Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5331495 Napisano: 17.08.2012 02:52:16
\
dianek napisał(a):

slavek napisał(a):

Czy tutaj też można pisać, jak ktoś chce sprzedać nowe krzesełko do karmienia?

można, fotki lub model i cena mile widziane - właśnie jestem na etapie kupowania bo to co dostaliśmy jest beznadziejne

agusia - bez przesady z tą krzywdą emotka ja rodziłam 7 dni po wyznaczonym terminie, Benio był duży,ale w normie (57cm i 3690g), poród 4,5h nie licząc kilku godzin na patologii (balonik musiał zadziałać emotka )
krzywda? Benio był silniejszy i zdrowszy od maluchów urodzonych w terminie (mam na myśli dwójkę, która była z nami na sali) i jako jedyny nie miał żadnych problemów z jedzeniem w tych pierwszych dwóch dniach

większą krzywdę robi się dziecku mając nieprawidłową dietę podczas ciąży, np. picie lub jedzenie produktów słodzonych syropem glukozowo-fruktozowym powoduje nieprawidłowy wzrost masy u płodu, a szczytem szczytów są napoje typu pepsi, czy cola - nie dość że powodują wzrost masy, niosą bardzo duże ryzyko cukrzycy u dziecka, to jeszcze wypłukują wapń ze szkieletu płodu, co może mieć fatalne skutki w przyszłości... (z resztą u dorosłych też wypłukują i później się babki dziwią, że ledwo stuknęła 50tka a tu już taka osteoporoza...)

a z innej beczki - właśnie wróciliśmy z ikei, kupiliśmy zestawik do jedzenia, dodatkowe łyżeczki,a w restauracji dostaliśmy słoik z marchewką za darmo emotka zaraz będziemy wcinać emotka

btw - stoję w kolejce po jedzenie, a tu jakieś małżeństwo zagaduje do Benia i sobie gadają, się śmieją, po chwili pan mąż do mnie, że przeprasza że tak mi tu syna zagadują, ale też mają takiego 7-miesięcznego malca, ale że jest strasznie poważny nie chce się uśmiechać etc... ja do nich, że Bernard ma równe 5 miesięcy, nie 7... a ten wielkie oczy i: to co on taki wygadany? eh ta młodzież to ma jakieś przyspieszone dzieci...
Już mu miałam powiedzieć, że ja to stara cenzura jestem i tak na oko jakieś 2 lata młodsza od niego tylko, ale się powstrzymałam i zostałam tylko przy uśmiechu emotka Jakoś mi się młodo zrobiło

emotka

Właśnie miałam kiedyś spytać o co chodzi z tymi balonikami.
0 0

Gość: dianek

#5331516 Napisano: 17.08.2012 03:06:15
Cewnik Foleya zakładany do szyjki macicy - taka mało inwazyjna metoda wywoływania porodu
u różnych kobiet różnie się sprawdza - u mnie zadziałała błyskawicznie (skurcze miałam wcześniej, tylko szyjka nie chciała się ruszyć, a tak to 2h leżenia z balonikiem i rozwarcie 5cm - nie było to przyjemne, ale dzięki temu te 4,5h porodu to był już pikuś emotka emotka )
0 0

agusia147

#5331521 Napisano: 17.08.2012 03:11:19
dianek napisał(a):

Cewnik Foleya zakładany do szyjki macicy - taka mało inwazyjna metoda wywoływania porodu
u różnych kobiet różnie się sprawdza - u mnie zadziałała błyskawicznie (skurcze miałam wcześniej, tylko szyjka nie chciała się ruszyć, a tak to 2h leżenia z balonikiem i rozwarcie 5cm - nie było to przyjemne, ale dzięki temu te 4,5h porodu to był już pikuś emotka emotka )

Boże to ja chyba miałam kretynów w szpitalu, dobę się męczyłam mając skurcze, które nie mieściły się w skali na ktg, a rozwarcie nie chciało ruszyć, cały czas na dwa palce było... Może taki balonik dużo szybciej by sprawę załatwił...
0 0

Gość: grusia

#5331523 Napisano: 17.08.2012 03:13:05
Dianek ano własnie emotka dlatego nie wiem o co chodziło z tym że poród po terminie dziala tylko z krzywda dla matki.
Agusia to ze mialas duze dziecko nie jest wina terminowego czy nieterminowego urodzenia dziecka. Sama mowilas ze bylas duzym bobasem wiec jak widac to bardziej uwarunkowanie genetyczne a nie wina lekarza ze Cie przetrzymali.

A my jestesmy na etapie szukania kombinezonu - sprzedalam sporo rzeczy po dzieciach wiec mozna szalec emotka . Tylko ciezko dobrac rozmiar ... emotka . W dodatku cos mnie zbiera, boli mnie glowa, gardlo i mam goraczke - a dopiero co dzis bylam z dziecmi u lekarza do kontroli.
0 0

agusia147

#5331532 Napisano: 17.08.2012 03:19:09
grusia napisał(a):

Dianek ano własnie emotka dlatego nie wiem o co chodziło z tym że poród po terminie dziala tylko z krzywda dla matki.
Agusia to ze mialas duze dziecko nie jest wina terminowego czy nieterminowego urodzenia dziecka. Sama mowilas ze bylas duzym bobasem wiec jak widac to bardziej uwarunkowanie genetyczne a nie wina lekarza ze Cie przetrzymali.

A my jestesmy na etapie szukania kombinezonu - sprzedalam sporo rzeczy po dzieciach wiec mozna szalec emotka . Tylko ciezko dobrac rozmiar ... emotka . W dodatku cos mnie zbiera, boli mnie glowa, gardlo i mam goraczke - a dopiero co dzis bylam z dziecmi u lekarza do kontroli.

Ja byłam małym bobasem (2950g)
0 0

slavek

#5331542 Napisano: 17.08.2012 03:36:03
Wi
dianek napisał(a):

slavek napisał(a):

Czy tutaj też można pisać, jak ktoś chce sprzedać nowe krzesełko do karmienia?

można, fotki lub model i cena mile widziane - właśnie jestem na etapie kupowania bo to co dostaliśmy jest beznadziejne

no to spróbuję

Mam na sprzedaż krzesełko do karmienia BabyOno nr 2858 wersja Zielony osiołek - cena 260 zł + kurier

nie wstawię tu zdjęć bo krzesełko przyszło kurierem i nie odpakowywałem w ogóle, ale to chodzi o coś takiego

http://www.superd...ny-osiolek-2858/2920
0 0

jola29k

#5331543 Napisano: 17.08.2012 03:37:41
agusia147 napisał(a):

grusia napisał(a):

Ja byłam małym bobasem (2950g)

ja byłam dosyć dużym niemowlakiem a dzieci malutkie i chudziutkie
0 0

#5331560 Napisano: 17.08.2012 03:52:21
slavek - krzesełko wypasione, niestety kompletnie poza moim zasięgiem cenowym emotka

dałam młodemu jabłko bo na marchewkę się krzywo patrzył... alem się uśmiała emotka bidulowi tak nie smakowało że aż odruch wymiotny miał emotka ale pół łyżeczki zjadł emotka

jutro pójdzie marchewka emotka chyba że na placu uda mi się dostać jakiegoś niepryskanego ziemniaka to będzie kartofel emotka
0 0

#5331564 Napisano: 17.08.2012 03:55:54
Jola i co w zwiazku z tym bo nie rozumiem?Przeciez nie piszę że to zasada.

Tak czy owak Agusia nie miała racji piszac ze trzymanie ciezarnej dluzej niz do terminu dziala tylko na jej krzywde emotka
0 0

beniaminowa

#5331569 Napisano: 17.08.2012 03:59:13
Na krzywdę nie (ja urodziłam 2 tyg po terminie), ale dziecko im dłużej w brzuszku tym cięższe emotka Na końcu tylko obrasta w tkankę tłuszczową. Mam porównanie do drugiego i gdyby się dało to potrzymałabym jeszcze ze 2 tygodnie gdyby Adi miał być większy emotka
0 0

#5331578 Napisano: 17.08.2012 04:10:03
Ale przeciez dziecko nie rosnie w nieskonczonosc emotka Dziecko przenoszone czesto jest szczuplejsze niz wtedy gdyby urodzilo sie w terminie bo zuzywa zapasy tkanki tluszczowej .
I jesli na usg ma normalna wage to nikt normalny nie wywola porodu tylko dlatego ze termin szacunkowy minal emotka
0 0

agusia147

#5331579 Napisano: 17.08.2012 04:10:40
beniaminowa napisał(a):

Na krzywdę nie (ja urodziłam 2 tyg po terminie), ale dziecko im dłużej w brzuszku tym cięższe emotka Na końcu tylko obrasta w tkankę tłuszczową. Mam porównanie do drugiego i gdyby się dało to potrzymałabym jeszcze ze 2 tygodnie gdyby Adi miał być większy emotka

No właśnie lżejszy by był, mniejszy, a nie że ledwie mi przez miednice przeszedł.
0 0

#5331580 Napisano: 17.08.2012 04:11:32
Agusia ale on byl z natury duzy a nie dlatego z eurodzilas po terminie emotka
0 0

agusia147

#5331586 Napisano: 17.08.2012 04:18:34
O nie Grusia! Masz tyle postów co ja! emotka
0 0

#5331590 Napisano: 17.08.2012 04:23:46
To trza to oblac emotka
0 0

#5331591 Napisano: 17.08.2012 04:25:12
Aga byłby mniejszy
pewnie ze 100 max 200g i max 1cm na długości... w ciągu 10dni na pewno nie przytył kilograma i nie złapał 5cm emotka

Benio na USG w połowie ciąży już wyszedł duży i spory się urodził - i raczej to nie kwestia tych 7 dni po terminie emotka
0 0

#5331616 Napisano: 17.08.2012 04:41:47
Dianek emotka
0 0

agusia147

#5331636 Napisano: 17.08.2012 05:10:23
I tak kocham mojego synka emotka Widziałyście moje nowe zdjęcie w tle na FB? emotka
0 0

#5331710 Napisano: 17.08.2012 06:16:58
agusia147 napisał(a):

I tak kocham mojego synka emotka Widziałyście moje nowe zdjęcie w tle na FB? emotka

haha, jaki potwór w ogóle emotka emotka dobre emotka
0 0

agusia147

#5331712 Napisano: 17.08.2012 06:19:52
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

haha, jaki potwór w ogóle emotka emotka dobre emotka

Haha no wiem emotka Też się śmialiśmy, że udało się aparatem uchwycić chwilę emotka
0 0