Konkursowiczki w ciąży

staszek

#5721946 Napisano: 19.08.2013 20:49:44
dokładnie, skąd się biorą te, które mówią, że ciąża to najpiękniejszy czas w życiu kobiety emotka
0 0

monika1985monik

#5721953 Napisano: 19.08.2013 20:56:03
staszek napisał(a):

dokładnie, skąd się biorą te, które mówią, że ciąża to najpiękniejszy czas w życiu kobiety emotka

Chyba to mówią kobiety które jeszcze nie były w ciąży emotka emotka emotka
0 0

Gość: size

#5721976 Napisano: 19.08.2013 21:29:09
staszek napisał(a):

Oj ja miałam pierwszą boską emotka
Dowiedziałam się o niej stosunkowo późno, bo w 8 tyg., ale miałam długie cykle, więc długo nie sprawdzałam.
Zero zachcianek, zero dolegliwości, zero rozstępów. Nic.
Byłam przeszczęśliwa i tryskałam energią. W dzień terminu porodu goniłam po osiedlu naszą listonoszkę z przesyłką, m.in. skacząc przez takie półmetrowe barierki emotka Na 8. piętro zawsze wchodziłam, bo nie chciało mi się czekać na windę emotka
A po każdym usg kładłam się do łóżka ze zdjęciem, marząc, by już wkrótce leżeć tak z moją córeczką.

Było mi fizycznie bardzo dobrze i każdemu tego życzę. Dla mnie to był raj.
0 0

doris1

#5722003 Napisano: 19.08.2013 21:57:15
a ja mówię:
"że macierzyństwo jest przereklamowane" emotka
0 0

bridget

#5722039 Napisano: 19.08.2013 22:45:35
size napisał(a):

staszek napisał(a):

Oj ja miałam pierwszą boską emotka
Dowiedziałam się o niej stosunkowo późno, bo w 8 tyg., ale miałam długie cykle, więc długo nie sprawdzałam.
Zero zachcianek, zero dolegliwości, zero rozstępów. Nic.
Byłam przeszczęśliwa i tryskałam energią. W dzień terminu porodu goniłam po osiedlu naszą listonoszkę z przesyłką, m.in. skacząc przez takie półmetrowe barierki emotka Na 8. piętro zawsze wchodziłam, bo nie chciało mi się czekać na windę emotka
A po każdym usg kładłam się do łóżka ze zdjęciem, marząc, by już wkrótce leżeć tak z moją córeczką.

Było mi fizycznie bardzo dobrze i każdemu tego życzę. Dla mnie to był raj.

moja 1 tez nie byla zła, poza tym i ja o 6 lat młodsza i o kilka kilko lzejsza:)), pracowałam prawie do 7 msc jezdzac w teren. Zero mdłosci, szpitali, nerwów stresów, cieszyłam sie kazda chwila, zdjeciem dziecka i filmikiem, ruchem, nawet kopniakiem w zebra. zagłebiałam sie w fora internetowe zeby wiedziec co w kazdym tyg ciazy sie dzieje. Ogolnie napawałam i cieszyłam kazda chwila, owszem latem było ciezko termin na pazdziernik, no i miałam ten komfort ze nie było innego dziecka, którym trzeba było sie zajac wowczas. Komplikacje sie pojawiły z samym porodem, a tak to nie mam nic do zarzucenia w przeciwienstwie do obecnej.
0 0

Gość: katrin22

#5722040 Napisano: 19.08.2013 22:45:48
A mi do 7 miesiąca też było ok, ale potem jak brzusio wyskoczył jak balon, nie miałam się w co ubrać, stopy miałam jak Yeti, spanie na lewym boku, bo na prawym miałam zgagę wspominam jak mękę, a i jeszcze siku co 5 minut- okropne. Ja przepraszam, ale jak urodziłam, to poczułam wielką ulgę i nie tęsknię za tym stanem. Teraz dopiero czuję , że żyję. Spacerki, zabawy z maluszkiem są o niebo lepsze emotka
0 0

#5722043 Napisano: 19.08.2013 22:48:20
keiti mój też z końca października jest i wiem jak to jest... Też miałam manię szukania w necie jak rozwija się dziecko w danym tygodniu, przeglądanie zdjęć z USG też świetne emotka
0 0

Gość: size

#5722055 Napisano: 19.08.2013 23:15:28
bridget napisał(a):

moja 1 tez nie byla zła, poza tym i ja o 6 lat młodsza i o kilka kilko lzejsza:)), pracowałam prawie do 7 msc jezdzac w teren. Zero mdłosci, szpitali, nerwów stresów, cieszyłam sie kazda chwila, zdjeciem dziecka i filmikiem, ruchem, nawet kopniakiem w zebra. zagłebiałam sie w fora internetowe zeby wiedziec co w kazdym tyg ciazy sie dzieje. Ogolnie napawałam i cieszyłam kazda chwila, owszem latem było ciezko termin na pazdziernik, no i miałam ten komfort ze nie było innego dziecka, którym trzeba było sie zajac wowczas. Komplikacje sie pojawiły z samym porodem, a tak to nie mam nic do zarzucenia w przeciwienstwie do obecnej.

Bardzo Ci kibicuję i życzę Ci /mam nadzieję, ze tak będzie/, że końcówkę absolutną będziesz miała szybką i radosną jak emotka
0 0

bridget

#5722160 Napisano: 20.08.2013 10:27:08
size napisał(a):

bridget napisał(a):

Bardzo Ci kibicuję i życzę Ci /mam nadzieję, ze tak będzie/, że końcówkę absolutną będziesz miała szybką i radosną jak emotka

dziekuje size:)) dzis mi troche lepiej... wczoraj sie troche wygadałam bo jakis chyba gorszy dzien miałam:) i sie skumulowało, troche oddechu daje mi obecnie przedszkole:) zaraz jedziemy do mamy przywieziemy łozeczko i wanienkę.
0 0

agusia147

#5722336 Napisano: 20.08.2013 13:46:54
Ja wam powiem, że lubię być w ciąży. Jedyne mankamenty to zgaga i puchnięcie nóg pod koniec. Ale ogólnie czułam się dobrze.
0 0

koper

#5722342 Napisano: 20.08.2013 13:55:05
Ja jestem jedną z tych kobiet, które mówią, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu emotka

W ciąży byłam bardzo szczęśliwa, spokojna i optymistycznie nastawiona. Rodziłam w maju, więc nie męczyły mnie upały pod koniec ciąży. Pracowałam prawie do samego końca, modyfikując tylko nieco godziny pracy, żeby w porannych godzinach szczytu nie korzystać z komunikacji miejskiej (mieszkałam wtedy w Warszawie).
Na zwolnienie poszłam głównie dlatego, że musiałam się przeprowadzić prawie 300km od Warszawy, a wolałam to zrobić z dzieckiem w brzuchu niż na ręku emotka

Generalnie bardzo dobrze wspominam pierwszą ciążę i nie mogę się doczekać kiedy zajdę w drugą emotka
0 0

staszek

#5722354 Napisano: 20.08.2013 14:03:46
Ale na imprezę się nie pójdzie, a nawet jak już, to zaraz nudno się robi, nie zapalisz, nie napijesz się emotka tyje się, robią się rozstępy i inne fujstwa emotka
Ja w miarę dobrze znoszę ciążę i humor dobry mam przez cały czas niemal, ale nigdy nie ośmielę się powiedzieć, że to mój najpiękniejszy okres w życiu.
Ale ja mam jeszcze siano w głowie, mimo skończonego wieku chrystusowego, więc może dlatego tak mam emotka
0 0

dolly

#5722358 Napisano: 20.08.2013 14:07:35
staszek napisał(a):

Ale na imprezę się nie pójdzie, a nawet jak już, to zaraz nudno się robi, nie zapalisz, nie napijesz się emotka tyje się, robią się rozstępy i inne fujstwa emotka
Ja w miarę dobrze znoszę ciążę i humor dobry mam przez cały czas niemal, ale nigdy nie ośmielę się powiedzieć, że to mój najpiękniejszy okres w życiu.
Ale ja mam jeszcze siano w głowie, mimo skończonego wieku chrystusowego, więc może dlatego tak mam emotka

noooo jeżeli potrafisz sie bawić tylko po wypiciu to współczuję
0 0

Gość: 2904314

#5722360 Napisano: 20.08.2013 14:09:21
Hejo, siostra się przeprowadza do Londynu i sprzedaje prawie wszystkie ubrania i buty dziecięce - zapraszam na aukcje emotka

http://allegro.pl...g.php?us_id=14164143

Jeszcze dziś nowe aukcje emotka
0 0

staszek

#5722363 Napisano: 20.08.2013 14:11:03
dolly napisał(a):

staszek napisał(a):

noooo jeżeli potrafisz sie bawić tylko po wypiciu to współczuję

no wiem, straszne, ja sama sobie też czasami współczuję, ale cóż, takie życie...
0 0

doris1

#5722383 Napisano: 20.08.2013 14:28:00
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości, gdyby nie brak okresu, to nie wiedziałabym emotka
Była zgaga, ale z tym da się wytrzymać.
Teraz nie chwalę, bo jeszcze trochę do końca.

Mam natomiast do Was pytanie: teraz poszłam dopiero na chorobowe, jak organizujecie sobie czas? z bardzo aktywnego przyszło mi bardzo zwolnić... wiem, że to kwestia przyzwyczajenia, ale na razie to dla mnie szok...
0 0

kalisto1986

#5722413 Napisano: 20.08.2013 14:49:51
ja pierwszą ciąże też dobrze przechodziłam, miałam mdłości, ale biegałam do końca, aż sąsiadki mi zwracały uwagę,że powinnam zwolnić emotka ale druga to masakra emotka Pewnie dużo robi to,że jednak jestem 7 lat starsza emotka

A co do imprez itp ja zazwyczaj jestem nie pijąca wiec dla mnie to nie było nic nienormalnego, teraz jak urodziłam Bartusia to zmieniło się dużo, bo on jest raczej domator, z Domiśkiem mogliśmy śmigać, gdzie chcieliśmy.
Teraz będzie pierwszy test w weekend, bo mamy zamiar spać u siostry, ciekawa jestem, czy będziemy dzwonić w nocy po taksówkę emotka
0 0

doris1

#5722416 Napisano: 20.08.2013 14:54:56
moja córa też ma 7 lat:)
liczę na to, że coś pomoże
0 0

kalisto1986

#5722421 Napisano: 20.08.2013 14:58:40
doris1 napisał(a):

moja córa też ma 7 lat:)
liczę na to, że coś pomoże

mój baaaaardzo dużo pomaga. Przyniesie co trzeba, poda, posiedzi z małym, a nawet usypia go zawodowo.
0 0

#5722422 Napisano: 20.08.2013 14:59:18
Ja z tych "pijących" imprezowiczów, ale w ciąży dawałam rady i nawet coli nie piłam, co mi na dobre wyszło, bo do dziś nie piję żadnych napojów emotka chyba, że na święta.

doris1 rób przetwory
emotka Ja teraz całe dnie i noce tylko to robię. Właśnie zrobiłam swój sos bolognese i pasteryzuję już słoiki emotka
0 0