Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i mierzy 57cm
Jednym słowem super Lew
Gratulacje
Teraz dużo dużo siły dla Was i szybkiego powrotu do domowego zacisza
Gość: rachel
Gratuluję i życzę dużoooo szczęścia mamie i maleństwu:))
Gość: katrin22
Niech Synuś zdrowo rośnie
Gość: allice
A mój synek jakby ozdrowiał, dziś juz całkiem normalnie się zachowuje, nawet apetyt mu się poprawił. Nie wiem co to było z tym bólem. Tak sobie myślę, że może dziąsło sobie czymś zakuł albo coś. Grunt, że jest poprawa i mały wesoły
A moja Małgosia w brzuszku się tak rozpycha, że czasem, aż się zwijam z bólu. Strasznie silna jest.
Czasem już nie mogę się doczekać, kiedy się wreszcie urodzi bo ciężko już ją nosić.
Tak, mam termin na 19 września. W zasadzie to już z górki... i zaczynam się stresować.
19 września to super data
Nie masz się czym stresować, masz już jednego bąbla, wiesz co Cię czeka
Eh, żeby to takie proste wszystko było
No to ciekawe czy dam radę wstrzelic sie w tą datę .
Ps, Zajrzałam na Twój blog i już jestem chora na to ciasto z kaszy mammy... po co ja tam wchodziłam
a ciacho z kaszy manny jest takie aksamitne <mniam> polecam
też sobie tak pomyślałam, że trzeba korzystać
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może wy się orientujecie?
Mam wychowawcze na Weronikę już 3 lata (bo jest niepełnosprawna) do 2.02.2013
a termin CC chyba będzie na 1.02.2013
czy wobec tego mam szansę na jakieś macierzyńskie?
Jeszcze miałam macierzyńskie na syna w 2010 i do wykorzystania wychowawcze na niego?
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: grusia
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: grusia
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żeby iść na wychowawczy trzeba być zatrudnionym na stałe minimum 6 miesięcy przed porodem - jest to urlop bezpłatny, chyba, że rodzina spełnia warunki do rodzinnego, wtedy można się starać o zasiłek z mops.
Jeśli chodzi o macierzyński,wiem tylko jak będzie od 2013r jeśli jest się zatrudnionym na stałe to należy się 20 dni macierzyńskiego + 4 tygodnie dodatkowe na wniosek pracownicy, plus 2 tygodnie tacierzyńskiego - macierzyński płatne jest 100% zarobków ( chociaż zazwyczaj wychodzi to trochę więcej)
lilithbb jeśli jesteś w ciąży na wychowawczym, możesz teraz go przerwać i od razu iść na zwolnienie(nie musisz przepracować ani jednego dnia). Po porodzie masz wypłacane macierzyńskie i następnie możesz iść na wychowawcze
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Liczą się tylko jego dochody bo Twoje po urodzeniu są dochodem utraconym (czy jakoś tak
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dochody męża są wliczane, ale twoje nie - tzn musisz wziąć z urzędu skarbowego zaświadczenie o ustaniu dochodu ( nie pamiętam jak to dokładnie teraz się nazywa)