Konkursowiczki w ciąży

Gość: rachel

#5202879 Napisano: 25.05.2012 08:04:23
A ja Wam dziewczyny powiem coś z innej beczki.

Właśnie do mnie dotarło że jutro pierwszy raz w życiu Dzień Matki będzie też MOIM świętem i Waszym zapewne też u niektórych po raz pierwszy!! Wszystkiego najlepszego kochane!!!
0 0

agusia147

#5202888 Napisano: 25.05.2012 08:08:22
grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Grusia to byś się zdziwiła... Koleżance położna nawet do lodówki zaglądała, dziękuję więc za taką pomoc. Świetnie sobie radzę bez złotych rad, a bobo odpukać śliczne i zdrowe

Sa tez ludzie ktorzy udaja przyjaciol a pozniej gwalca czy zabijaja ... ale czy to oznacza ze mam nie miec przyjaciol ?Widze ze uwielbiasz szufladkowac ludzi ... coz Twoja sprawa.I to nie tylko moje zdanie. Dla Ciebie kazda proba pomocy to od razu Bog wie jaka ingerencja w Twoja prywatnosc itd.Polozna ktora moze pomoc to obca baba lustrujaca katy ( inna sprawa ze polozna musi sprawdzic w jakich warunkach dziecko zyje ) ale to ze Ci ludzie obcy do domu na kurs przychodza to co innego co ? Swietnie sobie radzisz ... ale jak z pepuszkiem cos sie dzialo to na forum bylas pierwsza a polozna pewnie by Ci powiedziala co robic w takiej sytuacji-wystarczylby telefon. Uwazasz tez ze skoro dziecko mialo badany cukier w szpitalu po porodzie i byl ok to znaczy ze teraz tez nie moze byc inaczej bo przeciez byl ok emotka . Ciekawy punkt widzenia.Dla jednej mamy takie szybkie przybieranie na wadze dziecka byloby powodem do czerwonej lampki a Ty wolisz sie chwalic ze Twoje dziecko wazy tyle ile 6 czy 7 miesieczne.Spoko Twoja sprawa tylo zeby potem placzu nie bylo ,juz Ci raz lekarz powiedzial ze przekarmiasz syna. Ja bym nawet do lodowki zajrzec pozwolila gdyby miala mi polozna w ten sposob pokazac co moge i ile czego moge jesc jako karmiaca.A polozna robi tyle na ile jej pozwalamy.Pamietajmy ze tak jak my postrzegamy ludzi tak i my jestesmy postrzegani. To tyle na temat wrednych bab ktore sprzedaja zlote rady czyt dla Ciebie poloznych srodowiskowych.

Katrin ona zapewne w dobrej wierze to powiedziala - niestety wiele mam sprawe by olalo i nie zlikwidowalo tego zacieku a wiadomo czym to grozi. Wierz mi ze one juz nie jedna dobra mamusie widzialy wiec sa wyczulone.

Waży adekwatnie do wzrostu, ma 71cm. Obwod glowy 44cm, obwod klatki 42cm. Lekarka mówiła że wszystko ok.

0 0

beniaminowa

#5202934 Napisano: 25.05.2012 08:28:10
Jestem jak najbardziej za badaniem swoich dzieci. U mnie w rodzinie jest też dziecko które nie rozwija się prawidłowo i dlatego ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona... Nawet mi lekarze (pediatra w przychodni i lekarka do której jeździmy prywatnie) mówią że panikuję - ale ja wolę chuchać na zimne...
Ale co do położnej to może Agusia ma naprawdę kiepską?! Moja jest dziwna i to nie jest tak że nie słucham czyichś dobrych rad. Znam tą babkę i nie mam do niej zaufania. Gdyby jej zależało to chciałaby przyjechać a nie trzeba złożyć trzy podpisy... Jak mam pytania to dzwonię to siostry, lekarza lub pytam na forum.
0 0

agusia147

#5202987 Napisano: 25.05.2012 08:47:18
beniaminowa napisał(a):

Jestem jak najbardziej za badaniem swoich dzieci. U mnie w rodzinie jest też dziecko które nie rozwija się prawidłowo i dlatego ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona... Nawet mi lekarze (pediatra w przychodni i lekarka do której jeździmy prywatnie) mówią że panikuję - ale ja wolę chuchać na zimne...
Ale co do położnej to może Agusia ma naprawdę kiepską?! Moja jest dziwna i to nie jest tak że nie słucham czyichś dobrych rad. Znam tą babkę i nie mam do niej zaufania. Gdyby jej zależało to chciałaby przyjechać a nie trzeba złożyć trzy podpisy... Jak mam pytania to dzwonię to siostry, lekarza lub pytam na forum.

Ja mam ciotkę pediatrę to jak coś to do niej wolę uderzyć. Z położną widziałam się raz w przychodni i jakoś nie mam ochoty mieć z nią do czynienia. Po prostu nie każda osoba jest stworzona do takiej pracy. Już się nie odzywam bo będzie, że szufladkuję osoby. Same powinnyście wiedzieć, że ludzie są różni.
0 0

beata21

#5203075 Napisano: 25.05.2012 09:14:41
A nasza polozna byla bardzo mila i pomocna emotka
Dzieciaczki bardzo roznie przybieraja na wadze, moj maly jak sie urodzil wazyl 4700 emotka , teraz skonczyl roczek i nie jest grubaskiem, co prawda jest wysoki - u meza w rodzinie same dryblasy sa emotka
0 0

agusia147

#5203112 Napisano: 25.05.2012 09:26:09
Beata to zazdroszczę położnej.
0 0

beniaminowa

#5203142 Napisano: 25.05.2012 09:40:28
beata21 napisał(a):

A nasza polozna byla bardzo mila i pomocna emotka
Dzieciaczki bardzo roznie przybieraja na wadze, moj maly jak sie urodzil wazyl 4700 emotka , teraz skonczyl roczek i nie jest grubaskiem, co prawda jest wysoki - u meza w rodzinie same dryblasy sa emotka

Kawał gościa emotka to mój ze swoim 3340 to kruszynka emotka
I z tym przybieraniem to prawda. Pierwszy przybierał szybko i był grubaskiem a drugi urodził się chudziutki i mimo że już sporo przytył nadal jest smukły emotka
0 0

#5203148 Napisano: 25.05.2012 09:43:13
Dziewczyny ja właśnie załamałam! Jestem 6 tygodni po porodzie, mała śpi zaczęłam przeglądąc szafę i.... spodnie powiedzmy nie najgorzej bo zapinam sie w te przed ciazy chociaz sa troche ciasne ale to da sie przezyc....za to góra... tragedia. Biust mi sie owiekszył tak ze zadna bluzka sie nie zapina, a tych rozciagliwych nie załoze bo stanik do karmienia jest miekki i sie nie nadaje a stary znów za mały. Zawsze mialam duzy biust ale teraz to bedzie gdzies z 75 F!! Gdzie ja znajde taki stanik !! Qrde w czym ja bede chodzic ?? I do tego jeszcze zbliza sie lato... emotka emotka emotka Zaczynam czuc sie jak dojna krowa
0 0

#5203159 Napisano: 25.05.2012 09:45:17
rachel napisał(a):

Dziewczyny ja właśnie załamałam! Jestem 6 tygodni po porodzie, mała śpi zaczęłam przeglądąc szafę i.... spodnie powiedzmy nie najgorzej bo zapinam sie w te przed ciazy chociaz sa troche ciasne ale to da sie przezyc....za to góra... tragedia. Biust mi sie owiekszył tak ze zadna bluzka sie nie zapina, a tych rozciagliwych nie załoze bo stanik do karmienia jest miekki i sie nie nadaje a stary znów za mały. Zawsze mialam duzy biust ale teraz to bedzie gdzies z 75 F!! Gdzie ja znajde taki stanik !! Qrde w czym ja bede chodzic ?? I do tego jeszcze zbliza sie lato... emotka emotka emotka Zaczynam czuc sie jak dojna krowa

Czy w 6 tyg po urodzeniu mozna normalnie ćwiczyć?? Chociaz przy tym biuscie to kazde ćwiczenia sa kłoptliwe..
0 0

beniaminowa

#5203177 Napisano: 25.05.2012 09:50:26
Rachel doskonale Cię rozumie... Chociaż u mnie było jeszcze gorzej bo w spodnie też się nie mieściłam emotka A 6 tygodni to mało. Nie przejmuj się emotka Większość wróci do normy emotka
A piersi będą stopniowo maleć (przynajmniej u mnie tak było - na początku kupowałam rozmiar FF) i jak skończysz karmić to jeszcze zatęsknisz na dużym biustem emotka U mnie po skończeniu karmienia w starych (tzn sprzed ciąży) stanikach miałam sporo luzu emotka
0 0

beniaminowa

#5203185 Napisano: 25.05.2012 09:54:08
A co do ćwiczeń to zależy czy poród SN czy CC.
Jak po CC to lepiej jeszcze trochę poczekać emotka
0 0

Gość: mooniq82

#5203186 Napisano: 25.05.2012 09:54:19
rachel napisał(a):

rachel napisał(a):

Czy w 6 tyg po urodzeniu mozna normalnie ćwiczyć?? Chociaz przy tym biuscie to kazde ćwiczenia sa kłoptliwe..

A mi biust za bardzo nie urósł emotka miałam miseczkę D a teraz kupuję DD emotka jestem 2 tygodnie po porodzie i zgubiłam już 15kg emotka jeszcze zostały 4 kilogramy emotka
0 0

agusia147

#5203188 Napisano: 25.05.2012 09:54:39
beniaminowa napisał(a):

Rachel doskonale Cię rozumie... Chociaż u mnie było jeszcze gorzej bo w spodnie też się nie mieściłam emotka A 6 tygodni to mało. Nie przejmuj się emotka Większość wróci do normy emotka
A piersi będą stopniowo maleć (przynajmniej u mnie tak było - na początku kupowałam rozmiar FF) i jak skończysz karmić to jeszcze zatęsknisz na dużym biustem emotka U mnie po skończeniu karmienia w starych (tzn sprzed ciąży) stanikach miałam sporo luzu emotka

Mam to samo, no i piersi straciły na jędrności ;(
0 0

#5203204 Napisano: 25.05.2012 10:01:42
Ja też nosiłam miseczkę D, stanik miekki do karmienia (taki domowy, bo na wyjscia nie podtrzymuje dobrze) mam DD i niby jest okej. Ale przymierzyłam dzisiaj mój stary stanik E i jest za mały więc musi być F. Wagowo niby też nie ma tragedii bo tylko 4 kg więcej a myślę ze przy karmieniu piersia ten pokarm tez cos wazy. Ja jestem po pordzie naturalnym, wszystko było okej. 2 tyg po sie zapomniałam i niosłam wózek i torch rana sie powiekszyla ale teraz mysle ze jest okej tylko nie wiem czy mozna ćwiczyc...
beniaminowa za duzym biustem raczej nie zatesknie zawsze był dla mnie zmorą! i podował jak teraz bóle pleców...
ale normalnie załamka....
0 0

dolly

#5203209 Napisano: 25.05.2012 10:07:54
Rachel możesz ćwiczyć, oczywiście spokojnie, bez obciążeń. Dzień- dwa po porodzie wykonuje się ćwiczenie mięśni Kegla (napinanie mięśni pochwy- jakbyś chciała powstrzymać siusiu- mozesz wykonywać w jakiej chcesz pozycji) Spokojne ruchy kończyn, ale to wykonujesz chcać czy nie robiąc przy maluszku emotka Po takim czasie jak Ty od porodu, możesz spróbować ćwiczenia brzucha, typowe brzuszki, koniecznie przy ugiętych nogach, stopy oparte na podłożu. Nie musisz wykonywać pełnych skłonów, wystarczy nawet uniesienie głowy emotka
A jak juz skończył Ci się połóg, możesz się zapisać na fittnes, albo sama sobie ulożyć ćwiczenia, jaki CI odpowiadaja emotka
No i polecam pływanie, jak miałabyś ochotę
emotka
0 0

beniaminowa

#5203215 Napisano: 25.05.2012 10:10:40
Mi się wydaje że można ale specjalne dobrane ćwiczenia (ostatnio czytałam że jak się karmi to trzeba uważać - a chciałam się zapisać na ZUMBÊ emotka ) no i ja jestem po CC i musiałam te minimum 6 tygodni uważać...
0 0

Gość: grusia

#5203221 Napisano: 25.05.2012 10:12:57
agusia147 napisał(a):

Ja mam ciotkę pediatrę to jak coś to do niej wolę uderzyć. Z położną widziałam się raz w przychodni i jakoś nie mam ochoty mieć z nią do czynienia. Po prostu nie każda osoba jest stworzona do takiej pracy. Już się nie odzywam bo będzie, że szufladkuję osoby. Same powinnyście wiedzieć, że ludzie są różni.

Sa rozni ale jak mozna kogos oceniac po jednym widzeniu .Czasem wystarczy troche pozytywnego nastawienia do ludzi a nie od razu kazdy wrog. Osobiscie wole wrednego a dobrego specjaliste niz lekarza ktory wchodzi do tylka i jest milusi a nie zwraca uwagi na wazne rzeczy.

Rachel a ja Ci polecam szóstke weidera emotka Zajrzyj do wujka Google - tam znajdziesz opis i tabele emotka
0 0

dolly

#5203228 Napisano: 25.05.2012 10:15:42
Noooo ja bym z Weiderem poczekała- toć to siłowe Grusia i obciążają bardzo kręgosłup, co u Rachel niewskazane, choć ćwiczenia są ogólnie dobre emotka i dla wytrwałych. Przeszłaś cały trening Grusia?
0 0

Gość: grusia

#5203248 Napisano: 25.05.2012 10:30:13
Myslalam ze Rachel moze emotka nie wdrazalam sie w konkretny przypadek emotka Wiadomo np po CC to niekoniecznie emotka - dla osob po SN i bez przeciwwskazan jak najbardziej ok.

Dolly ano przeszlam dlatego moge polecic emotka Jest ciezko ale warto.Witam rozmiar 36/38 no i plaski brzuch emotka
0 0

dolly

#5203271 Napisano: 25.05.2012 10:39:20
No ja nie przeszłam, bo kark zaczął boleć, ale gratuluję wytrwałości i kaloryferka emotka , bo mnie i leń ogarnął przy tych ćwiczeniach.
Rachel chce zacząć ćwiczenia, stąd mój post, że jeszcze bym poczekała na Jej miejscu. emotka ale zestaw jak najbardziej emotka
0 0