Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pikawka

pikawka

#6740586 Napisano: 30.10.2020 14:48:45 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

pikawka napisał(a):

reniii napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

A ja nie rozumiem po kiego ludzie stoją w tych kolejkach ? Jeśli czuję się bardzo źle to szpital przyjmie więc po co zawracać komuś głowę i marnować czas?

Może dlatego, że gdy się pogorszy to nie wiedzą gdzie zawieźć takiego pacjenta... tutaj przykład:
https://www.korso...-oddziale-ratunkowym
Gdyby wiedzieli, że to covid nie jechaliby do Brzozowa, bo Sanok przyjmuje tylko osoby z potwierdzonym covidem... nie czekaliby na wyniki testu, nie tracili czasu...

Zgadzam się w zupełności, ale jeśli ktoś ma siłę stać na takiej wietrznej pogodzie kilka godzin to raczej chory nie jest emotka
 W ogóle moje wkurzanie dotyczyło popalonej znajomej a na pw dostaje wiadomości takie, że szkoda gadać. Faktycznie niedługo forum przestanie istnieć, bo strach się odezwać. Może to i dobrze...

Bo tu na forum to każdy ewidentnie MUSI się odzywać tylko zgodnie z przekonaniami większości, nawet wbrew własnym przekonaniom, w przeciwnym razie to taką jazdę zgotują, że lepiej czasem to przemilczeć, niż użerać się ze wszystkimi. Tak niestety teraz jest. Mnie wkurzają te bezsensowne demonstracje, ale nic więcej nie napiszę, bo chcę mieć święty spokój.

Dla matki, której dziecko żyło 2 godziny po urodzeniu, które miało liczne wady genetyczne,  która od 4 miesiąca ciąży wiedziała, że dziecko umrze zaraz po urodzeniu, ale która zdecydowała się urodzić, która prawie własnym życiem zapłaciła za to, dla matki, która wie, że następna ciąża na 50%, będzie taka sama, że dziecko też będzie chore i umrze jeszcze w brzuchu luz zaraz po urodzeniu.... ten strajk nie jest bezsensowny. 

Ta matka, nie chce tego koszmaru przechodzić ponownie, ona nie chce znowu stać nad biała trumna. Ona nie chce przechodzić depresji i miesiącami być na lekach. 
Ta matka jeśli sytuacja się powtórzy a są na to duże szanse, chce skrócić cierpienie im obu. Ona nie CHCE TEGO KOSZMATU przechodzić ponownie. A wg orzeczenia TK ma w takiej ciąży być do końca i rodzic kolejne dzieci, które umra. To jest nasza Polska dzisiaj. Łatwo się dyskutuje o czymś co nas nie dotyczy. Łzy lecą jak o tym myślę i jak to wspominam, bo to dziecko z mojej najbliższej mi rodziny, dziś miałby 3 lata i byłby jak brat dla moich dzieci...

Mój synek miałby 5 lat,a siostry maluszek miałby już roczek . Dla mnie to nie jest bez sensu walka

Nie wiem jak jest teraz ale 8 lat temu córce mojego brata zrobili badanie prenatalne(wskazanie ze wzg zdrowotnych) w 12 tyg, które nic nie wyryło. Następne badanie kilka tyg później. Okazało się, że ciąża obumarła i niedorozwój dziecka. Lekarz powiedział nam, że musi rodzić siłami natury, że dziecka nie można "wyłyżeczkować bo za duże" a już absolutnie nie ma opcji cesarki. Wiem co przeszła, bo płakałam razem z nią. Mogla dotknąć przez sek maleństwo owinięte w chirurgiczną chustkę emotka    Myślę, że powodem tego wszystkiego był jej ogromny stres, bo w czasie kiedy była w ciąży zmarła jej mama na raka, zostawiając jej i ojcu(i nam) pod opiekę małego braciszka. A tak się cieszyły że dzieciaki razem będą dorastać.
Jak więc wtedy można byłoby skrócić cierpienie ich obu skoro takie dziecko(żywe czy martwe) wg lekarzy trzeba urodzić siłami natury?Czy teraz jest inaczej? Nie chodzi mi tu o bezsensowne wywody lecz o przepisy lekarskie. Prenatalnych też przecież nadal nie robi się wcześniej niż kiedyś, wiem z autopsji bo miałam je obowiązkowe 4 lata temu. Już nie wspomnę, że lekarz o mojej córeczce też mówił, że nie widzi szczęśliwego zakończenia. A badania miałam robione w znanej klinice, tyle że na NFZ. Może liczył na jakąś kasę albo inne rozwiązanie, bo przecież jak to powiedział ciąża w moim wieku to jak wygrana w totka. Przez niego nie miałabym teraz obok siebie naszego skarbu emotka

Musisz rodzić siłami natury. Nie zrobią cc chyba, że poród zagraża matce. Moja szwagierka miała nagle cc bo dzieciątko już tak ją obarczalo, ze przestawaly jej pracować nerki i chyba coś z wątroba było. Ale gdyby nie to, to musiałaby normalnie rodzic.  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6740507 Napisano: 30.10.2020 12:33:57 w Wkurza mnie...
reniii napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

A ja nie rozumiem po kiego ludzie stoją w tych kolejkach ? Jeśli czuję się bardzo źle to szpital przyjmie więc po co zawracać komuś głowę i marnować czas?

Może dlatego, że gdy się pogorszy to nie wiedzą gdzie zawieźć takiego pacjenta... tutaj przykład:
https://www.korso...-oddziale-ratunkowym
Gdyby wiedzieli, że to covid nie jechaliby do Brzozowa, bo Sanok przyjmuje tylko osoby z potwierdzonym covidem... nie czekaliby na wyniki testu, nie tracili czasu...

Zgadzam się w zupełności, ale jeśli ktoś ma siłę stać na takiej wietrznej pogodzie kilka godzin to raczej chory nie jest emotka
 W ogóle moje wkurzanie dotyczyło popalonej znajomej a na pw dostaje wiadomości takie, że szkoda gadać. Faktycznie niedługo forum przestanie istnieć, bo strach się odezwać. Może to i dobrze...

Bo tu na forum to każdy ewidentnie MUSI się odzywać tylko zgodnie z przekonaniami większości, nawet wbrew własnym przekonaniom, w przeciwnym razie to taką jazdę zgotują, że lepiej czasem to przemilczeć, niż użerać się ze wszystkimi. Tak niestety teraz jest. Mnie wkurzają te bezsensowne demonstracje, ale nic więcej nie napiszę, bo chcę mieć święty spokój.

Dla matki, której dziecko żyło 2 godziny po urodzeniu, które miało liczne wady genetyczne,  która od 4 miesiąca ciąży wiedziała, że dziecko umrze zaraz po urodzeniu, ale która zdecydowała się urodzić, która prawie własnym życiem zapłaciła za to, dla matki, która wie, że następna ciąża na 50%, będzie taka sama, że dziecko też będzie chore i umrze jeszcze w brzuchu luz zaraz po urodzeniu.... ten strajk nie jest bezsensowny. 

Ta matka, nie chce tego koszmaru przechodzić ponownie, ona nie chce znowu stać nad biała trumna. Ona nie chce przechodzić depresji i miesiącami być na lekach. 
Ta matka jeśli sytuacja się powtórzy a są na to duże szanse, chce skrócić cierpienie im obu. Ona nie CHCE TEGO KOSZMATU przechodzić ponownie. A wg orzeczenia TK ma w takiej ciąży być do końca i rodzic kolejne dzieci, które umra. To jest nasza Polska dzisiaj. Łatwo się dyskutuje o czymś co nas nie dotyczy. Łzy lecą jak o tym myślę i jak to wspominam, bo to dziecko z mojej najbliższej mi rodziny, dziś miałby 3 lata i byłby jak brat dla moich dzieci... Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6740383 Napisano: 29.10.2020 23:26:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sylwika76 napisał(a):

czy Ktoś jeszcze czeka na kawę Jacobs lub kartę ???

Ja na kawę  emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6740370 Napisano: 29.10.2020 21:55:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

czy jest jakiś "specjalny" obrazek z dialogami w Stokrotce do uzupełnienia czy chodzi o ten rysunek:

Ja przy berlinkach z polo nie odnosiłam się do zdjęcia. Pisałam jakby rozmawiały dwie żeńskie parówkiemotka  wygrałam  emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

pikawka

#6740350 Napisano: 29.10.2020 20:21:42 w Pomocy!!!!
banka-manka napisał(a):

Trochę głupie pytanie, ale rzadko gram w paragonowych konkursach. 
Mam paragon z lokalnego sklepiku, zaczyna się nie od cyfry, a litery. Rozumiem, że taki paragon jest całkiem dobry i mogę go użyć, bez późniejszych problemów przy ewentualnej wygranej  emotka

Oczywiście, że możesz użyć emotka  tylko wpisz cały numer razem z literka.  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6740299 Napisano: 29.10.2020 17:16:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kalinea napisał(a):

Tak z ciekawosci z Wawelu pisaliście dłuższe czy krótsze wypowiedzi?

Też jestem ciekawa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6740248 Napisano: 29.10.2020 14:41:41 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Agnes napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Agnes napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

Agnes napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

Czy kropka.bordo odpisała komuś na e-maila wysłanego w tym tygodniu w sprawie brakujących bonów z Lecha w Dino? Czy byli tak zajęci przechodzeniem na Ty, że świata poza nim nie widzieli? emotka

ja juz 2 @ wysłałam i nic, zero odpowiedzi

Kurcze słałam na e-maila, z którego przychodziło info o wygranej, a on był chyba dedykowany Lechowi... może już po prostu go nie sprawdzają... poszukam jakiegoś ogólnego adresu do kropki.

ja wysłałam  jakis z regulaminu ale nie odpisali

Dostaliście bony, czy pustą kopertę, jak ja...?

ja w ogóle nie dostałam nawet koperty

Mi brakowało jednego bonu na 100 zł. 
Na maila nie odpisali. Bon dziś dotarł.  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6740239 Napisano: 29.10.2020 14:33:35 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Smartwatche z abc milka. Do końca miesiąca mają czas na wysyłkę.. ktoś coś wie ? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6740119 Napisano: 29.10.2020 11:38:39 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!

pikawka

#6740089 Napisano: 29.10.2020 10:29:31 w Czy informują/ informowali?
flinta_13 napisał(a):

Czekalada Wawel ? Informowali ?

Nikt się nie chwalił, raczej nie.  Wyświetl w wątku >>
1 flinta_13 0

pikawka

#6740042 Napisano: 29.10.2020 08:11:48 w Czy informują/ informowali?
FBewa36 napisał(a):

Myślicie że wszytskie 50tki z dino Tyskie poszły?

Oby nie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6739955 Napisano: 28.10.2020 18:51:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy wyniki z lecha Dino ostatnio były poinformowane jednego dnia czy na drugi też szły?

Nie mogę dojść do siebie, że mam dziś z Dino 1/4  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6739844 Napisano: 28.10.2020 13:35:49 w Czy informują/ informowali?
Dino idzie partiami ? Czy poszło całe? Bo aż mi się nie chce wierzyć, że na 4 zgłoszenia mam 0 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6739819 Napisano: 28.10.2020 13:04:06 w Czy informują/ informowali?
jokan napisał(a):

kreatia napisał(a):

jokan napisał(a):

kreatia napisał(a):

czy berlinki z ostatniego etapu polo już były? pogubiłam się trochę emotka

a nie jutro?

pytam, czy były, bo szczerze nie wiem kiedy miały być, ale uo dość nieregularnie to robił, stąd pytanie emotka

pamietam, ze ostatnio w czwartek bylo, wiec moze tez tak bedzie

Też mi się kojarzy, że w czwartek dzwonili.  Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

pikawka

#6739760 Napisano: 28.10.2020 11:38:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atlantydek napisał(a):

Czy w Schweppes Polomarket jest limit znaków jakiś?

500 Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6739752 Napisano: 28.10.2020 11:26:27 w Udane wymiany - polecane nicki:)
@tadziowa,
Bardzo pozytywna osoba, szczerze polecam, zakupy od Niej to czysta przyjemność. Dziękuję:* Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6739745 Napisano: 28.10.2020 11:07:04 w Kupię...
Kupie gry na Xbox one. Nowe i używane.  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6739741 Napisano: 28.10.2020 10:54:16 w moje dzisiejsze wygrane :)
I u mnie bon z ITM, sprawdzone na stronie. 
Oh! Panie Smolar cieszę się, że tak nam się relacje poprawiły emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6739728 Napisano: 28.10.2020 10:14:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
izkak napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Ja sobie te ręczniki z Martini wyobrażałam jako takie grube,plażowe piękne.Taaaaaaaaaaa no z leżaka się nie ucieszyłam ale ten ręcznik to się nie popisali:( Trochę wstyd dla firmy coś takiego dać jako nagrodę:(

Niestety, oczekiwania vs rzeczywistość. Ja też jestem bardzo zawiedziona, bo ta szmatka nie nadaje się do niczego. Szczerze mówiąc, bardziej ucieszyłaby mnie "flaszka" tego trunku, bo mogłabym ją dorzucić komuś do świątecznej paczki  emotka

Uf w takim razie cieszę się z moich kieliszków emotka   swoją drogą fajny jest ręcznik plażowy z konkursu hmm viscoplast jeśli dobrze pamiętam. Na plażę idealnie nam się sprawdził w tym roku. Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6739706 Napisano: 28.10.2020 09:00:55 w Zdjęcia naszych wygranych
kieliszki z Martini..mogłyby być większe no ale mogą być  emotka   Wyświetl w wątku >>