Konkursowiczki w ciąży

Gość: bc14

#6191435 Napisano: 03.05.2016 15:47:07
agusia ja nie wiem jak Ty dalas rade z ciazami. ja cala ciaze obalal chodzilam teraz dopiero po 2 tygodniowym lezenia przypomnialam sobie.ze ciaza przecieznie boli
0 0

Gość: plocia

#6191488 Napisano: 03.05.2016 21:26:06
Drogie mamusie,
zostały mi już jakieś 3 tyg. i kolejna córeczka będzie z nami. Pierwsza kibicowała mi w konkursach w brzuszku ale druga już mi nie pozwala.
No ale do sedna - rodziłam 7 lat temu i trochę się pozmieniało. Czy to prawda że teraz w szpitalu dzieci nie myją? Jakie wtedy kosmetyki dla malca muszę zabrać ?
Dzięki za każde sugestie emotka
0 0

benasia

#6191496 Napisano: 03.05.2016 22:13:52
plocia gratulacje  :)  
Rodziłam w lutym i normalnie codziennie córeczkę kąpały pielęgniarki   emotka   
0 0

kate87

#6191497 Napisano: 03.05.2016 22:17:57
plocia napisał(a):

Drogie mamusie,
zostały mi już jakieś 3 tyg. i kolejna córeczka będzie z nami. Pierwsza kibicowała mi w konkursach w brzuszku ale druga już mi nie pozwala.
No ale do sedna - rodziłam 7 lat temu i trochę się pozmieniało. Czy to prawda że teraz w szpitalu dzieci nie myją? Jakie wtedy kosmetyki dla malca muszę zabrać ?

Mojego synka nie myli a ja ledwo chodziłam, wiec pierwszy raz kapalam go w domu:/
0 0

#6191498 Napisano: 03.05.2016 22:18:13
na pewno krem na odparzenia+chusteczki. Co do kapieli to chyba zalezy od szpitala
0 0

Ella_111

#6191500 Napisano: 03.05.2016 22:19:46
Rodzilam w styczniu,pięlęgniarki kąpały malucha swoimi kosmetykami co drugi dzien ,ja musialam miec pieluszki i chusteczki nawilżane własne
0 0

alaalicja

#6191501 Napisano: 03.05.2016 22:19:53
plocia gratulacje  :)  

Ja rodziłam równo 2 lata temu we Wrocławiu i córka była kąpana codziennie. w tym samym czasie koleżanka rodziła mała w innym szpitalu i nie była kąpana, jedynie przecierana. Co do zabrania to zależy jaki standard jest w szpitalu, tam gdzie ja rodziłam nie było dosłownie nic emotka nawet mydła czy ligniny emotka  także zorientuj się i ewentualnie przygotuj. Ja na szczęście zawsze mega przygotowana, ale niektóre dziewczyny ciężko wylądowały...a był to właśnie weekend majowy ehh POWODZENIA emotka  szybkiego i sprawnego porodu emotka  i zdrówka dla WAS:)
0 0

agusia147

#6192346 Napisano: 05.05.2016 18:13:46
plocia napisał(a):

Drogie mamusie,

Zależy od szpitala, w tych w których rodziłam, dzieci były przynajmniej raz kąpane, a pierwszy raz w drugiej dobie życia. I mieli kosmetyki w stylu oliwka czy płyn do ciała i włosków, kremik do pupy miałam własny i chusteczki mokre też własne.

bc14 napisał(a):

agusia ja nie wiem jak Ty dalas rade z ciazami. ja cala ciaze obalal chodzilam teraz dopiero po 2 tygodniowym lezenia przypomnialam sobie.ze ciaza przecieznie boli

Nie wiem daję radę jakoś za każdym razem, dopiero na koniec narzekałam na ból spojenia łonowego czy puchnące nogi. Ból pleców to normalka i codzienność przynajmniej dla mnie bo mam krzywy  emotka  Jakoś żyję emotka
0 0

nanajka81

#6192645 Napisano: 06.05.2016 10:16:58
kate87 napisał(a):

plocia napisał(a):

Drogie mamusie,

Mojego synka nie myli a ja ledwo chodziłam, wiec pierwszy raz kapalam go w domu:/

mojego też nie umyli mimo iż miał duuużo włosów posklejanych krwią. Ot przetarli czymś i oddali. Dopiero w domu go umyłam z resztek krwi. Rodziłam w sierpniu 2015.
0 0

marzennia111

#6192942 Napisano: 06.05.2016 18:50:39
nanajka81 napisał(a):

kate87 napisał(a):

plocia napisał(a):

Drogie mamusie,

mojego też nie umyli mimo iż miał duuużo włosów posklejanych krwią. Ot przetarli czymś i oddali. Dopiero w domu go umyłam z resztek krwi. Rodziłam w sierpniu 2015.

Ja  rodziłam w tym roku i u mnie w szpitalu dzieciaczki były myte. Najlepiej zorientuj się w szpitalu jak to u Ciebie wygląda.
0 0

#6212736 Napisano: 13.06.2016 11:14:53
Dziękuję wszystkim za informacje,
nie zdążyłam odpisać bo już mała pchała się na świat emotka
Jak tam mamusie Wasze pociechy ? ja przez ostatnie 7 dni mam wieczorami zwątpione emotka moja by jadła i jadła, za dnia tak nie jest, ale wieczorem mam normalnie dość, zjeść załatwić sie nie mozna. Zje odbije się i znów głodna. Od 3 dni wspomagam się herbatką dla kobiet w ciąży bo nie wyrabiam wieczorami z "produkcją". Czy to wina mleka? jedni mówi a że to za chudy mój pokarm a położna mówi że nie ma czego s takiego, widocznie dziecko tyle jedzenia potrzebuje emotka
0 0

#6212746 Napisano: 13.06.2016 11:29:00
o to juz jest- Gratulacje!!

achce jesc czy tylko poprzytulac sie i czuc mamusie?;)
ile dni jestescie po porodzie?
0 0

#6212787 Napisano: 13.06.2016 12:10:24
18 maja urodzilam, je caly czas pod koniec jak juz jest pelna to przysypia, wyciagam, odbicie i po ok 5 min znow chce jesc
0 0

aguagu

#6235244 Napisano: 30.07.2016 12:26:29
Szukam podpowiedzi, co ciekawego można kupić małemu dzieciaczkowi? Jakieś zabawki edukacyjne? Psióła rodzi na dniach pierwszą pociechę, a ja nie mam pojęcia co będzie najodpowiedniejsze. Wyprawka skompletowana. Chciałabym przeznaczyć na prezent tak do 200-250 zł. 
0 0

monkakk

#6235245 Napisano: 30.07.2016 12:29:12
aguagu napisał(a):

Szukam podpowiedzi, co ciekawego można kupić małemu dzieciaczkowi? Jakieś zabawki edukacyjne? Psióła rodzi na dniach pierwszą pociechę, a ja nie mam pojęcia co będzie najodpowiedniejsze. Wyprawka skompletowana. Chciałabym przeznaczyć na prezent tak do 200-250 zł. 

A ma bujaczek? Nie wiem jak mogłabym bez niego funkcjonować. Dzieciaczka zawsze miałam przy sobie, bardzo duża wygoda.  Ja miałam taki http://www.ceneo.pl/15829784 ale są i  tańsze. Ewentualnie jakieś sensoryczne zabawki?
0 0

Gość: HOLLY

#6235247 Napisano: 30.07.2016 12:33:35
aguagu napisał(a):

Przeważnie każdy daje w prezencie ubranka lub zabawki, fajnie jak ktoś ma dużo miejsca by to pomieścić. Myślę, że lepszym prezentem będzie dobry termometr elektroniczny lub inhalator, takie przedmioty nie są tanie, a z pewnością przydadzą się na kilka lat.
0 0

dolly

#6235253 Napisano: 30.07.2016 13:11:34
monkakk napisał(a):

aguagu napisał(a):

A ma bujaczek? Nie wiem jak mogłabym bez niego funkcjonować. Dzieciaczka zawsze miałam przy sobie, bardzo duża wygoda.  Ja miałam taki http://www.ceneo.pl/15829784 ale są i  tańsze. Ewentualnie jakieś sensoryczne zabawki?

Bujaczek to dobry pomysl, moze jeszcze byc mata edukacyjna,  teraz w pelni z niej nie skorzysta, ale bedzie glownie lezec, wiec sie przyda tam gdzie nie ma swojego lozeczka emotka
0 0

nanajka81

#6235254 Napisano: 30.07.2016 13:14:51
dolly napisał(a):

monkakk napisał(a):

aguagu napisał(a):

Bujaczek to dobry pomysl, moze jeszcze byc mata edukacyjna,  teraz w pelni z niej nie skorzysta, ale bedzie glownie lezec, wiec sie przyda tam gdzie nie ma swojego lozeczka emotka

tez uwazam ze bujaczek to fajny pomysl, bardzo duzo korzystalismy z niego (dostalismy) za to mata edykacyjna - zalezy jaka, ja mam od szwagierki 3 (bo dla kazdego z synow dostawala na prezent) a moje dzieci zadna z nich bawic sie nie chcialy.
0 0

monkakk

#6235257 Napisano: 30.07.2016 13:32:10
nanajka81 napisał(a):

dolly napisał(a):

monkakk napisał(a):

aguagu napisał(a):

tez uwazam ze bujaczek to fajny pomysl, bardzo duzo korzystalismy z niego (dostalismy) za to mata edykacyjna - zalezy jaka, ja mam od szwagierki 3 (bo dla kazdego z synow dostawala na prezent) a moje dzieci zadna z nich bawic sie nie chcialy.

u mnie maty też się nie sprawdziły ;/ 
0 0

staszek

#6235262 Napisano: 30.07.2016 14:24:40
nanajka81 napisał(a):

dolly napisał(a):

monkakk napisał(a):

aguagu napisał(a):

Podpisuję się pod bujaczkiem, mata też szału nie zrobiła u nas.
0 0