Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5506670 Napisano: 11.12.2012 12:34:13
cóż dianek tak jak ty wychowujesz swojego syna to wybacz ja mojego nigdy bym tak nie wychowała - czy rekordzistą możesz sobie tak twierdzić, 1 zapalenie gardła, teraz kaszel dosyć mocny, 1 raz trzydniówka - nie sądze że to dużo zwłaszcza że to może każdemu się przydażyć bez względu na otoczenie...
Ale ty jesteś ekspertem we wszystkim jak widać - już wiele razy zauważyłam twoje wywody na każdy temat zazwyczaj odmienne od innych zdanie i zawsze przecież ty wiesz najlepiej - mogłaś zostać jakimś profesorem nauczyłabyś wszystkich wówczas jak się powinno żyć emotka
0 0

Gość: dianek

#5506676 Napisano: 11.12.2012 12:35:20
nam na szczepieniu ostatnim lekarka powiedziała, że ona nie może patrzeć jak my tak lekko ubieramy to dziecko
ale że ona wie że to dobrze i w ogóle, że ok
ale ona nie może patrzeć emotka

Ostatnio leżę sobie w wannie i do męża mówie, że zjadłabym coś dobrego, na co on pomidory z ogórkiem i mozarellą zrobić

haha, dobre kalisto dobre emotka

dobra, ide od was musze sie do roboty wreszcie wziąć... a tak mi sie nie chce emotka co za dzień...
0 0

kalisto1986

#5506682 Napisano: 11.12.2012 12:38:52
Ja tak się zastanawiam, czy na tym forum można mieć odmienne zdanie i prowadzić rozmowę bez ataków ? emotka

Ja pierniczę zobaczcie,że coraz mniej tutaj piszemy, a jak już to o cenzura marynie z obawy,żeby nie zacząć kłótni emotka
ok każda ma inne zdanie, ale nie można je wyrazić, bez kłótni ?
0 0

benasia

#5506686 Napisano: 11.12.2012 12:40:28
a poza tym mimo że Mikołaj pił mleko mm od 2 miesiąca to pierwsza choroba - trzydniówka złapała go gdy miał 9 miesiecy dopiero, a odżywiony to on jest: duży, silny chłopak nie jakieś chuchro...
i WCALE nie twierdzę że mleko matki jest złe jak napisałam wcześniej bym karmiła dluzej do 6 miesiaca napewno lub max do roku ale nie dane było, po prostu mleko modyfikowane sądzę że jest również dobre i jest alternatywą i dzieci są równie zdrowe emotka
0 0

benasia

#5506694 Napisano: 11.12.2012 12:43:06
no właśnie ja napisałam swoje zdanie i nic nikomu do tego i szanuję zdanie innych i z racji tego nie mam ochoty już pisać o karmieniu, ale wkurza mnie jedynie jak ktoś coś pisze o kimś nie wiedząc nic o tej osobie emotka

No a za oknem tak ładnie śnieg sypie i sikorki przylatuja pod okno do nas emotka
0 0

efelinkaaa

#5506698 Napisano: 11.12.2012 12:44:31
Wy tu co jakiś czas przerabiacie temat karmienia naturalnego emotka
Oczywiście nikt nie wątpi w to, że to najlepsze dla dziecka, ale to też wybór mamy czy chce karmić (a niektóre maluchy potrafią leżeć przy piersi całą dobę i się bardzo denerwować gdy ktoś im zabierze naturalny smoczek z buzi) emotka

Ja mam inny problem: jak odzwyczaić czterolatka od picia z butelki? Co rano i co wieczór musi być bebiko z butelki.. no ile można? Jak nie ma mleka, to nie pogardzi też piciem - ważne by była butla... Próbowaliśmy przekupstwa - nie działa, przerabialiśmy metodę szokową czyli zabrać - skapitulowaliśmy, bo nie dało rady wytrzymać z marudą.. Niby lekarz mówi, że może pić mleko - próchnicy nie ma, zabki zdrowe, zgryz prosty (smoka nie żuł), ale żeby on z kubka chciał.. jak któraś z Was to przechodziła z sukcesem - proszę o rady na pw emotka
0 0

#5506727 Napisano: 11.12.2012 12:54:10
kalisto, nie tylko na tym forum, ale w Polsce absolutnie nie można mieć odmiennego zdania emotka

a jak już to swoje zdanie jakoś logicznie uargumentujesz to w ogóle cię zlinczują emotka

efelinkaaa - ja jadłam z butli do 6 roku życia emotka bardzo dobrze pamiętam jak było to przyjemne i jak nie chciałam się z ty rozstać...
i pamiętam jak się rozstałam emotka szłam do zerówki, tata ze mną usiadł i wytłumaczył, że to straszny obciach chodzić do zerówki (w sensie być już tak dużym!) i pić z butli jak niemowlak...

no i jakoś na mnie to podziałało

myślę, że on musi do tego dojrzeć, niektóre dzieci potrzebują na to duuużo czasu (jak już się przegapi ten wczesny moment by przeskoczyć na kubek to później wiadomo - trudniej)

a on jest wam w stanie powiedzieć, czemu taka ta butla jest ważna?
0 0

efelinkaaa

#5506742 Napisano: 11.12.2012 01:00:39
dianek - właśnie nie powie, on po prostu po przebudzeniu pierwsze co to woła mleko z butelki (i przed snem też). Jak nie damy, to będzie łaził, marudził, płakał, po prostu nie do zniesienia...
Był już taki moment, że pił głównie z kubka, ale po zapaleniu jamy ustnej znowu przeszedł na butlę (wtedy pił tylko mleko, bo tak wszystko bolało).
Do przedszkola chodzi, ale tam butli nie nosi i raczej się tym nie chwali emotka

Czyli najlepiej poczekać? Już nie powiem jak wyglądają te jego smoki, bo wszystkie przegryza emotka
0 0

dejzi

#5506776 Napisano: 11.12.2012 01:11:16
kalisto1986 napisał(a):

Ja tak się zastanawiam, czy na tym forum można mieć odmienne zdanie i prowadzić rozmowę bez ataków ? emotka

Ja pierniczę zobaczcie,że coraz mniej tutaj piszemy, a jak już to o cenzura marynie z obawy,żeby nie zacząć kłótni emotka
ok każda ma inne zdanie, ale nie można je wyrazić, bez kłótni ?

No zmieniło się trochę forum wraz z jesienną pogodą zaczęło się ciepło na forum robić.
Szkoda, bo po całym dniu pracy już mój narzekał, że siedzię na kompie a ja tu zawsze o 23 żeby przeczyć co dziewczyna radzą albo co u was i czasami coś napisać. Często mi się zdarzało w pracy, albo koleżance mówić a na forum jedna dziewczyna pisała to a druga to.. że takie ciekawe ciekawostki i nowości w których nie zawsze mam obeznanie. Na konkursy nie miało się czasu a tu się zajrzało.
0 0

#5506778 Napisano: 11.12.2012 01:12:27
efelinkaaa - spróbujcie z nim pogadać
bo ja go trochę rozumiem, jak mówię - dobrze pamiętam to uczucie picia mleka rano z butelki emotka
on jest już na tyle duży, że można z nim to przedyskutować

porę musicie wybrać wy, pewnie to zrobić też na kilka razy

skoro się tym nie chwali, to czuje, że coś jest nie halo (dzieciaki raczej się takich rzeczy wstydzą...)

ruszcie temat, że to tak troche obciach, że nikt z jego kolegów już dawno tak nie robi (najlepiej podajcie konkretny przykład jakiegoś dobrego kumpla) że on jest duży... i że może by spróbował (nie zabraniajcie kategorycznie bo będzie bunt - raczej jako próba), że będzie miał śniadanko prawdziwego mężczyzny (poświęćcie chwile, coś wymyślcie, nie wiem, wzorki na kanapkach? robienie razem śniadania? coś fajnego, co go zainteresuje)

jak będzie kompletna klapa to poczekajcie, spróbujcie za miesiąc czy dwa

nic lepszego mi do głowy nie przychodzi

0 0

efelinkaaa

#5506797 Napisano: 11.12.2012 01:22:11
dzięki dianek, spróbujemy pogadać kolejny raz... może tym razem zrobi to tata, bo to większy autorytet dla syna emotka

a śniadania je w domu tylko w weekendy, własnie po porannym mleku wcina coś dopiero w przedszkolu..
0 0

agusia147

#5507041 Napisano: 11.12.2012 03:01:03
Efelinka a jakbyście spróbowali z jakimś mega kubeczkiem z jego ulubioną kreskówką? Może zamieni wtedy butlę na kubek emotka

Mężu mi się rozchorował, kicha, prycha, kaszle jak gruźlik, temperatura, dreszcze... Niech mnie spróbuje zarazić. Był lekarz, kazał mu leżeć i się wygrzewać, a ten na balkon poszedł pobiegać po bieżni. I zrozum tu chłopa. Niby duże, a jak dziecko.
0 0

#5507077 Napisano: 11.12.2012 03:21:12
uf, dziedki przwieźli młodemu buty emotka
wyglądają, jak wyglądają ( http://www.rabans...black-lux_21-22.html ) ale są cieplutkie i nie za małe emotka

jak tylko w krakowie syf z powietrza zniknie (póki co jest bardzo duże zanieczyszczenie i odradzają przebywanie na zewnątrz) to idziemy w śnieg! emotka

jeszcze tylko kombinezon wyczarować...
0 0

Gość: katrin22

#5507089 Napisano: 11.12.2012 03:24:40
Uf, ale tu gorąco emotka aż strach się wypowiadać, przemilczę więc emotka Tylko gdzie ta babska solidarność? wyrozumiałość? się pytam!

Mój jest rekordzistą od katarów, ma prawie 14 miesięcy, a katar miał już z kilka razy, jak nie więcej, już nie liczę. Przedwczoraj też dostał kataru, ale dziś jest 3 dzień i tylko lekko z nosa leci, czyli przechodzi.

Mojemu synciowi dziadzio dziś kupił sanki z Biedronki, oj będziemy jeździć, chyba razem, bo do 80kg są emotka
0 0

#5507091 Napisano: 11.12.2012 03:25:13
haha, Diana zaczęłyśmy od słowa UF emotka emotka emotka
0 0

#5507211 Napisano: 11.12.2012 04:03:14
no, a powinnyśmy od ho ho ho - bo to bardziej świąteczne emotka

Kasia, twój smarkaty rekordzista jest poza nami wszystkimi emotka emotka ale miło z jego strony że nie serwuje Ci razem z tym katarem za każdym razem 40 stopniowej gorączki emotka

kruca ale mi się pracować nie chce... też macie takiego lenia dzisiaj? katastrofa...
0 0

#5507218 Napisano: 11.12.2012 04:05:12
a co do sanek, my upatrzyliśmy takie: http://allegro.pl...kie-i2823029205.html

też dziadki pod choinke chcą kupić
ma je ktoś może? lub podobne? jakieś wady?
0 0

#5507247 Napisano: 11.12.2012 04:21:33
No na szczęście od kataru się zaczyna i na nim się kończy, ale jestem już ekspertem od wycierania nosa.
Mój jak dostał od 3 tygodnia życia sapki to potem sie ciągnęło i co 2 tygodnie katar....Myślałam, że oszaleję, ale nie ma bata, to musiała być jakaś alergia, bo jak raz dałam Zyrtec? chyba to, to od razu przeszło.
Teraz miał wirusowe jak nic, bo 2 dni przed atakiem smarków kichał jak szalony.

Diana fajne te sanki z all, moje bardziej tradycyjne, na sznurku emotka
0 0

#5507250 Napisano: 11.12.2012 04:23:49
my chcemy pchane żeby na nartach móc z nim pośmigać emotka

kasia, a wyczaiłaś na co alergia? macie jakiegoś zwierza w domu? bo jak wiecznie zasmarkany to faktycznie raczej alergiczne

my z alergią też mamy zabawy - ale głównie pokarmowa, więc bez kataru
0 0

kasia19

#5507293 Napisano: 11.12.2012 04:44:26
dziewczyny nie wiem czy wiecie ale w Avansie jest mega wyprzedaż bajek,płyt z myzyką,gier dla dzieci za grosze ceny sa juz od 1 zł,ja moim chrzesniakom pokupiłam gry po 9 zł z 80 zł na podstawie bajek z disneya,super okazja na prezent emotka
0 0