Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
dobór ciuszków warto zgrać z płcią dziecka oraz systemem pieluchowania
z zakupów natomiast w naszym przypadku:
-pieluchy wielorazowe (u nas kilka otulaczy, wełniak, formowanki i prefoldy) - jeśli byłabyś zainteresowana tego rodzaju pieluchowaniem to mogę podpowiedzieć conieco na PW oraz podesłać namiary na bardzo tanie zakupy
-trochę tetry, flaneli (do karmienia, wycierania, podkładania pod główkę), u nas także pieluszek bambusowych które sprawdziły się rewelacyjnie
-wyprawka do szpitala (ale z tym to spokojnie, o listę najlepiej zapytać w szpitalu, w którym się będzie rodzić)
- łóżeczko i wózek dostaliśmy
- przewijak + wanienka (zestawik z ikei w naszym przypadku)
- płyn do kąpieli (oiltum lub weleda), maść na odparzenia (Linomag, nie używamy bo pieluchujemy wielorazówkami i problem odparzeń nam nieznany)
- coś do prania (proszek dzidziuś - używany sporadycznie, ekokule - na co dzień)
- ręcznik dla niemowląt (z kapturkiem, 2 szt)
- otulaczek (do spania - u nas sprawdził się rewelacyjnie 2-3 szt. różnej grubości)
- chusta (elastyczna zdała egzamin u maluszka, teraz przeszliśmy na nosidło ergonomiczne)
- poduszka klin (bardzo przydatne)
- termometr (u nas bezdotykowy microlife, bardzo przydatna rzecz)
- fotelik samochodowy
coś sobie przypomnieć nie mogę co tam jeszcze było takiego ważnego...
Gość: katrin22
Jak masz termin na styczeń to spokojnie, na wyprawkę jeszcze pora
Kup kilka ciuszków na 56, a więcej na 62.
Bodziaków nigdy nie za mało, pajacyki rozpinane w kroku też są bardzo przydatne.
http://allegro.pl...nio-i2504994935.html
Gość: et1978
dokładnie ten
jak się mierzy temperaturę blisko czoła to jest baardzo dokładny
Gość: morganka
Ja zawsze lubiła eksperymentować i przy połączeniach niepewnych po prostu biorę odrobinę z tego i tego, łączę - jak tragiczne, to przynajmniej nic się nie zmarnuje
http://puszka.pl/...zonymi_sliwkami.html
Znalazłam z sojowymi, ratuje Cię to?
Na moje smaki to bym sobie zmieliła pestki (dynia, siemię, sezam, słonecznik) do tego duzo ziół, przypraw i zmiksowane kiełki - takie eksperymentalne pesto na ekstrawagancko
zarania
Postów 3645
Data rejestracji 20.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w ABC, Dino, Polomarket, Intermarche, Rossmann. PW
joan
Postów 18699
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Hmm, nie wiem, co napiszą inni, ale dla mnie zimny makaron pełnoziarnisty jest niezjadliwy
istnieje możliwość wymiany na Bebilon 1
trochę nas przycisnęło finansowo w tym miesiącu (poszło łożysko w aucie
U nas Bebilonu 2 już poszła od piątku puszka i dałam saszetkę próbki Bebika i wyskoczyły 2 pryszczyki, czyli Bebilon Kubusiowi lepiej służy. Mamy jeszcze pół puszki Pepti- oby nam się nie przydało
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: grusia
katrin - po wizycie u alergologa kupiliśmy 1 puszę pepti i 1 HA, wcinał obie na raz (1 butla tego, 1 tego), teraz mamy 1 puszę HA i 1 zwykłego - wcinał przez 1 dzień HA i 1 butle zwykłego, w następnym dniu HA i 2 butle zwykłego itd.
dzisiaj ma samo zwykłe i 1 butle HA
jutro będzie na samym zwykłym
trochę go zsypało na buźce, ale z brzuszkiem ok, więc przechodzimy całkiem na Bebilon 1
nie ma zapalnej tej wysypki więc chyba nie ma się co martwić
btw - Kasiu, czyżbyś wygrała na bobovicie :>
Grunt, że nie ma kataru, pryszcze to PRYSZCZ, damy radę
Jak Kuba miał około 7 miesięcy próbowaliśmy Bebilon HA, ale po 2 puszkach był katar i wtedy ten Zyrtec podawałam i po 2 dniach przeszło.
Powiem Wam, że kupki po zwykłym mm są jakieś ładniejsze (chodzi mi o kolor)
Dziś już górna łopata wyszła to od razu inne dziecko, bawi się, skacze i ładniej je. Ciekawe ile będzie spokoju.
Dianko trzymamy za Was kciuki byście tej peptikowej paszy nie musieli dawać. My od piątku testujemy mm. A jak to mleczko się pięknie pieni
A co konka na Bobovicie to nie wiem, bo trwa weryfikacja głosów
Szczerze powiedziawszy to myślałam, że do wygrania paczka mlek, a nie jedno opakowanie
A jeszcze jedno, gdzie najtaniej można kupić Bebilon 2? Ja dziś w lokalnym zapłaciłam 25zł za 350gr
real 800g 39,99 1200g 59,99
na allegro można kupić z kurierem czasem taniej
To ceny jak w Tesco i Biedronce.
Trzeba szukać na allegro, może komuś zapas po dziecku został
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na razie (odpukać) śpi, ale niespokojnie
Kurcze, ostro przechodzi tą ospę...
Oby tylko Adi się nie zaraził, ale ryzyko jest bardzo duże, ale nic nie da się zrobić.
Ja będąc w ciąży miałam zaproszenie na roczek bratanicy i z nieoficjalnych żródeł dowiedziałam się, że na przyjęciu ma być dziewczynka, której rodzeństwo właśnie przechodzi ospę. Podarowałam sobie imprezę, bo bałam się półpśca/ ospy, choć w dzieciństwie przechodziłam lakko ospę. Po kliku dniach okazało się, że ta dziewczynka ma ospę....paskudna choroba.
Gość: size
Będzie lepiej
A powiedz,drapie się bardzo? Jak to powstrzymujecie? Ten robiony pudokrem pomaga przezwyciężyć swędzenie?
Pytam profilaktycznie.
Olka jak pójdzie do przedszkola pewnie zaraz złapie...
A dziewczyny,zapytam tak a'propos, zamierzacie szczepić dziecko przeciwko ospie? Tyle słyszałam, czytałam, rozmawiałam, ale mam wątpliwości. We wczesnych latach lepiej przejść to choróbsko, więc może czekać...