Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5309281 Napisano: 01.08.2012 10:44:53
jeśli chodzi o ciuszki to prawie nic nie kupowałam - wszystko dostaliśmy od rodziny

dobór ciuszków warto zgrać z płcią dziecka oraz systemem pieluchowania emotka

z zakupów natomiast w naszym przypadku:

-pieluchy wielorazowe (u nas kilka otulaczy, wełniak, formowanki i prefoldy) - jeśli byłabyś zainteresowana tego rodzaju pieluchowaniem to mogę podpowiedzieć conieco na PW oraz podesłać namiary na bardzo tanie zakupy emotka

-trochę tetry, flaneli (do karmienia, wycierania, podkładania pod główkę), u nas także pieluszek bambusowych które sprawdziły się rewelacyjnie

-wyprawka do szpitala (ale z tym to spokojnie, o listę najlepiej zapytać w szpitalu, w którym się będzie rodzić)

- łóżeczko i wózek dostaliśmy

- przewijak + wanienka (zestawik z ikei w naszym przypadku)

- płyn do kąpieli (oiltum lub weleda), maść na odparzenia (Linomag, nie używamy bo pieluchujemy wielorazówkami i problem odparzeń nam nieznany)

- coś do prania (proszek dzidziuś - używany sporadycznie, ekokule - na co dzień)

- ręcznik dla niemowląt (z kapturkiem, 2 szt)

- otulaczek (do spania - u nas sprawdził się rewelacyjnie 2-3 szt. różnej grubości)

- chusta (elastyczna zdała egzamin u maluszka, teraz przeszliśmy na nosidło ergonomiczne)

- poduszka klin (bardzo przydatne)

- termometr (u nas bezdotykowy microlife, bardzo przydatna rzecz)

- fotelik samochodowy

coś sobie przypomnieć nie mogę co tam jeszcze było takiego ważnego...
0 0

Gość: katrin22

#5309284 Napisano: 01.08.2012 10:46:27
et1978 napisał(a):

Co kupowałaś i w jakich ilościach?

Jak masz termin na styczeń to spokojnie, na wyprawkę jeszcze pora emotka
Kup kilka ciuszków na 56, a więcej na 62.
Bodziaków nigdy nie za mało, pajacyki rozpinane w kroku też są bardzo przydatne.
0 0

#5309292 Napisano: 01.08.2012 10:48:25
Diana ten termometr macie?
http://allegro.pl...nio-i2504994935.html
0 0

Gość: et1978

#5309297 Napisano: 01.08.2012 10:49:29
Wiem, że jeszcze sporo czasu. Ale jak w necie patrzę na te listy to zwariować można emotka
0 0

#5309399 Napisano: 01.08.2012 11:53:08
katrin22 napisał(a):

Diana ten termometr macie?
http://allegro.pl...nio-i2504994935.html

dokładnie ten emotka

jak się mierzy temperaturę blisko czoła to jest baardzo dokładny
0 0

Gość: morganka

#5309443 Napisano: 01.08.2012 12:13:04
emanuela24 napisał(a):

hej laski postanowiłam tu napisać bo wiem że są tu miłośniczki kuchni i dobrego odżywiania
szukam jakiegoś fajnego przepisu na sałatkę z kiełkami rzodkiewki i makaronem - dużo na necie przepisów z kiełkami rzodkiewki jednak w połączeniu z makaronem (pełnoziarnistym) nie widziałam - może macie jakieś sprawdzone ?
czy to że na necie nie znalazłam oznacza że to połączenie jest to niesmaczne ? emotka

Ja zawsze lubiła eksperymentować i przy połączeniach niepewnych po prostu biorę odrobinę z tego i tego, łączę - jak tragiczne, to przynajmniej nic się nie zmarnuje
emotka

http://puszka.pl/...zonymi_sliwkami.html
Znalazłam z sojowymi, ratuje Cię to?

Na moje smaki to bym sobie zmieliła pestki (dynia, siemię, sezam, słonecznik) do tego duzo ziół, przypraw i zmiksowane kiełki - takie eksperymentalne pesto na ekstrawagancko emotka Ale ja już tak mam, że jej dziwne rzeczy i dziś mam ochotę na zupę z pokrzywy, ale niestety płonne moje nadzieje...
0 0

zarania

#5309549 Napisano: 01.08.2012 01:07:26
czy macie jakiś przepis na zupkę pomidorową dla maluszków?
0 0

joan

#5309555 Napisano: 01.08.2012 01:09:31
emanuela24 napisał(a):

(...) dużo na necie przepisów z kiełkami rzodkiewki jednak w połączeniu z makaronem (pełnoziarnistym) nie widziałam - może macie jakieś sprawdzone ? (...)

Hmm, nie wiem, co napiszą inni, ale dla mnie zimny makaron pełnoziarnisty jest niezjadliwy emotka Może dlatego nie było sałatek z takim makaronem w roli głównej?
0 0

#5309608 Napisano: 01.08.2012 01:45:36
dziewczyny, wystawiłam femibion, woreczki do przechowywania pokarmu i wkładki laktacyyjne - jeśli któraś miałaby ochotę to zapraszam w stopkę (pierwszy link)

istnieje możliwość wymiany na Bebilon 1

trochę nas przycisnęło finansowo w tym miesiącu (poszło łożysko w aucie emotka ) więc zależy mi na szybkiej sprzedaży lub wymiance na to co nam potrzebne bardzo, czyli mleko dla Benia... emotka
0 0

#5309664 Napisano: 01.08.2012 02:35:39
dianek czyli przechopdzicie powoli na normalny, nie na HA?
U nas Bebilonu 2 już poszła od piątku puszka i dałam saszetkę próbki Bebika i wyskoczyły 2 pryszczyki, czyli Bebilon Kubusiowi lepiej służy. Mamy jeszcze pół puszki Pepti- oby nam się nie przydało emotka
0 0

beniaminowa

#5309673 Napisano: 01.08.2012 02:41:26
A my właśnie wróciliśmy od lekarza emotka Benio ma okropna tą ospę emotka Krostki ma dosłownie wszędzie (nawet w nosku, uszach, w buzi - nie mówiąc już o pupie emotka ) i jest ich bardzo dużo i cały czas przybywa... Ma brać Heviran i poza tym maść na oczy (tu też krostki) gancjana do buzi i na pupę, maść na buzię i robiony puder na resztę ciała... Zakaz kąpieli. Zakaz wychodzenia z domu. Dobrze że chociaż gorączka mu przeszła...
0 0

Gość: grusia

#5309674 Napisano: 01.08.2012 02:41:51
Katrin musialabys dac wiecej niz jedna porcje innego mleka by sie upewnic co lepiej sluzy bo te pryszczyki moga byc tylko zbiegiem okolicznosci emotka . Ale dobrze ze nie musicie juz Pepti wcinac emotka Trzeba bylo wczesniej przejsc emotka Aby z głowy latanie po recepty emotka
0 0

#5309712 Napisano: 01.08.2012 03:05:15
beniaminowa - bidul emotka oby mu szybko przeszło jak tak intensywnie to przechodzi emotka

katrin - po wizycie u alergologa kupiliśmy 1 puszę pepti i 1 HA, wcinał obie na raz (1 butla tego, 1 tego), teraz mamy 1 puszę HA i 1 zwykłego - wcinał przez 1 dzień HA i 1 butle zwykłego, w następnym dniu HA i 2 butle zwykłego itd.

dzisiaj ma samo zwykłe i 1 butle HA
jutro będzie na samym zwykłym

trochę go zsypało na buźce, ale z brzuszkiem ok, więc przechodzimy całkiem na Bebilon 1
nie ma zapalnej tej wysypki więc chyba nie ma się co martwić

btw - Kasiu, czyżbyś wygrała na bobovicie :>
0 0

#5310062 Napisano: 01.08.2012 07:29:28
grusia ja już dawno chciałam na zwykłe mm przejść, ale te katary mnie niepokoiły, a to mogło być np. pylenie drzew, tylko kto to wie, od czego to było, teraz Kuba ciągle kicha, ale kataru nie ma póki co. Na razie jeszcze się tak bardzo nie cieszę, bo dopiero jedna puszka poszła i kaszki je od 2 tygodni (raz-dwa razy dziennie), zmian skórnych nie ma (pare kropek na początku i dziś rano),ale to faktycznie mógł być zbieg okoliczności. Teraz znów daję Bebilon, jak wypije to spróbuję znów podać Bebiko.
Grunt, że nie ma kataru, pryszcze to PRYSZCZ, damy radę emotka
Jak Kuba miał około 7 miesięcy próbowaliśmy Bebilon HA, ale po 2 puszkach był katar i wtedy ten Zyrtec podawałam i po 2 dniach przeszło.

Powiem Wam, że kupki po zwykłym mm są jakieś ładniejsze (chodzi mi o kolor) emotka o zapachu nie wspomnę emotka trzeba z klamerką na nosie zmieniać pampucha, a jeszcze mi gadzina ucieka przy zmianie pieluszki emotka

Dziś już górna łopata wyszła to od razu inne dziecko, bawi się, skacze i ładniej je. Ciekawe ile będzie spokoju.

Dianko trzymamy za Was kciuki byście tej peptikowej paszy nie musieli dawać. My od piątku testujemy mm. A jak to mleczko się pięknie pieni emotka i pachnie.... emotka

A co konka na Bobovicie to nie wiem, bo trwa weryfikacja głosów emotka
Szczerze powiedziawszy to myślałam, że do wygrania paczka mlek, a nie jedno opakowanie emotka , dlatego jak nie wygram to smutno mi nie będzie.

A jeszcze jedno, gdzie najtaniej można kupić Bebilon 2? Ja dziś w lokalnym zapłaciłam 25zł za 350gr emotka , a coś mi świta w głowie, że za 800gr w Tesco było 39zł....
0 0

#5310072 Napisano: 01.08.2012 07:39:27
katrin, dzisiaj właśnie byliśmy na mlekowych zakupach
real 800g 39,99 1200g 59,99
na allegro można kupić z kurierem czasem taniej
0 0

#5310117 Napisano: 01.08.2012 08:07:02
dianek napisał(a):

katrin, dzisiaj właśnie byliśmy na mlekowych zakupach
real 800g 39,99 1200g 59,99
na allegro można kupić z kurierem czasem taniej

To ceny jak w Tesco i Biedronce.
Trzeba szukać na allegro, może komuś zapas po dziecku został emotka
0 0

#5310142 Napisano: 01.08.2012 08:27:26
beniaminowa jak Benio?
0 0

beniaminowa

#5310257 Napisano: 01.08.2012 09:33:17
katrin22 napisał(a):

beniaminowa jak Benio?

Na razie (odpukać) śpi, ale niespokojnie emotka Bidulek emotka Wieczorem znowu gorączka... Mam nadzieję że od jutra będzie już tylko lepiej emotka
0 0

#5310274 Napisano: 01.08.2012 09:49:43
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

beniaminowa jak Benio?

Na razie (odpukać) śpi, ale niespokojnie emotka Bidulek emotka Wieczorem znowu gorączka... Mam nadzieję że od jutra będzie już tylko lepiej emotka

Kurcze, ostro przechodzi tą ospę...
Oby tylko Adi się nie zaraził, ale ryzyko jest bardzo duże, ale nic nie da się zrobić.

Ja będąc w ciąży miałam zaproszenie na roczek bratanicy i z nieoficjalnych żródeł dowiedziałam się, że na przyjęciu ma być dziewczynka, której rodzeństwo właśnie przechodzi ospę. Podarowałam sobie imprezę, bo bałam się półpśca/ ospy, choć w dzieciństwie przechodziłam lakko ospę. Po kliku dniach okazało się, że ta dziewczynka ma ospę....paskudna choroba.
0 0

Gość: size

#5310314 Napisano: 01.08.2012 10:59:45
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

beniaminowa jak Benio?

Będzie lepiej emotka Nie martw się.
A powiedz,drapie się bardzo? Jak to powstrzymujecie? Ten robiony pudokrem pomaga przezwyciężyć swędzenie?
Pytam profilaktycznie.
Olka jak pójdzie do przedszkola pewnie zaraz złapie...

A dziewczyny,zapytam tak a'propos, zamierzacie szczepić dziecko przeciwko ospie? Tyle słyszałam, czytałam, rozmawiałam, ale mam wątpliwości. We wczesnych latach lepiej przejść to choróbsko, więc może czekać...
0 0