Konkursowiczki w ciąży

malenka89

#5280930 Napisano: 11.07.2012 07:58:59
Hej dziewczyny emotka I u mnie wczoraj 2 kreseczki na teście emotka Jeszcze niedawno wypytywałam Was o przygotowanie do ciąży, a tymczasem już wtedy byłam w stanie błogosławionym emotka

Informacja jeszcze nie potwierdzona u lekarza, ale zrobiłam 3 testy w różnym czasie, więc myślę, że to tylko formalność emotka

Mam zatem do Was pytanie, kiedy warto wybrać się do ginekologa na USG? Tak żeby było coś widać?

Oraz czy też mieliście takie dziwne objawy jak przed okresem? Okres powinnam dostać 3-4 dni temu, i w sumie od dwóch dni boli mnie brzuch i mam takie skurcze jakby przed okresem. Czytałam, że to normalne, no ale chciałabym się upewnić emotka

0 0

beniaminowa

#5280947 Napisano: 11.07.2012 08:04:54
malenka89 napisał(a):

Hej dziewczyny emotka I u mnie wczoraj 2 kreseczki na teście emotka Jeszcze niedawno wypytywałam Was o przygotowanie do ciąży, a tymczasem już wtedy byłam w stanie błogosławionym emotka

Informacja jeszcze nie potwierdzona u lekarza, ale zrobiłam 3 testy w różnym czasie, więc myślę, że to tylko formalność emotka

Mam zatem do Was pytanie, kiedy warto wybrać się do ginekologa na USG? Tak żeby było coś widać?

Oraz czy też mieliście takie dziwne objawy jak przed okresem? Okres powinnam dostać 3-4 dni temu, i w sumie od dwóch dni boli mnie brzuch i mam takie skurcze jakby przed okresem. Czytałam, że to normalne, no ale chciałabym się upewnić emotka

emotka emotka emotka GRATULACJE emotka
Mi pierwsze USG robiła przy pierwszej wizycie - jak się wybrałam żeby się upewnić czy jestem w ciąży. Niestety mało widać emotka A objawy były takie jakbym miała okres dostać emotka
0 0

malenka89

#5280957 Napisano: 11.07.2012 08:06:56
beniaminowa napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Mi pierwsze USG robiła przy pierwszej wizycie - jak się wybrałam żeby się upewnić czy jestem w ciąży. Niestety mało widać emotka A objawy były takie jakbym miała okres dostać emotka

Dziękuję bardzo emotka emotka

To byłby początek 5 tygodnia.
Byłam akurat na wizycie u ginekologa w zeszły poniedziałek, badała mnie dokładnie, miałam robione USG i nic nie mówiła, stąd moje pytanie, po jakim czasie można coś ujrzeć emotka
0 0

Gość: rachel

#5280972 Napisano: 11.07.2012 08:14:29
malenka89 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Byłam akurat na wizycie u ginekologa w zeszły poniedziałek, badała mnie dokładnie, miałam robione USG i nic nie mówiła, stąd moje pytanie, po jakim czasie można coś ujrzeć emotka

u mnie w 6 tym tygodniu było widac
0 0

Gość: allice

#5280973 Napisano: 11.07.2012 08:15:36
malenka89 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Najlepiej iść w 7-8 tygodniu. Widać wtedy już ładnie małą fasolkę emotka
0 0

malenka89

#5280976 Napisano: 11.07.2012 08:17:43
ok, tam chyba zrobię emotka jeszcze troszkę poczekam emotka

a czy wy też nie miałyście apetytu?
dla mnie ciąża kojarzyła się zawsze z podwójnym apetytem, a tu mi się wcale jeść nie chce emotka

i jeszcze krew z nosa mi dzisiaj leciała, ale też czytałam, że to podobno normalne emotka byle żeby nie leciała za często.
0 0

Gość: nineczka17

#5280977 Napisano: 11.07.2012 08:18:32
malenka89 napisał(a):

gratulacje!!

piewsze USG miedzy 10-11 tygodniem
0 0

Gość: emilka1705

#5280983 Napisano: 11.07.2012 08:21:07
gratki!!! Ja w 7 tygodniu zobaczyłam bijące serduszko:) w 5 jedynie jajo o niepewnej zawartości.
0 0

benasia

#5280988 Napisano: 11.07.2012 08:24:12
ja miałam w 6 tyg usg, a byłam 2 tyg wcześniej na wizycie kontrolnej to tez nic nie było widac emotka
0 0

#5280989 Napisano: 11.07.2012 08:24:13
Ja też gratuluję bo z pośpiechu zapomniałam:)) wreszcie tytuł wątku odzyskuje sens
0 0

malenka89

#5280996 Napisano: 11.07.2012 08:25:58
Dziękuję Wam dziewczyny! emotka
Ja narazie jestem w szoku emotka Pierwsza ciąża emotka
0 0

Gość: dianek

#5281013 Napisano: 11.07.2012 08:38:51
malenka - GRATULACJE! emotka
ja na pierwszej wizycie i na usg byłam w 6 tygodniu emotka młody miał wtedy 6,6mm i ładnie go było widać emotka

wcinaj kwas foliowy, bo teraz jest bardzo ważny

i na razie spokojnie, bo do 12tyg to różnie bywa...ale oczywiście trzymamy kciuki żeby się ładnie wszystko rozwijało emotka

rachel - faktycznie jest artykuł, muszę przeczytać
beniaminowa - dzięki za podpowiedź, zaraz przeszukuję allegro za jakimś kubeczkiem
tylko młody jeszcze nie siedzi - myślicie że da rady jakoś z tego pić? kurcze nie wiem jak się za to zabrać emotka jakaś normalnie sierotkowatość mnie ogarnęła.. eh...
0 0

#5281019 Napisano: 11.07.2012 08:42:44
dianek a nie tak jak butelką?
0 0

malenka89

#5281024 Napisano: 11.07.2012 08:45:12
dianek dziękuję emotka
wiem, że teraz spacery, leżakowanie i w ogóle pełen relaks emotka nie pracuję, więc mam ten komfort, że mogę sobie pozwolić na nic nie robienie, hehe emotka

ogólnie to bałam się bo piłam dużo kawy, byłam na 2 imprezach, w sumie nie piłam dużo, no ale jednak, ale potem sobie myślę, że przecież gdyby to miało, aż takie znaczenie to połowa dzieci rodziłaby się chora, bo przecież nikt od początku nie wie, że w ciąży jest emotka
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#5281045 Napisano: 11.07.2012 08:56:28
Malenka gratulacje!! emotka

Ja mam pytanie do mam - Mateusz nie chce pić z kubka niekapka, mamy i próbujemy już dość długo z niekapkiem firmy MAM, http://sklep.mamb...m_trainer_220ml.html
ale chyba ustnik ciągle nie jest dla niego zbyt odpowiedni. Żeby nie kupować na marne, czy któraś z was mogłaby doradzić butelkę z dość miękkim ustnikiem?

0 0

Gość: grusia

#5281058 Napisano: 11.07.2012 09:00:25
My mamy NUK EASY LEARNING 1 i 2 - pierwszy ma ustnik miekki jak smoczek w butelce. My juz standardowych butelek nie uzywamy emotka Tylko niekapek emotka
0 0

beniaminowa

#5281062 Napisano: 11.07.2012 09:02:26
nniewidzialnaa napisał(a):

Malenka gratulacje!! emotka

Ja mam pytanie do mam - Mateusz nie chce pić z kubka niekapka, mamy i próbujemy już dość długo z niekapkiem firmy MAM, http://sklep.mamb...m_trainer_220ml.html
ale chyba ustnik ciągle nie jest dla niego zbyt odpowiedni. Żeby nie kupować na marne, czy któraś z was mogłaby doradzić butelkę z dość miękkim ustnikiem?

Ja miałam Avent z miękkim ustnikiem i młody dawał radę emotka
Dianek ja podawałam na leżąco, na pewno sobie poradzicie emotka
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#5281070 Napisano: 11.07.2012 09:05:49
grusia napisał(a):

My mamy NUK EASY LEARNING 1 i 2 - pierwszy ma ustnik miekki jak smoczek w butelce. My juz standardowych butelek nie uzywamy emotka Tylko niekapek emotka

ja właśnie chciałabym się standardowych pozbyć, ale Synek uparty emotka

beniaminowa napisał(a):

Ja miałam Avent z miękkim ustnikiem i młody dawał radę emotka

dziękuję za rady emotka
0 0

benasia

#5281072 Napisano: 11.07.2012 09:07:16
my też mamy Avent z miękkim i maly czasami pije choć teraz gdy zęby mu dokuczają intensywienie to nie daję na siłe i póki co butelka jeszcze u nas działa emotka
0 0

Gość: grusia

#5281081 Napisano: 11.07.2012 09:11:06
Dianek znajdziesz niekapki od 4 miesiąca życia wiec spokojnie emotka

My zaczynalismy od tego
http://www.nuk.pl...amp;lty=m&lid=39

A tu np przyklad takiego od 4 miesiaca:
http://allegro.pl...-4m-i2478901906.html

Malenka89 po cichutku gratuluje emotka
0 0