Konkursowiczki w ciąży

koper

#5958887 Napisano: 21.12.2014 22:11:17
bc14 napisał(a):

hej:)
gdzie oprócz smyka można kupić skarpetobuty coś w tym stylu http://www.smyk.c...ubranka-dla-dzieci-p

Ja je widziałam wczoraj w H&M, w Rossmannie i w Tesco

Moja młoda (4 lata) ma takie z H&M już nie policzę którą parę i u nas sprawdzają się rewelacyjnie w okresie jesienno-zimowym
0 0

benasia

#5958898 Napisano: 21.12.2014 22:52:08
Ja miałam i te skarpetko-papcie i skórzane paputki jak synek był mały - dla mnie porównywalne oba rodzaję, nie odkrylam jakiegoś mega efektu. Obecnie albo na boso lata w skarpetkach zwykłych (ale u nas większość to ogrzewane podłogi) albo zakładam mu takie leciutkie piankowe sandałki z addidasa emotka
0 0

kalisto1986

#5958906 Napisano: 22.12.2014 00:16:52
u nas u Dominika się sprawdzały, ale jak był dużo starszy - teściowa zawsze kupowała do siebie do domu, bo ją serce boli,że chodzimy na bosaka emotka

Benasia mówisz, że skórzane porównywalne ? To chyba odpuszcze.U nas nie ma ogrzewanych podłóg, ale tak nauczeni jestesmy, tylko jak ogrzewanie strzeli (co zdarza się co jakiś czas emotka ) to wtedy jest tak zimno, że nawet ja poszukuje kapci.
0 0

agusia147

#5960501 Napisano: 27.12.2014 15:01:20
Wracając do chusteczek to te fitti kiedyś były grubsze, teraz są cieńsze i nieraz mi się drą, wolę dady, albo te z carrefour, a najbardziej to lubię huggies. Przynajmniej jak chodzi o wytarcie dziecku pupy.

Odnośnie kapci i bucików. Ktoś coś kiedyś wspominał, że dla malucha najlepsze są ze sztywnym zapiętkiem. Byliśmy ostatnio z Jagodą u ortopedy i powiedział nam, że najlepsze buciki i papucie to takie co dają jak najwięcej swobody nóżce, ale nie latają w buciku. I jak najbardziej giętkie, bo inaczej obciążają stawy. A najlepiej żeby dziecko jak najwięcej biegało boso.
0 0

Gość: katrin22

#5960521 Napisano: 27.12.2014 16:13:19
To mój od malutkiego biega na boso. Raz mieliśmy skarpetko- kapcie, ale i tak na boso najlepiej i tak do dzisiejszego dnia- kapci u nas nie ma.
0 0

kalisto1986

#5960522 Napisano: 27.12.2014 16:13:36
agusia147 napisał(a):

Wracając do chusteczek to te fitti kiedyś były grubsze, teraz są cieńsze i nieraz mi się drą, wolę dady, albo te z carrefour, a najbardziej to lubię huggies. Przynajmniej jak chodzi o wytarcie dziecku pupy.

Odnośnie kapci i bucików. Ktoś coś kiedyś wspominał, że dla malucha najlepsze są ze sztywnym zapiętkiem. Byliśmy ostatnio z Jagodą u ortopedy i powiedział nam, że najlepsze buciki i papucie to takie co dają jak najwięcej swobody nóżce, ale nie latają w buciku. I jak najbardziej giętkie, bo inaczej obciążają stawy. A najlepiej żeby dziecko jak najwięcej biegało boso.

Ja nie zauważyłam zmiany jakości fitti, dla mnie odkąd je używam są takie same, no i główną ich zaletą jest sklad.

Oj nie, sztywne buty i kapcie już dawno przeszły do lamusa,od dawna trąbią i miękkich kapchach(a najlepiej wcale), buty też muszę mieć jak najbardziej giętką podeszwę - i tutaj niestety nawet buty z atestem zdrowa stopa nie zawsze taką mają
My preferujemy bieganie na bosaka- kapci Bartkowi jeszcze nigdy nie kupowałam, jedynie testowaliśmy chwile skarpetko kapcie i też leżą w szufladzie. Latem biegamy na bosaka nawet często po betonie - kamienie nam niestraszne emotka
0 0

ulciah

#5960823 Napisano: 29.12.2014 00:15:39
Drogie Panie...
Jeśli któraś z Was ma termin porodu ok 15 stycznia, to RMF rozdaje jakieś wyprawki emotka
http://www.rmf24.pl/news-czekamy-na-nowe-pokolenie-sluchaczy-rmf-fm,nId,1580574

Wasze maleństwa mogą tym samym bardzo wcześnie dołączyć do grona konkursowiczów emotka
0 0

Gość: bc14

#5960833 Napisano: 29.12.2014 08:51:45
dziewczyny pomózcie !
od miesiąca mojemu maluchowi wyskakują czerwone polika! zazwyczaj to tylko jedna zaogniona plamka wielkośći 2cm i pózniej powoli zanika, jednak coraz częściej są to całe czerwone polika.
Sprawa jest o tyle dziwna,że jak nie było nas tydzień w domu to mu się wszystko pogoiło, przyjechaliśmy i na drugi dzień znowu się pojawiło.
W domu nie mamy dywanów aby kłebił się w nich kurz i mieszkanie jest nowe wiec żadnych grzybów,pleśn raczej nie ma. Na jedzenie to co podejrzewałam też raczej nie bo raz wyskakuje, raz nie,

Macie jakieś pomysł, co jeszcze sprawdzić?
0 0

Gość: katrin22

#5960876 Napisano: 29.12.2014 10:57:52
bc14 może proszek do prania,płyn do płukania uczula, bo innego pomysłu nie mam jak je to samo i poza domem nie ma problemu.
0 0

koper

#5960898 Napisano: 29.12.2014 11:33:49
A może jakaś roślina, którą macie w domu?
0 0

benasia

#5960901 Napisano: 29.12.2014 11:37:31
Czerwone plamki mogą wyskakiwać np od ugryzienia owada: muchy, komara, pajaka.

Wydaje mi się że jeśli by miało dziecko uczulenie na jakiś proszek to też by miało na ciele znamiona tego.
0 0

dolly

#5960941 Napisano: 29.12.2014 12:44:23
bc14 napisał(a):

dziewczyny pomózcie !
od miesiąca mojemu maluchowi wyskakują czerwone polika! zazwyczaj to tylko jedna zaogniona plamka wielkośći 2cm i pózniej powoli zanika, jednak coraz częściej są to całe czerwone polika.
Sprawa jest o tyle dziwna,że jak nie było nas tydzień w domu to mu się wszystko pogoiło, przyjechaliśmy i na drugi dzień znowu się pojawiło.
W domu nie mamy dywanów aby kłebił się w nich kurz i mieszkanie jest nowe wiec żadnych grzybów,pleśn raczej nie ma. Na jedzenie to co podejrzewałam też raczej nie bo raz wyskakuje, raz nie,

moim zdaniem woda jezeli macie miejska i suche powietrze od kaloryferow, duzo natluszczaj o obserwuj. jezeli to sa cale policzki to moze sie zaczynac AZS ale skoro po wyjezdzie zniknelo to bym tego nie obstawiala.
moj ma 1 malutka od 3-4 dni ale chyba od smoka. Jak umyje woda z plynem Jego i posmaruje oliwka to prawie zanika
0 0

Gość: polec

#5960945 Napisano: 29.12.2014 12:57:37
bc14 napisał(a):

dziewczyny pomózcie !

A trądzik niemowlęcy lub skaza białkowa ??, tylko że jak znika po wyjeździe z domu, to trochę naciągane by było
0 0

katrin1

#5960949 Napisano: 29.12.2014 13:03:32
bc14 napisał(a):

dziewczyny pomózcie !

U nas takie czerwone policzki pojawiły się jak synek miał pół roku. Wszyscy się zachwycali jaki rumiany chłopczyk. Okazało się, że ma atopowe zapalenie skóry.
0 0

Gość: rachel

#5960950 Napisano: 29.12.2014 13:05:23
tez bym obstawiała jakąs roślinę albo coś co alergizuje...spróbuj może przyobserwować kiedy się pojawia wysyp....w jakim pomieszczeniu choć wiem że to ciężkie
0 0

Gość: rachel

#5960951 Napisano: 29.12.2014 13:07:42
aaa i tak sobie teraz myślę moja miśka miała coś podobnego od kaszki na noc...takie zaczerwonione plamki jej wychodziły, płaskie i okragłe. W życiu bysmy na to nie wpadi gdyby nie to ze kaszka na dobranoc któregoś dnia sie skończyła i mała dwa dni dostawała zwykła. po tym jak reką odjął
0 0

Gość: trampek

#5961147 Napisano: 29.12.2014 19:44:45
mam nadzieje, ze moge mam sporo ubranek po mojej corce tak do rozmiaru 74 chetnie wymienie lub sprzedam bardzo tanio emotka
jak cos prosze pw
0 0

Gość: nvidia

#5961204 Napisano: 29.12.2014 22:07:19
hej dziewczyny zastanawiam się czy materac dla maluszka do łóżeczka musi być nowy czy może być po pierwszym dziecku? emotka
0 0

kalisto1986

#5961206 Napisano: 29.12.2014 22:21:32
nvidia napisał(a):

hej dziewczyny zastanawiam się czy materac dla maluszka do łóżeczka musi być nowy czy może być po pierwszym dziecku? emotka

najlepiej żeby był nowy, jednak osobiście zastanowiłabym się ile i jak mocno był eksploatowany i z jakiego jest materiału - czy łatwo odkształca się itp.
Jesli wszystko byłoby ok, to trzeba go porządnie odświeżyć (można teraz na trochę wystawić go na ten mrozik, a pokrowiec oczywiście wyprać).
0 0

Gość: bettyy

#5962524 Napisano: 02.01.2015 15:32:40
nie wiem czy tu można wklejam link do konkursu dla mam maluszków http://moje-macierzynstwo.blog.pl/2015/01/01/styczen-z-moje-macierzynstwo/
0 0