Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
No nie polskie, ale choć od XIII wieku jest już w kraju
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tyle, że mnie odpadł stres z nianią, bo mama jest z tatą w domu
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do imion w rodzinie - ja uczę, więc mi się imiona też z dzieciakami kojarzą, i tak na przykład przepadła z kretesem Jagoda, imię, które kiedyś bardzo mi się podobało, bo jak sobie przypomnę ile mi to dziecko krwi napsuło
Ja także kojarzę imiona z osobami
Mąż chciał JAgoda, więc pewnie Mu się jakaś JAgoda podobała
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oj grusia pomyliło mi się faktycznie masz rację
a co imion to najważniejsze by rodzicom się podobało a reszta rodziny się przyzwyczai
Nam Mikolaj a szczególnie mi jakoś się bardzo podobało i nie to że znałam jakiegoś Mikolaja (no może na praktykach w przedszkolu przewinął się jakiś Mikołajek) i nie to że mój dziadek miał tak na imię (bo jego nie poznałam ponieważ umarł na długo przed moimi narodzinami) - po prostu jakoś tak mi wpadło i wiedziałam że jak bedzie synek to musi być Mikuś
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
Gość: grusia
we wtorek, że chce, aby po wejściu
w życie ustawy o rocznym urlopie
macierzyńskim przepisy te objęły
także kobiety, które już będą na
urlopie macierzyńskim, a nie tylko
czekające na narodziny dziecka
Jeśli na przykład ustawa wejdzie w życie,
powiedzmy, 1 września (przyszłego roku
- PAP) - rzucam to jako przykładową
datę, to chcemy, żeby matki, które są na
urlopie macierzyńskim mogły dokonać
wyboru - mimo że ustawa wchodzi w
życie już po narodzinach ich dziecka -
powiedział premier na konferencji
prasowej po posiedzeniu rządu.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz szukałam tego i nie mogłam znaleźć nic na ten temat.
Oby tak było jak zapowiada
Fajne jest to, że zapowiadają, że mamy będą miały wybór - te co chcą to to wrócą szybciej do pracy, a te co nie boją się o posade będą mogły posiedzieć dłużej z dzieckiem
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
jeśli chodzi o problemy z piersiowym maluchem, który inaczej nie chce spać to ja polecam forum chusty.info
tam większość dzieci na piersi bardzo długo i mamy miały podobne problemy - tam Ci powiedzą co robić
co do mojego zapału - ja pracuję w domu, młodego będę słyszeć, jak się uprę to mogę podglądać
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Fajnie by było z tym macierzyńskim wprawdzie teraz się nie załapałam, ale może na drugie.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Do lekarza koniecznie ...
U nas też panuje angina i dzisiaj okropnie mnie gardło boli, mam nadzieję, że to nie to, bo mam już dosyć, że ciągle w ciąży mnie coś łapie jak normalnie chorowałam bardzo rzadko
Gość: dianek
przy anginie antybiotyk, anginę wywołują paciorkowce, przy źle leczonej są bardzo duże szanse na powikłania, które trwale uszkadzają nerki, mięsień sercowy lub wywołują zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych
polecam się przejść do lekarza, który stwierdzi, czy to angina czy zwykłe zapalenie gardła wywołane przez inne baterie niż paciorkowce
zwykłe zapalenie można leczyć innymi specyfikami
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale dziękuję za zalecenia
Benasia głosik poleciał
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: rachel
agusia147 - to chyba jednak o ten projekt chodziło:PP Mi się wydaje ze skoro płaci to wszystko zus to powinno być normalnie. Na mój rozum odprowadzasz składkę do zusu a za to macierzyńskie dostajesz od nich....no ale sprawdz bo gdybam
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale są różne stawki ZUS. Kurcze no nie wiem, muszę chyba z księgową o tym pogadać bo ciekawe info znalazłam. http://www.ekorod...3,1090,strona,2.html
Jeśli to działa jak myślę, to miesiąc przed urodzeniem bobo przystępuję do chorobowego i podnoszę zus do najwyższej stawki i mam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane