Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
mia
Postów 17548
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 31
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
moskala22
Postów 3517
Data rejestracji 04.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Zapraszam do rejestracji:
https://goodie.pl/kody/51JCDWAM
Hej! Kupuję z PayPo i płacę za 30 dni. Sprawdź, jakie to wygodne i odbierz kod o wartości 20 PLN na spłatę pierwszej transakcji. Zarejestruj się: https://paypo.pl/reg/?ref=KATARZYNAM183
https://reaktoropinii.pl/ref/aoiab
zaczytana-pola
Postów 11516
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
tygrysek82bu
Postów 1017
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marzanna
Postów 1481
Data rejestracji 30.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czytałam o tym. Bardzo dziwna przyczyna śmierci.
\"Some people are wise. Some otherwise\"
moskala22
Postów 3517
Data rejestracji 04.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
niestety obawiam się że całej prawdy nigdy nie poznamy
Gość: barcza
beata21
Postów 1260
Data rejestracji 18.04.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taki młody,zawsze uśmiechnięty....
Gość: polarniczka
elhad
Postów 1060
Data rejestracji 20.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przytul:
Trzy lata temu przeżywałam to samo co Ty dzisiaj. Musiałam rozstać się ze swoim ukochanym 8 letnim posokowcem w podobnych okolicznościach. Żal i wspomnienia pozostały do dzisiaj. Rok czasu trwało, zanim zdecydowałam się na kolejnego psiaka.
pioge7
Postów 8411
Data rejestracji 25.05.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
współczuję.... mój pies początkiem roku przeszedł operację usunięcia jąder bo miał raka... weterynarz mówił żeby uśpić bo ma już 16 lat i raczej się będzie męczyć ale jednak zdecydowałem się na operację. Wiedziałem że może się nie wybudzić.. Całą godzinę siedziałem w poczekalni i trzymałem obrożę w ręku i modliłem się żeby przeżył. Dziś mija od operacji 9 miesięcy, Kubuś chyba już nie pamięta tego jedynie co mu zostało po tamtym dniu to brak obu jąder, ale czuje się dobrze. To co wtedy przeżywałem było ciężkie, ale to co ty dziś jest niewyobrażalne... Współczuję. Ale wiedz, że piesek już nie cierpi...
Gość: zwierzyniec
Autora nie znam, ale przeczytaj:
Ta część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem.
Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie.
Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie.
Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej.
To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca.
A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem..."
Ja to przeżyłam już parę razy, ale to zrozumiałe przy moich kalekach i chorowitkach.
babariba
Postów 687
Data rejestracji 17.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pies to dla wielu członek rodziny i najlepszy przyjaciel, istota bliska jak człowiek - i ból jest taki sam
taalvikki
Postów 1167
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o. oburzamy się na żegnanie przyjaciela, którzy nam towarzyszył, choć był psem, a epitafia na cześć zupełnie nieznanych nam, ale popularnych osób publicznych przyjmujemy tak naturalnie.. o losie, co za czasy. takie, że rzeczywiście w końcu stwierdza się, że zwierzęta są tak naprawdę dużo mądrzejsze i dużo bardziej kochające niż ludzie..
..........
współczucia, polarniczko, z kilkukrotnych doświadczeń wiem, że strata najbliższego zwierzęcego przyjaciela jest naprawdę trudna.. trzymaj się..
we must suffer to free our pain
może masz inne podejście do tych tematów, ale uwierz, ten pies był mi bardziej bliski niż nie jeden członek rodziny...od dwóch dni trzymam w ręce jego obrożę i wyję, nie jem, cała drże, patrzę na puste kąty, męża poprosiłam o spakowanie jego legowiska bo wszystko wywołuje u mnie płacz, żegnam go jako zmarłego, bo chociaż został uśpiony to umarł i ktoś po nim płacze....
normafia
Postów 439
Data rejestracji 09.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie kiedyś zaskakiwało, że ludzie czasem godzinę po śmierci najbliższych są w stanie wejść na forum i o tym pisać. Potem pomyślałam, że każdy człowiek inaczej przeżywa swój ból, więc może ktoś ma potrzebę dać ujście rozpaczy właśnie w taki sposób.Dla niektórych starszych ludzi ukochany zwierzak jest jedyną bliską istotą jaką posiadają. Nie wydaje mi się, by Polarniczka pisząc tutaj o zmarłym czworonogu chciała zranić uczucia innego forumowicza, przeżywającego żałobę po ukochanej osobie. Wiadomo, że nie da się porównać straty po śmierci rodziców lub rodzeństwa z pustką, jaką pozostawił po sobie psiak. Na pewno nikt, kto tutaj się wpisuje nie ma złych intencji...
androm
Postów 2339
Data rejestracji 09.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: strzalka88
Gdyby mój Kot zdechł to myślę, że byłoby to porównywalne ze stratą członka Rodziny. Wiadomo, że to zwierzę "tylko", ale dla niektórych ludzi to prawie jak "osoba". To, że nie mówi to nie znaczy, że nie czuje się wielkiej miłości do futrzanych stworzeń...
edith
Postów 2549
Data rejestracji 10.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane