Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pikawka

pikawka

#6705104 Napisano: 25.05.2020 13:48:46 w Zdjęcia naszych wygranych
żywiec lewiatan  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705093 Napisano: 25.05.2020 13:20:18 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

pikawka jeśli ktoś nosi na ustach i na nosie, czyli prawidłowo, to jednak maseczka trochę ogranicza rozsiewanie zarazków podczas mówienia, kaszlu czy kichania.
Co innego, jak część ludzi nosi na brodzie albo pod nosem  emotka

Taaa to noszenie pod nosem to mnie śmieszy strasznie. Ale zwróciła uwagę ile osób tak nosi. Każde moje wyjście z domu to 1/3 osób tak właśnie nosi  emotka  

Druga sprawa to generalizowanie i wrzucanie wszystkich do jednego worka. 
Trzeba pamiętać, że nie każdy może nosić maseczkę. Osoby chore np. na serce nie muszą tego robić. 
Ja mam wadę serca, maseczka nie stanowi dla mnie problemu ale gdybym nie mogła jej nosić to patrząc na post wyżej, mogłabym się spodziewać fotki i mojego zdjęcia na policji. Bo oooo taaa ta nie miała maski. Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705090 Napisano: 25.05.2020 13:14:52 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

pikawka napisał(a):

ziolko napisał(a):

Dziś widziałam na transmisji mszy z mojego kościoła, że był chrzest chłopca, a NIKT z gości nie miał maseczki. 
Może by źle na zdjęciach wyszli??
Zdjęcia robione komórką przez jakiegoś małoletniego i przez wiecznie szczerzącą się panią w średnim wieku.

A mnie to wcale nie dziwi. Nie dajmy się zwariować. Ta grupa osób ( rodzina) pójdzie do domu na wspólny obiad i mają mieć przy stole maseczki... też nie będą mieć, wiadomo  emotka
I też bym nie chciała zdjęcia w maskach ze chrzcie swojego dziecka  emotka  może jestem powierzchowna ale takie moje zdanie....  

Ok, rozumiem te "względy estetyczne" emotka  i mogli zdjąć maseczki na chwilę, skoro już chcieli zdjęcia bez nich.
A pomyślałaś, że jak ktoś z nich był chory albo był bezobjawowym nosicielem, to mógł zarazić innych? np księdza a ksiądz zarazi innych... księża podczas mszy są bez maseczek. 
Goście nie musieli być miejscowi, mogli przyjechać z terenów o większej zachorowalności. Np w południowej Wielkopolsce jest nowe ognisko zakażeń.
Zarażenie to jest reakcja łańcuchowa. Obojętnie, czy to grypa, ospa, czy inny wirus.

Ten bwzobjawowy, o którym piszesz, pójdzie po chrzcie z gośćmi do restauracji czy domu na obiad. Tam się wszyscy wycałują, poplotkują, spędza razem kilka godzin i zarazi kolejne osoby tak czy siak...a one następne...  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705088 Napisano: 25.05.2020 13:11:56 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

pikawka napisał(a):

ziolko napisał(a):

Dziś widziałam na transmisji mszy z mojego kościoła, że był chrzest chłopca, a NIKT z gości nie miał maseczki. 
Zdjęcia robione komórką przez jakiegoś małoletniego i przez wiecznie szczerzącą się panią w średnim wieku.

A mnie to wcale nie dziwi. Nie dajmy się zwariować. Ta grupa osób ( rodzina) pójdzie do domu na wspólny obiad i mają mieć przy stole maseczki... też nie będą mieć, wiadomo  emotka
I też bym nie chciała zdjęcia w maskach ze chrzcie swojego dziecka  emotka  może jestem powierzchowna ale takie moje zdanie....  

Ok, rozumiem te "względy estetyczne" emotka  i mogli zdjąć maseczki na chwilę, skoro już chcieli zdjęcia bez nich.
A pomyślałaś, że jak ktoś z nich był chory albo był bezobjawowym nosicielem, to mógł zarazić innych? np księdza a ksiądz zarazi innych... księża podczas mszy są bez maseczek. 
Goście nie musieli być miejscowi, mogli przyjechać z terenów o większej zachorowalności. Np w południowej Wielkopolsce jest nowe ognisko zakażeń.
Zarażenie to jest reakcja łańcuchowa. Obojętnie, czy to grypa, ospa, czy inny wirus.

Ja myślę, że ta maseczka nic nie daje i jak ktoś jest chory i łazi to i tak zarazi innych Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705077 Napisano: 25.05.2020 12:23:21 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

I też bym nie chciała zdjęcia w maskach ze chrzcie swojego dziecka  emotka  może jestem powierzchowna ale takie moje zdanie....   Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705073 Napisano: 25.05.2020 12:18:29 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
alan84 napisał(a):

dhl bon tymbark Polomarket

U mnie również  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705014 Napisano: 24.05.2020 22:41:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bubba napisał(a):

ZetZ napisał(a):

sylwika76 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

faworek napisał(a):

sylwika76 napisał(a):

czy z Haribo przychodzi jakieś potwierdzenie???

nie emotka

tak!
edycja: dostałam maila z podziękowaniami i moja wersja zdania.

to nie wiem dlaczego ja nic nie mam, poczta na interii emotka

u mnie na onet też nie ma potwierdzenia emotka /quote]
na gmail jedno potwierdzenie przyszło a kolejne już nie.

Ja nie dostałam potwierdzenia na maila. Napisałam do nich zapytanie, odpisali, że moje zgłoszenie dotarło. Więc chyba jest ok, nawet bez potwierdzenia  emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704946 Napisano: 24.05.2020 16:04:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

ikropka napisał(a):

czy na loterię "Zozole" Carrefour można kupić w Carrefour express?

to dopiero od 1 czerwca

Wg reg. dowolny sklep sieci Carrefour. 
16 nagród na całą lotetię, trochę mało  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704934 Napisano: 24.05.2020 14:41:47 w Wkurza mnie...
dwaburekoty napisał(a):

teściowa! ze względu na koronawirusa na chrzest mojego dziecka nie może przyjechać ani chrzestny, ani chrzestną (obecnie mieszkają za granicą). Moja Mama utknęła w Stanach do końca lipca. nie chcemy wybierać nikogo na chybił trafił, więc obecnie najlepsze rozwiązanie to przenieść chrzest. padło na początek stycznia - idealnie się wpasowało z roczkiem. co chwila teściową w rozmowach nas prosi o to, żebyśmy nie zmieniali daty chrztu i nie zwlekali z tym sakramentem i brali ludzi z łapanki, a moja Mama przeżyje jak na chrzcie nie będzie. napisałam jej, że jest gosciem, a nie organizatorem i czekam na telefon teściowej do mojego męża, jaka ona ma niedobra synowa.

Nic się nie stanie jak poczekasz do stycznia... chrzestni są na całe życie, szkoda brać kogoś bez namysłu, na siłę.  Teściowa niech siedzi cicho i czeka na zaproszenie, a nie się wraca.  emotka  w ogóle się nie nie przejmuj! Szkoda nerwów  emotka Wyświetl w wątku >>
3 kreatia, rufus, mia 0

pikawka

#6704896 Napisano: 24.05.2020 10:42:09 w Wkurza mnie...
ananaska napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

sasaaabp napisał(a):

Tak trochę w nawiązaniu do konkursów wkurza mnie, że w regulaminie nie ma informacji o limicie znaków, robię tekst na dużo, clzowiek się napracuje, traci czas, a potem przy wysłaniu pojawia się komunikat o limicie....

Dlatego, gdy jest formularz a nie ma nigdzie info o limicie, ja robię próbę wysyłki jakiekolwiek tekstu, najpierw baaardzo długiego i sprawdzam czy pojawi się limit. To może być nawet zbitka przypadkowych liter, ale to oszczędza właśnie takich rozczarowań. Też mnie to zawsze wkurzało emotka

hehe miałam tak samo. Konkurs Avon na wakacje: mój tekst 2570 znaków- limit 1000 znaków. No i 2h w plecy na redagowanie tekstu i przystosowanie go do limitu emotka

2570 emotka   zaszalałaśemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704863 Napisano: 23.05.2020 20:56:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Cytrusek77 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

fantagiro napisał(a):

konkursjusz napisał(a):

studio rec żywiec lewiatan, były wyniki?

tak były emotka

Ale jak mogły być skoro
3.1. Ręczne losowanie nagród odbędzie się w dniu 22.06.2020 r. w siedzibie Organizatora Loterii w Łodzi, ul. Łagiewnicka 54/56 lok. A428, 91-463 Łódź. Przed losowaniem Organizator wydrukuje wszystkie Losy, a następnie umieści Losy w otwartym pojemniku.

Cos chyba mylisz. Żywiec lewiatan to nie była loteria, więc nie mogło być ręcznego losowania......

Możliwe, chodzi mi o ten konkurs, loterię:
https://www.e-kon...18.html#.XslwqDngrIU

On jest do 17.06  emotka

właśnie wiem, dlatego zdziwiło mnie, że są wyniki

Wyniki były na Żywiec Lewiatan, a ten na który dałaś linka to Warka/Heineken.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704861 Napisano: 23.05.2020 20:53:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Cytrusek77 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

fantagiro napisał(a):

konkursjusz napisał(a):

tak były emotka

Ale jak mogły być skoro
3.1. Ręczne losowanie nagród odbędzie się w dniu 22.06.2020 r. w siedzibie Organizatora Loterii w Łodzi, ul. Łagiewnicka 54/56 lok. A428, 91-463 Łódź. Przed losowaniem Organizator wydrukuje wszystkie Losy, a następnie umieści Losy w otwartym pojemniku.

Cos chyba mylisz. Żywiec lewiatan to nie była loteria, więc nie mogło być ręcznego losowania......

Możliwe, chodzi mi o ten konkurs, loterię:
https://www.e-kon...18.html#.XslwqDngrIU

On jest do 17.06 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704858 Napisano: 23.05.2020 20:49:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Cytrusek77 napisał(a):

fantagiro napisał(a):

konkursjusz napisał(a):

tak były emotka

Ale jak mogły być skoro

Cos chyba mylisz. Żywiec lewiatan to nie była loteria, więc nie mogło być ręcznego losowania...... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704857 Napisano: 23.05.2020 20:48:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Cytrusek77 napisał(a):

fantagiro napisał(a):

konkursjusz napisał(a):

tak były emotka

Ale jak mogły być skoro

Były, były. Już jedna z nagród mam w domu  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704843 Napisano: 23.05.2020 17:51:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy do konkursu Bic stokrotka, mogę użyć imienia i nazwiska bądź zdjęcia jakiegoś wykonawcy, muzyka ? emotka  Czy niedozwolone jest użycie wizerunku ?emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704827 Napisano: 23.05.2020 15:52:01 w WC - rozmowy o wszystkim
kupila88 napisał(a):

na jakie pytanie odpowiada sie na konkurs Milka ABC bo w regulaminie inne niz w tyltule??

Wg mnie chodzi o dzień dziecka  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704826 Napisano: 23.05.2020 15:50:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
[quote=
petunija1 napisał(a):

Czy na konkurs z olejem kujawskim przechodzi Wam poprawnie zgloszenie? Wyslalam zgodnie z regulaminem -tj prefix nr paragonu  na numer 7057 i mam odp Kujawski: Twoja odpowiedz jest nieprawidlowa... i nie mam pojecia co jest źle emotka

kupila88] Czy na konkurs z olejem kujawskim przechodzi Wam poprawnie zgloszenie? Wyslalam zgodnie z regulaminem -tj prefix nr paragonu  na numer 7057 i mam odp Kujawski: Twoja odpowiedz jest nieprawidlowa... i nie mam pojecia co jest źle emotka

Kropki między prefixem A numerem paragonu masz? Wyświetl w wątku >>
1 petunija1 0

pikawka

#6704825 Napisano: 23.05.2020 15:49:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
petunija1 napisał(a):

Czy na konkurs z olejem kujawskim przechodzi Wam poprawnie zgloszenie? Wyslalam zgodnie z regulaminem -tj prefix nr paragonu  na numer 7057 i mam odp Kujawski: Twoja odpowiedz jest nieprawidlowa... i nie mam pojecia co jest źle emotka

Przyszła  mi godzinę temu odpowiedź bez problemu.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704816 Napisano: 23.05.2020 14:38:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
freyja88 napisał(a):

pikawka napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Wyjaśnijcie mi proszę dlaczego w konkursie Milka ABC jest inne pytanie konkursowe w regulaminie a inne na stronie abc?

Chyba coś źle skopiowali ze starego regulaminu.... tak mi się wydaje....

A pisał juz ktoś do nich w tej sprawie? Bo teraz nie wiadomo na który temat pisać

Raczek chodzi o dzień dziecka. Biorąc pod uwagę plakat i zbliżający się 1.06.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6704809 Napisano: 23.05.2020 14:16:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
freyja88 napisał(a):

Wyjaśnijcie mi proszę dlaczego w konkursie Milka ABC jest inne pytanie konkursowe w regulaminie a inne na stronie abc?

Chyba coś źle skopiowali ze starego regulaminu.... tak mi się wydaje.... Wyświetl w wątku >>
0 0