Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale ty jesteś ekspertem we wszystkim jak widać - już wiele razy zauważyłam twoje wywody na każdy temat zazwyczaj odmienne od innych zdanie i zawsze przecież ty wiesz najlepiej - mogłaś zostać jakimś profesorem nauczyłabyś wszystkich wówczas jak się powinno żyć
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: dianek
ale że ona wie że to dobrze i w ogóle, że ok
ale ona nie może patrzeć
Ostatnio leżę sobie w wannie i do męża mówie, że zjadłabym coś dobrego, na co on pomidory z ogórkiem i mozarellą zrobić
haha, dobre kalisto dobre
dobra, ide od was musze sie do roboty wreszcie wziąć... a tak mi sie nie chce
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja pierniczę zobaczcie,że coraz mniej tutaj piszemy, a jak już to o cenzura marynie z obawy,żeby nie zacząć kłótni
ok każda ma inne zdanie, ale nie można je wyrazić, bez kłótni ?
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i WCALE nie twierdzę że mleko matki jest złe jak napisałam wcześniej bym karmiła dluzej do 6 miesiaca napewno lub max do roku ale nie dane było, po prostu mleko modyfikowane sądzę że jest również dobre i jest alternatywą i dzieci są równie zdrowe
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No a za oknem tak ładnie śnieg sypie i sikorki przylatuja pod okno do nas
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oczywiście nikt nie wątpi w to, że to najlepsze dla dziecka, ale to też wybór mamy czy chce karmić (a niektóre maluchy potrafią leżeć przy piersi całą dobę i się bardzo denerwować gdy ktoś im zabierze naturalny smoczek z buzi)
Ja mam inny problem: jak odzwyczaić czterolatka od picia z butelki? Co rano i co wieczór musi być bebiko z butelki.. no ile można? Jak nie ma mleka, to nie pogardzi też piciem - ważne by była butla... Próbowaliśmy przekupstwa - nie działa, przerabialiśmy metodę szokową czyli zabrać - skapitulowaliśmy, bo nie dało rady wytrzymać z marudą.. Niby lekarz mówi, że może pić mleko - próchnicy nie ma, zabki zdrowe, zgryz prosty (smoka nie żuł), ale żeby on z kubka chciał.. jak któraś z Was to przechodziła z sukcesem - proszę o rady na pw
a jak już to swoje zdanie jakoś logicznie uargumentujesz to w ogóle cię zlinczują
efelinkaaa - ja jadłam z butli do 6 roku życia
i pamiętam jak się rozstałam
no i jakoś na mnie to podziałało
myślę, że on musi do tego dojrzeć, niektóre dzieci potrzebują na to duuużo czasu (jak już się przegapi ten wczesny moment by przeskoczyć na kubek to później wiadomo - trudniej)
a on jest wam w stanie powiedzieć, czemu taka ta butla jest ważna?
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Był już taki moment, że pił głównie z kubka, ale po zapaleniu jamy ustnej znowu przeszedł na butlę (wtedy pił tylko mleko, bo tak wszystko bolało).
Do przedszkola chodzi, ale tam butli nie nosi i raczej się tym nie chwali
Czyli najlepiej poczekać? Już nie powiem jak wyglądają te jego smoki, bo wszystkie przegryza
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No zmieniło się trochę forum wraz z jesienną pogodą zaczęło się ciepło na forum robić.
Szkoda, bo po całym dniu pracy już mój narzekał, że siedzię na kompie a ja tu zawsze o 23 żeby przeczyć co dziewczyna radzą albo co u was i czasami coś napisać. Często mi się zdarzało w pracy, albo koleżance mówić a na forum jedna dziewczyna pisała to a druga to.. że takie ciekawe ciekawostki i nowości w których nie zawsze mam obeznanie. Na konkursy nie miało się czasu a tu się zajrzało.
bo ja go trochę rozumiem, jak mówię - dobrze pamiętam to uczucie picia mleka rano z butelki
on jest już na tyle duży, że można z nim to przedyskutować
porę musicie wybrać wy, pewnie to zrobić też na kilka razy
skoro się tym nie chwali, to czuje, że coś jest nie halo (dzieciaki raczej się takich rzeczy wstydzą...)
ruszcie temat, że to tak troche obciach, że nikt z jego kolegów już dawno tak nie robi (najlepiej podajcie konkretny przykład jakiegoś dobrego kumpla) że on jest duży... i że może by spróbował (nie zabraniajcie kategorycznie bo będzie bunt - raczej jako próba), że będzie miał śniadanko prawdziwego mężczyzny (poświęćcie chwile, coś wymyślcie, nie wiem, wzorki na kanapkach? robienie razem śniadania? coś fajnego, co go zainteresuje)
jak będzie kompletna klapa to poczekajcie, spróbujcie za miesiąc czy dwa
nic lepszego mi do głowy nie przychodzi
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a śniadania je w domu tylko w weekendy, własnie po porannym mleku wcina coś dopiero w przedszkolu..
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mężu mi się rozchorował, kicha, prycha, kaszle jak gruźlik, temperatura, dreszcze... Niech mnie spróbuje zarazić. Był lekarz, kazał mu leżeć i się wygrzewać, a ten na balkon poszedł pobiegać po bieżni. I zrozum tu chłopa. Niby duże, a jak dziecko.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
wyglądają, jak wyglądają ( http://www.rabans...black-lux_21-22.html ) ale są cieplutkie i nie za małe
jak tylko w krakowie syf z powietrza zniknie (póki co jest bardzo duże zanieczyszczenie i odradzają przebywanie na zewnątrz) to idziemy w śnieg!
jeszcze tylko kombinezon wyczarować...
Gość: katrin22
Mój jest rekordzistą od katarów, ma prawie 14 miesięcy, a katar miał już z kilka razy, jak nie więcej, już nie liczę. Przedwczoraj też dostał kataru, ale dziś jest 3 dzień i tylko lekko z nosa leci, czyli przechodzi.
Mojemu synciowi dziadzio dziś kupił sanki z Biedronki, oj będziemy jeździć, chyba razem, bo do 80kg są
Kasia, twój smarkaty rekordzista jest poza nami wszystkimi
kruca ale mi się pracować nie chce... też macie takiego lenia dzisiaj? katastrofa...
też dziadki pod choinke chcą kupić
ma je ktoś może? lub podobne? jakieś wady?
Mój jak dostał od 3 tygodnia życia sapki to potem sie ciągnęło i co 2 tygodnie katar....Myślałam, że oszaleję, ale nie ma bata, to musiała być jakaś alergia, bo jak raz dałam Zyrtec? chyba to, to od razu przeszło.
Teraz miał wirusowe jak nic, bo 2 dni przed atakiem smarków kichał jak szalony.
Diana fajne te sanki z all, moje bardziej tradycyjne, na sznurku
kasia, a wyczaiłaś na co alergia? macie jakiegoś zwierza w domu? bo jak wiecznie zasmarkany to faktycznie raczej alergiczne
my z alergią też mamy zabawy - ale głównie pokarmowa, więc bez kataru
kasia19
Postów 935
Data rejestracji 06.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane