Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika glena

glena

#6459245 Napisano: 02.02.2018 22:06:42 w Dziś cieszę się z.....
joan napisał(a):

glena napisał(a):

trendy lunch bulgur pęczak soczewica też jest super i do tego teraz promo poniżej 5zł - tylko niestety w osobnych saszetkach więc raczej nie dla less/zero waste 

Bea sugeruje w swojej książce, żeby się nie spinać i podejść do ZW na spokojnie - z mojej strony to wygląda tak, że w konkursach ZW sobie czasami odpuszczam, jeśli inaczej się nie da. A w każdej innej dziedzinie staram się podwójnie.

Ja mam Wągrowską, Johnson nie czytałam, ale też się nie spinam, bo źle się czuję w rygorach, nawet szlachetnych - staram się jak mogę ale bez biczowania za odstępstwa. Tu jest fajny tekst (zresztą cały blog jest super) na ten temat, jeśli by ktoś był zainteresowany liźnięciem tematu http://szafasztyw...-moje-podejscie.html Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6459226 Napisano: 02.02.2018 21:24:15 w Dziś cieszę się z.....
joan napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Cieszę się, że pomiędzy milionem konkursów ze słodyczami, napojami gazowanymi, alkoholami, chipsami zdarzają się też konkursy z taką na przykład zdrową kaszą (Melvit) emotka Ponieważ oboje z mężem wyznajemy zasadę "co nakupujemy na konkursy, to się zje/zużyje" - konkurs z kaszą wydaje się być dla nas zbawienny  emotka O, taka myśl mnie naszła.

Również mnie to cieszy -> polecam bulgur emotka

trendy lunch bulgur pęczak soczewica też jest super i do tego teraz promo poniżej 5zł - tylko niestety w osobnych saszetkach więc raczej nie dla less/zero waste  Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6458262 Napisano: 31.01.2018 20:08:11 w Kaufland konkursy
luko922 napisał(a):

Czy w loterii przychodzi jakieś potwierdzenie na maila/ pojawia się powiadomienie na stronie www? Bo mi tylko sie strona przyciemniła i tyle i nie wiem sam czy przeszło emotka

Tak, jest jakiś napis w rodzaju "dziękujemy, zgłoś kolejny paragon" czy coś w ten deseń - nie pamiętam dokładnie Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6458256 Napisano: 31.01.2018 20:01:44 w Dyskusje o wynikach konkursu
zezowaty_kot napisał(a):

glena okej, przepraszam, źle Cię zrozumiałam. Może mnie to forum przyzwyczaiło już do hipokryzji i prób wyliczania innym potknięć, gdy samemu dawno się leży z pozdzieranymi kolanami emotka
Wybacz emotka

Ależ proszę Cię - mam swoją pierwszą aferę na e-konkach!  emotka  To chyba do MDW się kwalifikuje emotka  Nie ma problemu emotka Wyświetl w wątku >>

glena

#6458246 Napisano: 31.01.2018 19:53:36 w Dyskusje o wynikach konkursu
mietowa napisał(a):

joan napisał(a):

mietowa napisał(a):

Umieram z ciekawości, na czym miałaby polegać wyższa konieczność posiadania dwóch puf z Laysów. Jakieś rozruszniki serca miały te pufy, czy co? Bo to bym zrozumiała emotka

Obstawiam wątek dziecięcy - nastąpiłby rozlew krwi, gdyby pufa była jedna emotka

Taaak, też o tym pomyślałam emotka . Niestety to oznacza, że jednak pachnie hipokryzją. Bo albo masz zasady i się ich trzymasz, albo dopuszczasz wyjątki dla siebie samej  emotka  i wtedy jednak głupio wypada wychylanie się z takimi pretensjami emotka . Każdy ma kogoś/coś - dzieci, babcię, ciocię, wujka, potrzeby finansowe i inne powody, które można nazwać "wyższą koniecznością". 

Ej, no ale to było humorystycznie napisane - że właśnie widzimy źdźbło w oku bliźniego, ale belki w swoim to już nie. Dlatego też użyłam sformułowania "wyższa konieczność" żeby było jasne, że piję tym samym właśnie do relatywizmu i hipokryzji itp.  Wyświetl w wątku >>
1 mayteq 0

glena

#6458242 Napisano: 31.01.2018 19:44:41 w Dyskusje o wynikach konkursu
shineoff napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

glena napisał(a):

Ja chciałam wcześniej bardziej wprost napisać, że mnie tu zawsze potwornie wkurza, jak ktoś się chwali kolejną taką samą nagrodą (a wiadomo, że w części przypadków musiał co najmniej nagiąć zasady, podając inne dane itp.) - a szczególnie wtedy, kiedy sama na nią polowałam. Wprawdzie mam dwie pufy z Laysów (ale to była wyższa konieczność), kilka kubków i buffów z Actimela (ale polowałam na Instaxa) itp. emotka

Co za hipokryzja emotka
"Tak mnie wkurza jak ktoś gra na słupy, co prawda ja też tak robię, ale ja muszę, choć wcale nie chcę" emotka emotka emotka

Nie wiem jak było z Laysami, bo nie brałam udziału, ale w Actimelu absolutnie nie trzeba było grać na żadne słupy. Sama na siebie grałam i wygrałam kilka chust (też polowałam na instaxa, który chyba nie jest mi pisany)... Ale hipokryzja to zło w czystej postaci, też tak uważam emotka  

W Actimelu wygrałam wszystko na siebie. W Laysach było ograniczenie na osobę - dlatego poprosiłam Siostrę. Wpis miał być humorystyczny, ale chyba nie wszyscy załapali emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6458241 Napisano: 31.01.2018 19:40:03 w Dyskusje o wynikach konkursu
mietowa napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

glena napisał(a):

Ja chciałam wcześniej bardziej wprost napisać, że mnie tu zawsze potwornie wkurza, jak ktoś się chwali kolejną taką samą nagrodą (a wiadomo, że w części przypadków musiał co najmniej nagiąć zasady, podając inne dane itp.) - a szczególnie wtedy, kiedy sama na nią polowałam. Wprawdzie mam dwie pufy z Laysów (ale to była wyższa konieczność), kilka kubków i buffów z Actimela (ale polowałam na Instaxa) itp. emotka

Co za hipokryzja emotka
"Tak mnie wkurza jak ktoś gra na słupy, co prawda ja też tak robię, ale ja muszę, choć wcale nie chcę" emotka emotka emotka

Umieram z ciekawości, na czym miałaby polegać wyższa konieczność posiadania dwóch puf z Laysów. Jakieś rozruszniki serca miały te pufy, czy co? Bo to bym zrozumiała emotka

Mam nadzieję, że zdążyłam z odpowiedzią nim ktoś rzeczywiście zszedł emotka
Tak, można mieć 40 lat i kłócić się z synem o pufę, wyliczać sobie kto ile na niej siedział, lub usiłować siedzieć na jednej w dwie osoby (ej, weź ten łokieć, nie rozpychaj się itp.). Tak, to infantylne. Tak, musiałam poprosić Siostrę o możliwość wysłania zgłoszenia na nią. 
A Młody mówi teraz tak: Mamo, jak my żyliśmy bez tych puf?
I tak, to było nie fair wobec innych graczy, którzy takich metod nie stosują, ale uważam, że dobrze mi zrobiło, bo trochę osłabiło moje zapędy do oceniania innych graczy (nie mówię tu o ewidentnej nieuczciwości, plagiatach itp.).  Wyświetl w wątku >>
1 slonko365 0

glena

#6458238 Napisano: 31.01.2018 19:33:53 w Dyskusje o wynikach konkursu
zezowaty_kot napisał(a):

glena napisał(a):

Co za hipokryzja emotka

Ja w tym wpisie chciałam pokazać (w nawiązaniu zresztą do wpisu wcześniejszego o wyżeraniu resztek pasztetu), jak łatwo zauważać u innych konkursowiczów zagrania, które uważamy za nieczyste, samemu uważając się przy tym za nieskazitelnego lub uważając swoje nieczyste zagrania za całkowicie usprawiedliwione. 
Dlatego wspomniałam o relatywizmie na końcu. Wyświetl w wątku >>
1 shineoff 0

glena

#6457589 Napisano: 30.01.2018 09:39:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
margo96 napisał(a):

Zadawałam już to pytanie w wątku "Pomocy!", ale spróbuję raz jeszcze: czy działają Wam już karty od Luksji (z tych ostatnich rezerwowych)? Po zalogowaniu do serwisu są niby aktywne, a ciągle odmowa przy próbie wykonania jakiejkolwiek operacji.

z tego, co kojarzę, to tymi kartami nie zapłacisz przez Internet, nie wypłacisz też z nich pełnej kwoty, bo pobierana jest prowizja od wypłat z bankomatu - a płacić w sklepie próbowałaś? Wyświetl w wątku >>
1 margo96 0

glena

#6456692 Napisano: 26.01.2018 15:41:57 w WC - rozmowy o wszystkim
Polecam świetną, według mnie, książkę "Broad Peak. Niebo i piekło" Bartka Dobrocha i Przemysława Wilczyńskiego. Troszkę lepiej pozwala zrozumieć, co takiego jest w tej pasji, jak to jest ze świadomością ryzyka i dzieleniem go z innymi. I przede wszystkim absolutnie nie jest to porównywalne z turystyką górską - w żadnym aspekcie, tym bardziej, że akcje ratownicze w Himalajach, to nie oblig, ale świadome decyzje (co nie znaczy, że potem ich konsekwencji się nie ponosi - vide Adam Bielecki, który do tej pory chyba jeszcze jest od czci i wiary odsądzany za to, że nie wrócił po Berbekę i Kowalskiego, i być może właśnie dlatego teraz ma ruszyć w jednej z dwójek ratowników).
Nie bardzo umiem zrozumieć ten aspekt, że się zostawia Rodzinę, naraża bliskich na co najmiej ogromny stres, opuszcza ich w jakimś sensie - ale to tak jak w każdym uzależnieniu (a dla mnie wszelkie takie ciągoty do ekstremalnych przeżyć mają tego typu komponentę) pole rażenia nie obejmuje tylko samych zainteresowanych. Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6456182 Napisano: 25.01.2018 12:05:00 w Pomocy!!!!
renatak0 napisał(a):

Maz pokazał mi przed chwila sms z Mieszka o bransoletce,dostał ktos dziś tez czy to jakis sms staroć ,którego wczesniej nie zauważył ,nie ma daty ,bo cos zamieszał w telefonie 

w "informują" właśnie się wpis pojawił Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6456181 Napisano: 25.01.2018 12:03:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katrin1 napisał(a):

Czu w Kauflandzie są jednorazowe,  tanie maszynki Gilette? Czy nadal muszę być skazana na kolekcjonowanie podpasek?

Popatrz przy kasach, tam jest więcej tych pojedynczych  - ja kupiłam pojedynczą Gillette Venus za 4,99, bo ich używam, ale były też inne, chyba tańsze Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6455920 Napisano: 24.01.2018 17:00:06 w WC - rozmowy o wszystkim
defed napisał(a):

Czy jest gdzieś do kupienia (offline) babka Panettone? Czy tylko w okresie świątecznym?  emotka

http://consonni.pl/nasze-sklepy W Consonni można kupić tylko nie wiem czy masz gdzieś ich sklep Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6455654 Napisano: 23.01.2018 19:09:31 w Dyskusje o wynikach konkursu
79magda napisał(a):

Jako mała dziewczynka często przebywałam w różnych sanatoriach. Do dziś pamietam, jak do stolika na stołówce dosiadł się „nowy” chłopiec. Był bardzo zdziwiony, ze chleb, który miał być zjedzony z pasztetem, uprzednio smarujemy masłem.
Po trzech dniach nie tylko smarował masłem pod pasztetem, ale i wyżeral resztki pasztetu z innych stolików. 
Myśle sobie, ze nasze forum to trochę taka stołówka... leczy z idealizmu emotka  

Cudowna analogia emotka
Tak więc leczy z idealizmu i uczy relatywizmu jeszcze. 
A tak serio, to jedyne, co mnie doprowadza do szału, to "nadprogramowe" wygrane z konkursów bez numeru paragonu. Mogę przełknąć (i przełykam) liczne konkursowe porażki, ale tylko jak mam uczciwych przeciwników.  Wyświetl w wątku >>

glena

#6454835 Napisano: 20.01.2018 20:01:50 w Smolar
rogaliczek napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Pewnie mieli mase zgłoszeń bo ludzie zbierali paragony

dużo paragonów zgłaszaliście? ja wysłałam 6

Ja 2 i nic emotka

Ale to znaczy, że Twoje zgłoszenia są nadal w grze o te tłustsze nagrody emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6454101 Napisano: 18.01.2018 20:37:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mdepfs napisał(a):

Mam pytanie: czy do konkursu belvita i gp minionki trzeba zglosic i miec paragon z konkretnej tury?

Do BelVity nie Wyświetl w wątku >>
1 mdepfs 0

glena

#6453848 Napisano: 18.01.2018 10:52:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koala33 napisał(a):

kinzao napisał(a):

Belvita - Czy do kogoś z tu obecnych dzwoniło radio RMF w sprawie wygranej walizki? Jeżeli tak - w jakich mniej więcej godzinach? emotka

Do nikogo nie dzwonią z walizkami. Telefon jest tylko do laureata nagrody głównej - info o walizce jest w mailu i w wiadomości prywatnej na facebooku.

Połączenia telefoniczne z Laureatami Nagrody Głównej oraz wybranymi, przez Partnera, LaureatamiNagrody Tygodniowej, będą rejestrowane, a następnie odtwarzane na antenie Radia RMF FM,
w terminie określonym przez Partnera, nie później jednakże niż w okresie trwania Konkursu
To z regulaminu. Wyświetl w wątku >>
0 0

glena

#6453659 Napisano: 17.01.2018 19:36:48 w Udane wymiany - polecane nicki:)
nikos
ja też polecam i dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>
1 nikos 0

glena

#6453339 Napisano: 17.01.2018 09:20:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joasiunia napisał(a):

kasiek90 napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

Czy pod kapslami z wygranych Heinekenów są jakieś kody? emotka

Tak

A do czego miałyby się przydać te kody? Bo nie widzę żadnych aktualnych loterii/konków... Przegapiłam coś? emotka

Heineken chyba ma zawsze ten sam format kodów i jak mają jakiś konkurs, to "stare" kody wchodzą. Ja zawsze trzymam kapsle z Heńka i jeszcze się nie zdarzyło, żeby po takim leżakowaniu do czegoś się nie przydały emotka Wyświetl w wątku >>

glena

#6452954 Napisano: 16.01.2018 12:45:49 w Wkurza mnie...
kinzao napisał(a):

Ja ostatnio jestem 'chory na allegro'. To co tam się dzieje od kiedy nie można wystawić opinii o kupującym jest jakąś patologią.
Ludzie kupują, nie płacą, nie odpowiadają na wiadomości i NIC z tym nie zrobisz, a kolejny tydzień kiedy mam 'zawieszoną' rzecz na sprzedaż leci... W ogóle nie rozumiem takiego podejścia 'kupię, zapłacę za tydzień' O.o W sklepie też tak robią? emotka Allegro powinno mieć jakiś system, który pozwalałby sprzedawcy ustalać czas na wpłatę...

Allegro ma mnóstwo świetnych systemów... np. taki, że kilkakrotnie gdy występowałam o zwrot prowizji, bo kupujący nie zapłacił, to dostawałam odmowę z uzasadnieniem, że kupujący nie potwierdził tej wersji. I dopiero na zapytanie w jaki sposób kupujący wykazał wpłatę (a ja nie podaję nr konta - wszystko idzie przez payU) przychodził zwrot prowizji z informacją,  że "po wnikliwym zapoznaniu...". Ciekawe ile takich prowizji zostaje dla nich, bo komuś nie chce się użerać, albo nie wie jak... Wyświetl w wątku >>