Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Informacja jeszcze nie potwierdzona u lekarza, ale zrobiłam 3 testy w różnym czasie, więc myślę, że to tylko formalność
Mam zatem do Was pytanie, kiedy warto wybrać się do ginekologa na USG? Tak żeby było coś widać?
Oraz czy też mieliście takie dziwne objawy jak przed okresem? Okres powinnam dostać 3-4 dni temu, i w sumie od dwóch dni boli mnie brzuch i mam takie skurcze jakby przed okresem. Czytałam, że to normalne, no ale chciałabym się upewnić
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi pierwsze USG robiła przy pierwszej wizycie - jak się wybrałam żeby się upewnić czy jestem w ciąży. Niestety mało widać
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję bardzo
To byłby początek 5 tygodnia.
Byłam akurat na wizycie u ginekologa w zeszły poniedziałek, badała mnie dokładnie, miałam robione USG i nic nie mówiła, stąd moje pytanie, po jakim czasie można coś ujrzeć
Gość: rachel
u mnie w 6 tym tygodniu było widac
Gość: allice
Najlepiej iść w 7-8 tygodniu. Widać wtedy już ładnie małą fasolkę
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a czy wy też nie miałyście apetytu?
dla mnie ciąża kojarzyła się zawsze z podwójnym apetytem, a tu mi się wcale jeść nie chce
i jeszcze krew z nosa mi dzisiaj leciała, ale też czytałam, że to podobno normalne
Gość: nineczka17
gratulacje!!
piewsze USG miedzy 10-11 tygodniem
Gość: emilka1705
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja narazie jestem w szoku
Gość: dianek
ja na pierwszej wizycie i na usg byłam w 6 tygodniu
wcinaj kwas foliowy, bo teraz jest bardzo ważny
i na razie spokojnie, bo do 12tyg to różnie bywa...ale oczywiście trzymamy kciuki żeby się ładnie wszystko rozwijało
rachel - faktycznie jest artykuł, muszę przeczytać
beniaminowa - dzięki za podpowiedź, zaraz przeszukuję allegro za jakimś kubeczkiem
tylko młody jeszcze nie siedzi - myślicie że da rady jakoś z tego pić? kurcze nie wiem jak się za to zabrać
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiem, że teraz spacery, leżakowanie i w ogóle pełen relaks
ogólnie to bałam się bo piłam dużo kawy, byłam na 2 imprezach, w sumie nie piłam dużo, no ale jednak, ale potem sobie myślę, że przecież gdyby to miało, aż takie znaczenie to połowa dzieci rodziłaby się chora, bo przecież nikt od początku nie wie, że w ciąży jest
Gość: nniewidzialnaa
Ja mam pytanie do mam - Mateusz nie chce pić z kubka niekapka, mamy i próbujemy już dość długo z niekapkiem firmy MAM, http://sklep.mamb...m_trainer_220ml.html
ale chyba ustnik ciągle nie jest dla niego zbyt odpowiedni. Żeby nie kupować na marne, czy któraś z was mogłaby doradzić butelkę z dość miękkim ustnikiem?
Gość: grusia
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja miałam Avent z miękkim ustnikiem i młody dawał radę
Dianek ja podawałam na leżąco, na pewno sobie poradzicie
Gość: nniewidzialnaa
ja właśnie chciałabym się standardowych pozbyć, ale Synek uparty
dziękuję za rady
benasia