Konkursowiczki w ciąży

bridget

#5952148 Napisano: 06.12.2014 00:17:24
nie chce przeginac z zabawkami bo widze ze moje starsze dziecko co raz wieksze wymogi ma i mało docenia a u niego zainteresowanie jest niekiedy dosc krótkotrwale, a pokoj zawalony zabawkami, czesc powynoszona z tych co wyrósł- beda z czasem dla Ola. On ma juz prawie 8 lat a z 2 strony uwazam ze elektronika to tak jeszcze za wczesnie, lubie tez wiazac z praktycznoscia ( np dlatego chce tez łyzwy)
0 0

dolly

#5952149 Napisano: 06.12.2014 00:20:32
bridget napisał(a):

nie chce przeginac z zabawkami bo widze ze moje starsze dziecko co raz wieksze wymogi ma i mało docenia a u niego zainteresowanie jest niekiedy dosc krótkotrwale, a pokoj zawalony zabawkami, czesc powynoszona z tych co wyrósł- beda z czasem dla Ola. On ma juz prawie 8 lat a z 2 strony uwazam ze elektronika to tak jeszcze za wczesnie, lubie tez wiazac z praktycznoscia ( np dlatego chce tez łyzwy)

matko, a juz myslalam ze tylko moj taki rozwydrzony sie zrobil i tez wlasnie nie chce dawac PSP (a lezy w szafie) bo i tak ciagle na czyms gra wrrr. UUUffff dzieki Keiti, nie zebym sie cieszyla, ze Twoja taki, ale pocieszenie, ze to norma u niektorych emotka
0 0

kalisto1986

#5952150 Napisano: 06.12.2014 00:20:40

bridget

#5952151 Napisano: 06.12.2014 00:22:31
w ogole to dzis horror przezyłam bo bysmy wszyscy zgineli na przejsciu dla pieszych, idiota gnał z taka predkoscia przez przejscie i w ogole Nas nie widział, dosłownie cm dzieliły go od wózka, gdyby nie pisk opon hamowania i nie przyciagneła wozka uderzył by z impetem. Metr dalej szłam z Wikim z ta predkoscia co jechał nie mielibysmy szans. Zatrzymał sie z 15 m za przejsciem przepraszał, tylko co by mi było po jego przeprosinach? jak bsmy zycia nie mieli, Ludzie sie zatrzymywali z samochodów wychodzili do mnie cos mowili , w wielkim szoku byłam , kolana sie pode mna ugieły , goscia zwyzywałam, ze nie powinien jezdzic jak ludzi na ulicy nie widzi, nie zycze nikomu tego co dzis przeszłam....:(, ktos powiedział ze mielismy wielkie szczescie ze ktos nad nami czuwał...
0 0

dolly

#5952153 Napisano: 06.12.2014 00:23:05
kalisto1986 napisał(a):

dolly http://amercom.co...k-z-magicznym-piorem

acha, czyli to sa zwykle ksiazeczki bajki a gdzies na koncu takie zadania, ktore sie tym piorem rozwiazuje tak? Czy te czytanke to wlansie stuhr czyta?
0 0

dolly

#5952154 Napisano: 06.12.2014 00:25:57
bridget napisał(a):

w ogole to dzis horror przezyłam bo bysmy wszyscy zgineli na przejsciu dla pieszych, idiota gnał z taka predkoscia przez przejscie i w ogole Nas nie widział, dosłownie cm dzieliły go od wózka, gdyby nie pisk opon hamowania i nie przyciagneła wozka uderzył by z impetem. Metr dalej szłam z Wikim z ta predkoscia co jechał nie mielibysmy szans. Zatrzymał sie z 15 m za przejsciem przepraszał, tylko co by mi było po jego przeprosinach? jak bsmy zycia nie mieli, Ludzie sie zatrzymywali z samochodów wychodzili do mnie cos mowili , w wielkim szoku byłam , kolana sie pode mna ugieły , goscia zwyzywałam, ze nie powinien jezdzic jak ludzi na ulicy nie widzi, nie zycze nikomu tego co dzis przeszłam....:(, ktos powiedział ze mielismy wielkie szczescie ze ktos nad nami czuwał...

to ja to dzisiaj w wersji soft mialam,bo korek byl wiec nie gnal, ale myslenie jest... a TY to juz w ogole emotka
0 0

kalisto1986

#5952155 Napisano: 06.12.2014 00:26:39
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dolly http://amercom.co...k-z-magicznym-piorem

acha, czyli to sa zwykle ksiazeczki bajki a gdzies na koncu takie zadania, ktore sie tym piorem rozwiazuje tak? Czy te czytanke to wlansie stuhr czyta?

nie,nie
To jest tak, to jest książka normalnie z bajką. Można ją samemu czytac, lub dziecko dotyka tym piórem każdą stronę po kolei i wtedy stuhr ją czyta. Dodatkowo są "punkty" w książce, gdzie dziecko może dotknąć (to nie jest oznaczone, bartek sam je wynajduje) i np dotknie okolic buta to słychać szurania itp
Na końcu każdej książeczki jest ilustracja organków i dziecko może dotykając klawiszy piórem grać jak na prawdziwych, a pod spodem jest zawsze 1 piosenka którą może tez zaśpiewć piórem.
My mamy 3 i serio pluje sobie w brodę, że nie kazałam tesciowej więcej kupować emotka Ale ona ma u siebie więcej więc luzik emotka (jak coś kupuje to x3 dla nas, dla bratanicy i do siebie do domu emotka )
0 0

kalisto1986

#5952157 Napisano: 06.12.2014 00:30:36
Ja dzisiaj zawału prawie dostałam bo .... wracaliśmy od teściowej, mąż bardzo się spieszył bo za 20 minut zaczynał prace. Przejeżdżaliśmy kolo orlenu, mąz patrzy na wskazówkę paliwa i mówi cholera nie ma, ale powinniśmy dojechać, a jest kolejka i spóźnie się do pracy. To dojechaliśmy .... w połowie drogi auto staneło - na głównej drodzę w takim dole przed górką emotka Za nami sznureczek aut, tiry zapierdzielały. Jakoś dochechłał to auto na pobocze bo ja już widziałam jak ktoś w nas wjeżdża emotka
I tak się śpieszył, że do pracy spóźnił się ponad 30 minut, bo musieliśmy czekać na ratunek emotka emotka emotka
A mieliśmy zatankować już jak jechaliśmy do teściowej to ja jęczałam,że nie ma czasu emotka
0 0

bridget

#5952160 Napisano: 06.12.2014 00:33:45
kali a z tym rowerkiem? bo teraz niewdzieczny okres nie wykorzystamy na dworze zimno, mrozno, niewygodnie w tych kurtkach kombinezonach, maz przeciwny do trzymania i uzywania w domu i teraz wiosna lato - to juz dziecko nie bedzie za duze do niego? myslałam tez o uzywanym pukylino chyba lepiej wykonczony ten np w bdb stanie http://allegro.pl...ony-i4865971545.html , bo nowy to duzo juz drozszy
0 0

kalisto1986

#5952161 Napisano: 06.12.2014 00:35:38
Ja mysle,że bartek jeszcze wiosną pośmigam na nim, a on starszy przecież.Ale do domu on jest na prawdę fajny, nie rysuje podłogi itp
0 0

bridget

#5952162 Napisano: 06.12.2014 00:38:27
a ile miał Bartek jak zaczał na nim jezdzić?
0 0

dolly

#5952164 Napisano: 06.12.2014 00:40:31
kalisto1986 napisał(a):

nie,nie
To jest tak, to jest książka normalnie z bajką. Można ją samemu czytac, lub dziecko dotyka tym piórem każdą stronę po kolei i wtedy stuhr ją czyta. Dodatkowo są "punkty" w książce, gdzie dziecko może dotknąć (to nie jest oznaczone, bartek sam je wynajduje) i np dotknie okolic buta to słychać szurania itp
Na końcu każdej książeczki jest ilustracja organków i dziecko może dotykając klawiszy piórem grać jak na prawdziwych, a pod spodem jest zawsze 1 piosenka którą może tez zaśpiewć piórem.
My mamy 3 i serio pluje sobie w brodę, że nie kazałam tesciowej więcej kupować emotka Ale ona ma u siebie więcej więc luzik emotka (jak coś kupuje to x3 dla nas, dla bratanicy i do siebie do domu emotka )

oooo z opisu rewelacja, tylko to chyba gdzies za pol roku jeszcze poczekam i sie rozejrze za nimi, a ladnie wydane?
0 0

bridget

#5952166 Napisano: 06.12.2014 00:44:35
tak patrze na Bartka on tam miał 17 msc to taki wyrosniety juz troche w stosunku do wielkosci rowerka, Oli ma 15 prawie, zima minie do wiosny to bedzie miał 19 to chyba u Nas bezsensu, na zły okres kalendarzowy przypadlby zakup, a mam http://www.aktywn...treet-granatowy.html + złaczke obnizajaca do siodełka pisze niby 2+, czyli first bike bedzie jeszcze za duzy a ten raczej juz chyba za mały
0 0

kalisto1986

#5952167 Napisano: 06.12.2014 00:59:22
dolly ładnie;)

keiti tak sie wydaje na tym filmiku, ale wielkościowo nawet teraz jest akurat, a jeśli dobrze kojarze jak ustawia się go później na 2 koła to siedzisko jest inaczej ustawione. Ale faktycznie jeśli już to nie będzie na długo.
A jest sens kupować teraz rowerek skoro do wiosny nie pojeździ na nim choćby w domu ?
0 0

bridget

#5952169 Napisano: 06.12.2014 01:08:15
kalisto1986 napisał(a):

dolly ładnie;)

keiti tak sie wydaje na tym filmiku, ale wielkościowo nawet teraz jest akurat, a jeśli dobrze kojarze jak ustawia się go później na 2 koła to siedzisko jest inaczej ustawione. Ale faktycznie jeśli już to nie będzie na długo.
A jest sens kupować teraz rowerek skoro do wiosny nie pojeździ na nim choćby w domu ?

no własnei chyba nie emotka wiec ten pomysł nie ma sensu w Naszym przypadku
0 0

kalisto1986

#5952171 Napisano: 06.12.2014 01:31:32
A no nie ma.
A czym się Oli interesuje ? Bo na pewno ma cos co bardziej przyciąga jego uwagę.
Bartuś bardzo szybko załapał świra na piłki i do dzisiaj mu to zostało i tak np sprawdziła się u nas koszykówka (jak dziecko wrzuca piłke do kosza to gra, świeci itp dodatkowo w koło na tablicy sa różne przyciski itp), albo swietna jest ... wypadło mi słowo emotka ale drewniana zabawka są 3 poziomy,każdy poziom pochyły. Stawia dziecko drewnianą piłeczke na same górze ona toczy się do otworu na końcu i wpada na następny poziom itp
Powoli też ładnie sobie radzi z duplo kocha wszelkie świecąco-grająco-jeżdżące autka, lubi też rysować (szczególnie po ukochane szafie mamuśki, która jest z drewna i nie da się doszorować emotka )
Może to Cię troche ukierunkuje ?
Aaa i ja szukam nowych pomysłów na allegro, zaznaczam opcję np wiek dziecka, czasem dany dział i lece po kolei.
Czasochlonne, ale tak znajduje rzeczy,których wcześniej nie widziałam
0 0

Gość: allice

#5952182 Napisano: 06.12.2014 09:04:00
bridget napisał(a):

allice napisał(a):

bridget napisał(a):

no kojarze kali ale mimo wszytsko sen z powiek mi spedza wybor czegos dla Ola i powiazanie tego z czyms dla Wikeigo a najlepiej z wykorzystaniem kuponow allegro:)

a miała któras z Was te ksiazeczki edukacyjne http://allegro.pl...lay-i4825512125.html http://allegro.pl...ay-i4825512125.html? chce dla Wikiego gre 5 sekund i któras z nich, fajne sa Waszym zdaniem? chciałam z duplo ale gry nie moge połaczyć i tak cos musze dobrac na sile dla malucha

My mamy dokładnie taką książeczkę. Fajna jest i dzieciaki często po nią sięgają.

alicce te pierwsza czy te druga?

Mamy tą gdzie są polskie i angielskie napisy.

A może doradzicie jakąś zabawkę motor dla pięciolatka, tylko taki aby był mocny. Szukałam ale widzę tylko takie modelowe.
0 0

bridget

#5952244 Napisano: 06.12.2014 13:54:04
dzieki alicce. Kali on sie wszytskim na krótko intersesuje, a sam jak ma sie pobawic to juz w ogole rzadkosc, ale najbardziej go absorbuja wszelkie dzwiekowe zabawki, gdzie moze cos powciskac gra, swieci i spiewa:D , wiesz jak laurki konkursowe;))
0 0

kalisto1986

#5952303 Napisano: 06.12.2014 18:45:39
Bartek tez lubi takie brzęczadła emotka
Kup mu moze jakieś fajne autko z różnymi funkcjami ? I fisher ma takie i chicco i mniej znane firmy emotka
Fisher ma tez świeeetne autka "potrząśnij i jedź"

Dzisiaj byliśmy na jarmarku świątecznym i był mikołaj z reniferami. Jak dzieci bały sie mikołaja, a do reniferów lecialy, tak bartuś na odwrót mikołaja sie nie bał, za to renifery najlepiej z daleka emotka
0 0

kalisto1986

#5952461 Napisano: 07.12.2014 15:57:21
dziewczyny w srode w netto jest promocja pampersów zielonych - 29,9 (ograniczenie do 3 paczek na raz)
https://fbcdn-sph...b8aac5cbccc808def4b1
0 0