Konkursowiczki w ciąży

bobilcia

#5330829 Napisano: 16.08.2012 11:20:02
dolly napisał(a):

bobilcia napisał(a):

dolly napisał(a):

Bobilcia, ale czego w SN się boisz?

Ogólnie że nie dam sobie rady.np. że nie będę umiała oddychać.

Ja się na początku zapytałam mojej położnej, a jak mam oddychać, a Ona spojrzała na mnie i powiedziała, jak CI wygodniej- ja mówie, że ponoć trzeba jakos krótko i szybko, czy coś, a Ona, ze jak potrzebuje to mogę szybko a jak potrzebuje to wolno- także tym się nie stresuj.
Jezeli jesteś po cc, to nikt nie będzie Cię nie wiadomo ile trzymał, tylko Ci pomogą emotka
Położna zobaczy, jak rozwija się u Ciebie akcja i bedzie monitorować- zazwyczaj przy kolejnym porodzie jest łatwiej, także bądź dobrej myśli emotka
Bobilcia-możesz przenosić bobaska nawet do 14 dni, więc -wiem ,że to łatwo napisac, ale cierpliwości emotka

Dolly pani Ordynator u której byłam na wizycie powiedziała mi właśnie, że jesli się nic nie będzie działo to najpóxniej w pon mam się zgłosić na oddział.
0 0

dolly

#5330831 Napisano: 16.08.2012 11:20:41
bobilcia napisał(a):

Dolly pani Ordynator u której byłam na wizycie powiedziała mi właśnie, że jesli się nic nie będzie działo to najpóxniej w pon mam się zgłosić na oddział.

Ach, czyli Ty już jesteś po terminie?
0 0

bobilcia

#5330832 Napisano: 16.08.2012 11:21:34
dolly napisał(a):

bobilcia napisał(a):

Termin mam na jutro czyli 18 sierpnia.
0 0

Gość: katrin22

#5330834 Napisano: 16.08.2012 11:26:54
Przypomniało mi się teraz jak moja bratowa pojechała po terminie rodzić, zero bóli itp. Podali Jej oxy i nic się dalej nie dzieje i po jakiejś chwili podeszła do Niej położna i zaprosiła na porodówkę, moja bratowa takie oczy emotka i mówi, że ona nie ma skurczy, na to polożna: To zaraz będziesz miała i tak po 2h przyszła na świat Oliwka. Bratowa do dziś powtarza, że drugi poród to pikuś emotka
0 0

dolly

#5330835 Napisano: 16.08.2012 11:28:38
bobilcia napisał(a):

dolly napisał(a):

bobilcia napisał(a):

Termin mam na jutro czyli 18 sierpnia.

O matko, bez sensu, czyli pani chce Cie trzymać na patologii ciąży do czasu porodu? Czy Ci powiedziała, ze jak np. w poniedziałek przyjdziesz to zaczną wywoływac poród?
Bobilcia sorry, mam nadzieję, że nie potęguję w tej chwili Twojego strachu, chce tylko dojść dlaczego masz już w poniedziałek się stawić
0 0

Gość: katrin22

#5330837 Napisano: 16.08.2012 11:30:38
dolly pewnie chcą sprawdzić czy wszystko Ok z bobaskiem.
0 0

dolly

#5330838 Napisano: 16.08.2012 11:34:49
katrin22 napisał(a):

dolly pewnie chcą sprawdzić czy wszystko Ok z bobaskiem.

już wszystko wiem emotka
0 0

Gość: dianek

#5330872 Napisano: 17.08.2012 06:45:16
bobilcia, spoookojnie emotka ja miałam skurcze przez 3 tygodnie przed porodem - ale takie nijakie
na oddział się przeszłam tydzień po terminie bo coś się delikatnie zaczęło ruszać...ale tez było nijak... zastanawiali się czy mnie dalej do domu puścić, czy położyć na patologię, ale doszliśmy do wniosku, że może spróbuję zostać, coś mi pomogą i się może ruszy...
no i się ruszyło tak, że po 4,5h miałam Benia na rękach emotka i wcale nie było strasznie - do szkoły rodzenia nie chodziłam, nie umiałam oddychać, nie znałam dobrych pozycji ale to jakoś wszystko samo naturalnie przychodzi
oboje z mężem poród miło wspominamy (tak, to można miło wspominać!)

a ja wczoraj bałam się tego jego szczepienia, a tu zero efektów ubocznych emotka wczoraj trochę był marudny, ale nie wiem czy to szczepionka czy może znów mu się zęby obudziły...

co do ubierania - my nie lubimy rajstop, getrów i śpiochów, a w pajacach młody tylko śpi emotka na co dzień t-shirt + spodnie + skarpetki ewentualnie zamiast t-shirta bodziak, ale to też zależy jaką pieluche akurat ma

i jest mu wygodnie, nic nie spada, nic się nie przesuwa, a Benio uwielbia podnosić do góry koszulkę i się głaskać po brzuszku emotka
oczywiście po domu hasa w dresie jakimś, ale na wyjścia zawsze dostaje fajne spodnie - owszem czasem są sztywne, ale zakładam tylko dlatego, że on uwielbia się głaskać po kolankach, po pasie i sprawdzać co to ma na sobie - dlatego dostaje ubranka o bardzo różnych fakturach, bo dotykanie ich sprawia mu niezłą frajdę emotka

chciałam młodemu dać dzisiaj coś do jedzonka dobrego i właśnie sobie zdałam sprawę, że ani miseczki, ani łyżeczki.... eh chyba trzeba będzie się przejść do ikei i coś upolować
0 0

#5330878 Napisano: 17.08.2012 07:01:26
katrin - z niekapkiem spokojnie, niech sobie ogląda, niech się z nim polubi, żeby mu się z przymusem nie kojarzył... w końcu zassie jak trzeba emotka a teraz niech gryzie - też wtedy powinno mu coś lecieć, a z tego co zauważyłam to te niekapki są bardzo fajne na wychodzące zęby - mój Benio też gryzie namiętnie ustnik i bardzo mu się to podoba emotka

jak myślicie - byłoby na pierwszą zastawę stołową? emotka http://www.ikea.c...g/products/40084861/
0 0

Gość: rachel

#5330897 Napisano: 17.08.2012 07:30:03
Hej dzieczyny, dano mnie nie było, ale od chrzcin mieliśmy dużo załatwiania i potem...
ano właśnie mała nie chciała spać...w nocy sie budziła i 3-4 godziny wyjęte z życia. Jak się doda do tego cały bajzel typu sprzątanie, gotowanie, pranie to istna tragedia..
Kilka razy w tyg jeździłam też do mamy, niby żeby odpocząć, ale głownie to chodziłam na spacery. Plus taki że powietrze poza miastem jest inne i to inna droga niż moje blokowisko które znam już dokładnie centymetr po centymerze...

bobilcia gratulacje i pomyślnego rozwiązania życzę. A ból SN rzeczywiście się zapomina ja pamiętam tylko ból szycia i to że ja się darłam a mała grzecznie leżała...

My chyba jesteśmy na etapie skosku rozwojowego, bo tak jak pisałam ze snem bywa różnie, poprzeracały nam się stałe godziny i mała jak była rozgadana to teraz jak pogaworzy to święto...jest na etapie podnoszenia się do siedzenia z pozycji karmiącej przy cycu i odkrywania swoich nóżek...

A powiedzcie mi dziwczyny, choć wiem że to już było poruszane, kiedy wychodzą pierwsze zęby?? bo u nas ich nie widać póki co ale mała się strasznie slini i wszystko bierze do buzi. czasem przebieramy się kilka razy dziennie. We wtorek stukneły jej 4 miesiace
0 0

#5330898 Napisano: 17.08.2012 07:31:28
dianek też oglądałam ostatnio ten zestaw , bardzo fajny. Nam do niego jeszcze długaaa droga. Za miesiac obiecałam sobie że bede uczyć małą icia z butelki i jedzenia z łyżeczki...
na razie jestesmy na cycu tylko
0 0

#5330900 Napisano: 17.08.2012 07:32:49
rachel, nawet mi nie mów o zębach... naszego zaczęły męczyć jak miał 3 miesiące
teraz ma 5 i jeszcze nie wyszły
kilka dni temu poznaliśmy naszą nową sąsiadkę, ma 8 miesięcy i identyczną sytuację z zębami jak Benio... i jej nie wyszedł jeszcze żaden ząbek - tylko od pół roku męczą...

więc z tymi zębami to loteria emotka
0 0

#5330904 Napisano: 17.08.2012 07:39:25
rachel, spróbuj ominąć butelkę i przejdź od razu na niekapka, bo bez sensu uczyć butelki i po 2 miesiącach walczyć z oduczaniem jej

a tak to będziecie już krok do przodu emotka tylko szukaj niekapków z miękkim ustnikiem
my mamy ten: http://allegro.pl...tis-i2534964427.html
działa rewelacyjnie
katrin kupiła chyba podobny NUKa (my wzięliśmy akuku bo tańszy emotka )
0 0

#5330922 Napisano: 17.08.2012 07:50:56
dianek w sumie może masz rację. No w każdm razie do 5 mesiaca chce poczekać, potem miesiąc uczenia z przestawianiem, a potem rozszerzenie diety...
ciązy mi powoli to że w listopadzie bede musiała wrocić do pracy...nie wiem jak ja to zrobie...:((( już na samą myśl jestem załamana
0 0

#5330953 Napisano: 17.08.2012 08:25:26
rachel - powiem Ci, że miesiąc temu ja sobie żadnej pracy nie wyobrażałam... a teraz coraz poważniej o tym myślę i powoli się przymierzam do założenia firmy

gdybyśmy tylko mieli kasę na nianię to za miesiąc bym startowała, a tak to będę powoli rozkręcać i na wiosnę mam nadzieję, że już będzie na tyle ok, że młody będzie mógł siedzieć z nianią, a ja będę mogła spokojnie zająć się pracowaniem

więc głowa do góry, za miesiąc powinno być dużo bardziej pozytywnie emotka

a z tym niekapkiem - możesz już powoli młodą przyzwczajać, bo to nie będzie hop siup - teraz po kilka kropel wody jej dawać, żeby już się uczyła, że jest coś takiego jak niekapek i za miesiąc może jej się już uda pić z niego jak powinna emotka
0 0

#5330978 Napisano: 17.08.2012 08:49:24
dianek moja Dominisia na smak wody się tak wykrzywia jakbym jej coś strasznego dawała. chyba na poczatek będę próbowac z odciąganym mlekiem. Póki co nie dostaje nic innego:)

A co do pracy to wiesz...u siebie pracuje się inaczej...ja bede miala 8 godzin i ani minuty krócej...znaczy się 7 bo niby godzina na karmienie z której zamierzam korzystac ale to i tak dużo
0 0

#5330995 Napisano: 17.08.2012 09:04:04
z mlekiem teżdobry pomysł emotka a do wody ją możesz stopniowo przyzwyczajać - np. kilka łyków mleka i do popicia woda (też 2-3 łyki i tyle, koniec)

w kocu skuma, że to całkiem dobre (bo niemowlaki ogólnie wodę lubią emotka )

ale to spokojnie, powolutku

rachel - z pracą u siebie jest jeszcze gorzej... ciągle kusi żeby zerknąć co u malucha, który siedzi z nianią, a tu trzeba pracować

i w moim zawodzie nie ma pracy po 8h.... są ciągi po 12-16h i później kilkudniowe, czasem kilkutygodniowe przerwy... nie wiem co gorsze emotka

0 0

monika1985monik

#5331034 Napisano: 17.08.2012 09:32:40
katrin22 napisał(a):

Przypomniało mi się teraz jak moja bratowa pojechała po terminie rodzić, zero bóli itp. Podali Jej oxy i nic się dalej nie dzieje i po jakiejś chwili podeszła do Niej położna i zaprosiła na porodówkę, moja bratowa takie oczy emotka i mówi, że ona nie ma skurczy, na to polożna: To zaraz będziesz miała i tak po 2h przyszła na świat Oliwka. Bratowa do dziś powtarza, że drugi poród to pikuś emotka

Szczęściara z tej twojej bratowej mi też tak mówili że 2 poród to pikuś a co się okazało że przy 1 wydawało mi się że umrę z bólu po 2 dniach rodzenia w mękach i przyszła pora na 2 poród i się okazało że 1 poród to był lajcik
emotka

CO do zębów to faktycznie loteria u nas pojawił się 1 jak synek skończył 9 miesięcy a ślinił się nie miłosiernie od 2 miesiąca

Boblica trzymaj się będzie dobrze zobaczysz emotka
0 0

agusia147

#5331103 Napisano: 17.08.2012 10:16:00
diana to zazdroszczę porodu, mój był straszny, bo długi a skurcze upierdliwe. Jednak sam moment parcia to już u mnie trwał może z 15 minut i najlepiej go wspominam, najmniej bolał.

Kupiłam niekapek tomme tippee a mały nie kuma o co z nim chodzi emotka Tylko liże, ciamka i na tym się kończy, oczywiście oprócz furii na koniec że nic nie leci.
0 0

#5331105 Napisano: 17.08.2012 10:17:39
kobitki, ja nadal wystawiam ciuszki dla dzieciaków
rozmiary od 50-122, dla dziewczynek i chłopców
stan różny - niektóre dostateczne inne nowe, zapraszam do zaglądania w 1 link

możliwe wymiany, szukam kilku rzeczy - gdyby kogoś interesowało konkretne ubranko to będziemy ustalać

i mam do sprzedania pieluchę wielorazową Tots Bots FlexiTot r.2 (8-16kg) - używana, ale w - bardzo dobrym stanie (rzepy poszarzały, ale to standard) - gdyby któraś miała ochotę to oddam za 35zł z wysyłka już emotka (ona jest świetna na nocki, baaaaardzo chłonna)
0 0