Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Tu jest:
http://tortyaski....siem-puchatkiem.html
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: dianek
chyba Benkowi na roczek też tam zamówimy
Gość: agasiam
fajne te sanki ale drogie:( będę musiała kupić jakieś bo Mikołaj ma zakaz kupowania dużych prezentów. Trzeba będzie z nim wracać a bagażnik mały. Ja już kupiłam drobne upominki dla rodzinki został mąż i synek. Najtrudniejsze prezenty.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja bym poszła już
I Benio się nie zaraził
Gość: rachel
A ja się właśnie zastanawiam. Dominiśka w piątek kończy 8 miesięcy. Ostatni raz u lekarza byliśmy jak miała 6 miesięcy na szczepieniu, Pani doktor powiedziała nam wtedy że widzimy się w maju i teraz tak myślę czy nie ma jakiś badań, bilanu na rok szkraba czy w ogóle wcześniej. Nie mierzy się? Nie sprawdza ile waży? i w ogóle ogólnego stanu??:> U was też tak jest?
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ty dziecka nie szczepisz? Nie powinnaś robić kolejnych szczepień z kalendarza?
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szczepienie 13/14 miesięcy, a wcześniej to nie pamiętam ale napewno byliśmy w kwietniu czyli jak Mikolaj miał 6 miesięcy, potem chyba jeszcze w czerwcu byliśmy ale głowy nie dam...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: rachel
a z nowości to Dominiśka dostała uczulenia od hipoalergicznego Eucerin....także nie polecam tej nowej serii
Gość: agasiam
u nas uczulił balneum ale po 3 mc używania.
beniaminowa super, dobre wieści.
ostatnie szczepienie jak berbeć ma ok 6 mies.
min. 2 tygodnie po szczepieniu powinno się zrobić morfologię (hemoglobinka i żelazo, bo zapasy żelaza się kończą mniej więcej w tym wieku i się bada czy nie ma anemii)
później szczepienie jest jakoś chyba koło 14 mies.
u nas na mierzenie i ważenie przychodzi się kiedy chce - robi się to w gabinecie pielęgniarek, nie trzeba się rejestrować
do lekarki my chodzimy teraz co 1-1,5 mies bo młody ma problem z żelazem
jak to nam się unormuje to wizyta dopiero na szczepieniu (choć my je przekładamy więc przyjdziemy sobie zrobić bilans roczniaka
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Morfologię robiśmy w 3 i w 4 miesiącu bo wtedy naturalne zasoby żelaza u dziecka się kończą.
Teraz bedziemy mieć szczepienie MMR ostatniego grudnia.
My używaliśmy Balneum i J&J Bedtime - i nie uczulają Mikołajka
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas nikt nigdy nie zleca morfologii a jak się człowiek spyta czy przez przypadek nie trzeba było by zrobić to patrzą jak na kosmitę i z łaską odpowiadają a po co ??
żeby nie było, że coś dziwnego wymyślam pisza o tym wszędzie, np.: https://www.bebil...ko_potrzebuje_zelaza
monia - nam lekarka kazała zrobić morfo, za to my się na nią spojrzeliśmy jak na kosmite - bo po co? przecież dziecko zdrowe, dobrze wygląda
i bach, żelaza mało wylazło
katrin, twój kuba chyba mnie zaraził katarem przez internet
M. mówi że mamy renifera w domu, w dodatku rudolfa... oczywscie ma na mysli mnie i moj nos
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oczywiście że wcześniakom kończy się wcześniej, bo mają mniej czasu na magazynowanie, więc z tym 2-3 mies. też się zgadza
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My idziemy jutro na wizytę kontrolną zobaczymy co powie. Od razu zważymy małego chociaż ostatnio nic nie przybiera.
Gość: size
No i mamy dekorację świąteczną naszego forum
Benasia Twój syneczek to wcześniak a miał taką fajną wagę urodzeniową. Moja Ola ważyła 2900
A'propos badań - nawet na moją prośbę, dwie małpy nie chciały mi dać skierowania na morfo. Do 3 lat. Raz dostaliśmy na mocz - po antybiotyku. Wszystko robiłam prywatnie.
Olcia na szczęście, ma 3 i pół roku i po teraźniejszej morfo nie narzeka na brak żelaza. Ja narzekam (w sensie jej aktywności). Jednak uważam, że lekarze lekceważą tę sprawę.
Jak młoda się urodziła, ufałam lekarzom, prawie bezgranicznie. Teraz, po paru latach wiem, że warto mieć o sprawach pojęcie i warto ich pilnować. I pilnowałabym tego badania - profilaktycznie.
No chyba, że ma to związek z karmieniem, u nas b. długo trwało naturalne --> 1,5 czy nawet więcej. Ale nie wiem, stawiam na konowałów.
Dziewczyny, święta idą
Zamówiłam sobie bombki rattanowe (pierwszy raz w życiu będę miała choinkę naturalną)
Szykujecie już dekoracje świąteczne?