Konkursowiczki w ciąży

dolly

#5725564 Napisano: 26.08.2013 21:50:57
abodak napisał(a):

emotka staszek-drugi -pierwszy trwał krócej -teraz mam dwoch wspanialych synow i meza:D

dobra, juz się tak nie chwal emotka a tak serio to super, że tak szybko i ładnie poszło i że się więcej uśmiechasz jak martwisz emotka
0 0

agusia147

#5725566 Napisano: 26.08.2013 21:52:55
abodak napisał(a):

ach ogólnie trafiłam rano do szpitala-zrobili badania-i lekarz stwierdził ze dnia następnego przed 6, razem z inna laska mam pojawic sie na porodowce po kroplowe.Skurcze zlapaly mnie o 23 i urodzilam o 3:10(makabra ale ciii zeby innych nie straszyc)Mowila polozna abym dzwonila po meza, mowie mamy czas i niestety Artur przyszedl na final -czyli jak maly krzyknal:D.Ta druga dziewczyny tez urodzila bez tej kroplowy i dzis przy wypisie mowie do mnie totalnie wykonczona-,,Powiedz mi czy Ty tez od porodu nie spisz????Normalnie karmie chce sie polozyc a maly wrzeszczy emotka emotka

Eeee to w miarę szybko. Ja to mile zaskoczona była bo pamiętałam swoje męczarnie sprzed półtora roku i że męczyłam się ze skurczami półtorej doby. Tak więc u mnie 3 godziny skurczów i 10 minut parcia to był pikuś. Dziwię się, że do sali po porodzie odwiozły mnie położne na łóżku, bo bym na własnych nogach poszłam. A pierwsze siku po porodzie też w asyście położnej bo bała się, że się przewrócę emotka
Ja to chyba mam dzieci aniołki, bo każde daje się wyspać. Mała śpi idealnie w nocy, budzi się tylko co 4 godziny na jedzenie, to dostaje cyca do dzioba i śpimy przytulone dalej. Jedyne co to mam dużo lżejszy sen, bo każdy szmer mnie budzi, każde kwiknięcie czy kaszlnięcie dziecka. A w szpitalu najgorsze było to, że mąż nie mógł z małym wejść do mnie w odwiedziny, a z małą też nie wolno było nawet tym łóżeczkiem wyjechać na korytarz... Tak więc tęskniłam strasznie. A jak wróciłam to mały już taaaki wielki mi się wydawał jakby tak wyrósł przez te kilka dni co mnie nie było.

Swoją drogą młody straszny skok rozwojowy zaliczył ostatnio. Je sam widelcem, łyżeczką - nawet się nie brudzi. Mówi więcej słów. Podaje rękę na powitanie - każdemu emotka No i wreszcie chodzi za rękę - aczkolwiek na razie tylko tam gdzie on chce emotka
0 0

Gość: bc14

#5725568 Napisano: 26.08.2013 21:54:30
od jutra przez 2 dni w Superpharm Oilatum 250ml 17,9zł z karta Life style
nie wiem czy produkt przereklamowany czy nie cena na pewno okazyjna emotka
0 0

agusia147

#5725569 Napisano: 26.08.2013 21:54:43
dolly napisał(a):

abodak napisał(a):

emotka staszek-drugi -pierwszy trwał krócej -teraz mam dwoch wspanialych synow i meza:D

dobra, juz się tak nie chwal emotka a tak serio to super, że tak szybko i ładnie poszło i że się więcej uśmiechasz jak martwisz emotka

Leżałam na sali z laską co skurczy praktycznie nie czuła, a mała rodziła się 9 minut - taka to miała szczęście.
0 0

dolly

#5725576 Napisano: 26.08.2013 22:01:59
agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

abodak napisał(a):

Leżałam na sali z laską co skurczy praktycznie nie czuła, a mała rodziła się 9 minut - taka to miała szczęście.

mnie chodziło o 3 wspaniałych emotka
0 0

agusia147

#5725582 Napisano: 26.08.2013 22:07:49
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

abodak napisał(a):

mnie chodziło o 3 wspaniałych emotka

Wiem wiem, ale jakby taka znieczulica nie jedną ucieszyła emotka Chyba się naprawiło forum bo nie muszę posta pod postem dodawać, żeby coś zobaczyć emotka
0 0

staszek

#5725584 Napisano: 26.08.2013 22:08:54
abodak napisał(a):

to rewelacja, oczywiście jeśli chodzi o czas porodów emotka facetów też gratuluję emotka
0 0

dolly

#5725602 Napisano: 26.08.2013 22:37:13
agusia147 napisał(a):

Wiem wiem, ale jakby taka znieczulica nie jedną ucieszyła emotka Chyba się naprawiło forum bo nie muszę posta pod postem dodawać, żeby coś zobaczyć emotka

hehe, co fakt to fakt, byle szybko później sie rozwinęło. znam dziewczynę, ktora już chyba 4 dziecko urodziła i każdy JEj poród to "chwilka" bo dzieciaczki malutkie emotka
0 0

abodak

#5725607 Napisano: 26.08.2013 22:47:37
w sumie ja nawet nie pomyślałam ze to było krotko bo kurcze bolało jak diabli ale juz zapomnialam -liczy sie teraz co jest a jest super:D i wszystkim życzę takiego porodu jak wyzej opisałyście -bez skurczy i tych tam takich głupot emotka emotka
0 0

dolly

#5725608 Napisano: 26.08.2013 22:54:47
abodak napisał(a):

w sumie ja nawet nie pomyślałam ze to było krotko bo kurcze bolało jak diabli ale juz zapomnialam -liczy sie teraz co jest a jest super:D i wszystkim życzę takiego porodu jak wyzej opisałyście -bez skurczy i tych tam takich głupot emotka emotka

buahaha, Abodak, a może CIebie jeszcze jakiś gaz trzyma? rozweselający znaczy emotka

emotka
0 0

agusia147

#5725617 Napisano: 26.08.2013 23:09:53
dolly napisał(a):

abodak napisał(a):

buahaha, Abodak, a może CIebie jeszcze jakiś gaz trzyma? rozweselający znaczy emotka

emotka

Przereklamowany jest gaz. Sprawdzałam. Sztachnięcie daje efekt jak po kilku browarach - lekkie zamroczenie... Boli tak samo dalej, a jakoś nie pamiętam bym miała do śmiechu jak bolało emotka

Tak sobie przypomniałam że wkurzało mnie, że na klęczka nie dali mi rodzić tylko położyli na tym pie***onym łóżku porodowym. A cały plan porodu to chyba dla jaj spisywali.

Szybki poród jest fajny bo tak nie wymęczy, a człowiek jak się czuje dobrze fizycznie to i psychika ma się lepiej.

Dodam jeszcze, że jestem mega szczęśliwa z dwójką dzieci emotka I wkurza mnie, że niektórzy patrzą na mnie jak na dziecioroba co podwójny wózek pcha. A jedna baba mi powiedziała, że mi współczuje. Ja tam uważam, że to fajna sprawa i na pewno za parę lat strzelimy sobie jeszcze jedno dziecko. Młody jest fajnym maluchem i poza epizodami co coś zepsuje to jest na prawdę grzeczny, a mała aniołek emotka

PS. Fajnego bloga znalazłam: http://klocek-i-kredka.blogspot.com/
0 0

Gość: size

#5725632 Napisano: 26.08.2013 23:39:52
agusia147 napisał(a):

Dodam jeszcze, że jestem mega szczęśliwa z dwójką dzieci emotka I wkurza mnie, że niektórzy patrzą na mnie jak na dziecioroba co podwójny wózek pcha. A jedna baba mi powiedziała, że mi współczuje. Ja tam uważam, że to fajna sprawa i na pewno za parę lat strzelimy sobie jeszcze jedno dziecko.

Wiesz, widzi młodą dziewczynę, nie zna Cię, nie wie, jakie masz warunki. Być może jej się nie udało i nie sprostała, więc tak ocenia. Albo znak czasów - myśli, że możesz mieć trudno - choć z pełną życzliwością.

A my myślimy... Myślimyyy... I chyba nic nie wymyślimy, bo efekt końcowy myśli jest niekorzystny

emotka
0 0

dolly

#5725658 Napisano: 27.08.2013 00:24:59
size napisał(a):

A my myślimy... Myślimyyy... I chyba nic nie wymyślimy, bo efekt końcowy myśli jest niekorzystny

emotka

Ty nie myśl, zamknij oczy i..... emotka
0 0

Gość: size

#5725666 Napisano: 27.08.2013 01:05:15
dolly napisał(a):

Ty nie myśl, zamknij oczy i..... emotka

Kurcze, dolly, bardzo się boję się palić podczas snu emotka
0 0

bridget

#5725738 Napisano: 27.08.2013 10:10:16
dziewczyny lece na ktg pozniejsie odezwe sie,
ale tak szybko sprawa ode mnie
mam pytanie czy w zyciu dziecka , i pozniej w dorosłym ma znaczenie zapis w akcie urodzenia gdzie przyszedł na swiat?. Mieszkam w ZG wiekszym miescie, uczelnianym, ale jestem zrazona tu do szpitala i chce urodzic w Sulechowie i to miasto bedzie wpisane w akt urodzenia i przewijac sie przez wszystkie dokumenty, tesciowa z tesciem krzywia sie i kreca nosem, ma to jakies znaczenie? do porodu mam 2 tygodnie. Poza tym cos juz im imie nie pasi pewnie dlatego ze ich najmłodsza córka to Aleksandra a maluszek ma byc Aleksander, wczoraj to odczułam po rozmowie tel i wkurzam sie tylko...
0 0

kalisto1986

#5725749 Napisano: 27.08.2013 10:23:29
keiti znaczenie ma tylko takie,że akt urodzenia będzie przechowywany w UC danej miejscowości, żadnego innego nie ma.
A imie ma podobać się tylko i wyłącznie wam
0 0

malutka456

#5725776 Napisano: 27.08.2013 11:11:03
abodak serdeczne gratulacje!!! ostatnio mało tu zaglądam, więc dopiero dziś przeczytałam, że Ty już po emotka
0 0

agusia147

#5725778 Napisano: 27.08.2013 11:15:03
bridget napisał(a):

dziewczyny lece na ktg pozniejsie odezwe sie,
ale tak szybko sprawa ode mnie
mam pytanie czy w zyciu dziecka , i pozniej w dorosłym ma znaczenie zapis w akcie urodzenia gdzie przyszedł na swiat?. Mieszkam w ZG wiekszym miescie, uczelnianym, ale jestem zrazona tu do szpitala i chce urodzic w Sulechowie i to miasto bedzie wpisane w akt urodzenia i przewijac sie przez wszystkie dokumenty, tesciowa z tesciem krzywia sie i kreca nosem, ma to jakies znaczenie? do porodu mam 2 tygodnie. Poza tym cos juz im imie nie pasi pewnie dlatego ze ich najmłodsza córka to Aleksandra a maluszek ma byc Aleksander, wczoraj to odczułam po rozmowie tel i wkurzam sie tylko...

Bez przesady, niech głową nie kręcą, dziecko nie będzie miało żadnych problemów, bo teraz urzędy miast i stanu cywilnego w całej Polsce są połączone ze sobą systemem komputerowym. Także braliśmy ślub w Częstochowie a w Warszawie laska miała odpis aktu w komputerze.
0 0

abodak

#5725814 Napisano: 27.08.2013 11:58:29
dolly napisał(a):

emotka

heheheh
moze dlatego maly nie ma jeszcze imienia emotka
0 0

staszek

#5725821 Napisano: 27.08.2013 12:08:18
mam pytanie, może głupie nie wiem emotka chcę dzisiaj kupić łóżeczko, co do niego potrzebuję? Materac wiec, ochraniacz na materac. Czy pościel się już teraz kupuje czy dziecko będzie spało w rożku czy pod kocykiem? Jaki rozmiar jeśli pościel trzeba, no i napiszcie co tam macie w łóżeczkach emotka
A gdyby któraś z Was miała gdzieś pod ręką cały spis co trzeba kupić do wyprawki, byłabym niezmiernie wdzięczna na podrzucenia na priv.
Zaczynam kompletowanie rzeczy emotka
0 0