Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my tu juz przez zasiedzenie mamy swoje miejsce
w zasadzie to Ty, bo ja mam krótszy staż
Gość: et1978
http://allegro.pl....php?item=3520873734
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ps. Ale z porodem to chyba juz tak lekko nie będzie
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Eee nikt nikogo stąd nie ruszy, o chyba że banem
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: allice
Mus z jabłek robię tak: Obieram i wkładam do garnka jabłka, lekko podlewam woda i rozparowuje pod przykryciem. Potem dobrze traktuje blenderem. Mus stawiam z powrotem na gazie i ewentualnie dodaje odrobinę cukru (zależy jakie mam jabłka). Jeszcze chwilę gotuję aby pozbyć się pęcherzyków powietrza, które dostało się podczas rozdrabniania blenderem (uwaga bo może pryskać!), potem nakładam do słoiczków i pasteryzuję.
Taki mus można zrobić z marchewką tylko ja ugotowałabym ją do miękkości osobno w małej ilości wody z kawałeczkiem masła. Rozdrobniła blenderem i dodała do jabłek.
Aronia faktycznie jest cierpka, dodaje się do niej liście wiśni, które poprawiają smak i niwelują goryczkę. Ewentualnie można aronie przemrozić w zamrażarce.
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja do aronii dodaje jabłka - wszystko w kuchni robię na "oko", więc każda partia różni się od poprzedniej. Proponuję, żebyś gotując owoce próbowała i do swojego smaku dodała tyle jabłek, ile uważasz, ze będzie ok
malutka456
Postów 2712
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
staszek mnie też straszyli tą glukozą że wstrętna itd ale ja lubię słodkie i dla mnie była nawet dobra
Gość: allice
no i nalewka z aronii jest pyszna
monika1985monik u nas dziś mały został ale z płaczem, nadal okupuje krzesełko choć widzę, że wreszcie zainteresował się jakimiś zabawkami więc jest jakiś postęp.
A wczoraj to twierdził, że jemu to już starczy tego przedszkola i żeby go już więcej tam nie prowadzić.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Do gruszek chyba będę musiała dać cukier, chyba,że robiła któraś bez cukru i wytrzymały ?
Na razie mam zrobione dla małego : fasolke w słoikach i zamrożone wiadro borówek i maliny teraz regularnie mrożę.
Przede mną marchew, muraki, dynia i inne warzywa.
Tyle,ze ja jeszcze ciągle robie ogórki, które nadrabiają poprzednie lata i miałam ich pełno
malutka456
Postów 2712
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otóż to
super
a dzisiaj widziałam mamusię, która zamiast zostawić córeczkę i się schować to stanęła sobie za szybą i się patrzyła. Nie dziwne, że mała stała po drugiej stronie i wyła, próbując się wdrapać na klamkę.
ale masz wieeeelką zamrażarkę
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: quaqua
Widzisz monika1985monik! Pewnie jeszcze kilka wzlotów i upadków będzie po drodze, ale większość dzieciaczków naprawdę kocha przedszkole. Trzymam kciuki za jutro.
dolly jak widzę takich rodziców to normalnie mnie krew zalewa. U nas też takie mamy są. Nie dość, że szkodzi swojemu dziecku to innym też. U nas notorycznie jedna mama czule witała się z synkiem odbierając z przedszkola na widoku właśnie wszystkich dzieci. Efekt był taki, że wszystkie po kolei wołały "ja też chcę do mamy itd.". Na szczęście opiekunki zwróciły jej uwagę i stara się chować "za winklem" przynajmniej.
Rozstanie z dzieckiem jest ciężkie dla obu stron i trzeba to zrobić z głową!
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aaa to u mnie też ponoć była taka, która siedziała pół dnia, ale nie mama, a babcia. Niby pomagała przy innych dzieciach, ale te wrażliwe, płakały jeszcze bardziej, bo też chciały przy sobie kogoś bliskiego. CO do powitania, to powiem CI szczerze, że nigdy na to uwagi nie zwróciłam, może dlatego, że nie było takiej reakcji dzieci...
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz w Biedronce są świetne woreczki do mrozenia, takie na suwak- bardzo, bardzo polecam
dolly oj wiadomo,że w woreczkach, nie w wiadrze
keiti dawaj zaopiekuje się paragonami
wrrr zła jestem dzisiaj, nie dość,że głowa mnie boli, Bartuś też coś marudzi, miałam porobić ogórki i biedne dalej czekają, do tego naprawiają mi neta tyle czasu,że mam ochotę kogoś zastrzelić
Gość: buskowianka
Ale dla mnie to jakieś czary mary,chyba że na zasadzie placebo albo silnej wiary.Słyszała któraś o tym może?