Wkurza mnie...

dolly

#6178006 Napisano: 30.03.2016 16:10:52
Mysia napisał(a):

kalka napisał(a):

Mysia napisał(a):

Wkurza mnie, że człowiek chodzi do pracy chory, a Ci zdrowi biorą sobie L4 ot tak..

A mnie z kolei wkurzają chorzy, którzy nie licząc się z innymi chodzą do pracy i zarażają innych! emotka   Tak np. jeden koleś chodził do pracy chory, prychał, kichał i zarażał, tak że po kilku dniach już kilka chorych na grypę osób musiało iść na L-4. Ciekawe, czy ten koleś chodził i narzekał, że on biedak chory łazi do pracy, a ci "zdrowi" (albo mniej chorzy od niego) siedzą sobie na L-4 emotka
Po to są L-4, żeby dać innym żyć i nie przekazywać im swoich chorób  emotka
Podobne sytuacje zdarzają się niestety także w przedszkolach i żłobkachemotka  Rodzice dziecku z podwyższoną temperaturą i gilem do pasa dają w tyłek czopek, wycierają nochala i do przedszkola wysyłają! A bywa, że jak  wychowawczyni zwróci uwagę, że dziecko chore przyprowadzają, to jeszcze potrafią awanturę biednej dziewczynie zrobić (żeby się więcej ze strachu nie czepiała). A co ich obchodzi połowa zarażonej grupy? Kompletnie NIC! emotka

No właśnie w tym problem, że zdrowi biorą L4, a ktoś musi pracować i człowiek chory do pracy idzie..emotka

Jakbym miała pracowac z chorym w jednym pokoju i mieć szanse na złapanie "syfa" to tez bym wzięła zwolnienie.
Kalka 100% racji.
0 0

lola.lola

#6178007 Napisano: 30.03.2016 16:15:23
defed napisał(a):

Wkurzają mnie nowobogaccy klienci - szacunku dla drugiego człowieka nie mają. Notorycznie dzwonią na telefon firmowy (branża stolarska) w niedzielne czy świąteczne popołudnia. Dziwią się, że ludź pracuje tylko od 7:00 do 19:00 i nikt nie odbiera, gdy próbują dodzwonić się np. w środę o 22(!), że nikt nie przyjedzie na pomiar w niedzielę, no i jakim prawem raz w roku można tak zostawić firmę i wyjechać na urlop na jeden cały tydzień  emotka  emotka

Autentyk:
Po ceremonii pogrzebania stryja, podchodzi do nas zapłakana kuzynka(córka zmarłego):
emotka emotka

No proszę, widzę defed, że my z podobnej branży  emotka   Dlatego doskonale Cię rozumiem"proszę na pomiar przyjechać w niedzielę, wtedy będziemy w domu" emotka   Takie czasy nastały, że niestety klient próbuje wejść wykonawcy na głowę narzucając swoje zasady..
0 0

defed

#6178014 Napisano: 30.03.2016 16:31:47
lola.lola - witam konkurencję  emotka
W tym roku mąż ma dylemat: czy na urlopie zostawić numer firmowy włączony i odbierać telefony, czy znowu wyłączyć i potem przez tydzień oddzwaniać i odpisywać... emotka
0 0

sylzab2294

#6178339 Napisano: 31.03.2016 12:53:47
ale mnie wkurzają jedno sygnałowe połączenia  nieznanych numerów emotka
Już 3 dni mnie męczą emotka
0 0

Bimbusia

#6179023 Napisano: 01.04.2016 20:06:07
Wkurza mnie...ekspedientka w ABC do którego dziś się udałam w celu zakupienia Kropli Beskidu. Przede mną Pani kupuje, wybiera, przebiera, dyskutuje z ekspedientką o totalnych pierdołach przy okazji. Ja za nią czekam grzecznie na swoją kolej. Gdy tamta już zapłaciła ekspedientka pyta co podać, więc mówię, głośno i wyraźnie ,bo ta przede mną trajkocze cały czas o swoim nałogowym paleniu, że ja poproszę Kroplę Beskidu 1,75l. Gadka nie ustaje, a ekspedientka kasuje, kładzie na ladzie (ja nie widzę co, bo Pani przede mną stoi nadal "przede mną"). Ekspedientka, mówi 2,75 więc płacę i pytam gdzie moja woda, bo nie widzę nigdzie na ladzie mojej Kropli, a ta podaje mi Żywiec Zdrój z paragonem. Mówię więc, że prosiłam o Kroplę Beskidu. Z wielkim fochem kładzie ją na ladzie i dopłacam 4 grosze, mówię, że paragon potrzebuję z Kropli. A ekspedientka na to, że jaka to różnica z jakiej wody, mówię, że wielka, bo to na konkurs. I w sumie byłabym skłonna wziąć obie( bo dla mnie wody nigdy nie za wiele), ale tekst, że jak to, bo "Ona będzie stratna", podgrzał mnie totalnie. Mówię, że trzeba słuchać o co klient prosi, z jeszcze wielkim fochem skasowała Kroplę i rzuciła paragon na ladę z tekstami, że gdyby miała więcej takich klientów, to może się pakować. Więc ja powiedziałam, że właśnie kupowałam u niej pierwszy i ostatni raz. 
0 0

Bimbusia

#6179031 Napisano: 01.04.2016 20:27:22
tomniewkurza napisał(a):

Bimbusia napisał(a):

Wkurza mnie... ekspedientka w ABC do którego dziś się udałam w celu zakupienia Kropli Beskidu. (...) mówię, głośno i wyraźnie, (...) że ja poproszę Kroplę Beskidu 1,75l. (...) ekspedientka kasuje, kładzie na ladzie (ja nie widzę co, bo Pani przede mną stoi nadal "przede mną"). Ekspedientka, mówi 2,75 więc płacę i pytam gdzie moja woda, bo nie widzę nigdzie na ladzie mojej Kropli, a ta podaje mi Żywiec Zdrój z paragonem. Mówię więc, że prosiłam o Kroplę Beskidu...

To trzeba PATRZEĆ  emotka A co tu winna ekspedientka? Swojego interesu trzeba pilnować i tyle. emotka

Tak - interesu trzeba pilnować, ale najwyraźniej ekspedientka tego nie umie, bo straciła klienta emotka
0 0

dolly

#6179066 Napisano: 01.04.2016 21:18:43
Wkurza mnie, że @staszek zakochała się w B. a ja w T. a Oni odwrotnie. 
0 0

joan

#6179069 Napisano: 01.04.2016 21:22:25
dolly napisał(a):

Wkurza mnie, że staszek zakochała się w B. a ja w T. a Oni odwrotnie. 

Jak na pierwszy dzień kwietnia, układ pasuje idealnie emotka
0 0

delvitto

#6179073 Napisano: 01.04.2016 21:24:30
właśnie się wkurzyłam na zalukaj.com, bo szukam filmu na wieczór, i co nie włączę, to mi jakieś gry wyłażą,  nie wiem o co chodzi, rzadko korzystam, słyszałam że na zalukaj jest ok:( bo na cda, bardziej mi znanym,też chyba jakaś awaria, bo co nie kliknę na film, to albo się wciąż buforuje, albo wyskakuje error:( jak korzystać z zalukaj? da się jakoś bez tych durnych gierek?
0 0

staszek

#6179074 Napisano: 01.04.2016 21:25:36
dolly napisał(a):

Kim jest T. skoro się we mnie kocha? emotka  no powiedz, powiedz emotka
0 0

dolly

#6179075 Napisano: 01.04.2016 21:26:14
joan napisał(a):

dolly napisał(a):

Jak na pierwszy dzień kwietnia, układ pasuje idealnie emotka

emotka
0 0

dolly

#6179079 Napisano: 01.04.2016 21:27:06
staszek napisał(a):

dolly napisał(a):

Ten ktorego ja kocham emotka
0 0

staszek

#6179090 Napisano: 01.04.2016 21:39:37
dolly napisał(a):

staszek napisał(a):

dolly napisał(a):

Ten ktorego ja kocham emotka

Ja się go zrzekam na Ciebie emotka
0 0

joan

#6179095 Napisano: 01.04.2016 21:41:34
staszek napisał(a):

Sprawy sercowe nie są takie proste, to kardiologiczne spaghetti emotka
0 0

dolly

#6179096 Napisano: 01.04.2016 21:42:56
joan napisał(a):

staszek napisał(a):

Sprawy sercowe nie są takie proste, to kardiologiczne spaghetti emotka

Ja tez sie zrzeklam dla Ciebie i co? Nico , serce nie sługa emotka
0 0

joan

#6179101 Napisano: 01.04.2016 21:46:50
dolly napisał(a):

W prima aprillis nie wierzę nikomu w żadnej sprawie emotka
0 0

dolly

#6179105 Napisano: 01.04.2016 21:52:46
joan napisał(a):

dolly napisał(a):

Dzien jak codzień emotka  kazdy dobry na miłość i to mnie wkurza emotka
0 0

Kiciunia21

#6179116 Napisano: 01.04.2016 22:19:31
kalka napisał(a):

Mysia napisał(a):

Wkurza mnie, że człowiek chodzi do pracy chory, a Ci zdrowi biorą sobie L4 ot tak..

A mnie z kolei wkurzają chorzy, którzy nie licząc się z innymi chodzą do pracy i zarażają innych! emotka   Tak np. jeden koleś chodził do pracy chory, prychał, kichał i zarażał, tak że po kilku dniach już kilka chorych na grypę osób musiało iść na L-4. Ciekawe, czy ten koleś chodził i narzekał, że on biedak chory łazi do pracy, a ci "zdrowi" (albo mniej chorzy od niego) siedzą sobie na L-4 emotka
Po to są L-4, żeby dać innym żyć i nie przekazywać im swoich chorób  emotka
Podobne sytuacje zdarzają się niestety także w przedszkolach i żłobkachemotka  Rodzice dziecku z podwyższoną temperaturą i gilem do pasa dają w tyłek czopek, wycierają nochala i do przedszkola wysyłają! A bywa, że jak  wychowawczyni zwróci uwagę, że dziecko chore przyprowadzają, to jeszcze potrafią awanturę biednej dziewczynie zrobić (żeby się więcej ze strachu nie czepiała). A co ich obchodzi połowa zarażonej grupy? Kompletnie NIC! emotka

Zależy od branży. Ja ze współpracownikami nie mam aż tak bliskiego kontaktu aby groziło mi/im zarażenie emotka Jednak nagminne L4 z powodu kataru to u nas codzienność. Odbija się to na innych- praca która byłaby do wykonania w 8 godzin przeciąga się do 10-12emotka ponieważ MUSI być wykonana. A ja jako stosunkowo nowy pracownik aby przejść na wyższy współczynnik i tym samym większą pensję chodzę do pracy kaszląca i "pociągająca", bo dopiero po roku pracy bez zwolnień lekarskich mogę na to liczyć...
0 0

joan

#6179117 Napisano: 01.04.2016 22:22:00
Nie wiem, jakim cudem, ale w niemieckiej tivi można reklamować ePAPIEROSY. No szlag mnie trafia! emotka
I jeszcze jak oni nakręcili te reklamy, skierowane do obsmarkańców z mlekiem pod nosem: jaki to będziesz cool i jaka to będziesz zajebiaszczo trendy, gdy tylko zaciągniesz się tym ekskluzywnym papierochem. Co za czasy emotka
0 0

dolly

#6179182 Napisano: 02.04.2016 09:15:57
dolly napisał(a):

joan napisał(a):

dolly napisał(a):

I prawidlowo, bo byl to tylko psikus emotka
0 0