Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5475357 Napisano: 27.11.2012 07:38:39
katrin22 napisał(a):

Wyrośnie. Taki etap teraz ma. Mój raz spadł mi z łóżka, leżał ze mną rano, a mi się zdrzemnęło emotka , ale na szczęście obok było łóżeczko i jakoś po nim się zsunął, ale płakał strasznie, śladów nie było, ale sumienie mnie do dziś gryzie, że usnęłam. Od tamtej pory jak biorę Go do siebie, to siadam i czuwam aż zaśnie i wtedy przenoszę do łóżeczka. Jakbym miała z moim wiercipiętą spać, to przywiązałabym Go do siebie emotka bo nie poleży spokojnie, chyba, że włączę TV, to wtedy się zapatrzy i ja mogę odetchnąć. Mój tylko po kąpieli ma chwilę gołe stopy, a tak to zakładam kapciobuty/ rajtuzy/ skarpetki.

Hahah na mojego nie działa telewizor sam w sobie. Gardzi filmami i serialami, bajki również go nie interesują, dla niego muszą być .............. reklamy emotka
0 0

benasia

#5475375 Napisano: 27.11.2012 07:45:49
mój też nie bardzo chce oglądać tv, jedyny czas gdy ogląda bajki to gdy trzymam go na kolanach i daję śniadanko lub obiad - inaczej nawet gdyby był tv włączony to go nie interesuje.
0 0

fryteczka

#5475381 Napisano: 27.11.2012 07:47:48
moj tez jest fanem reklam/..ostatnio byl szał na reklame zapowiadajaca king konga w tvn..jak te małpy skakały
0 0

agusia147

#5475412 Napisano: 27.11.2012 07:56:46
U mnie szał na serce i rozum, vectre i m&msy emotka Czyli te bardziej bajkowe i kolorowe emotka Ale mina bezcenna emotka

Hihi przyszło ubranko Mikołajkowe upolowana nówka na allegro. Idealne emotka
0 0

Gość: katrin22

#5475479 Napisano: 27.11.2012 08:26:33
benasia napisał(a):

mój też nie bardzo chce oglądać tv, jedyny czas gdy ogląda bajki to gdy trzymam go na kolanach i daję śniadanko lub obiad - inaczej nawet gdyby był tv włączony to go nie interesuje.

Mój znowu się gapi na telewizję, ale nie włączam w dzień TV, bo wtedy nie mam kontaktu z dzieckiem, jest jak zahipnotyzowane tymi reklamami.
A jemy w kuchni zawsze, tylko muszę coś Małemu dać do ręki, to łyżeczkę, to trzyma swoją kromkę chlebka, ostatnio jest szał na taką zabawę:
Mały siedzi w karmidełku i zakłada sobie pieluchę na głowę, ja wtedy mówię Gdzie jest Kubuś, gdzie... a On ściąga pieluchę i się chichra, a ja w tym czasie cyk jedzonko do buzi, wesoło jest i wszystko zjedzone, ale nie zawsze chce się bawić, to wtedy muszę miauczeć, szczekać, miauuuczeć, chrumkać itp....i śpiewać emotka

fryteczka napisał(a):

moj tez jest fanem reklam/..ostatnio byl szał na reklame zapowiadajaca king konga w tvn..jak te małpy skakały

Mojego ulubiona reklama to reklama Always emotka emotka emotka
0 0

benasia

#5475490 Napisano: 27.11.2012 08:31:50
dobre Kasiu emotka
U nas chwilowo fotelik do karmienia wyniesiony bo remont mielismy w pokoju i nie było kiedy przynieść.
Mikołaj też uwielbia się bawić w Nie ma, nie ma.... JEST! I też się wtedy nakrywa i odkrywa emotka
Ale jedzonko u nas przebiega normalnie jedynie rozmawiamy o bajce jaka leci i mały ładnie je wtedy emotka
0 0

#5475501 Napisano: 27.11.2012 08:35:02
benasia napisał(a):

dobre Kasiu emotka
U nas chwilowo fotelik do karmienia wyniesiony bo remont mielismy w pokoju i nie było kiedy przynieść.
Mikołaj też uwielbia się bawić w Nie ma, nie ma.... JEST! I też się wtedy nakrywa i odkrywa emotka
Ale jedzonko u nas przebiega normalnie jedynie rozmawiamy o bajce jaka leci i mały ładnie je wtedy emotka

HaHa to u nas na topie ta sama zabawa emotka

Jak widać każdy ma swoje sposoby, by dziecko zjadło. Mój ładnie je tylko w karmidełku, bo inaczej zje mniej i po chwili znów jest głodny emotka
0 0

kalisto1986

#5475513 Napisano: 27.11.2012 08:37:34
Dziewczyny miała któraś kołyskę ? Jeśli tak to którą polecacie ?
Tzn czekam jeszcze na info od kuzynki, czy będzie na święta jechała autem ( wtedy przywiezie mi jakąś), czy samolotem, ale wrazie czego rozglądam się ciągle i głupieje emotka

Co do opcji kołyski - to na pewno jakaś musi być, z synem też zaczynaliśmy tak, a dopiero po kilku miesiącach do łóżeczka. Tylko teraz tyle tego jest ... emotka Z jednej strony podobają mi się funkcję coneco, ale wygląd już średnio emotka z drugiej strony fajne są drewniane ...
Do każdej jednak mam jakieś ale ...
Może wypowie się jakaś mama która miała kołyskę ?
0 0

Gość: dianek

#5475514 Napisano: 27.11.2012 08:37:35
a nasze dziecko nie ogląda TV
i w najbliższym czasie nie będzie (min. do ukończenia 3 r.ż.)

bo jak powszechnie wiadomo tv ma bardzo negatywny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne malucha

poogląda sobie jak jego układ nerwowy będzie na to gotowy

0 0

benasia

#5475534 Napisano: 27.11.2012 08:43:47
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

dobre Kasiu emotka

HaHa to u nas na topie ta sama zabawa emotka

Jak widać każdy ma swoje sposoby, by dziecko zjadło. Mój ładnie je tylko w karmidełku, bo inaczej zje mniej i po chwili znów jest głodny emotka

no właśnie mój też jak już mu sie znudzi bajka to nie chce jeść i koniec ucieka się bawić - ostatnio bym musiala latać za nim z jedzeniem, dobrze że chociaż obiad zjada dosyć bo śniadanko malutko je.
W niedzielę jajecznicą na śniadanie pluł po prostu jak nie chce to nie da się mu wcisnąć i nie zmuszam.
0 0

Gość: nineczka17

#5475626 Napisano: 27.11.2012 09:10:27
allice napisał(a):

dejzi napisał(a):

nineczka17 suchy tak jak by coś siedziało i cały czas mnie drapie aż kłucie w piersiach przy każdym kaszlnięciu a one jest co chwile ;(

może spróbuj syrop prawoślazowy

lub Sinecod, krople dla dzieci bardzo pomaga na suchy uporczywy kaszel
0 0

#5475662 Napisano: 27.11.2012 09:20:35
Asiu mój jak nie chce jeść to trzyma jedzenie w buzi i pomrukuje ze złości, raz mi zwymiotował jak próbowałam jeszcze jedną łyżeczkę jakoś wcisnąć, więc teraz jak nie chce to nie zmuszam.
Mój na śniadanie je sporo, potrafi zjeść jedno jajko i do tego cała średnia kromka chlebka z masełkiem i to popija mlekiem i mam spokój na 3h. Obiadek różnie zjada, czasem Mu coś podejdzie to zje sporo, ale jak Mu nie posmakuje to kilka łyżeczek i koniec, wtedy muszę z czymś innym kombinować. Udaje mi się dać Mu butlę z kaszą przed snem, to mam spokój do rana, chyba że słyszę, że się wierci i smoka ciągnie, to robię w nocy mleko.
0 0

beniaminowa

#5475703 Napisano: 27.11.2012 09:40:12
Co do jedzenia to mój młody jest niesamowity emotka Je dwa razy kaszkę, zupkę, deserek/jogurcik/kisiel, miśkopty albo chrupki kukurydziane do tego mleko ok 4 razy dziennie i soczek emotka i skubaniec tyje po pół kilo na półtora miesiąca...
0 0

#5475756 Napisano: 27.11.2012 10:03:17
beniaminowa napisał(a):

Co do jedzenia to mój młody jest niesamowity emotka Je dwa razy kaszkę, zupkę, deserek/jogurcik/kisiel, miśkopty albo chrupki kukurydziane do tego mleko ok 4 razy dziennie i soczek emotka i skubaniec tyje po pół kilo na półtora miesiąca...

Ładniutko Ci Mały wcina emotka pewnie ruchliwy jest i sporo spala. emotka
0 0

benasia

#5475791 Napisano: 27.11.2012 10:21:08
mój je kilka łyżek kaszki na śniadanie no nie wiem ok 60-70ml, po 3 godz je obiadek ok 190ml, potem znów ok godz 15 zjada owocka/deserek i potem ok 18 je podwieczorek jajeczko lub kiełbaske/mięsko lub kanapkę a na kolację po godz 20 wypija 180ml mleka. W międzyczasie w ciągu dnia zje kilka chrupek kukurydzianych lub z 2 biszkopty bo więcej nie chce lub petitka lubisia misia, lub kawałek chlebka ale rzadko - generalnie nie je za dużo i trzeba by za nim biegac bo nie chce jesć...
0 0

beniaminowa

#5475821 Napisano: 27.11.2012 10:33:41
To mój się dopomina jedzenia emotka deserek czy jogurcik to za mało emotka Ale ruchliwy jest - dziś przeszedł pół pokoju emotka
0 0

benasia

#5476128 Napisano: 28.11.2012 08:42:51
Mikołaj mi teraz troszkę schudl bo 2 tyg temu miał 12 kg a teraz niecałe.
0 0

beniaminowa

#5476140 Napisano: 28.11.2012 08:47:21
Bo pewno już dużo chodzi emotka Benio jak zaczął biegać zamiast chodzić to też dużo zeszczuplał emotka Myślę że nie ma się czym martwić (zwłaszcza że chudzinką nie był) bo taka naturalna kolej rzeczy emotka
0 0

dolly

#5476174 Napisano: 28.11.2012 08:58:01
dianek napisał(a):

bo jak powszechnie wiadomo tv ma bardzo negatywny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne malucha

nie przesadzasz aby trochę?
0 0

Gość: dianek

#5476198 Napisano: 28.11.2012 09:03:24
dolly napisał(a):

dianek napisał(a):

nie przesadzasz aby trochę?

no raczej nie

czyżbyś nie wiedziała co fizycznie uszkadza TV u niemowlęcia/małego dziecka?

trąbi się o tym wszędzie, więc raczej ciężko o tym nie wiedzieć...

na sieci też ton artykułów mniej i bardziej naukowych

0 0