w pełni sił:) przydadza sie;)
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
Gość: jolcia20
Gratulacje i dużo zdrówka dla mamy i maleństwa
Aga dzięki za link
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje kochana, dużo sił
Ps. Dziewczyny czy boli zdejmowanie szwów? Bo muszę iść zdjąć dwa szwy i boję się bólu
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje i szybkiego powrotu do pełni sił
skórkę chlebka- trzymasz w palcach a maluszek sobie żuje. Jezeli jest bardzo bolesne to są różne żele, zazwyczaj wszystkie na jedno kopyto- pomagaja na chwilę i nie nalezy z nimi przesadzać.
Nie boli- najwyżej możesz poczuć delikatne szczypnięcie czy pociągnięcie za skórę. Mozesz też czuć jak nitka przeciąga się przez skórę, może być nieprzyjemne uczucie, ale nie boli
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: ivisia
ale to pewnie dlatego, że nie dojadał - nie mam pokarmu, i choć przystawiam go często, to poleci kropelka jak scisnę pierś i tyle
Są jakieś sposoby na napływ pokarmu? to już 3 doba się kończy a ja muszę karmić go butlą - a tak chciałam naturalnie!
-> Agusia - też mam ten "do d.u.p.y" problem co Ty - masakra!!mężuś musi lecieć do apteki bo z tym dziadostwem ciężko wytrzymać, co chwilę myślę o swich 4 literach
A u mnie szwy są rozpuszczalne, ale jak miałam wyciągane szwy po wycinanych pieprzach, to odczucia były dokładnie takie jak opisywała Dolly
Gość: ciriness
są herbatki laktacyjne
abodak
Postów 2220
Data rejestracji 29.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 19
gratkiii wielkie-my dalej w dwupaku
Co do pokarmu-z synkiem w szpitalu nie mialam nic,po powrocie do domu jakos po tygodniu przybylo tyle mleka ze moglam wykarmic piecioraczki wiec duzo spokoju-a i herbatki mi nie smakowaly pilam duzo kawy zbozowej z mlekiem
klik dla dzieci,to tylko chwilka http://www.dobryklik.pl/