Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: grusia
Co do PZU - ogolnie okres karencji wynosi 9 miesiecy ( jeszcze chyba 2 lata temu bylo to 6 miesiecy ) jednak trzeba umowe preczytac gdyz sa promocje gdzie ubezpieczenie jest bez karencji.I tez zalezy czy to ubezpieczenie indywidulane czy grupowe.
Gość: rachel
w zakładach pracy jest dobrowolne ubezpieczenie grupowe, od śmierci, nnw itd. Tam miedzy innymi są tez kwoty za urodzenie dziecka. Kwoty różne w zależności od składki. U mojego męża wartunki są takie że wiecej płacą za wypadki przy pracy niż za śmierć czy zaniegi medyczne i urodzenie, u mnie mimo takiej samej składki odwrotnie. Ale to wynika ze specyfiki pracy. W przypadku ciazy wazny jest też okres karencji, jest on różny w różnych zakładach a w niektórych zniesiony. ja np. płacę składkę 56 zł miesiecznie a za urodzenie dziecka dostanę 1600 zł. Z tego co wiem placa w ciągu 10 dni od zgłoszenia
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czyli jak oboje z mężem bylibyśmy ubezpieczeni to razem moglibyśmy wyciągnąć 3200, z czego ubezpieczenie wyniosłoby około 1300? To prawie 2000 zarobku na czysto, lepiej niż becikowe.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No tego nie przewidzę czy nie będzie wcześniak a z zachodzeniem też się ciężko wstrzelić;) Ostatnio 8 miesięcy mi to zajęło. Ale jeśli i tak się jest ubezpieczonym np. przez zakład pracy to taki zastrzyk gotówki jest miłym prezentem.
Gość: dianek
z tego podstawowego pakietu dostaliśmy 400zł
btw - mąż dostał ofertę pracy... w Bielsku
Gość: rachel
no racja fora kobiet w ciązy są pełne pytań kiedy sie ubezpieczyć zeby dostac kase. A że okresy karencji są różne to niektórym się udaje zapłacić kilka składek i dostać kasę i znów przestać. trochę to nie fair co do reszty no ale moze się opłaca w zakładach gdzie jest duzo ludzi ubezpieczonych
Gość: allice
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A z innej beczki: do mam które dają/dawały swoim dzieciom kleik kukurydziany/kaszkę - czy wasze dzieci miały po tym zatwardzenia? i ile dawałyście dzieciom tego?
Mój mały dostaje raz dziennie kaszkę bądź kleik (na noc) i teraz mimo że w dzień daję mu na rozluźnienie stolca deserek owocowy to najpierw ma problem bo robi twardego klocuszka a dopiero potem miekkie...
boję się żeby nie miał większego zatwardzenia zwłaszcza że ja z tym mam problemy i nie chcę by wdał się w mamę (jak na razie codziennie mały rano robił kupkę)...
privatedo
Postów 1148
Data rejestracji 03.04.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Świat pełen jest wilków, które uskarżają się na rogi owiec
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Rozumiem cię, jestem w podobnej sytuacji... Z tym że w grę wchodzi przeprowadzka do małego miasta pod Wrocławiem. Na samą myśl płakać mi się chce. Przywykłam do życia w dużym mieście.
Gość: dianek
mi nawet nie chodzi o to że Bielsko, bo samo miejsce zamieszkania jest mi obojętne, w Krakowie nic nas nie trzyma... tylko to mieszkanie
zdecydowanie potrzebuje teraz stabilizacji, a nie życia na walizkach... eh...
we wtorek jeszcze mąż ma jedną rozmowę, jest jakiś cień szansy na etat w Krakowie...
dwie noce już przeryczałam, mężu jest gotów nie brać tej roboty dla mnie, ale ja nie chce żeby jej nie brał, bo to dla niego może być życiowa szansa... a z drugiej strony nie chce żeby ją brał, bo chcę zostać tutaj...
bezsens taki, że szkoda gadać
privatedo
Postów 1148
Data rejestracji 03.04.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Czesto boimy sie postawic kroku w przod, a zmiany okazuja sie pozniej rewelacyjnymi. Zal jest zostawiac cos w co wlozylo sie kase i serce ale czasem tak trzeba... my musielismy zmienic mieszkanie tylko o 1 ulice, a dla mnie tez bylo to katastrofa.