Konkursowiczki w ciąży

nanajka81

#6167640 Napisano: 02.03.2016 12:07:48
kumarek = ja tez jestem slabo rodzącą, pierwsze dziecko wywolywane 5 dni po terminie, druga faza poltorej godziny, ni cholery nie umialam przec (mimo iz do szkoly rodzenia chodzilam) w koncu jakos mlodą wyciągneli aczkolwiek mocno wymeczone obie bylysmy. Za to synek poszedł lepiej, i prawie w terminie i porod szybciej. Z pierwszego porodu pamiętałam jedną radę która cudownie mi się przydała - "porod to takie robienie duuuuzej kupy, jak przec nie umiesz to rob kupe to każdy umie". No i tak mnie znieczulili (nie jestem matka polka aby odwaznie bez znieczulenia) ze w drugiej fazie parcia w ogole dolu nie czulam. Slyszalam ze "o teraz skurcz" i robilam ta "duza kupe". 10 min i po sprawie. Ale dobrze ze tak krotko bo mlody byl owiniety i byloby chyba duzo gorzej gdyby to trwalo tak jak z cora poltorej godziny. Tobie Zycze powodzenia emotka A co bedzie - coreczka? syneczek?

0 0

jomajd86

#6167664 Napisano: 02.03.2016 12:29:06
zaczytana-pola napisał(a):

Dziewczyny, tak z ciekawości wskoczyłam w Wasz wątek, żeby zobaczyć jaki wzrost demograficzny nam się szykuje emotka . Gdzie nie spojrzę, tam ciężarne emotka .
agusia147, podziwiam. emotka

oj chyba tak emotka
0 0

freyja88

#6167667 Napisano: 02.03.2016 12:30:26
A Ja odwrotnie. Lekarz powiedział, ze mam talent do rodzenia dzieci (wolałabym mieć do czegoś innego emotka ).
Pierwsza córka termin: 1.06 urodziłam 29.05. pierwszy skurcz 4:30, 5;50 dziecko było na świecie. Do 8go miesiaca pracowałam
Druga córka termin 6.09 urodziłam 4.09. Pierwszy skurcz 5:05, 6:10 dziecko na świecie.

U mnie bylo tak, że jak odczułam pierwszy skurcz od razu musiałam ubierać buty. Żadnego chodzenia, trzymania za raczkę, znieczuleń, bo na wszystko nie było czasu emotka Ciesze się, ze szpital mam dwie ulice dalej emotka

kumarek- na pewno będzie wszystko dobrze. Jeszcze trochę i bedziesz tulić w ramionach swoje maleństwo. emotka
0 0

budryska

#6167904 Napisano: 02.03.2016 16:48:38
Mnie się też zawsze wydawało, że urodzę bez problemu, wiecie - szerokie biodra i w ogóle   emotka  Tymczasem się okazało, że mała utknęła. Jakoś krzywo się ułożyła bokiem główki i po sprawie. Teraz nie wiem jak będzie, nie nastawiam się na nic. 
Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe.
A przyszłą mamę czwórki też podziwiam. Ja się obawiam jak będzie z dwojką, bo już się przyzwyczaiłam się do luksusu spania przez (czasem prawie) cała noc.
0 0

nanajka81

#6168188 Napisano: 03.03.2016 09:17:03
aniabania napisał(a):

A przyszłą mamę czwórki też podziwiam. Ja się obawiam jak będzie z dwojką, bo już się przyzwyczaiłam się do luksusu spania przez (czasem prawie) cała noc.

no to będzie ciężko emotka chyba że Małe będzie grzeczne i bedzie chcialo spac w swoim lozeczku. Moj synek na lozku spi jak zabity, przeniose do lozeczka i ryk. Niewiem co mu sie w nim nie podoba emotka jakies rady jak nauczyc dziecko zasypiac i spac w lozeczku?
0 0

dolly

#6168251 Napisano: 03.03.2016 11:07:25
nanajka81 napisał(a):

aniabania napisał(a):

no to będzie ciężko emotka chyba że Małe będzie grzeczne i bedzie chcialo spac w swoim lozeczku. Moj synek na lozku spi jak zabity, przeniose do lozeczka i ryk. Niewiem co mu sie w nim nie podoba emotka jakies rady jak nauczyc dziecko zasypiac i spac w lozeczku?

Chce czuc Twoja bliskość emotka  mozesz spróbować wlozyc do łóżeczka,  swoja koszulkę,  w ktorej ze 2 razy spałaś, by miala Twoj zapach.  Moze sie uda emotka
0 0

benasia

#6168490 Napisano: 03.03.2016 18:25:04
Ja tez podziwiam, ze ktos będzie miał 4 dzieci- nie mówiąc o wychowaniu bo to samo w sobie wyzwanie przy tak malej różnicy wieku, ale urodzić czwórkę to tez nie łatwo no chyba, ze ktos typowo ma predyspozycje do rodzenia dzieci. Ja akurat nie mam i dwojka mi starczy emotka
0 0

agusia147

#6168533 Napisano: 03.03.2016 20:16:32
nanajka81 napisał(a):

aniabania napisał(a):

spróbuj przetrzymać ale w granicach rozsądku, nie żeby dziecko się aż zapowietrzało od płaczu.
0 0

nanajka81

#6168567 Napisano: 03.03.2016 21:18:31
agusia147 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

aniabania napisał(a):

spróbuj przetrzymać ale w granicach rozsądku, nie żeby dziecko się aż zapowietrzało od płaczu.

u mnie problem bardziej tkwi w ... tesciowej bo mieszkamy z tesciami i jak probowalam mlodego nauczyc zasypiac w lozeczku to ryczal i ryczal i ryczal, w koncu bralam na rece i zasypial. A tesciowa do mnie z pretensjami ze mecze dziecko, ze czemu mu pozwalam tak plakac, ze trzeba bujac itd itp ja jej mowie ze ja nie mam sily 9kg bujac niewiadomo ile czasu ale nie przegadasz, wiec dla swietego spokoju ulegalam i tyle z usypiania
0 0

alaalicja

#6168587 Napisano: 03.03.2016 21:58:02
Ah...tak Was poczytałam chwilę dziewczyny i aż na wspomnienia mnie wzięło...Moja mała kończy za 2 miesiące 2 lata:) Siedzimy sobie w domu, ale poród wspominam dobrze. Bez bólów, bez skurczy, tylko wody mi odeszły emotka  Coelha sobie na porodówce czytałam i nic mnie nie brało. Po podaniu oksy 20 min i już mała była. Rodziłam bez znieczulenia i jedyną głupotą było wdychanie gazu rozweselającego emotka  Nic nie dało, a na drugi dzień normalnie kaca miałam:)

Kochane maminki i przyszłe maminki DUŻO DOBREGO, ZDRÓWKA dla Was i dzieciaczków emotka  WYTRWAŁOŚCI emotka

Powodzenia i łatwych porodów emotka
0 0

beniaminowa

#6168641 Napisano: 04.03.2016 01:11:01
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

a podobno na trojce chcieliście skończyć... Ten świadomy wybór to chyba tak troche Was zaskoczył emotka

Nie zaskoczył  emotka  Chcemy jeszcze jednego chłopca emotka  Haha przy pierwszym też mówiłam, że nigdy więcej emotka

Też pamiętam jak się Aga zapierała, że to już koniec emotka  hihi.
Oby dzieciątko się zdrowe urodziło, a taka wesoła gromadka, to samo szczęście emotka  chociaż nie będzie Ci łatwo.

cudaczku gadasz jak stara panna emotka  Ewidentnie brakuje Ci faceta- są ciekawsze zajęcia jak czytanie książek emotka

emotka  Ewidentnie brakuje Ci faceta- są ciekawsze zajęcia jak czytanie książek :hyhy

agusia147 gratulacje emotka Troszeczkę zazdroszczę emotka Marzyła mi się duża rodzina (zawsze - oprócz czasu zaraz po porodzie pierwszego synaemotka ) niestety nie mogę sobie na to pozwolić, aczkolwiek nie wypieram się emotka
0 0

dolly

#6168642 Napisano: 04.03.2016 01:12:47
Beniaminowa emotka
0 0

beniaminowa

#6168685 Napisano: 04.03.2016 10:07:42
dolly napisał(a):

Beniaminowa emotka

emotka I jeszcze przytul emotka
0 0

agusia147

#6168687 Napisano: 04.03.2016 10:17:40
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

a podobno na trojce chcieliście skończyć... Ten świadomy wybór to chyba tak troche Was zaskoczył emotka

Nie zaskoczył  emotka  Chcemy jeszcze jednego chłopca emotka  Haha przy pierwszym też mówiłam, że nigdy więcej emotka

Też pamiętam jak się Aga zapierała, że to już koniec emotka  hihi.
Oby dzieciątko się zdrowe urodziło, a taka wesoła gromadka, to samo szczęście emotka  chociaż nie będzie Ci łatwo.

cudaczku gadasz jak stara panna emotka  Ewidentnie brakuje Ci faceta- są ciekawsze zajęcia jak czytanie książek emotka

emotka  Ewidentnie brakuje Ci faceta- są ciekawsze zajęcia jak czytanie książek :hyhy

agusia147 gratulacje emotka Troszeczkę zazdroszczę emotka Marzyła mi się duża rodzina (zawsze - oprócz czasu zaraz po porodzie pierwszego synaemotka ) niestety nie mogę sobie na to pozwolić, aczkolwiek nie wypieram się emotka

Nam też emotka  No i lepiej hurtem odchować a nie bawić się w pieluchy za kilka lat emotka
0 0

dolly

#6168741 Napisano: 04.03.2016 12:14:10
beniaminowa napisał(a):

dolly napisał(a):

Beniaminowa emotka

emotka I jeszcze przytul emotka

emotka emotka emotka  pllloszę emotka
0 0

ktosiek1

#6169187 Napisano: 05.03.2016 14:03:59
alaalicja napisał(a):

Ah...tak Was poczytałam chwilę dziewczyny i aż na wspomnienia mnie wzięło...Moja mała kończy za 2 miesiące 2 lata:) Siedzimy sobie w domu, ale poród wspominam dobrze. Bez bólów, bez skurczy, tylko wody mi odeszły emotka  Coelha sobie na porodówce czytałam i nic mnie nie brało. Po podaniu oksy 20 min i już mała była. Rodziłam bez znieczulenia i jedyną głupotą było wdychanie gazu rozweselającego emotka  Nic nie dało, a na drugi dzień normalnie kaca miałam:)

Kochane maminki i przyszłe maminki DUŻO DOBREGO, ZDRÓWKA dla Was i dzieciaczków emotka  WYTRWAŁOŚCI emotka

Alaalicja, to mamy córki rówieśniczki emotka moja jest z końca kwietnia i też niedługo drugie urodzinki się szykują.... emotka jak ten czas zleciał.... ehh.  co do wspomnień ciążowo-porodowych to u mnie nie było tak miło.... Ciąża zagrożona, gdyż córka od 23 tyg. pchała się na ten świat. Więc 3,5 mies. spędziłam leżąc - większość w domu, kilka pobytów w szpitalu. Sam poród - ból niewyobrażalny, nie chcieli podać znieczulania twierdząc, że jeszcze za wcześnie. Gdy już mdlałam zmęczona wielogodzinnym nieziemskim bólem, a córce zaczęło krytycznie spadać tętno, wyciągnięto ją kleszczami.
Na całe szczęście wszystko skończyło się dobrze dla nas obu i to najważniejsze! emotka   Ale ze względu na te doświadczenia, nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduję się na drugie dziecko...
0 0

alaalicja

#6169486 Napisano: 06.03.2016 21:36:59
ktosiek1 napisał(a):

alaalicja napisał(a):

Alaalicja, to mamy córki rówieśniczki emotka moja jest z końca kwietnia i też niedługo drugie urodzinki się szykują.... emotka jak ten czas zleciał.... ehh.  co do wspomnień ciążowo-porodowych to u mnie nie było tak miło.... Ciąża zagrożona, gdyż córka od 23 tyg. pchała się na ten świat. Więc 3,5 mies. spędziłam leżąc - większość w domu, kilka pobytów w szpitalu. Sam poród - ból niewyobrażalny, nie chcieli podać znieczulania twierdząc, że jeszcze za wcześnie. Gdy już mdlałam zmęczona wielogodzinnym nieziemskim bólem, a córce zaczęło krytycznie spadać tętno, wyciągnięto ją kleszczami.
Na całe szczęście wszystko skończyło się dobrze dla nas obu i to najważniejsze! emotka   Ale ze względu na te doświadczenia, nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduję się na drugie dziecko...

O super emotka  moja dokładnie 28 kwietnia kończy 2 latka emotka  No to wspólną bibę robimy emotka  OJ nie zazdroszczę takiej niepewności i trudów porodowych, ale na szczęście mała już duża i zdrowa dziewczynka emotka  pss: Daje Ci popalić? Bunt 2 latka już zagościł? bo u mnie Mexico heheh POzdrawiam i wszystkiego dobrego dla Was:) Moja już umie liczyć od 2 do 6 hehehe, modlić się, ale tematu nocnika jakoś nieogarnia ehh
0 0

nanajka81

#6169537 Napisano: 07.03.2016 07:19:38
ktosiek1 napisał(a):

alaalicja napisał(a):

a ja mysle ze sie zdecydujesz...  emotka Zle przezycia z czasem blakna, zreszta nigdzie nie jest powiedziane ze drugi porod bedzie tak samo zly. Znam wiele osob (w tym i siebie emotka ) ktore po pierwszym dziecku zarzekaly sie ze nigdy wiecej bo bol, bo krew, bo niewyspanie. Mijaly 2-3-4 lata i PARAM drugie bobo emotka  
0 0

benasia

#6169538 Napisano: 07.03.2016 07:43:41
Dziewczyny co można brać karmiąc piersią na zanikający głos (bolące gardło) i okropne przeziębienie z bólem zatok?
Póki co delikatnie się leczę, ale nie wiem czy lekarz mnie nie ominie...
0 0

ktosiek1

#6169545 Napisano: 07.03.2016 08:17:26
nanajka81 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

alaalicja napisał(a):

a ja mysle ze sie zdecydujesz...  emotka Zle przezycia z czasem blakna, zreszta nigdzie nie jest powiedziane ze drugi porod bedzie tak samo zly. Znam wiele osob (w tym i siebie emotka ) ktore po pierwszym dziecku zarzekaly sie ze nigdy wiecej bo bol, bo krew, bo niewyspanie. Mijaly 2-3-4 lata i PARAM drugie bobo emotka  

Dzięki za dobre słowo emotka   Tu nawet nie chodzi o poród, bo to było tylko kilkanaście godzin bólu i stresu, ale te kilka mies. ciąży zagrożonej i strachu o zdrowie i życie nienarodzonego dziecka. Do dziś mam traumę. Ale masz rację, za drugim razem może być zupełnie inaczej. Może więc kiedyś wpiszę się tu z radosną nowiną....emotka
0 0