Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pikawka

pikawka

#6706326 Napisano: 30.05.2020 00:28:16 w Paragony na trwające konkursy
Paragon Heinz Lidl mistrzowie grillowania (mam) wymienię na inny... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6706015 Napisano: 28.05.2020 22:09:12 w WC - rozmowy o wszystkim
jokan napisał(a):

pikawka napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

co można zrobić z nadmiarem sałaty masłowej? codziennie jemy ja do obiadu i do kanapek. sałata w tym roku obrodziła, a ja (nie)stety z tych, co mają problem z wyrzucaniem jedzenia. Króliki wolą sianko, kury trawę, sąsiedzi i rodzina mają własne ogródki. Chętnie coś takiego, co można wsadzić do słoika, ale żeby chciało się jeść, po otworzeniu. W planach mam jeszcze pesto i zupę z sałaty, ale więcej pomysłów brak.

Zupa z sałaty?  emotka  możesz rozwinąć  emotka  

zielone szejki z bananem?

Aaaaaaa Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6706003 Napisano: 28.05.2020 21:50:22 w WC - rozmowy o wszystkim
dwaburekoty napisał(a):

co można zrobić z nadmiarem sałaty masłowej? codziennie jemy ja do obiadu i do kanapek. sałata w tym roku obrodziła, a ja (nie)stety z tych, co mają problem z wyrzucaniem jedzenia. Króliki wolą sianko, kury trawę, sąsiedzi i rodzina mają własne ogródki. Chętnie coś takiego, co można wsadzić do słoika, ale żeby chciało się jeść, po otworzeniu. W planach mam jeszcze pesto i zupę z sałaty, ale więcej pomysłów brak.

Zupa z sałaty?  emotka  możesz rozwinąć emotka   Wyświetl w wątku >>
1 1mariusz 0

pikawka

#6706002 Napisano: 28.05.2020 21:49:22 w Czy informują/ informowali?
Myślicie, że Bref cały poinformowany?  
Mało osób się pochwaliło, więc oceniam szanse emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705828 Napisano: 28.05.2020 13:12:28 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kiedystobylo napisał(a):

Bref - na trzy zgłoszenia pudło. Kompletna porażka, dobrze że chociaż te kostki mają solidne, to się nic nie zmarnuje. 

Przecież jeszcze pewnie dzwonią....Nie panikuj  emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705653 Napisano: 27.05.2020 21:19:35 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

pikawka napisał(a):

forrrum napisał(a):

gizoon napisał(a):

ile się teraz daje do koperty na chrzest i komunie św. (jestem przyjacielem rodziców, tutaj w roli chrzestnego)?

Jako "ojciec chrzestny" masz utwierdzać młodzieńca w wierze, a nie w zbytkach, jaką jest na przykład rozrywka/rozpusta, którą sobie kupi za kasę.
Coś symbolicznego (związanego z obrzędem), a nie kasa. Zatraciła się cała tradycja w narodzie, smutne.

Tak, tylko w jaki sposób mają to robić? (...)  Ciężko w obecnych czasach wymagać skoro każdy ma swoją rodzinę i swoje dzieci.

W kanonie 1255 czytamy, że aby mogła rozwijać się łaska chrztu, potrzebna jest pomoc rodziców. Na tym polega także rola rodziców chrzestnych, którzy powinni być głęboko wierzący, a także zdolni i gotowi służyć pomocą nowo ochrzczonemu, zarówno dziecku, jak dorosłemu, na drodze życia chrześcijańskiego. Ich misja jest prawdziwą funkcją eklezjalną (officium). Cała wspólnota eklezjalna ponosi częściowo odpowiedzialność za rozwój i zachowanie łaski otrzymanej na chrzcie...

I tak oto cała ta święta otoczka się rypła. Wyłazi fasadowość wyznawców emotka Jak ktoś myli WIARĘ ze ZWYCZAJEM, to jego brocha.

A gdzie tu tetaz w każdej rodzinie szukać GŁEBOKO WIERZĄCEGO....wiesz, że to nierealne... nam dwie osoby odmowily bycia Chrzestnym. Jakbym miała prosić kogoś głęboko wierzącego to do dziś bez Chrztu by byli.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705652 Napisano: 27.05.2020 21:15:56 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

pikawka napisał(a):

forrrum napisał(a):

gizoon napisał(a):

ile się teraz daje do koperty na chrzest i komunie św. (jestem przyjacielem rodziców, tutaj w roli chrzestnego)?

Jako "ojciec chrzestny" masz utwierdzać młodzieńca w wierze, a nie w zbytkach, jaką jest na przykład rozrywka/rozpusta, którą sobie kupi za kasę. Coś symbolicznego (związanego z obrzędem), a nie kasa. Zatraciła się cała tradycja w narodzie, smutne.

A Ciebie za Twoich czasów Chrzestny utwierdzał Cię jakoś w wierze?

Po pierwsze primo - skąd założenie, że jestem ochrzczony? To wolny kraj emotka emotka emotka

Bo 50 lat temu to 99% Polaków było ochrzczonych emotka   Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705644 Napisano: 27.05.2020 20:45:27 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

gizoon napisał(a):

Jako "ojciec chrzestny" masz utwierdzać młodzieńca w wierze, a nie w zbytkach, jaką jest na przykład rozrywka/rozpusta, którą sobie kupi za kasę.
Coś symbolicznego (związanego z obrzędem), a nie kasa. Zatraciła się cała tradycja w narodzie, smutne.

A Ciebie za Twoich czasów Chrzestny utwierdzał Cię jakoś w wierze? Bo mnie nie.. A Komunie miałam prswie 30 lat temu. Jeśli tak to jesteś raczej w mniejszości......  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705643 Napisano: 27.05.2020 20:41:37 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

gizoon napisał(a):

Tak, tylko w jaki sposób mają to robić.  Wychowanie dziecka w wierze spoczywa przede wszystkim na rodzicach. 
Moi z chrzestnym widzą się prawie codziennie, grają w piłkę bawią się... ma usiąść z nimi i rozmawiać o Bogu?  Czy zabierać ich do kościoła? Nie, bo my rodzice to robimy.  Ciężko w obecnych czasach wymagać skoro każdy ma swoją rodzinę i swoje dzieci. A spotkania są co najwyżej w Święta czy na potrzebach.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705640 Napisano: 27.05.2020 20:30:34 w WC - rozmowy o wszystkim
zezowaty_kot napisał(a):

gizoon napisał(a):

Drodzy konkursowicze, ile się teraz daje do koperty na chrzest (jestem przyjacielem rodziców) i komunie św.(tutaj w roli chrzestnego)? Wiem, że każdy daje ile może, ale jak to było u Was? Chrzest będzie ostatniego maja, komunia we wrześniu. Będę wdzięczny za sugestie. Na chrzest kupiłem już rampersa, butelkę niekapek z Aventa, grzechotkę i biblie dla dzieci z dedykacją. Myślałem by w kopertę dać 200 zł. Czy chrzestny kupuje coś szczególnego na komunie? Czy wystarczy koperta?

Najlepiej zapytać rodziców, co by dziecko chciało dostać emotka   mój syn ma komunię za trzy tygodnie i ustaliliśmy, że od babci dostanie medalik, od chrzestnej deskorolkę a od chrzestnego może jakiś zestaw lego emotka   może Twój chrzesniak ma jakieś marzenie, które mógłbyś spełnić? Najlepiej pytać u źródła emotka  

U nas Chrzestna na chrzest do moich bliźniaków kupiła Świece, szatki i takie dwa porcelanowe anioły do powieszenia nad lozeczkami. I to na tyle. Nie miała pieniędzy i ja to rozumiem, nie po to ja brałam na matkę... 
Trudno stwierdzić ile wypada dac. Pewnie są różne sumy w zależności o miasta i zasobności. Daj ile uważasz. To nie są wyścigi kto da więcej.  
Wg mnie 200 o których pisałeś są wystarczające  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705636 Napisano: 27.05.2020 20:21:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBmarta22 napisał(a):

pikawka napisał(a):

anaesth napisał(a):

tytomaszszczescie napisał(a):

pikawka napisał(a):

Lewiatan Kujawski myślicie, że cały obdzwoniony ? emotka

oby nie

Oby. Chyba jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona ze zdjęcia i bardzo liczyłam na docenienie mojego zgłoszenia emotka
 Czy osoby, które wygrały, mogłyby podzielić się informacją, czy ich zdjęcia były robione w kuchni? Zastanawiam się, czy neutralne tło nie przekreśliło mojego zdjęcia. W końcu trzeba było pokazać radość ze stosowania oleju w kuchni...

Ja wysłałam dwa i żadne nie było z kuchni  emotka

Ja miałam w ogrodzie i też jeszcze czekam na telefon emotka   I tak sobie myślę, że z pewnością ta "radość ze stosowania w kuchni" w tym kontekście nie dotyczy pomieszczenia tylko, ogółu tematyki kulinarnej... no bez przesady kurcze....

U mnie też zdjęcia z ogrodu. Z tym, że zupełnie inna myśl przewodnia  emotka
Jutro się okaże czy klapa czy nie  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705622 Napisano: 27.05.2020 19:43:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anaesth napisał(a):

tytomaszszczescie napisał(a):

pikawka napisał(a):

Lewiatan Kujawski myślicie, że cały obdzwoniony ? emotka

oby nie

Oby. Chyba jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona ze zdjęcia i bardzo liczyłam na docenienie mojego zgłoszenia emotka
 Czy osoby, które wygrały, mogłyby podzielić się informacją, czy ich zdjęcia były robione w kuchni? Zastanawiam się, czy neutralne tło nie przekreśliło mojego zdjęcia. W końcu trzeba było pokazać radość ze stosowania oleju w kuchni...

Ja wysłałam dwa i żadne nie było z kuchni  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705599 Napisano: 27.05.2020 17:51:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Lewiatan Kujawski myślicie, że cały obdzwoniony ?emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705532 Napisano: 27.05.2020 12:08:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
delfinka101 napisał(a):

pikawka napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Dzięki, to syn nie miał nic. Wysle wiec jeszcze raz

Na maila nie zawsze przychodzi. Ja nie dostałam a odpisali mi, że zgłoszenie mają. 

Jemu nic nie odpisali a też pytał, tylko on nawet nas tronie nie miał potwierdzenia,teraz maila brak ale miał na stronie.

Aaaa ja na stronie miałam tylko właśnie maila brak  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705511 Napisano: 27.05.2020 10:49:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
delfinka101 napisał(a):

Dzięki, to syn nie miał nic. Wysle wiec jeszcze raz

Na maila nie zawsze przychodzi. Ja nie dostałam a odpisali mi, że zgłoszenie mają.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705392 Napisano: 26.05.2020 15:48:17 w Paragony na trwające konkursy
Chętnie przygarnę paragon nestle Intermarche. Z wysyłką do mnie. Mogę wymienić na jakieś paragony. Np. Bic srokrotka czy c4 lub inne Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705354 Napisano: 26.05.2020 13:29:53 w Paragony na trwające konkursy
magisterek napisał(a):

Kupię paragon Lidla na konkurs z Olejem Kujawskim, zostały mi dwa hasła, a już zapas tych olejów mam! Odkupię paragon! Oferuje 5 zl za szt. Ktoś chętny sprzedać?

Oni w razie wygranej chcą oryginał... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705350 Napisano: 26.05.2020 13:17:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gryszelm napisał(a):

patyk napisał(a):

Kujawski w Lidlu, 160 znaków na opis dania i nr paragonu z prefiksem... Za wiele pola do popisu nie zostawili. Czyli trzeba będzie trafić na co akurat komisja będzie miała smaka emotka emotka emotka

Mam problem z tym konkursem, ciągle dostaje zwrotkę, że "zgłoszenie nieprawidłowe", zamieniłam już "serwuje" na "podaje" ktoś ma pomysł co źle robię? Który wyraz może się im nie podobać? Czy wasze numery paragonów też są z "/"?

Myślę, że / może być problem.. spróbuj bez tego. 
U mnie bez problemu poszły dwa zgłoszenia.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705347 Napisano: 26.05.2020 13:11:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
patyk napisał(a):

Kujawski w Lidlu, 160 znaków na opis dania i nr paragonu z prefiksem... Za wiele pola do popisu nie zostawili. Czyli trzeba będzie trafić na co akurat komisja będzie miała smaka emotka emotka emotka

Ja się zmiescilam ale szczerze.... przepisu tam nie ma  emotka   Wyświetl w wątku >>
1 patyk 0

pikawka