Wkurza mnie...

mamimamu

#6536615 Napisano: 10.10.2018 10:49:26
joan napisał(a):

mamimamu napisał(a):

Wkurza mnie fakt, że jeden z dwóch wbitych przeze mnie kodów nestle został "zinterpretowany" jako "wykorzystany lub niepoprawny"  emotka  skontaktowałam się z organizatorem i okazało się,że i owszem, został on wykorzystany i nie została do niego przypisana nagroda, ale... do systemu został wprowadzony na dwie godziny przed tym, jak ja dokonałam zakupu opakowania promocyjnego! godzina na paragonie zdaje się potwierdzać moją "rację", ALE skoro nie podawało sie wraz z kodem numeru paragonu, to mogę sobie tą wiedzą... sami wiecie co.... emotka  

Czyli ktoś ma listę z tymi kodami i sobie wbija bez dokonania zakupu? emotka

przypuszczam, że ktoś pomylił w "swoim" kodzie jakąś literkę i powstał z tego ciąg tożsamy z tym "moim" albo ładował na chybił trafił (w regulaminie nie ma wzmianki i konieczności odesłania opakowania z kodem w przypadku wygranej, więc: hulaj duszaemotka )
0 0

anialistopad

#6536618 Napisano: 10.10.2018 10:51:57
mamimamu napisał(a):

joan napisał(a):

mamimamu napisał(a):

Wkurza mnie fakt, że jeden z dwóch wbitych przeze mnie kodów nestle został "zinterpretowany" jako "wykorzystany lub niepoprawny"  emotka  skontaktowałam się z organizatorem i okazało się,że i owszem, został on wykorzystany i nie została do niego przypisana nagroda, ale... do systemu został wprowadzony na dwie godziny przed tym, jak ja dokonałam zakupu opakowania promocyjnego! godzina na paragonie zdaje się potwierdzać moją "rację", ALE skoro nie podawało sie wraz z kodem numeru paragonu, to mogę sobie tą wiedzą... sami wiecie co.... emotka  

przypuszczam, że ktoś pomylił w "swoim" kodzie jakąś literkę i powstał z tego ciąg tożsamy z tym "moim" albo ładował na chybił trafił (w regulaminie nie ma wzmianki i konieczności odesłania opakowania z kodem w przypadku wygranej, więc: hulaj dusza emotka )

Odsyła się opakowanie z kodem. Mi pisali w @ że trzeba odesłać wraz z oswiadczeniem
0 0

mamimamu

#6536621 Napisano: 10.10.2018 10:53:51
anialistopad napisał(a):

mamimamu napisał(a):

joan napisał(a):

mamimamu napisał(a):

przypuszczam, że ktoś pomylił w "swoim" kodzie jakąś literkę i powstał z tego ciąg tożsamy z tym "moim" albo ładował na chybił trafił (w regulaminie nie ma wzmianki i konieczności odesłania opakowania z kodem w przypadku wygranej, więc: hulaj dusza emotka )

Odsyła się opakowanie z kodem. Mi pisali w @ że trzeba odesłać wraz z oswiadczeniem

Oooo, to przepraszam, że wprowadziłam w błądemotka
0 0

Claudia77

#6536623 Napisano: 10.10.2018 10:55:04
mamimamu napisał(a):

joan napisał(a):

mamimamu napisał(a):

. Komisja zastrzega sobie prawo do weryfikacji autentyczności Kodów i opakowań ProduktówPromocyjnych zgłoszonych do Loterii. Opakowanie Produktu Promocyjnego musi być
przechowywane przez Uczestnika w całości, w stanie nienaruszonym pozwalającym na
weryfikację Kodu. Gdy na skutek weryfikacji Komisja stwierdzi, iż opakowanie Produktu
Promocyjnego nie spełnia warunków wskazanych w Regulaminie, Komisja ma prawo wykluczyć
z Loterii Uczestnika, który się takim opakowaniem posłuży - a powołaj się na ten zapis regulaminu, aby sprawdzili poprawność kodów wysłanych przez " domniemanego sprawcę" i Ciebie 
0 0

mamimamu

#6536630 Napisano: 10.10.2018 11:02:58
Claudia77 napisał(a):

mamimamu napisał(a):

joan napisał(a):

mamimamu napisał(a):

. Komisja zastrzega sobie prawo do weryfikacji autentyczności Kodów i opakowań ProduktówPromocyjnych zgłoszonych do Loterii. Opakowanie Produktu Promocyjnego musi być
przechowywane przez Uczestnika w całości, w stanie nienaruszonym pozwalającym na
weryfikację Kodu. Gdy na skutek weryfikacji Komisja stwierdzi, iż opakowanie Produktu
Promocyjnego nie spełnia warunków wskazanych w Regulaminie, Komisja ma prawo wykluczyć
z Loterii Uczestnika, który się takim opakowaniem posłuży - a powołaj się na ten zapis regulaminu, aby sprawdzili poprawność kodów wysłanych przez " domniemanego sprawcę" i Ciebie 

Obawiam się, że w sytuacji, gdy okazało się, że do tego kodu nie została przypisana nagroda, ów sprawca pozostaje anonimowy - bo późniejsze uzupełnienie formularza było dobrowolne. tak czy tak, odniosłam się do odpowiedzi Organizatora opisując sytuację i ciekawi mnie ich odpowiedźemotka  
0 0

delvitto

#6536698 Napisano: 10.10.2018 13:57:04
założyłam wczoraj nowy starter play odnowa, doładowałam 10 zł ( przynajmniej kiedyś tak trzeba było), i po jakichś 2 godzinach próbowałam wysłać zgłoszenie konkursowe, lecz bez skutku emotka  trudno, przełożyłam na dziś. I od rana bujam się z tym, bo na wszystkie inne usługi numer działa, a na smsy premium już nie:( szukam w google regulaminów, informacji czy coś się zmieniło, i nic:( zalogowałam do play 24 by dodać nr, i sprawdzić czy nie ma blokady, ale nie chce mi tego numeru podłączyć pod główny numer emotka  może ktoś doradzi, co może być nie tak, bo ze złości to mnie już prawie trzęsie emotka
0 0

abodak

#6536706 Napisano: 10.10.2018 14:14:18
delvitto napisał(a):

założyłam wczoraj nowy starter play odnowa, doładowałam 10 zł ( przynajmniej kiedyś tak trzeba było), i po jakichś 2 godzinach próbowałam wysłać zgłoszenie konkursowe, lecz bez skutku emotka  trudno, przełożyłam na dziś. I od rana bujam się z tym, bo na wszystkie inne usługi numer działa, a na smsy premium już nie:( szukam w google regulaminów, informacji czy coś się zmieniło, i nic:( zalogowałam do play 24 by dodać nr, i sprawdzić czy nie ma blokady, ale nie chce mi tego numeru podłączyć pod główny numer emotka  może ktoś doradzi, co może być nie tak, bo ze złości to mnie już prawie trzęsie  emotka

wykonaj polaczenie
0 0

delvitto

#6536808 Napisano: 10.10.2018 18:43:49
abodak napisał(a):

wykonaj polaczenie

wykonałam teraz, i wczoraj 2 razy do różnych operatorów, wysłałam 2 smsy testowe takie zwykłe, które dochodzą. Wciąż nic emotka
0 0

budryska

#6536818 Napisano: 10.10.2018 19:11:09
cb656 zgodnie z obietnicą otworzyłam maila emotka
nadawca: seniores
dla mężczyzn i kobiet
Dołącz do strony randkowej dla dorosłych i seniorów: academicsingle.pl
Porozmawiaj z wieloma wspaniałymi starszymi ludźmi, wejdź i znajdź swoją miłość.
Zachęcamy do skorzystania z rekomendacji i odwiedzenia naszej strony internetowej: academicsingle.pl
Dobry i miły dzień dla ciebie
czekamy na Ciebie

Ps. Ale w link już klikasz na własną odpowiedzialność!
0 0

kawazczekolada

#6536827 Napisano: 10.10.2018 19:32:26
Mam od 1.10 praktykantke w firmie. Stwierdzilismy z mezem ze pomozemy szkole i przyjmiemy praktykanta. Może nawet cos pomoze w biurze. Dyrektora zadzwonila i poprosila zeby jej praktykanci nie parzyli tylko kawy. Ok. Spoko. Nawet nie pomyślałam o tym. Stwierdzilam ze skoro jest na 2 roku turystyki zrobie jej latwy test... dziewczyna nie wiedziala m.in co jest stolica  Czech. No nic. Dalam jej tydzien na nauke mapy. Wytlumaczylam ze system jej nie powie gdzie lezy jaka wyspa jak nie bedzie wiedziala ze Rodos to Grecja. Dzis zrobilam jej drugi test. Ustny coby juz nie sprawdzac po godzinach tego...
Gdzie byś pojechała jakbyś chciała zobaczyć Barcelonę?-Do Grecji...a nie do Hiszpanii?-do Hiszpanii ale ja powiedziałam Pani nazwę  wybrzeża które jest najbliżej BarcelonyA na safarii jakbyś chciała pojechać do gdzie byś wykupiła wyjazd? Do Afryki.Ale gdzie dokładnie. Wymień 1 kraj.-do Emiratów Arabskich

Spytalam sie jej w takim razie co wie. Ona usmiechnieta ze o Polsce wie duzo. Poprosilam ja o omowienie atrakcji Krakowa... wymienila sukiennice i cyt: Stare Miasto... powiedziala ze nic wiecej tam nie ma

dwaburekoty

#6536844 Napisano: 10.10.2018 20:17:37
kawazczekolada napisał(a):

Mam od 1.10 praktykantke w firmie. Stwierdzilismy z mezem ze pomozemy szkole i przyjmiemy praktykanta. Może nawet cos pomoze w biurze. Dyrektora zadzwonila i poprosila zeby jej praktykanci nie parzyli tylko kawy. Ok. Spoko. Nawet nie pomyślałam o tym. Stwierdzilam ze skoro jest na 2 roku turystyki zrobie jej latwy test... dziewczyna nie wiedziala m.in co jest stolica  Czech. No nic. Dalam jej tydzien na nauke mapy. Wytlumaczylam ze system jej nie powie gdzie lezy jaka wyspa jak nie bedzie wiedziala ze Rodos to Grecja. Dzis zrobilam jej drugi test. Ustny coby juz nie sprawdzac po godzinach tego...
Gdzie byś pojechała jakbyś chciała zobaczyć Barcelonę?-Do Grecji...a nie do Hiszpanii?-do Hiszpanii ale ja powiedziałam Pani nazwę  wybrzeża które jest najbliżej BarcelonyA na safarii jakbyś chciała pojechać do gdzie byś wykupiła wyjazd? Do Afryki.Ale gdzie dokładnie. Wymień 1 kraj.-do Emiratów Arabskich

Spytalam sie jej w takim razie co wie. Ona usmiechnieta ze o Polsce wie duzo. Poprosilam ja o omowienie atrakcji Krakowa... wymienila sukiennice i cyt: Stare Miasto... powiedziala ze nic wiecej tam nie ma

z jednej strony przykre, z drugiej zabawne....
Sama jestem po turystyce jako drugim kierunku (zależało mi na papierach konkretnej uczelni i na Erasmusie, więc wybrałam najłatwiejszy kierunek) i na moim roku były przypadki, że dzieczyny zapytanie dlaczego wybrały te studia mówiły, że chcialyby podróżować po świecie w czasie urlopu. a na pytanie skąd wezmą kasę, mówiły że wyjdą bogato za mąż..... można i tak...
0 0

zdolnabestia

#6536848 Napisano: 10.10.2018 20:24:30
Ja mieszkałam w akademiku w pokoju ze studentką turystyki. Miałam komputer, pod koniec roku nawet wszedł już internet. Budzi mnie ta dziewczyna późnym wieczorem, żebym jej pomogła przy komputerze, bo taki znany obiekt, a nie może tego znaleźć w internecie. Patrzę, co ona wpisuje, a tu "Wieża Eiffla w Nowym Jorku"  emotka
0 0

donia7

#6536850 Napisano: 10.10.2018 20:26:31
zdolnabestia napisał(a):

Ja mieszkałam w akademiku w pokoju ze studentką turystyki. Miałam komputer, pod koniec roku nawet wszedł już internet. Budzi mnie ta dziewczyna późnym wieczorem, żebym jej pomogła przy komputerze, bo taki znany obiekt, a nie może tego znaleźć w internecie. Patrzę, co ona wpisuje, a tu "Wieża Eiffla w Nowym Jorku"  emotka

emotka emotka
0 0

FBilona

#6536865 Napisano: 10.10.2018 20:59:10
wkurza mnie roztargnienie,które naraża nas na koszty, ciągle coś gubimy/mąż ostatnio kurtkę/, a dobiła mnie odpowiedz agencji z konkursu Kamis, ze nie mozna wg regulaminu wycofać błednego zgłoszenia .Lepiej żeby mi się nic na ten paragon nie trafiło bo na tydzień się postawię w kącie
1 maryam 0

ludzka_istota

#6536867 Napisano: 10.10.2018 21:00:50
No przestańcie. Nie ma takich głupich ludzi. Nie ma. Jako nauczyciel, mam na to nadzieję...

andii

#6536988 Napisano: 11.10.2018 10:08:09
Wkurzają mnie MUCHY ! MUCHY! MUCHY! emotka  i inne takie tam podobne emotka
Czy możecie mi polecić jakąś skuteczną lampę UV na te  ...  emotka
0 0

nanajka81

#6537031 Napisano: 11.10.2018 11:21:03
cb656 napisał(a):

andii napisał(a):

Wkurzają mnie MUCHY ! MUCHY! MUCHY! emotka  i inne takie tam podobne emotka
Czy możecie mi polecić jakąś skuteczną lampę UV na te  ...   emotka

Lampa do łapania owadów latających posiada dwie solidne świetlówki o mocy 15W każda. Emitują one światło ultrafioletowe UV-A o długości fali 350mm, które silnie przyciąga różnego typu insekty jak muchy, osy, komary, meszki czy muchy końskie. Owady zwabione światłem ślepo polecą w stronę lampy wpadając na siatkę elektryczną. Martwe spadają na specjalną tacę. Bardzo dobrze się sprawdza w połączeniu z preparatem do zwalczania insektów. Preparat chemiczny na muchy czy osy skutecznie wytępi wszystkie owady, natomiast lampa do rażenia insektów nie pozwoli aby nalatywały kolejne w momencie, gdy środek przestanie działać.
Szczerze polecam! emotka (koszt rzędu 100 złotych, ale możesz pogrzebać w necie, z tymi cenami to wiadomo, jak jest)

miałam dość podobną, świetnie działała ale użyłam jej raptem kilka razy (strasznie denerwowało mnie jej światło i dźwięk palących się owadów)  i... założyłam moskitierę na okno. Problem z muchami się skończył a lampa poszła w odstawkę. Tak więc przemyśl zakup bo może lepiej kupić moskitierę niż palić owady...
2 joan, calliope 0

ilonaxx5

#6537036 Napisano: 11.10.2018 11:31:11
jak mnie też wkurza ta milka emotka emotka emotka emotka
0 0

nanajka81

#6537039 Napisano: 11.10.2018 11:36:36
cb656 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

(strasznie denerwowało mnie jej światło i dźwięk palących się owadów)

emotka ale to fajne jest - takie cyk! cyk... cyk-cyk... emotka emotka

a jak dzieci mi do tego ciągnęły.... emotka

izkak

#6537054 Napisano: 11.10.2018 12:04:52
mamimamu napisał(a):

U mnie też dziwna sytuacja z kodem emotka   Opakowanie promocyjne mam, kod wpisałam poprawnie i oczywiście po raz pierwszy. Kod został zaakceptowany i wyskoczył mi komunikat "Tym razem nie wygrałeś!". Niestety, po wpisaniu danych w formularzu (żeby grać o nagrodę główną) otrzymałam taki oto komunikat: 

Oczywiście na mailu informacji o przyjęciu zgłoszenia brak. 
0 0