Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5150922 Napisano: 19.04.2012 06:36:21
hej pozdrawiam na chwilę z Zakopanego - pogoda była piękna, byliśmy się przejść kawałek na Dolinę Kościelisko no i Wadowice po drodze też zaliczone. Internet na sekunde złapałam ale czy będzie dalej możliwość trudno stwierdzić. Musze kończyc i pozdrawiam wszystkich serdecznie
0 0

dolly

#5151175 Napisano: 19.04.2012 08:32:59
katrin22 napisał(a):

dolly napisał(a):

gdzie Katrin22 emotka

jestem, jestem kochana emotka
przy małym robota, bo smarka, kicha i chce byc ciAGLE NA REKACH, A SPI AZ 30 MINUT DZIENNIE emotka
teraz siedzi mi na kolanach i sie wierci emotka

emotka nooo bo już się martwiłam.... chce na rączkach bo pewnie nie wie co sie dzieje, tu sie leje z noska, tu temperatura, a u mamy bezpiecznie emotka

Dianek- masakra, aż mnie ręka zaczęła boleć. Co do selera to zrobiłam tak emotka bo ja to wiedziałam od razu , że seler może uczulac i rzeczywiście do roczku mały był uczulony
0 0

Gość: katrin22

#5151232 Napisano: 19.04.2012 09:01:40
Ja karmiąc piersią zamiast selera jadłam pietruszkę emotka tzn. w zupie, rosole emotka
Małemu gotuję zupkę i czasem daję plasterek selera, ale nie ma na niego alergii emotka

Jejciu, ale mi się w głowie kręci, chodzę jak pijana, chyba z osłabienia, bo do 17.00 byłam na śniadaniu emotka nie było czasu zjeść...
Oby jutro małemu katar przeszedł.
0 0

#5151243 Napisano: 19.04.2012 09:05:47
benasia napisał(a):

hej pozdrawiam na chwilę z Zakopanego - pogoda była piękna, byliśmy się przejść kawałek na Dolinę Kościelisko no i Wadowice po drodze też zaliczone. Internet na sekunde złapałam ale czy będzie dalej możliwość trudno stwierdzić. Musze kończyc i pozdrawiam wszystkich serdecznie

Również pozdrawiamy! i bawcie się dobrze emotka
PS. Przywieź nam pamiętakę emotka
0 0

Gość: mooniq82

#5151433 Napisano: 20.04.2012 07:02:37
Witajcie emotka Dawno tutaj nie zaglądałam... są jakieś nowe mamusie? emotka jest komu gratulować? emotka ja jeszcze trochę... wg usg tydzień a wg lekarza dwa tygodnie. W poniedziałek moja jedna kuzynka urodziła córkę Edytę a wczoraj druga kuzynka córkę Zosię emotka
0 0

grazia1981

#5151539 Napisano: 20.04.2012 07:57:43
mooniq82 napisał(a):

Witajcie emotka Dawno tutaj nie zaglądałam... są jakieś nowe mamusie? emotka jest komu gratulować? emotka ja jeszcze trochę... wg usg tydzień a wg lekarza dwa tygodnie. W poniedziałek moja jedna kuzynka urodziła córkę Edytę a wczoraj druga kuzynka córkę Zosię emotka

Niestety chyba nowych ciężaróweczek nie ma wszystkie rodzą po kolei,ja chyba będę na końcu
emotka ty się ciesz ostatnimi chwilami ciąży,jak ja bym już chciała tulić moją córę emotka
0 0

Gość: dianek

#5151558 Napisano: 20.04.2012 08:10:55
mąż na kontrolę pojechał, cała w stresie jestem emotka dzisiaj się okaże czy się zaczęło goić i będzie ok, czy się nie chce goić i wtedy skracają palec o min. 1 paliczek...

i niewyspana jestem strasznie, młody od 4 rano jadł co półtorej godziny przez 40 minut, przysypiał mi przy cycu, a po odłożeniu do łóżeczka był ryk... zwariować szło

a mężu pół nocy nie spał i skręcał się z bólu emotka a leki dostał porządne (między innymi maksymalną możliwą dawkę ketoprofenu)

plus jedyny, że młodemu prawie cała wysypka już zeszła - po jednym smarowaniu naszą kosmiczną maścią...
0 0

agusia147

#5151572 Napisano: 20.04.2012 08:22:52
beniaminowa napisał(a):

Oj tak! Ciąża to cudowny czas. Dopiero później się zaczyna emotka
Zapomniałam się pochwalić mały waży 6,1 kg i ma 63 cm emotka Kawał chłopa już z niego.
I dalej się borykamy z katarem emotka

Wstyd się przyznać, ale mój dwumiesięczniak też taki duży
emotka
0 0

agusia147

#5151591 Napisano: 20.04.2012 08:32:33
A ja nie chcę małego przechwalić ale przespał mi dziś calutką noc, normalnie jestem taka z niego dumna! A teraz grzecznie siedzi na huśtawce i świat obserwuje a ja mam czas dla siebie emotka
0 0

monika1985monik

#5151600 Napisano: 20.04.2012 08:36:50
katrin22 napisał(a):

monika1985monik czemu nie możesz w wodzie rodzić i ktory to już tydzień ciąży?

Podobno dzidzi jest duże i uciska mi strasznie na dół i porobiły mi się jakieś cholerstwa które próbuje wytępić jak się uda wyleczyć to może jeszcze będzie realny poród w wodzie emotka Ja już 37 tydzień ciągne emotka

Agusia oby tak dalej emotka emotka emotka
0 0

agusia147

#5151640 Napisano: 20.04.2012 09:03:43
monika1985monik napisał(a):

Agusia oby tak dalej emotka emotka emotka

Oby emotka
A Kamiś waży 6600
emotka emotka A ja się dziwiłam, że mi kręgosłup siada
0 0

beniaminowa

#5152100 Napisano: 20.04.2012 12:04:47
agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Zapomniałam się pochwalić mały waży 6,1 kg i ma 63 cm emotka Kawał chłopa już z niego.

emotka

Nie ma się co wstydzić emotka Ja tam się cieszę emotka Zwłaszcza że nie jest taki gruby jak był Benio tylko jest długi i tego tak nie widać emotka
0 0

agusia147

#5152523 Napisano: 20.04.2012 03:25:05
beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

emotka

Nie ma się co wstydzić emotka Ja tam się cieszę emotka Zwłaszcza że nie jest taki gruby jak był Benio tylko jest długi i tego tak nie widać emotka

A ile twój ma miesięcy? Mój ogólnie duży ale nie jest jakiś tłusty tylko normalny
0 0

beniaminowa

#5152960 Napisano: 20.04.2012 07:15:58
agusia147 napisał(a):

A ile twój ma miesięcy? Mój ogólnie duży ale nie jest jakiś tłusty tylko normalny

Mój ma 2 miesiące i 3 tygodnie emotka Twój młodszy ale większy się urodził emotka
0 0

agusia147

#5152967 Napisano: 20.04.2012 07:20:50
Mój równe 2 miesiące emotka Duże te nasze chłopaki emotka
0 0

#5153075 Napisano: 20.04.2012 07:55:59
No tak emotka dzieciaczki sobie rosną emotka Do 6 miesiaca tak zasuwają, potem już nie pędzą tak emotka
0 0

Gość: rachel

#5153341 Napisano: 21.04.2012 06:30:12
hej dziewczyny! My prawie odespane,ale zaczynam podziwiac dianek co zaraz po porodzie sprzatala. Ja totalnie nie mam sily. Wczoraj bylam na zdjeciu szwow i chociaz tyle dobrze ze mnie to cholerstwo nie uwiera. Monia1985monik ja bardzo chcialam rodzic w wodzie ale kobieta przede mna mnie wyprzedzila. W sumie to cale szczescie bo w dzien naszego porodu rodzila sie 5tka dzieci jednoczesnię i ona dlugo czekala na zgode lekarza. Na koniec i tak kazali jej wyjsc i rodzic na krzesle. Ja z calej historii porodu najbardziej pamietam bol szycia, to takie niesamowite ze kobieta nie pamieta trudu porodu. Tym bardziej jak sie patrzy w te piekne oczeta. Qrde nawet bol brodawek da sie zniesc. Pozdrawiam was wszystkie ciezarne i te ze szkrabami bo poki co wpadam was tylko czytac z komorki. Buziaki
0 0

#5153476 Napisano: 21.04.2012 08:26:35
rachel bo ja to trochę chyba ADHD mam, na tyłku usiedzieć nie mogę emotka zmęczenie nie jest dla mnie problemem

co do szwów - to zakładają jeszcze takie co się zdejmuje? emotka myślałam, że tylko rozpuszczalne się już zakłada...

a u nas dzisiaj pozytywnie emotka z mężowym palcem coraz lepiej (potwierdzone, że będzie krzywy i z ubytkiem, ale na długości cały i powinien mieć normalną ruchomość emotka ), młodemu wysypka schodzi no i bardzo ładnie spał w nocy - przerwy między karmieniami po 4,5h i tylko o 1 go dopadła godzinka bezsenności, ale przeleżał ją w milczeniu emotka

a ja wreszcie wyspana emotka
0 0

#5153485 Napisano: 21.04.2012 08:34:26
a jeszcze jedno, bo zapomniałam, a wiem, że są tu kobitki, które myślą o wełnianych otulaczach

nasz otulacz po 2 praniach zaczął delikatnie przepuszczać wilgoć, więc kupiłam kurację lanolinową imse vimse i oba nasze otulacze zalanlinowałam zgodnie z przepisem z opakowania (oba wrzuciłam do dawki na jeden otulacz) i faktycznie zadziałało emotka
ani jeden ani drugi otulacz nie przecieka i zrobiły się dużo przyjemniejsze w dotyku emotka

więc potwierdzam, że działa, my stosujemy z formowankami bambusowymi na noc i wszystko jest ok, chociaż młody leje na potęgę emotka
0 0

agusia147

#5153579 Napisano: 21.04.2012 09:36:00
rachel napisał(a):

hej dziewczyny! My prawie odespane,ale zaczynam podziwiac dianek co zaraz po porodzie sprzatala. Ja totalnie nie mam sily. Wczoraj bylam na zdjeciu szwow i chociaz tyle dobrze ze mnie to cholerstwo nie uwiera. Monia1985monik ja bardzo chcialam rodzic w wodzie ale kobieta przede mna mnie wyprzedzila. W sumie to cale szczescie bo w dzien naszego porodu rodzila sie 5tka dzieci jednoczesnię i ona dlugo czekala na zgode lekarza. Na koniec i tak kazali jej wyjsc i rodzic na krzesle. Ja z calej historii porodu najbardziej pamietam bol szycia, to takie niesamowite ze kobieta nie pamieta trudu porodu. Tym bardziej jak sie patrzy w te piekne oczeta. Qrde nawet bol brodawek da sie zniesc. Pozdrawiam was wszystkie ciezarne i te ze szkrabami bo poki co wpadam was tylko czytac z komorki. Buziaki

Śpij póki możesz. Ja na początku odsypiałam w dzień razem z małym. Teraz mały już jakoś w dzień spać nie chce zbytnio. Głównie sobie siedzi w huśtawce i obserwuje albo gada do nas i się wtedy ślicznie uśmiecha emotka Dziwne miałaś te szwy. Moje się rozpuściły normalnie po jakimś czasie.

Co jest potrzebne do becikowego? Muszę to w końcu załatwić.
0 0