Konkursowiczki w ciąży

Gość: allice

#5728077 Napisano: 30.08.2013 20:52:39
Dzięki dziewczyny za rady. Faktycznie używam chusteczek nawilżanych i też mi przyszło do głowy, że one mają z tym jakiś związek. Więc chusteczkom puki co podziękujemy. Jutro kupię Tormentiol i spróbujemy tym bo nie wygląda to dobrze. Mąka ziemniaczana niezbyt pomaga, to już chyba zbyt zaognione odparzenie aby zwykła mąka pomogła.
0 0

Gość: quaqua

#5728084 Napisano: 30.08.2013 20:59:35
allice napisał(a):

Dzięki dziewczyny za rady. Faktycznie używam chusteczek nawilżanych i też mi przyszło do głowy, że one mają z tym jakiś związek. Więc chusteczkom puki co podziękujemy. Jutro kupię Tormentiol i spróbujemy tym bo nie wygląda to dobrze. Mąka ziemniaczana niezbyt pomaga, to już chyba zbyt zaognione odparzenie aby zwykła mąka pomogła.

Kup tormentalum - tak samo dobra maść tylko bez czterobanu sodu w składzie
http://www.srokao...-tormentiol.html?m=1
0 0

Gość: size

#5728099 Napisano: 30.08.2013 21:25:35
allice napisał(a):

Sposobów jest wiele, jak nas emotka Ale chyba najważniejszy (co nas łączy) to ten by wietrzyć pupę emotka
Nie zakładajcie żadnej pieluszki, jeśli oczywiście możecie sobie na to pozwolić. Ja bym postawiła na ew. przemywanie wodą przegotowaną. I wysuszenie potem. A dalej już beztroskie siusianie emotka

Ja nie działa sudocrem, mąka ziemniaczana, to może rzeczywiście sięgnijcie po ten tormentiol. Ale danie pupie trochę powietrza zawsze przynosiło u nas sukces.
0 0

Gość: allice

#5728102 Napisano: 30.08.2013 21:33:30
size napisał(a):

allice napisał(a):

Sposobów jest wiele, jak nas emotka Ale chyba najważniejszy (co nas łączy) to ten by wietrzyć pupę emotka
Nie zakładajcie żadnej pieluszki, jeśli oczywiście możecie sobie na to pozwolić. Ja bym postawiła na ew. przemywanie wodą przegotowaną. I wysuszenie potem. A dalej już beztroskie siusianie emotka

Ja nie działa sudocrem, mąka ziemniaczana, to może rzeczywiście sięgnijcie po ten tormentiol. Ale danie pupie trochę powietrza zawsze przynosiło u nas sukces.

Ostatnie trzy dni nie mogłam dobrze dopilnować wietrzenia czterech literek małej bo mój starszak rozpoczyna przygodę z przedszkolem i mieliśmy zajęcia adaptacyjne. Niestety idzie nam z oporami bo młody nigdy nie chodził do żadnej tego typu placówki i nie umie bawić się w grupie z dziećmi. Jest jeszcze kilka innych problemów i fakt, że jest strasznie uparty i przy tym przekorny. No ale małymi kroczkami może nam się uda.
Więc ostatnie trzy dni mała zostawała z teściową i nie miałam jak jej dopilnować.
0 0

Gość: buskowianka

#5728287 Napisano: 31.08.2013 14:39:48
Ponieważ kończę kompletować wyprawkę dla maluszka i kilku ubranek mi brakuje,mam pytanie:czy któraś z Was używa/używała ubranek i śpioszków kupowanych w Tesco? Chodzi mi o to czy po jednym,dwu praniach nie tracą nic na swojej wartości,czy sie nie "zeszmacą"za szybko.Fajne są,mięciutkie i delikatne na moje oko,ale czy warto?Bo co do Pepco to już się zniechęciłam do ubrań dla starszego dziecka,nie odpowiada mi ich jakość.
0 0

silvia8

#5728303 Napisano: 31.08.2013 16:04:02
buskowianka napisał(a):

Ponieważ kończę kompletować wyprawkę dla maluszka i kilku ubranek mi brakuje,mam pytanie:czy któraś z Was używa/używała ubranek i śpioszków kupowanych w Tesco? Chodzi mi o to czy po jednym,dwu praniach nie tracą nic na swojej wartości,czy sie nie "zeszmacą"za szybko.Fajne są,mięciutkie i delikatne na moje oko,ale czy warto?Bo co do Pepco to już się zniechęciłam do ubrań dla starszego dziecka,nie odpowiada mi ich jakość.

Ja w Tesco kupowałam ubranka marki F&F, jak dla mnie bardzo dobra jakość emotka
0 0

benasia

#5728311 Napisano: 31.08.2013 16:33:34
ja także niektóre ubranka kupowałam w tesco F&F i sa bardzo fajne ale ja osobiście nie lubię body gdzie zakładki się na ramiona nakłada - bo one się trochę po praniu rozciągają. Ale koszulki, spodnie, pidżamki są emotka
0 0

Gość: buskowianka

#5728372 Napisano: 31.08.2013 20:12:32
dzięki dziewczyny za odpowiedzi.W sumie nie wiele mi zostało do kupienia,ale chcę sie rozeznać bo pewnie trochę rzeczy dostanę od teściowej i szwagierki,i teraz już wiem że mogę poprosić o te F&Fy z czystym sumieniem że ich nie zrujnuję i bedę zadowolona emotka
0 0

staszek

#5728382 Napisano: 31.08.2013 20:43:00
ja dzisiaj kupiłam kilka rzeczy F&F i wydaję się fajne. Wzory są też śmiechowe, nie tylko lalki i samochodziki, różowe i niebieskie.
no i skusiłam się na 3 rzeczy z pepco. Nie wyglądają na słabe, no ale jak to mówią okaże się w praniu emotka
0 0

benasia

#5728390 Napisano: 31.08.2013 21:33:11
Z Pepco nie wydają się złe ale zraziłam się trochę bo kupiłam na jesień w zeszłym roku kurteczkę i zamek notorycznie się psuł, potem już nie kupowałam nic, a teraz synek od babci dostał dres i wypraniu go tylko z nowości już zrobiła się dziurka na szwie...
Ale to może akurat się trafiło felerne bo np miałam kiedys z pepco body z disneya i było świetne....
0 0

bridget

#5728400 Napisano: 31.08.2013 21:56:31
dobry wieczór, mam pytanie czy która robiła badanie aph przed porodem? jakos niewiele moge znalezc na ten temat, a pierwszy raz sie zetknełam z nim?
0 0

staszek

#5728414 Napisano: 31.08.2013 22:24:26
benasia napisał(a):

Z Pepco nie wydają się złe ale zraziłam się trochę bo kupiłam na jesień w zeszłym roku kurteczkę i zamek notorycznie się psuł, potem już nie kupowałam nic, a teraz synek od babci dostał dres i wypraniu go tylko z nowości już zrobiła się dziurka na szwie...
Ale to może akurat się trafiło felerne bo np miałam kiedys z pepco body z disneya i było świetne....

z dziecięcymi dopiero się okaże czy trafiłam, ale dla siebie kilka rzeczy tam kupiłam i jestem zadowolona, po praniu w niczym nie odstaje od innych sklepów, nic się złego z nimi nie dzieje, więc liczę, że z dzieciowymi będzie to samo emotka
0 0

kalisto1986

#5728492 Napisano: 01.09.2013 10:21:11
ja kupowałam dla siebie w pepco i było ok, ale jak kupiłam dla małego aplikacje zeszły po 1 praniu, coś tam się rozciągneły - ogólnie nikomu nie polecam.
W tesco są f&f i cheeroki, bardzo dobrej jakości ciuchy emotka
0 0

benasia

#5728493 Napisano: 01.09.2013 10:44:47
No dla większych maluchów tez mają fajne w F&F i się nie spierają apliakcje, ogólnie polecam emotka
0 0

kalisto1986

#5728521 Napisano: 01.09.2013 11:51:48
benasia napisał(a):

No dla większych maluchów tez mają fajne w F&F i się nie spierają apliakcje, ogólnie polecam emotka

i dla tych największych "maluchów" też mają świetne rzeczy. My mamy dużo ciuchów z tej firmy i jestem baardzo zadowolona
0 0

dolly

#5728711 Napisano: 02.09.2013 00:39:02
proponuje tylko nie prać w temperaturze powyżej 40stopni, bo szwy puszczają, tzn. rozpuszczają się emotka

Keiti78zg
- ja nie kojarze tego badania- tyle co widzę, to chodzi o krwawienie przedporodowe
0 0

bridget

#5728898 Napisano: 02.09.2013 11:38:31
no własnie DOLLY tylko tez znalazłam rozszyfrowany skrót z jezyka angielskiego i nic poza tym, myslałam ze znajde wiecej informacji.
0 0

bridget

#5728910 Napisano: 02.09.2013 11:52:42
juz wiem zadzwoniłam do mojej Pani dr zwiazane jest to z krzepliwoscia krwi i doborem zniczulenia podczas operacji cc
0 0

benasia

#5728922 Napisano: 02.09.2013 12:01:13
a ja chcialam spytac w jakich łóżkach śpią wasze kilkulatki?
Bo Mikołajek (prawie 2 latek) wyrasta mi z łóżeczka tego z szczebelkami no i ma mało miejsca a w nocy lubi się wiercić i okręcać, więc nie wiem czy to nie będzie niedługo czas na zmianę ale myślę o jakimś z barierką bo żeby w nocy nie spadł...
0 0

kalisto1986

#5728926 Napisano: 02.09.2013 12:08:43
benasia napisał(a):

a ja chcialam spytac w jakich łóżkach śpią wasze kilkulatki?
Bo Mikołajek (prawie 2 latek) wyrasta mi z łóżeczka tego z szczebelkami no i ma mało miejsca a w nocy lubi się wiercić i okręcać, więc nie wiem czy to nie będzie niedługo czas na zmianę ale myślę o jakimś z barierką bo żeby w nocy nie spadł...

Dominik miał koło 1,5 roku jak przerzuciliśmy go do zwykłego łóżka typu auto, wysokie, bez barierek i nigdy nie spadł, mimo,że do dzisiaj okropnie rzuca sie w nocy.
Dla Bartusia niedługo muszę zacząć myśleć o łóżeczku, bo powoli wyrasta z kołyski i grubo zastanawiam się czy kupować tradycyjne
0 0