Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
bobilcia
Postów 552
Data rejestracji 09.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dolly pani Ordynator u której byłam na wizycie powiedziała mi właśnie, że jesli się nic nie będzie działo to najpóxniej w pon mam się zgłosić na oddział.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ach, czyli Ty już jesteś po terminie?
bobilcia
Postów 552
Data rejestracji 09.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Termin mam na jutro czyli 18 sierpnia.
Gość: katrin22
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O matko, bez sensu, czyli pani chce Cie trzymać na patologii ciąży do czasu porodu? Czy Ci powiedziała, ze jak np. w poniedziałek przyjdziesz to zaczną wywoływac poród?
Bobilcia sorry, mam nadzieję, że nie potęguję w tej chwili Twojego strachu, chce tylko dojść dlaczego masz już w poniedziałek się stawić
Gość: katrin22
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
już wszystko wiem
Gość: dianek
na oddział się przeszłam tydzień po terminie bo coś się delikatnie zaczęło ruszać...ale tez było nijak... zastanawiali się czy mnie dalej do domu puścić, czy położyć na patologię, ale doszliśmy do wniosku, że może spróbuję zostać, coś mi pomogą i się może ruszy...
no i się ruszyło tak, że po 4,5h miałam Benia na rękach
oboje z mężem poród miło wspominamy (tak, to można miło wspominać!)
a ja wczoraj bałam się tego jego szczepienia, a tu zero efektów ubocznych
co do ubierania - my nie lubimy rajstop, getrów i śpiochów, a w pajacach młody tylko śpi
i jest mu wygodnie, nic nie spada, nic się nie przesuwa, a Benio uwielbia podnosić do góry koszulkę i się głaskać po brzuszku
oczywiście po domu hasa w dresie jakimś, ale na wyjścia zawsze dostaje fajne spodnie - owszem czasem są sztywne, ale zakładam tylko dlatego, że on uwielbia się głaskać po kolankach, po pasie i sprawdzać co to ma na sobie - dlatego dostaje ubranka o bardzo różnych fakturach, bo dotykanie ich sprawia mu niezłą frajdę
chciałam młodemu dać dzisiaj coś do jedzonka dobrego i właśnie sobie zdałam sprawę, że ani miseczki, ani łyżeczki.... eh chyba trzeba będzie się przejść do ikei i coś upolować
jak myślicie - byłoby na pierwszą zastawę stołową?
Gość: rachel
ano właśnie mała nie chciała spać...w nocy sie budziła i 3-4 godziny wyjęte z życia. Jak się doda do tego cały bajzel typu sprzątanie, gotowanie, pranie to istna tragedia..
Kilka razy w tyg jeździłam też do mamy, niby żeby odpocząć, ale głownie to chodziłam na spacery. Plus taki że powietrze poza miastem jest inne i to inna droga niż moje blokowisko które znam już dokładnie centymetr po centymerze...
bobilcia gratulacje i pomyślnego rozwiązania życzę. A ból SN rzeczywiście się zapomina ja pamiętam tylko ból szycia i to że ja się darłam a mała grzecznie leżała...
My chyba jesteśmy na etapie skosku rozwojowego, bo tak jak pisałam ze snem bywa różnie, poprzeracały nam się stałe godziny i mała jak była rozgadana to teraz jak pogaworzy to święto...jest na etapie podnoszenia się do siedzenia z pozycji karmiącej przy cycu i odkrywania swoich nóżek...
A powiedzcie mi dziwczyny, choć wiem że to już było poruszane, kiedy wychodzą pierwsze zęby?? bo u nas ich nie widać póki co ale mała się strasznie slini i wszystko bierze do buzi. czasem przebieramy się kilka razy dziennie. We wtorek stukneły jej 4 miesiace
na razie jestesmy na cycu tylko
teraz ma 5 i jeszcze nie wyszły
kilka dni temu poznaliśmy naszą nową sąsiadkę, ma 8 miesięcy i identyczną sytuację z zębami jak Benio... i jej nie wyszedł jeszcze żaden ząbek - tylko od pół roku męczą...
więc z tymi zębami to loteria
a tak to będziecie już krok do przodu
my mamy ten: http://allegro.pl...tis-i2534964427.html
działa rewelacyjnie
katrin kupiła chyba podobny NUKa (my wzięliśmy akuku bo tańszy
ciązy mi powoli to że w listopadzie bede musiała wrocić do pracy...nie wiem jak ja to zrobie...:((( już na samą myśl jestem załamana
gdybyśmy tylko mieli kasę na nianię to za miesiąc bym startowała, a tak to będę powoli rozkręcać i na wiosnę mam nadzieję, że już będzie na tyle ok, że młody będzie mógł siedzieć z nianią, a ja będę mogła spokojnie zająć się pracowaniem
więc głowa do góry, za miesiąc powinno być dużo bardziej pozytywnie
a z tym niekapkiem - możesz już powoli młodą przyzwczajać, bo to nie będzie hop siup - teraz po kilka kropel wody jej dawać, żeby już się uczyła, że jest coś takiego jak niekapek i za miesiąc może jej się już uda pić z niego jak powinna
A co do pracy to wiesz...u siebie pracuje się inaczej...ja bede miala 8 godzin i ani minuty krócej...znaczy się 7 bo niby godzina na karmienie z której zamierzam korzystac ale to i tak dużo
w kocu skuma, że to całkiem dobre (bo niemowlaki ogólnie wodę lubią
ale to spokojnie, powolutku
rachel - z pracą u siebie jest jeszcze gorzej... ciągle kusi żeby zerknąć co u malucha, który siedzi z nianią, a tu trzeba pracować
i w moim zawodzie nie ma pracy po 8h.... są ciągi po 12-16h i później kilkudniowe, czasem kilkutygodniowe przerwy... nie wiem co gorsze
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szczęściara z tej twojej bratowej mi też tak mówili że 2 poród to pikuś a co się okazało że przy 1 wydawało mi się że umrę z bólu po 2 dniach rodzenia w mękach i przyszła pora na 2 poród i się okazało że 1 poród to był lajcik
CO do zębów to faktycznie loteria u nas pojawił się 1 jak synek skończył 9 miesięcy a ślinił się nie miłosiernie od 2 miesiąca
Boblica trzymaj się będzie dobrze zobaczysz
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kupiłam niekapek tomme tippee a mały nie kuma o co z nim chodzi
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
rozmiary od 50-122, dla dziewczynek i chłopców
stan różny - niektóre dostateczne inne nowe, zapraszam do zaglądania w 1 link
możliwe wymiany, szukam kilku rzeczy - gdyby kogoś interesowało konkretne ubranko to będziemy ustalać
i mam do sprzedania pieluchę wielorazową Tots Bots FlexiTot r.2 (8-16kg) - używana, ale w - bardzo dobrym stanie (rzepy poszarzały, ale to standard) - gdyby któraś miała ochotę to oddam za 35zł z wysyłka już