Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pikawka

pikawka

#6700059 Napisano: 29.04.2020 20:28:08 w Przedszkolaki i przedszkola :)
Claudia77 napisał(a):

a czy puścicie dzieci do przedszkola jak otworzą w maju? Ja bym chciała, ale zastanawia mnie co będzie, gdy przyplata się wirus
( oby nie) - zamkną wszystkich na kwarantannę? mąż prowadzi działalność i nie może sobie na to pozwolić...a poza tym nie wyobrażam sobie, aby synek pół dnia biegał w maseczce, poza tym i tak zdejmie...masakra

Ja zostawiam. Dostaliśmy maila z pkola, żeby do jutra do 12.00 zadeklarować czy wracają. Ustaliłam z m, że do 17.05 czyli jeszcze 2 tyg na pewno zostaną. Potem będę myśleć dalej. W moim mieście póki co 1 osoba miała wirusa. 20 jest na kwaranrannie. Mieszkam w małym mieście, więc trochę spokojniej jest. Zobaczymy jak będzie dalej... Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6699710 Napisano: 28.04.2020 12:09:50 w Kupię...
Kupię kod zniżkowy do h&m. Najlepiej jeszcze dziś emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699691 Napisano: 28.04.2020 11:27:06 w Kupię...
Piłkę z lays  emotka  chętnie kupię  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699647 Napisano: 28.04.2020 10:47:28 w Dziś cieszę się z.....
zdolnabestia napisał(a):

Rzeczywiście byłam zdeterminowana za pierwszym razem. Do tego stopnia, że np pojechałam na koncert metalowy 2 godziny autem, zamawiałam w barze wodę, maiłam przygotowaną w bagażniku kanapkę z diety i wyszłam w przerwie ją zjeść, a potem, gdy wracałam bardzo późnym wieczorem zasnęłam za kierownicą. Tzn bardzo chciało mi się spać, wydawało mi się, że to kontroluję, a nagle patrzę, a jadę pasem obok... musiałam na moment stracić świadomość. Na szczęście autostrada była pusta. Wszystko dlatego, że w jadłospisie nie było wieczornego energetyka czy jakiegoś batona czekoladowego  emotka  Eh, raz też wyjechałam na dwa dni pod namiot i też sobie naszykowałam pudełka z jadłospisu, jadłam takie zimne, blee. Patrzyłam też, jak moi znajomi sobie piwkują, jedzą kiełbę z ogniska, a ja była zdeterminowana...

O kurczakiemotka  Ale agentka emotka  nie no my z mężem w sobotę lub niedzielę mamy jeden dzień dyspensy emotka  Ostatnio był grillemotka  wiadomo, nie obzeramy  się ale diety nie stosujemy. Tylko to na co mamy ochotę  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699644 Napisano: 28.04.2020 10:31:42 w Dziś cieszę się z.....
zdolnabestia napisał(a):

Widzę, że o diecie bebio tu było. Byłam na niej 3 razy. Pierwszy raz poszło mi bardzo dobrze, chudłam 1 kg na tydzień, trzymałam się w miarę zaleceń, wszystko ok. Ale odechciało mi się szybko ważenia składników. Miałam małą szklankę na makaron, wiedziałam, że pełna to będzie jakieś 50 - 60g. Jak były 2 kromki chleba, to jadłam 2 kromki, bez ważenia ich, bez przesady, nie będę zostawiać odkrojonego kawałka. Niskokaloryczne warzywa też leciały dosyć na pałę. Spalane w ciągu dnia kalorie są i tak nie do policzenia, bo jednego dnia jestem w pracy i spalę dużo, a drugiego w domu przebimbam na kanapie z książką. Dieta ogólnie bardzo mi się podobała, dużo dobrego jedzenia, ale trzeba było modyfikować przepisy i zamieniać portawy. Schudłam na niej wtedy jakieś 7 kg. Zrobiłam drugie i trzecie podejście po jakimś czasie, ale nie miałam już tyle zapału, szczególnie do gotowania i mycia naczyń. Po pracy byłam zbyt zmęczona, żeby jeszcze stać godzinę w kuchni przygotowywując pudełka na drugi dzień, pracuję po 12 godzin na stojąco. Zbyt często miałam też jakieś wyjazdy, biwaki, imprezy historyczne kilkudniowe, nie dało się. 

To też kwestia determinacji. Widocznie jesteś na tyle szczupła, że aż takiej potrzeby nie masz emotka . Ja niestety duuzo przytylam w ciągu roku i to mi bardzo zaniza samoocenę. Jestem mocno zdeterminowana, żeby wrócić do firmy. 
Druga kwestia, że jestem na wychowawczym i nie chodzę do pracy. To daje mi też więcej możliwości. Gdybym chodziła na cały etat i wracała o 16 albo później też by mi się nie chciało. Mój mąż wraca 17/18 no i gdybym nie ja to on by sobie w życiu nie szykował. Fakt, że przygotowywanie jemu osobno, sobie i dzieciom nie jest łatwe do ogarnięcia no ale co zrobić... Jak mus to mus. Jak wrócą do pkola to będzie lżej.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699642 Napisano: 28.04.2020 10:25:52 w Czy informują/ informowali?
wasata napisał(a):

pikawka napisał(a):

Tymbark polomarket ? emotka

Wczoraj około 16:30 dzwonili

Wiem, wiem dzwonili do mnie  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699582 Napisano: 27.04.2020 21:20:00 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wkurza mnie fakt, że jestem zdemotywowana do grania. Paragony zalegają a ja leżę w słuchawkach na uszach i zamiast coś wymyślać, słucham muzyki. Kwiecień dał mi tylko 2 wygrane  emotka  mój najgorszy miesiąc w mojej 1.5 rocznej przygodzie z konkursami. 

A będzie jeszcze gorzej...bo ciekawych konkursów na horyzoncie brak emotka  

Właśnie tego się obawiam.ale chyba nie każdy ma tak źle bo ciągle ktoś się jednak wpisuje w MDW...emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699580 Napisano: 27.04.2020 21:12:51 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie fakt, że jestem zdemotywowana do grania. Paragony zalegają a ja leżę w słuchawkach na uszach i zamiast coś wymyślać, słucham muzyki. Kwiecień dał mi tylko 2 wygrane  emotka  mój najgorszy miesiąc w mojej 1.5 rocznej przygodzie z konkursami.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699579 Napisano: 27.04.2020 21:08:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nitka310 napisał(a):

pikawka napisał(a):

nitka310 napisał(a):

Lay's z biedronki już informowali?

Nie. Ktoś pisał, że do jutra mają czas  emotka

Dobrze wiedzieć, że jest jeszcze nadzieja;)

Mam podobne odczucia emotka  zatem do jutra emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6699577 Napisano: 27.04.2020 20:59:23 w Czy informują/ informowali?
misiamarysia napisał(a):

Czy BLACK (konkurs BP) już informował?

Dawno...niestety  Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6699576 Napisano: 27.04.2020 20:58:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nitka310 napisał(a):

Lay's z biedronki już informowali?

Nie. Ktoś pisał, że do jutra mają czas  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

pikawka

#6699390 Napisano: 27.04.2020 11:16:53 w Czy informują/ informowali?
Tymbark polomarket ?emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699269 Napisano: 26.04.2020 20:13:52 w Paragony na trwające konkursy
bezaczek7 napisał(a):

Po ile wychodzi paragon na Poczuj wiosne Hebe?

Wiesz co zależy od perfumu. Tam masz spory wybór jeśli chodzi o marki. Mnie wyszedł jeden stówę ale brałam mężowi mexx, który on używa. Tam chyba jest Adidas a one dużo tańsze, koło 40 zł chyba.  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699268 Napisano: 26.04.2020 20:10:15 w Dziś cieszę się z.....
anaesth napisał(a):

Pikawka, narobiłaś mi ochoty na powrót do diety bebio i sprawdzenie, czy zmieniła się na lepsze  emotka  Tylko kiedy mam gotować, skoro nawet nie mam czasu zjeść? Moje życie to ostatnio karmienie małej i spanie, kiedy ona śpi. Aż się dziwię, że waga nie spada od takiego głodzenia się + karmienia dziecka. Ani drgnie! A zostało mi 10kg po ciąży. Na szczęście niedługo będę mogła wrócić do fitnessu, tylko... skąd wziąć czas na trening?  emotka

Spokojnie, daj sobie czas z tym chudnieciem. Każdy po ciąży dochodzi w swoim tempie. Z treningami u mnie też ciężko. Wracam do chodakowskiej z ćwiczeniami ale ciężko...  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699267 Napisano: 26.04.2020 20:06:44 w Popraw sobie humor...
dala napisał(a):

Stawka większa niż życie   emotka

Słynne podziemie fryzjerskie emotka  dobrze, że zapuszczam.emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pikawka

#6699242 Napisano: 26.04.2020 16:04:49 w Dziś cieszę się z.....
anaesth napisał(a):

Pikawka, narobiłaś mi ochoty na powrót do diety bebio i sprawdzenie, czy zmieniła się na lepsze  emotka  Tylko kiedy mam gotować, skoro nawet nie mam czasu zjeść? Moje życie to ostatnio karmienie małej i spanie, kiedy ona śpi. Aż się dziwię, że waga nie spada od takiego głodzenia się + karmienia dziecka. Ani drgnie! A zostało mi 10kg po ciąży. Na szczęście niedługo będę mogła wrócić do fitnessu, tylko... skąd wziąć czas na trening?  emotka

Ja w ciąży bliźniaczej przytylam 9 kg. A tydzień po urodzenia miałam 20 kg mniej niż przed ciąża  emotka  Karmiłam 8 miesięcy i waga mi strasznie leciała w dół. 
Co do bebio my sobie chwalimy. Z tym, że ja dużo rzeczy w niej modyfikuje. Podmieniam produkty w zależności co nam lepiej smakuje.  Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

pikawka

#6699217 Napisano: 26.04.2020 13:23:27 w Dziś cieszę się z.....
asantesana napisał(a):

pikawka napisał(a):

asantesana napisał(a):

A gdzie kupujesz tempeh? Tylko sklepy internetowe, czy da się kupić stacjonarnie?
Ja od wielu miesięcy jestem na czymś, co się nazywa dieta postna, ale ani z dietą ani z postem nie ma nic wspólnego emotka  To znaczy je się w 8-godzinnym oknie żywieniowym, mnie najbardziej pasuje 10-18:00. W tym czasie jem co chcę i ile chcę, oczywiście staram się zdrowo, bo nie ma czasu na cenzurarele i niepotrzebne przekąski emotka  Zaczęłam bardziej testowo i tak mi zostało, bo po prostu czuję się z tym bardzo dobrze - nie opycham się na noc, śpię lepiej, czuje czego mój organizm potrzebuje i w dodatku nie łapią mnie żadne poważniejsze infekcje, a małe trwają 2-3 dni, bo organizm ma czas na samoleczenie zamiast trawić. Pierwszy tydzień jest trudny, potem organizm tak się przyzwyczaja, ze niczego mu nie brakuje. 

Czytałam kilka tygodni temu o tym sposobie żywienie. A powiedz, schudłaś ? Czy nie było to zamierzone? 

Tak, natomiast ja nie miałam za dużo do chudnięcia, ale mimo tego chudłam ok. 0,5-1 kg miesięcznie, w pierwszym miesiącu chyba 2 kg. Czyli idealnie dla organizmu, bo szybkie chudniecie jest bardzo niedobre, powinno się max 2 kg miesięcznie. Podobno chudnie się do momentu Twojej naturalnej, dobrej dla Ciebie wagi. Ja miałam ogromny problem ze słodyczami, potrafiłam o północy zjeść tabliczkę czekolady, a teraz o 18:00 kuchnia jest zamknięta, a w ciągu dnia nie zjem całej czekolady, bo nie będę miała ochoty na obiad czy kolację i mi "przepadnie".  emotka  
Ps. Oczywiście nie podchodzę do tego fanatycznie, jeśli jest np. impreza rodzinna, to od czasu do czasu pozwalam sobie na późniejsze jedzenie, świat sie nie zawali emotka

Ja w mojej diecie mam rozpisanie chudnięcie na 0.7 kg tygodniowo. Wolałabym, żeby szybciej to szło emotka  Ale wiadomo lepiej zdrowo i bez efektu jojo. Choć w tym tyg  2.5 kg w dół.. pewnie już tak dobrze nie będzie. emotka Wyświetl w wątku >>

pikawka

#6699214 Napisano: 26.04.2020 13:04:24 w Dziś cieszę się z.....
asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

pikawka napisał(a):

(...) Jedyny minus... robię na cały dzień wg diety posiłki dla męża. Osobno dla siebie no i dla dzieci też co innego. To jest męczące 

A czy to jest tak, że musisz przygotować posiłek wg wytycznych typu "plasterek pomidora, dwie kromki chleba, 10 g masła, 3/4 listka bazylii"? Taka dieta by mnie wykończyła psychicznie emotka

Wczoraj był ostatni dzień mojej diety, ale ona miała charakter eliminacyjny i mogłam jeść dowolne ilości produktów, więc po prostu będę ją kontynuować z małymi wyjątkami - bez wędzonego tempehu, sosu sojowego, strączków i batatów żyć już nie zamierzam emotka

A gdzie kupujesz tempeh? Tylko sklepy internetowe, czy da się kupić stacjonarnie?
Ja od wielu miesięcy jestem na czymś, co się nazywa dieta postna, ale ani z dietą ani z postem nie ma nic wspólnego emotka  To znaczy je się w 8-godzinnym oknie żywieniowym, mnie najbardziej pasuje 10-18:00. W tym czasie jem co chcę i ile chcę, oczywiście staram się zdrowo, bo nie ma czasu na cenzurarele i niepotrzebne przekąski emotka  Zaczęłam bardziej testowo i tak mi zostało, bo po prostu czuję się z tym bardzo dobrze - nie opycham się na noc, śpię lepiej, czuje czego mój organizm potrzebuje i w dodatku nie łapią mnie żadne poważniejsze infekcje, a małe trwają 2-3 dni, bo organizm ma czas na samoleczenie zamiast trawić. Pierwszy tydzień jest trudny, potem organizm tak się przyzwyczaja, ze niczego mu nie brakuje. 

Czytałam kilka tygodni temu o tym sposobie żywienie. A powiedz, schudłaś ? Czy nie było to zamierzone?  Wyświetl w wątku >>
0 0

pikawka

#6699163 Napisano: 25.04.2020 21:27:18 w Wygraj mi / Wygram za...
nitka310 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Mi się wydaje, że w Warce chodzi o ilość a nie jakość. Moja subiektywne opinia  emotka

Uważasz, że losują? emotka

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że dzień w dzień czytają i wybierają spośród kilkuset zgłoszeń.....  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0