Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5342341 Napisano: 27.08.2012 05:55:47

tantum verde można i całkiem nieźle działa
0 0

Gość: ninka28

#5342343 Napisano: 27.08.2012 05:57:47
dianek napisał(a):

miałam kiedyś dla dziecka i się nie sprawdził ani u niego ani u mnie:( a gardło mnie dziwnie boli bardziej całe piecze od uszu po cały przełyk...:(
0 0

beniaminowa

#5342351 Napisano: 27.08.2012 06:04:46
ninka28 napisał(a):

dianek napisał(a):

miałam kiedyś dla dziecka i się nie sprawdził ani u niego ani u mnie:( a gardło mnie dziwnie boli bardziej całe piecze od uszu po cały przełyk...:(

A Halset? Mi bardzo pomógł emotka I jeszcze są te Propolki (przynajmniej przy karmieniu).
0 0

#5342352 Napisano: 27.08.2012 06:06:01
beniaminowa napisał(a):

ninka28 napisał(a):

dianek napisał(a):

A Halset? Mi bardzo pomógł emotka

a tego to nie jutro powędruję do apteki a dziś tylko popłucze szałwią. A jak objawia się angina bo nie miałam w życiu...?
0 0

beniaminowa

#5342353 Napisano: 27.08.2012 06:07:13
Mnie przy anginie bolały migdałki i nie mogłam przełykać emotka ale to było takie bardziej opuchnięcie (miałam wrażenie ściśniętego gardła) niż pieczenie...
0 0

#5342358 Napisano: 27.08.2012 06:19:31
beniaminowa napisał(a):

Mnie przy anginie bolały migdałki i nie mogłam przełykać emotka ale to było takie bardziej opuchnięcie (miałam wrażenie ściśniętego gardła) niż pieczenie...

Mnie migdałki też bolą i całe czerwone ale piecze też:( gorączki nie mam więc póki co poleczę się herbatką i płukaniem gardła...A jutro do apteki po ten Halset- dziękuję za podpowiedź
0 0

jorunn2010

#5342371 Napisano: 27.08.2012 06:30:29
bubulina napisał(a):

Dziewczyny,czy kupujecie w Rossmannie dla swoich maluszków kaszki,deserki i obiadki firmy babydream? Cenowo są konkurencyjne z Gerberem i Bobovita,ale jak jest z jakoscią? emotka

mój synek deserki i owocki babydream jadł chętnie, ale obiadków babydream nie chciał jeść, więc pewnie wyczuł jakąś różnicę. Ale bobovity on też nie chciał, tylko gerbera i hippa. może więc babydream jest zbliżony do bobovity? spróbuj, każde dziecko ma własne smaki emotka
0 0

dolly

#5342382 Napisano: 27.08.2012 06:48:06
ninka28 napisał(a):

dianek napisał(a):

Ninka28, a Ty nie masz czasem zgagi?
0 0

Gość: rachel

#5342733 Napisano: 28.08.2012 07:39:01
Dziewczyny jestem po spotkaniu. Rzeczywiście nie było strasznie. Pani nie jest najgorsza, w sumie się dogadalismy....ale nie wiem jak ja to przezyje...
już na samą myśl że mnie przy niej nie bedzie dostaję szału...gdyby nie sytauacja na rynku pracy zostałabym z małą...jestem tak wściekła że chodzę i przekliam rząd i politykę prorodzinną której brak...
choćby takiego małego zapisu ze po wychowawczym trzeba przyjac kobiete na jakis okres i ze jest ona chroniona prawem...
normalnie az sie we mnie gotuje
0 0

#5342747 Napisano: 28.08.2012 07:50:20
dolly napisał(a):

ninka28 napisał(a):

dianek napisał(a):

nie to nie zgaga:( dziś z gardłem troszkę lepiej teraz bardziej migdały + zatoki
0 0

Gość: rachel

#5342770 Napisano: 28.08.2012 08:05:40
ninka28 napisał(a):

dolly napisał(a):

ninka28 napisał(a):

dianek napisał(a):

nie to nie zgaga:( dziś z gardłem troszkę lepiej teraz bardziej migdały + zatoki

Na zatoki polecam inhalacje z olejkiem eukaliptusowym...
0 0

beniaminowa

#5342777 Napisano: 28.08.2012 08:08:14
Zaczynam małemu podawać kaszkę mleczną emotka Mam nadzieję że nie będzie reakcji alergicznej emotka
Spotkałam wczoraj znajomą, ma córeczkę troszeczkę starszą od mojego Benia. Mała ma taki atak AZS że Benio w najgorszym stadium tak nie miał emotka Jejku jak ja jej współczuję...
0 0

Gość: quaqua

#5342781 Napisano: 28.08.2012 08:12:16
Dziewczyny, czy któraś z Was miała może w ciąży swędzącą wysypkę na całym ciele? Zwariować można. Śpię po 3h w nocy. Rany mam już straszne, a dermatolodzy nie mają do końca pomysłu, co to jest. Określają tylko to jako podrażnienie. Dziękuję za takie podrażnienie... Jeden zasugerował odstawić kwas foliowy (12 tygodni skończyłam właśnie, więc można raczej) i mówi, że od luteiny też może być. W sensie od nadmiaru progesteronu, ale tego lekarz nie radzi odstawiać, bo mam krwiaka w macicy. Może któraś miała takie straszne uczulenie i coś doradzi?
0 0

beniaminowa

#5342794 Napisano: 28.08.2012 08:22:44
Ja miałam uczulenie na oliwkę (smarowałam się żeby nie mieć rozstępów emotka ) drapałam się do krwi...

emotka A może masz na coś alergię i teraz się objawia?
0 0

dolly

#5342854 Napisano: 28.08.2012 08:54:11
Quaqua- moja koleżanka miała. Kapała się w siemieniu.
0 0

#5342886 Napisano: 28.08.2012 09:05:55
dolly napisał(a):

Dolly nie podpytałabyś się tej koleżanki jakie proporcje itd? Takie całe, niezmielone? Jak to ugryźć?

beniaminowa nic specjalnie się nie smarowałam dodatkowo, a od tygodnia tylko to co dermatolog zapisał, a poprawa niewielka. Jak tak dalej pójdzie to będę musiała wziąć ten nieszczęsny zyrtec emotka
Tak, czy inaczej dzięki za podpowiedzi!
0 0

dolly

#5342930 Napisano: 28.08.2012 09:20:24
quaqua napisał(a):

dolly napisał(a):

Dolly nie podpytałabyś się tej koleżanki jakie proporcje itd? Takie całe, niezmielone? Jak to ugryźć?

beniaminowa nic specjalnie się nie smarowałam dodatkowo, a od tygodnia tylko to co dermatolog zapisał, a poprawa niewielka. Jak tak dalej pójdzie to będę musiała wziąć ten nieszczęsny zyrtec emotka

Napisałam do Niej, jak coś odpiszę to Ci na pw dam znać. Tak próbuje sobie przypomnieć ze to chyba był krochmal a nie siemie, ale nie chce juz mieszać, wiec dam znac jak będę coś wiedziała.
0 0

#5342939 Napisano: 28.08.2012 09:27:07
dolly napisał(a):

quaqua napisał(a):

dolly napisał(a):

Napisałam do Niej, jak coś odpiszę to Ci na pw dam znać. Tak próbuje sobie przypomnieć ze to chyba był krochmal a nie siemie, ale nie chce juz mieszać, wiec dam znac jak będę coś wiedziała.

Dziękuję! Krochmal to już u mnie w użyciu emotka Myślałam, że jeszcze doznam kąpieli w siemieniu
emotka
0 0

dolly

#5342950 Napisano: 28.08.2012 09:34:18
Hehe, siemie to wiem, że sie kupuje normalnie w ziarenkach i gotuje w wodzie, aż się zrobi taki gęsty jak kisiel, przecedza przez sitko o malych oczkach i kisielek wlewa do wanny. Pół szklanki siemienia na wanienkę dziecięcą tę większą się robiło.
0 0

#5343048 Napisano: 28.08.2012 10:05:59
dolly napisał(a):

Hehe, siemie to wiem, że sie kupuje normalnie w ziarenkach i gotuje w wodzie, aż się zrobi taki gęsty jak kisiel, przecedza przez sitko o malych oczkach i kisielek wlewa do wanny. Pół szklanki siemienia na wanienkę dziecięcą tę większą się robiło.

Dzięki! A już myślałam, że tymi ziarenkami da się co nieco podrapać przy okazji emotka
0 0