Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5137415 Napisano: 12.04.2012 08:40:50
katrin22 napisał(a):

http://wiadomosci...sc.html?ticaid=1e427

emotka

straszny grubasek i to niezdrowe by takie wielkie dziecko się urodziło bo później maluch może mieć problemy z zdrowiem
0 0

Gość: katrin22

#5137428 Napisano: 12.04.2012 08:48:19
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emotka

straszny grubasek i to niezdrowe by takie wielkie dziecko się urodziło bo później maluch może mieć problemy z zdrowiem

Grubasek, ale ma 66 cm to nie taki krótki, mój ma 8kg a tamten w dniu urodzenia 7 kg...wow emotka
0 0

agusia147

#5137435 Napisano: 12.04.2012 08:50:33
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emotka

A jaki duży emotka A z wyglądu przypomina nieco sumitę emotka
0 0

Gość: ola2493

#5137457 Napisano: 12.04.2012 08:59:25
katrin22 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

Odnośnie programu Dzidziuś w szpitalach. Dają pudełko z kilkoma bzdetami,a w zamian potem handlują naszymi danymi
http://www.presen....pl/baza_danych.html
Właśnie się wypisałam z ich bazy danych emotka

a jak się wypisać?

Ja dzisiaj dostałam od nich spam darmowe wizytówki i na dole maila było info skąd mają dane i link aby się wypisać
0 0

agusia147

#5137518 Napisano: 12.04.2012 09:57:37
Czy któraś z was była w kinie z niemowlakiem? Czy w ogóle wpuszczają na seanse z tak małymi dziećmi?
0 0

#5137524 Napisano: 12.04.2012 10:03:52
agusia147 napisał(a):

Czy któraś z was była w kinie z niemowlakiem? Czy w ogóle wpuszczają na seanse z tak małymi dziećmi?

Nie byłam i nie myślałam nigdy nad tym. Mój lubi spokój, kino by go stresowało,a poza tym takie trzymanie dziecka to męczące, a i może się rozpłakać.
0 0

#5137525 Napisano: 12.04.2012 10:04:18
ola2493 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

Odnośnie programu Dzidziuś w szpitalach. Dają pudełko z kilkoma bzdetami,a w zamian potem handlują naszymi danymi
http://www.presen....pl/baza_danych.html
Właśnie się wypisałam z ich bazy danych emotka

a jak się wypisać?

Ja dzisiaj dostałam od nich spam darmowe wizytówki i na dole maila było info skąd mają dane i link aby się wypisać

Ja nie dostałam od nich spamu.
0 0

agusia147

#5137526 Napisano: 12.04.2012 10:12:06
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Nie byłam i nie myślałam nigdy nad tym. Mój lubi spokój, kino by go stresowało,a poza tym takie trzymanie dziecka to męczące, a i może się rozpłakać.

Zastanawiam się jak wyglądają seanse dla matek z dziećmi, oferują takie w Multikinach stąd moje pytanie. Dziecka nie trzeba trzymać na rękach, można ze sobą zabrać fotelik, podobno w niektórych kinach mają specjalne leżaczki dla maluszków... Kurde ale wiem tyle co pisze na stronie kina, nic od konkretnej osoby, więc chciałam wiedzieć czy to co piszą to prawda i czy to tak samo wygląda w praniu.

Dziewczyny jak pobudzić laktację? Jakieś sprawdzone sposoby?

PS. Dalej siedzimy u teściów, znudziło mi się już to. Małemu unormowały się godziny spania, już przesypia spokojnie do 6-7 rano emotka
0 0

#5137530 Napisano: 12.04.2012 10:24:24
agusia, pierwsze słyszę o takich kinach, może jestem zacofana...

Na laktację najlepsze częste karmienie, ale to tylko teoria, w praktyce może zabraknąć chwilowo pokarmu. Ja ze swojego doświadczenia polecam piwo Karmi- nie chodzi o nazwę, tylko o skład
emotka
hmm...co tam jeszcze...
Mi pomagała butla modyfikowanego w czasie suszy, ale tylko kilka razy wtedy dopajałam.
Pij duuuużo wody niegazowanej, nie stresuj się, bo stres też niekorzystnie wpływa na laktację.
0 0

agusia147

#5137535 Napisano: 12.04.2012 10:44:58
katrin22 napisał(a):

Na laktację najlepsze częste karmienie, ale to tylko teoria, w praktyce może zabraknąć chwilowo pokarmu. Ja ze swojego doświadczenia polecam piwo Karmi- nie chodzi o nazwę, tylko o skład
emotka
hmm...co tam jeszcze...
Mi pomagała butla modyfikowanego w czasie suszy, ale tylko kilka razy wtedy dopajałam.
Pij duuuużo wody niegazowanej, nie stresuj się, bo stres też niekorzystnie wpływa na laktację.

Łatwo powiedzieć nie stresuj się emotka Gorzej z realizacją. A jak długo trwała u ciebie susza? Bo obroty mej mleczarni ostatnio makabrycznie spadły niemal o połowę. Czy laktator również pobudza laktację? I czy herbatki Hipp czy Herbapolu tzw. laktacyjne coś dają? W takim razie jutro wyruszam po karmi.
0 0

dolly

#5137548 Napisano: 12.04.2012 11:37:49
ja piłam te herbatkę hipp właśnie na laktacje i duzo wody- i jakos to było, ale dokarmiałam tez butlą. Jednak długo karmiłam piersią, także laktacja była
0 0

Gość: rachel

#5137597 Napisano: 13.04.2012 06:06:19
agusia147 napisał(a):

u nas tez są takie seanse sama nie byłam z oczywistych względów (jeszcze w dwupaku) ale słyszałam od koleżanki że przygaszone światła i ciszej jest zdecydowanie, podobno czasem też dają próbki jakiś produktów i jest przewijak dla dzieci na sali. Sama nie wiem czy bym z tego skorzystała bo jak oglądam film to nie lubie jak ktoś mnie rozprasza (mysle o innych dzieciach i matkach), dlaego własnie nie chodze na kino na obcasach dla mnie jest tam za szumnie i za głosno. ale pomysł ogólnie fajny emotka

my dzisiaj o 16.00 wizyta u lekarza no i termin porodu też na dzisiaj....powoli się stresuję...
0 0

Gość: grusia

#5137606 Napisano: 13.04.2012 06:11:24
Co do kina to ja bylam w takim ale osobiscie wole inna atmosfere do ogladania filmu - jesli nie przeszkadza Ci placz innych dzieci, szumy i inne odglosy to moze Ci sie spodobac. Na takim seansie nie dziwi nikogo zmiana pieluszki ( specjalne miejsce do tego ) czy karmienie piersia, starsze dzieci bawia sie zabawkami itd. No ja wole inna oprawe jednak emotka Mialam wrazenie ze niektore mamy przyszly tam pogadac a nie film poogladac
0 0

monika1985monik

#5137705 Napisano: 13.04.2012 07:26:00
U nas też jest takie kino ale osobiście nie byłam z relacji koleżanek mogę powiedzieć podobnie jak grusia że większość tam podziwia dzidzi mamy siedzącej o bok i wymienia się mamusiowymi doświadczeniami niż ogląda film emotka
0 0

grazia1981

#5137733 Napisano: 13.04.2012 07:42:25
rachel napisał(a):

agusia147 napisał(a):

u nas tez są takie seanse sama nie byłam z oczywistych względów (jeszcze w dwupaku) ale słyszałam od koleżanki że przygaszone światła i ciszej jest zdecydowanie, podobno czasem też dają próbki jakiś produktów i jest przewijak dla dzieci na sali. Sama nie wiem czy bym z tego skorzystała bo jak oglądam film to nie lubie jak ktoś mnie rozprasza (mysle o innych dzieciach i matkach), dlaego własnie nie chodze na kino na obcasach dla mnie jest tam za szumnie i za głosno. ale pomysł ogólnie fajny emotka

my dzisiaj o 16.00 wizyta u lekarza no i termin porodu też na dzisiaj....powoli się stresuję...

powodzenia,ciesz się ,że już córeczkę przytulisz,ja też bym już chciała,a masz już imie wybrane/
0 0

Gość: ewachem

#5137759 Napisano: 13.04.2012 07:59:21
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emotka
hmm...co tam jeszcze...

Łatwo powiedzieć nie stresuj się emotka Gorzej z realizacją. A jak długo trwała u ciebie susza? Bo obroty mej mleczarni ostatnio makabrycznie spadły niemal o połowę. Czy laktator również pobudza laktację? I czy herbatki Hipp czy Herbapolu tzw. laktacyjne coś dają? W takim razie jutro wyruszam po karmi.

Na mnie nie dzialaly herbatki, bralam tez takie male kuleczki homeopatyczne (nie pamietam nazwy)-bez efektu. Nie stresowanie sie nie pomoglo, czeste przystawianie nie pomoglo, mnostwo wizyt w poradni laktacyjnej: karmienie z kieliszka, przez specjalna rureczke - nie pomoglo, maly domagal sie jedzenia...a laktator - moi zdaniem jest dobry ale na nadmiar pokarmu do odciagania a nie na pobudzanie laktacji. To moje wlasne obserwacje. U mnie laktator byl poczatkiem konca kartmienia.
0 0

Gość: rachel

#5137760 Napisano: 13.04.2012 08:00:19
grazia1981 napisał(a):

powodzenia,ciesz się ,że już córeczkę przytulisz,ja też bym już chciała,a masz już imie wybrane/

Imienia jeszcze nie mam emotka ) Mam nadzieję że sama mi powie jak się pojawi:PP
0 0

agusia147

#5137881 Napisano: 13.04.2012 08:59:44
ewachem napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emotka
hmm...co tam jeszcze...

Na mnie nie dzialaly herbatki, bralam tez takie male kuleczki homeopatyczne (nie pamietam nazwy)-bez efektu. Nie stresowanie sie nie pomoglo, czeste przystawianie nie pomoglo, mnostwo wizyt w poradni laktacyjnej: karmienie z kieliszka, przez specjalna rureczke - nie pomoglo, maly domagal sie jedzenia...a laktator - moi zdaniem jest dobry ale na nadmiar pokarmu do odciagania a nie na pobudzanie laktacji. To moje wlasne obserwacje. U mnie laktator byl poczatkiem konca kartmienia.

Zmartwiłaś mnie ;(
0 0

#5137928 Napisano: 13.04.2012 09:20:31
agusia herbatki to pic na wodę...
W czasie suszy dokarmiałam modyfikowanym i wtedy mi pokarm nachodził.JA ręcznie dużo ściągałam.
0 0

beniaminowa

#5137950 Napisano: 13.04.2012 09:25:45
Agusia pij dużo, zwłaszcza wody niegazowanej no i nie stresuj się emotka Na mnie nie działały herbatki. Pomagało mi częste przystawianie małego i odciąganie laktatorem (laktacja działa na zasadzie im więcej potrzeba tym więcej organizm produkuje). Ale podkreślam że to zadziałało u mnie. A za Was trzymam kciuki emotka
0 0