Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pikawka

pikawka

#6753375 Napisano: 18.12.2020 15:13:17 w Wkurza mnie...
margotkowe napisał(a):

pikawka napisał(a):

margotkowe napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

asper01 napisał(a):

Pierwszy raz od wielu lat wpiszę się w tym temacie i nie będę wskazywał palcami, ale... wkurza mnie straszna ilość błędów (nie tylko "literówek") i niechlujstwa w zamieszczanych na forum (publicznym!) wpisach niektórych osób. A przerażają jednocześnie komisje konkursowe, które wybierają zgłoszenia tych osób i je nagradzają, bo zakładam, że wyglądają one tak samo.

Ludzie! Poza konkursami jest też życie! "Jak cię widzą, tak cię piszą" nie oznacza tylko wyglądu. Potencjalny pracodawca po podaniu, CV itp. od razu widzi, czy warto z kimś takim współpracować. Pomylić się można zawsze, bo myli się każdy, mówcą też nie każdy musi być, ale są pewne granice ignorancji. Nie mam zamiaru wywoływać dyskusji. Niech sobie to po prostu każdy docelowy odbiorca przemyśli, albo "oleje" i dalej brnie w swoje.

Dziękuję za uwagę!

BRAWO!!! Jeden konkursowicz pochwalił się wczoraj swoją zwycięską odpowiedzią na Facebooku, a tam błąd na błędzie (5razy czytałam, żeby zrozumieć, o co chodzi). Niechlujstwo językowe niestety jest powszechnie akceptowane, a pseudocelebrytki, które zdania po polsku nie potrafią sklecić (jedna lekcja polskiego w szkole nie jest tłumaczeniem) stawiane na piedestał.

Również popieram. To przeraża i demotywuje zarazem  emotka

W temacie: wkurza mnie, jak ktoś we wszystkich konkursach jedzie non stop na jednym patencie... "plagiatuje" sam siebie i wszędzie, dosłownie wszędzie forma jest ta sama, tylko treść nieco inna. I jeszcze kosi na tym nagrody. Nie jestem zawistną osóbką, wręcz przeciwnie, nie chodzi tu również o zazdrość, po prostu mnie to zniechęca i drażni... Gdzie tu prawdziwa kreatywność? Myślałam, że to na niej opierają się konkursy kreatywne, ale najwidoczniej się myliłam emotka  Żal mi wszystkich osóbek, które naprawdę dają z siebie wszystko, a przegrywają z kimś takim emotka  

A ja się nie zgodzę. Skoro ktoś ma swój patent, chwyt, jakiś zwrot, który fajnie brzmi i sprawdza się, czemu ma z tego nie skorzystać.... to też jest kreatywność by nie powielać odpowiedzi a jednak wygrać nawet kierując się swoim stylem, "patentem".

Być może i masz rację, mnie chodzi tylko i wyłącznie o takie "chamskie" kopiowanie na odpierdziel bez wkładania w to serca czy odrobiny szczerego wysiłku  emotka  Może niedokładnie się wyraziłam, czyżby za mało kawy?  emotka  Sama nie mam nic przeciwko temu, by mieć własny styl i z niego korzystać - czy chodzi o rymowanie, czy zdjęcia emotka  

Ajć zdjęcia to już zupełnie inna historia.... emotka  Jak widzę co konkurs identyko fotkę tylko produkt zmieniony, to mi się to nie podoba emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6753347 Napisano: 18.12.2020 13:51:42 w Informują
Informują z Konkurs "Święta z Pepsi" Tesco

Rodzaj powiadomienia: Mail
Dodatkowe informacje:
Instax emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6753340 Napisano: 18.12.2020 13:38:53 w Wkurza mnie...
margotkowe napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

asper01 napisał(a):

Pierwszy raz od wielu lat wpiszę się w tym temacie i nie będę wskazywał palcami, ale... wkurza mnie straszna ilość błędów (nie tylko "literówek") i niechlujstwa w zamieszczanych na forum (publicznym!) wpisach niektórych osób. A przerażają jednocześnie komisje konkursowe, które wybierają zgłoszenia tych osób i je nagradzają, bo zakładam, że wyglądają one tak samo.

Ludzie! Poza konkursami jest też życie! "Jak cię widzą, tak cię piszą" nie oznacza tylko wyglądu. Potencjalny pracodawca po podaniu, CV itp. od razu widzi, czy warto z kimś takim współpracować. Pomylić się można zawsze, bo myli się każdy, mówcą też nie każdy musi być, ale są pewne granice ignorancji. Nie mam zamiaru wywoływać dyskusji. Niech sobie to po prostu każdy docelowy odbiorca przemyśli, albo "oleje" i dalej brnie w swoje.

Dziękuję za uwagę!

BRAWO!!! Jeden konkursowicz pochwalił się wczoraj swoją zwycięską odpowiedzią na Facebooku, a tam błąd na błędzie (5razy czytałam, żeby zrozumieć, o co chodzi). Niechlujstwo językowe niestety jest powszechnie akceptowane, a pseudocelebrytki, które zdania po polsku nie potrafią sklecić (jedna lekcja polskiego w szkole nie jest tłumaczeniem) stawiane na piedestał.

Również popieram. To przeraża i demotywuje zarazem  emotka

W temacie: wkurza mnie, jak ktoś we wszystkich konkursach jedzie non stop na jednym patencie... "plagiatuje" sam siebie i wszędzie, dosłownie wszędzie forma jest ta sama, tylko treść nieco inna. I jeszcze kosi na tym nagrody. Nie jestem zawistną osóbką, wręcz przeciwnie, nie chodzi tu również o zazdrość, po prostu mnie to zniechęca i drażni... Gdzie tu prawdziwa kreatywność? Myślałam, że to na niej opierają się konkursy kreatywne, ale najwidoczniej się myliłam emotka  Żal mi wszystkich osóbek, które naprawdę dają z siebie wszystko, a przegrywają z kimś takim emotka  

A ja się nie zgodzę. Skoro ktoś ma swój patent, chwyt, jakiś zwrot, który fajnie brzmi i sprawdza się, czemu ma z tego nie skorzystać.... to też jest kreatywność by nie powielać odpowiedzi a jednak wygrać nawet kierując się swoim stylem, "patentem". Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6753316 Napisano: 18.12.2020 13:11:17 w Wkurza mnie...
aniolka2310 napisał(a):

A mnie wkurza nagradzanie odpowiedzi konkursowych, które zawierają błędy ortograficzne.
Bo o ile człowiek może być ignorantem w zakresie poprawnej pisowni, o tyle wyróżnianie takich odpowiedzi promuje niechlujstwo.
Poniżej zamieszczam przykład z ostatnio rozwiązanego konkursu na FB.

„Chcialam czarne bo mam czarny harakter ale WYBIERAM RÓŻOWE bo mam duszę landrynkową ???? W takim Światecznym pudełku  może znajdować się obieraczka do ziemniaków lub korkociąg do wina , niby małe a przydatne i o dziwo używane każdego dnia ????”

WTF emotka  Takie coś nagrodzili? O losie....   Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6753188 Napisano: 17.12.2020 20:20:59 w Czy informują/ informowali?
margobb napisał(a):

Informowali z Vegety za etap 23-29.11? Może być priv emotka

Ktoś chwalił się dziś za dzień 3.12 Wyświetl w wątku >>
1 margobb 0

pikawka

#6753061 Napisano: 17.12.2020 13:08:18 w Smolar
lily-22 napisał(a):

Widac jacy profesjonalni sa. Czarne listy, zawyżanie wartości nagrod, slabe pakowanie, nie trzymanie sie regulaminów. Ja oficjalnie odpuszczam wszystkie konkursy i loterie od nich. Studio Rec, Loyalty Point i Los Mejores to sa porzadne i przede wszystkim uczciwe agencje emotka

Daj spokój... Tak jakby inne agencje nie zawyżały wartości nagród i wszustkie trzymały się regulaminów...  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6752964 Napisano: 17.12.2020 08:41:35 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.ht

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.   

Ma celiakie stwierdzoną, ale nie wymaga osobnych naczyń  emotka

Chodziło o to, że tych dań bez glutenu nie powinnaś nawet przygotowywać w naczyniach czy przy użyciu sprzętów, które na codzień mają kontakt z glutenem. Po przygotowaniu musisz bardzo dobrze je zabezpieczyć, by nie miały kontaktu z potrawami lub produktami glutenowymi. Gotować w osobnym garnku, piec na innej blaszce itp. 
Nie wiem jak mocną celiakie ma szwagierka, ale generalnie takie są zasady gotowania bez gluta. Bardzo trzeba uważać żeby dania nie były zanieczyszczone choćby pyłkiem glutenu, bo może to się źle skończyć dla osoby chorej. 
A produkty bezglutenowe które kupujesz do gotowania muszą mieć certyfikat - przekreślony kłos, wtedy jest pewność, że na terenie zakładu nie robią noc z glutenem i produkt jest czysty. 
Niestety celiakia bardzo utrudnia normalne funkcjonowanie :/ I trzeba bardzo uważać, co sprawia trudności choćby w odwiedzaniu bliskich. 

O losieee w takim razie odpuszczam.....  emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6752938 Napisano: 16.12.2020 23:36:56 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
[quote= emotka
prosiaczek]
pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.     A co masz na myśli?   Dostanie czysty talerz i sztućce przecież emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6752936 Napisano: 16.12.2020 23:19:17 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.   

Ma celiakie stwierdzoną, ale nie wymaga osobnych naczyń  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6752889 Napisano: 16.12.2020 20:06:39 w Wkurza mnie...
inska napisał(a):

paula27 napisał(a):

Paragonu niestety nie ma na pewno. Na szczęście nagroda nie jest mocno wartościowa...

a ja się zastanawiam nad jedną kwestią bo doświadczenie moje jest bliskie zeru i dzisiaj musiałam przesłać zdjęcie paragonu z 24/11/2020 i jak go zobaczyłam to strasznie się wkurzyłam bo nr prawie nieczytelny strasznie wyblakł,
Jak przechowujecie paragony żeby się nie denerwować w takich momentach?

Ja mam wszystkie wpiete w zeszyt i opisane  emotka Wyświetl w wątku >>
1 inska 0

pikawka

#6752838 Napisano: 16.12.2020 17:45:24 w Zdjęcia naszych wygranych
nanajka81 napisał(a):

a to nasza. bombek jest aż za dużo

A co ona taka wąska. Nierozlozona ? Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6752672 Napisano: 16.12.2020 13:41:02 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.

https://bezglutenowamama.pl/bezglutenowe-pierogi-ktore-zawsze-sie-udaja-video-13/

Tak znalazłam już Ale z mieszanką mak do pizzy  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6752640 Napisano: 16.12.2020 12:55:13 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
margobb napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Tak, jest Lidlu i Biedrze

A mieszanki mak? Lepiej brać konkretną np ryżowa czy mieszankę?  Kurde boję się co mi wyjdzie. emotka Chciałabym jeszcze paszteciki zrobić dla niej Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6752630 Napisano: 16.12.2020 12:40:05 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6752616 Napisano: 16.12.2020 12:19:06 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6752255 Napisano: 15.12.2020 10:02:11 w Zdjęcia naszych wygranych
Trochę zmarznięte szklanki książęce. Kurier inpost  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6752126 Napisano: 14.12.2020 18:37:18 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
pikawka napisał(a):

Smolar, La Chocolateiere   emotka emotka

I relax też nie jest w porzadku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6752078 Napisano: 14.12.2020 16:50:56 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Smolar, La Chocolateiere  emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6751837 Napisano: 13.12.2020 18:10:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
faworek napisał(a):

Czy Versus nie nakłada limitu znaków? W konkursie Nivea nie widzę ograniczeń...

Nie, nie ma.  Wyświetl w wątku >>
1 faworek 0

pikawka

#6751790 Napisano: 13.12.2020 10:54:13 w Czy informują/ informowali?
fefka napisał(a):

https://www.slodkobycmistrzem.pl/#home
Czy informowali ?? emotka

Do jutra mają czas.. Wyświetl w wątku >>
1 fefka 0