Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pikawka

pikawka

#6706523 Napisano: 31.05.2020 13:21:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
calineczka354 napisał(a):

Kochani szybkie pytanie do osób które wygrały w Haribo.

ile mniej więcej znaków miały Wasze odpowiedzi emotka  ? Czy dokończ zdanie oznacza dokończenie zdania w dosłownym tego polecenia znaczeniu?
zawsze mam problem z tego typu konkursami i nie wiem jak się za to zabrać, a nie chcę poświęcić czasu na dłuższy tekst jak się potem okaże, że nie o to chodziło  emotka

Nie ma znaczenia czy dosłownie skończysz zdanie czy nie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6706379 Napisano: 30.05.2020 15:52:23 w Kupię...
Kupię Zamrażarkę. Może ktoś ma w dobrej cenie  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6706351 Napisano: 30.05.2020 11:46:03 w Paragony na trwające konkursy
pikawka napisał(a):

Paragon Heinz Lidl mistrzowie grillowania (mam) wymienię na inny...

Aktualne  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6706350 Napisano: 30.05.2020 11:45:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ditomaso napisał(a):

Jak robicie z loterią Ż? Wbijacie pod rząd x kapsli czy z przerwami powiedzmy kilka sekund? Trudno coś wygrać wgl jest gdy w zeszłym roku bardziej szczęście dopisywało ale to oznacza że nas grających jest więcej

Nigdy nie wbijam jeden po drugim.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6706326 Napisano: 30.05.2020 00:28:16 w Paragony na trwające konkursy
Paragon Heinz Lidl mistrzowie grillowania (mam) wymienię na inny... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6706015 Napisano: 28.05.2020 22:09:12 w WC - rozmowy o wszystkim
jokan napisał(a):

pikawka napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

co można zrobić z nadmiarem sałaty masłowej? codziennie jemy ja do obiadu i do kanapek. sałata w tym roku obrodziła, a ja (nie)stety z tych, co mają problem z wyrzucaniem jedzenia. Króliki wolą sianko, kury trawę, sąsiedzi i rodzina mają własne ogródki. Chętnie coś takiego, co można wsadzić do słoika, ale żeby chciało się jeść, po otworzeniu. W planach mam jeszcze pesto i zupę z sałaty, ale więcej pomysłów brak.

Zupa z sałaty?  emotka  możesz rozwinąć  emotka  

zielone szejki z bananem?

Aaaaaaa Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6706003 Napisano: 28.05.2020 21:50:22 w WC - rozmowy o wszystkim
dwaburekoty napisał(a):

co można zrobić z nadmiarem sałaty masłowej? codziennie jemy ja do obiadu i do kanapek. sałata w tym roku obrodziła, a ja (nie)stety z tych, co mają problem z wyrzucaniem jedzenia. Króliki wolą sianko, kury trawę, sąsiedzi i rodzina mają własne ogródki. Chętnie coś takiego, co można wsadzić do słoika, ale żeby chciało się jeść, po otworzeniu. W planach mam jeszcze pesto i zupę z sałaty, ale więcej pomysłów brak.

Zupa z sałaty?  emotka  możesz rozwinąć emotka   Wyświetl w wątku >>
1 1mariusz 0

pikawka

#6706002 Napisano: 28.05.2020 21:49:22 w Czy informują/ informowali?
Myślicie, że Bref cały poinformowany?  
Mało osób się pochwaliło, więc oceniam szanse emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705828 Napisano: 28.05.2020 13:12:28 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kiedystobylo napisał(a):

Bref - na trzy zgłoszenia pudło. Kompletna porażka, dobrze że chociaż te kostki mają solidne, to się nic nie zmarnuje. 

Przecież jeszcze pewnie dzwonią....Nie panikuj  emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705653 Napisano: 27.05.2020 21:19:35 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

pikawka napisał(a):

forrrum napisał(a):

gizoon napisał(a):

ile się teraz daje do koperty na chrzest i komunie św. (jestem przyjacielem rodziców, tutaj w roli chrzestnego)?

Jako "ojciec chrzestny" masz utwierdzać młodzieńca w wierze, a nie w zbytkach, jaką jest na przykład rozrywka/rozpusta, którą sobie kupi za kasę.
Coś symbolicznego (związanego z obrzędem), a nie kasa. Zatraciła się cała tradycja w narodzie, smutne.

Tak, tylko w jaki sposób mają to robić? (...)  Ciężko w obecnych czasach wymagać skoro każdy ma swoją rodzinę i swoje dzieci.

W kanonie 1255 czytamy, że aby mogła rozwijać się łaska chrztu, potrzebna jest pomoc rodziców. Na tym polega także rola rodziców chrzestnych, którzy powinni być głęboko wierzący, a także zdolni i gotowi służyć pomocą nowo ochrzczonemu, zarówno dziecku, jak dorosłemu, na drodze życia chrześcijańskiego. Ich misja jest prawdziwą funkcją eklezjalną (officium). Cała wspólnota eklezjalna ponosi częściowo odpowiedzialność za rozwój i zachowanie łaski otrzymanej na chrzcie...

I tak oto cała ta święta otoczka się rypła. Wyłazi fasadowość wyznawców emotka Jak ktoś myli WIARĘ ze ZWYCZAJEM, to jego brocha.

A gdzie tu tetaz w każdej rodzinie szukać GŁEBOKO WIERZĄCEGO....wiesz, że to nierealne... nam dwie osoby odmowily bycia Chrzestnym. Jakbym miała prosić kogoś głęboko wierzącego to do dziś bez Chrztu by byli.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705652 Napisano: 27.05.2020 21:15:56 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

pikawka napisał(a):

forrrum napisał(a):

gizoon napisał(a):

ile się teraz daje do koperty na chrzest i komunie św. (jestem przyjacielem rodziców, tutaj w roli chrzestnego)?

Jako "ojciec chrzestny" masz utwierdzać młodzieńca w wierze, a nie w zbytkach, jaką jest na przykład rozrywka/rozpusta, którą sobie kupi za kasę. Coś symbolicznego (związanego z obrzędem), a nie kasa. Zatraciła się cała tradycja w narodzie, smutne.

A Ciebie za Twoich czasów Chrzestny utwierdzał Cię jakoś w wierze?

Po pierwsze primo - skąd założenie, że jestem ochrzczony? To wolny kraj emotka emotka emotka

Bo 50 lat temu to 99% Polaków było ochrzczonych emotka   Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705644 Napisano: 27.05.2020 20:45:27 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

gizoon napisał(a):

Jako "ojciec chrzestny" masz utwierdzać młodzieńca w wierze, a nie w zbytkach, jaką jest na przykład rozrywka/rozpusta, którą sobie kupi za kasę.
Coś symbolicznego (związanego z obrzędem), a nie kasa. Zatraciła się cała tradycja w narodzie, smutne.

A Ciebie za Twoich czasów Chrzestny utwierdzał Cię jakoś w wierze? Bo mnie nie.. A Komunie miałam prswie 30 lat temu. Jeśli tak to jesteś raczej w mniejszości......  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705643 Napisano: 27.05.2020 20:41:37 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

gizoon napisał(a):

Tak, tylko w jaki sposób mają to robić.  Wychowanie dziecka w wierze spoczywa przede wszystkim na rodzicach. 
Moi z chrzestnym widzą się prawie codziennie, grają w piłkę bawią się... ma usiąść z nimi i rozmawiać o Bogu?  Czy zabierać ich do kościoła? Nie, bo my rodzice to robimy.  Ciężko w obecnych czasach wymagać skoro każdy ma swoją rodzinę i swoje dzieci. A spotkania są co najwyżej w Święta czy na potrzebach.... Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705640 Napisano: 27.05.2020 20:30:34 w WC - rozmowy o wszystkim
zezowaty_kot napisał(a):

gizoon napisał(a):

Drodzy konkursowicze, ile się teraz daje do koperty na chrzest (jestem przyjacielem rodziców) i komunie św.(tutaj w roli chrzestnego)? Wiem, że każdy daje ile może, ale jak to było u Was? Chrzest będzie ostatniego maja, komunia we wrześniu. Będę wdzięczny za sugestie. Na chrzest kupiłem już rampersa, butelkę niekapek z Aventa, grzechotkę i biblie dla dzieci z dedykacją. Myślałem by w kopertę dać 200 zł. Czy chrzestny kupuje coś szczególnego na komunie? Czy wystarczy koperta?

Najlepiej zapytać rodziców, co by dziecko chciało dostać emotka   mój syn ma komunię za trzy tygodnie i ustaliliśmy, że od babci dostanie medalik, od chrzestnej deskorolkę a od chrzestnego może jakiś zestaw lego emotka   może Twój chrzesniak ma jakieś marzenie, które mógłbyś spełnić? Najlepiej pytać u źródła emotka  

U nas Chrzestna na chrzest do moich bliźniaków kupiła Świece, szatki i takie dwa porcelanowe anioły do powieszenia nad lozeczkami. I to na tyle. Nie miała pieniędzy i ja to rozumiem, nie po to ja brałam na matkę... 
Trudno stwierdzić ile wypada dac. Pewnie są różne sumy w zależności o miasta i zasobności. Daj ile uważasz. To nie są wyścigi kto da więcej.  
Wg mnie 200 o których pisałeś są wystarczające  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705636 Napisano: 27.05.2020 20:21:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBmarta22 napisał(a):

pikawka napisał(a):

anaesth napisał(a):

tytomaszszczescie napisał(a):

pikawka napisał(a):

Lewiatan Kujawski myślicie, że cały obdzwoniony ? emotka

oby nie

Oby. Chyba jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona ze zdjęcia i bardzo liczyłam na docenienie mojego zgłoszenia emotka
 Czy osoby, które wygrały, mogłyby podzielić się informacją, czy ich zdjęcia były robione w kuchni? Zastanawiam się, czy neutralne tło nie przekreśliło mojego zdjęcia. W końcu trzeba było pokazać radość ze stosowania oleju w kuchni...

Ja wysłałam dwa i żadne nie było z kuchni  emotka

Ja miałam w ogrodzie i też jeszcze czekam na telefon emotka   I tak sobie myślę, że z pewnością ta "radość ze stosowania w kuchni" w tym kontekście nie dotyczy pomieszczenia tylko, ogółu tematyki kulinarnej... no bez przesady kurcze....

U mnie też zdjęcia z ogrodu. Z tym, że zupełnie inna myśl przewodnia  emotka
Jutro się okaże czy klapa czy nie  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705622 Napisano: 27.05.2020 19:43:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anaesth napisał(a):

tytomaszszczescie napisał(a):

pikawka napisał(a):

Lewiatan Kujawski myślicie, że cały obdzwoniony ? emotka

oby nie

Oby. Chyba jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona ze zdjęcia i bardzo liczyłam na docenienie mojego zgłoszenia emotka
 Czy osoby, które wygrały, mogłyby podzielić się informacją, czy ich zdjęcia były robione w kuchni? Zastanawiam się, czy neutralne tło nie przekreśliło mojego zdjęcia. W końcu trzeba było pokazać radość ze stosowania oleju w kuchni...

Ja wysłałam dwa i żadne nie było z kuchni  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705599 Napisano: 27.05.2020 17:51:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Lewiatan Kujawski myślicie, że cały obdzwoniony ?emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705532 Napisano: 27.05.2020 12:08:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
delfinka101 napisał(a):

pikawka napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Dzięki, to syn nie miał nic. Wysle wiec jeszcze raz

Na maila nie zawsze przychodzi. Ja nie dostałam a odpisali mi, że zgłoszenie mają. 

Jemu nic nie odpisali a też pytał, tylko on nawet nas tronie nie miał potwierdzenia,teraz maila brak ale miał na stronie.

Aaaa ja na stronie miałam tylko właśnie maila brak  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6705511 Napisano: 27.05.2020 10:49:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
delfinka101 napisał(a):

Dzięki, to syn nie miał nic. Wysle wiec jeszcze raz

Na maila nie zawsze przychodzi. Ja nie dostałam a odpisali mi, że zgłoszenie mają.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6705392 Napisano: 26.05.2020 15:48:17 w Paragony na trwające konkursy
Chętnie przygarnę paragon nestle Intermarche. Z wysyłką do mnie. Mogę wymienić na jakieś paragony. Np. Bic srokrotka czy c4 lub inne Wyświetl w wątku >>
0 0