Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika magdalena-chili

magdalena-chili

#7337084 Napisano: 21.02.2026 18:56:13 w Wkurza mnie...
wiolka252 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

mietowa napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Mój prawie trzy latek ,to diabeł wcielony 🥴 w dzień nie ma chwili bez mamoo,nie robi drzemek,kładzie się po 22 i wstaje przed 6 rano. Proszę Boga by przyjęli go do przedszkola od września ,bo jestem wykończona 🥹

Przytulam! I wspieram myślami. Moja prawie 3 latka też bez drzemek, ale chodzi spać wcześniej...

Czytałam,że dzieci urodzone przed 40 tak mają 😅 Wiem ,że nie ma co narzekać bo to skarby ,ale czasami brak siły już 🥴

Rozumiem doskonale. I masz prawo narzekać! Jesteś czującym człowiekiem.
I tule jeszcze mocniej dlatego!
Moje obie gwiazdy urodzone po 30 i nie ma co oszukiwać... jest to ogromna odpowiedzialność i ogrom zmęczenia. Nie zmieniłabym totalnie nic, ale ...
Daje sobie prawo do zmęczenia, do mówienia o tym i do wszelakich emocji.
Nie czuj się winna. emotka  

I jeszcze w temacie:

Wkurzają mnie niekończące sie choroby moich dzieci.... emotka  a co za tym idzie choroby całej załogi.

Moje dzieci też po 30-tce urodzone i też dawały w kość choć są z tych grzeczniejszych. Teraz już nastolatki i powiem Wam, że nadal jest ciężko... Do spania wcześniej niż o 22:00 nie da się wygnać, o 6:00 nie da się ściągnąć z łóżka, od jakiegoś czasu ich telefony są w domowym więzieniu bo nie idzie ich od nich oderwać. Do nauki - nie, coś w domu - nie, czytać książki - nie, na podwórko to słyszę  "a co ja tam mam robić".  Co to za pokolenie rośnie to ja nie wiem... Dzieci zdolne i co z tego.

Oo jak bym widziała mojego syna ,teraz już 21 latek ...o 5 wstaje do pracy ,a do 2 w nocy siedzi na tel .Zabronić mu nie mogę ( już teraz 😅) twierdzi,że pełnoletni to może .W dzień laptop i granie , weekendy dziewczyna ,a w domu zero pomocy ,śmieci z łaską wyniesie ...zastanawiam się niekiedy gdzie popełniłam błąd ja ,rodzina mówi że brak męskiej ręki za dziecka ,bo sama z nim po porodzie zostałam ,ale czy to prawda starałam się być i ojcem i matką 🤔

Sama, nie sama, dałaś radę i powinnaś być z siebie dumna. Ja Ci biję brawo! Dobrze że Twój choć na tyle ogarnięty, że pracuje bo z tym pokoleniem to różnie jest. A sprzątanie - póki ma mamę to się za to nie weźmie ale jak przyjdzie co do czego to da radę.

Co Ty masz z "tym pokoleniem"? Już w kolejnym poście to powtarzasz i brzmisz jak stara babka, która mówi "za naszych czasów to było..." emotka . To pokolenie, a znam dużo młodych, jest bardzo fajne. Zdarzają się wyjątki, jak w każdym pokoleniu, ale ogólnie to najczęściej super ludzie. I często bardziej świadomi co do wielu spraw niż my byliśmy w ich wieku.

Młoda już nie jestem a w pamięci wciąż mam trudności z lat nastoletnich. I tak, za moich czasów było inaczej. Ludzie spotykali się żeby pogadać a nie siedzieć każdy w swoim telefonie. Co do świadomości to trudno aby nie byli świadomi skoro internet zapewnia wszelką wiedzę i to w każdej dziedzinie ale to nie zmienia faktu że wiele dzieciaków nie potrafi z tej wiedzy korzystać.

Tak i tu się z tobą zgodzę ,ja w wieku mojego syna ,tzn trzy lata mniej niż on teraz, miałam inne podejście do życia ,bo to właśnie były inne czasy .Miałam już mieszkanie i jak to się mówi byłam na swoim garnuszku ...a teraz te właśnie ,,pokolenie ,,znam praktycznie wszystkich znajomych syna i siedzą dalej u rodziców nie garną się by się bardziej usamodzielnić.Nie wiem jak Wy ale ja jak najszybciej chciałam uciekać ze swojego rodzinnego domu ,żeby być na swoim

Szanowna Młodzież ma teraz "za dobrze", a my uciekaliśmy żeby sobie "poprawić"... Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7336134 Napisano: 17.02.2026 07:25:05 w Żabka
karoxxa napisał(a):

BingoJa napisał(a):

Jak zgłaszacie w 🐸 rym z frazą „rogalik 7days” w regulaminie max 1000 znaków?  Piszecie krótkie rymowane hasla czy długie rymowanki?

Tez sie zastanawiam. Niby ma byc zdanie a tam 1000 znakow 😆

Moim zdaniem "dokończ zdanie" jest poleceniem uniwersalnym, zwyczajowo przyjętym. Nie znaczy że trzeba pisać do pierwszej kropki, moze byc ich nawet i 100 jak się zmieścicie w liczbie znakow przyketej przez organizatora. Nie interpretujcie tego tak dosłownie. Widzę że kolejny raz dyskusja na ten sam temat. Zachwycajcie osobę po drugiej stronie i trzymajcie się liczby znaków. Kropek nie liczcie emotka Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7335926 Napisano: 16.02.2026 11:36:13 w SZUKAM....
maverick napisał(a):

informacji, jakim kurierem wysłać rower w kartonie? Może ktoś w Was wysyłał w ostatnim czasie, jakiego rzędu to są koszty jeśli chodzi o takie przyjemności? emotka emotka

Ja kiedyś (ale nie ostatnio) wysylalam pocztexem. Koszt oscylowal wokół 50pln. Ale to było ze 3, może 4 lata temu. 
Sprawdza się strona internetowa typu furgonetka.pl, gdzie wbijasz wymiary, adresy i pojawiają się dostępni przewoźnicy dla danej uslugi/gabarytu i ich koszty. Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7335917 Napisano: 16.02.2026 11:01:03 w Czy informują/ informowali?
gregory napisał(a):

karoxxa napisał(a):

gregory napisał(a):

to co? czekamy dziś na Tchibo w dino?

Dziś wszyscy odświeżają wątki co pół godziny, w brzuchu fruwają motyle, bo jeden z nas pofrunie prosto do Dubaju. 😀 A dla części z nas bedzie to bardzo przykry dzień.🥹

w życiu bym nie poleciał do dubaju. Czekam tylko i wyłacznie na bon.

Znając życie ktoś właśnie taki, tzn bez napinki, a wręcz z niechęcią do Dubaju (piąteczka), wygra wycieczkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7335806 Napisano: 15.02.2026 16:17:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
W jakim tempie realizowane są zwroty z activii? emotka  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7335656 Napisano: 14.02.2026 09:43:12 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam korzystnie lub wymienię na paragony kody do Max Premium Burgers. Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7335028 Napisano: 11.02.2026 10:48:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darq1991 napisał(a):

Rezerwa z Kinder Bueno poszła cała o jednym czasie?

Wydaje mi się ze tak, bo ja dostałam SMS o 9.58 Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7334518 Napisano: 08.02.2026 18:14:03 w Pomocy!!!!
agicho napisał(a):

Czy ktoś ma protokół przekazania nagrody Sodystream z Biedronki /Smolar/

Podaj mi na priv adres@ emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7334473 Napisano: 08.02.2026 12:24:34 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Kody na 50zł do Max Premium Burgers, sporo...
wymienię na parqgony na konkursy, loterie, kody cocacola/fanta/sprite. 
Lub sprzedam w dobrych cenach. Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7334336 Napisano: 07.02.2026 11:01:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
LadyInWhite napisał(a):

Hej,co to za loteria gdzie można wygrać karty przedpłacone na 350?🤔

Ta: https://www.e-kon...s/zlota-loteria-duda Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7334280 Napisano: 06.02.2026 20:59:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Kamil_K napisał(a):

agaolech89 napisał(a):

Mam pytanie odnośnie wirtualnej karty Edenred z apki coli. Komuś udało się nią zapłacić? Jeśli tak to gdzie ? Bo w Biedronce odrzuciło

Bo nią nie można płacić w sklepach. Przeszukaj temat wkleiłem od nich maila gdzie można wykorzystać

A bez szukania: zapłacisz w restauracji za obiadek, przeszła też w glovo w ramach dopłaty, ale też za jedzenie. Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7333358 Napisano: 02.02.2026 15:54:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Kamil_K napisał(a):

kocie_lakocie napisał(a):

Kamil_K napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Mam pytanie do tej karty edenred z apki coli . Gdzie ja mogę nią zapłacić bo w regulaminie nic nie ma tylko ,że wybrane lokale a w apce edenred pisze ,że szczegóły określa pracodawca 😅 coś źle sprawdzam chyba ... Może ktoś gdzieś płacił i wie ?

Co prawda kartę sprzedałem ale pytałem gdzie mogę z niej korzystać to odp tylko to....

Ja kiedyś wygrałam tę kartę ( w innym konkursie) i normalnie płaciłam nią w supermarketach. Biedronka, Lidl, Żabka itp.
Ponoć działa jak karta MasterCard. Wszędzie gdzie można płacić MasterCard zapłacisz również Endenred. 0  0

Ktoś na forum pisał że próbował w Żabce i nie poszło ale za frytki w maku już tak

Obiad w restauracji tez tak. Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7333012 Napisano: 31.01.2026 13:10:54 w Żabka
boss75 napisał(a):

Moi drodzy
Wspomoże ktoś żabsami? 
Brakuje mi 513 do pizzuni

786 326 326 
Z góry dziękuję

Smacznego Rafi emotka Wyświetl w wątku >>
1 boss75 0

magdalena-chili

#7332465 Napisano: 28.01.2026 14:47:40 w Udane wymiany - polecane nicki:)
kokoszka
Dziękuję za super zakupy, konkretnie i super uprzejmie 😊 polecam gorąco! A zakupione dobra niech świetnie służą 🤗😊 Wyświetl w wątku >>
1 kokoszka 0

magdalena-chili

#7332382 Napisano: 28.01.2026 08:59:36 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
kod HBOX game pass (1miesięczny) wymienię na 6 kodów cocacola/fanta lub inny paragon

Mam 2 emotka  jak trzeba to i trzeci znajdę Wyświetl w wątku >>
0 0

magdalena-chili

#7331834 Napisano: 26.01.2026 08:23:25 w SZUKAM....
misiamarysia napisał(a):

Voucher Goodie do Max Premium Burgers 50 zł (z loterii Coca Cola) - czy mogę komuś przekazać sam kod vouchera? Tak jest pod nim "WYKORZYSTAJ" do kliknięcia/wybrania, stąd moje pytanie, czy sam kod tej osobie wystarczy wystarczy.

Wystarczy sam kod, Odbiorca sobie go wpisze do aplikacji goodie. emotka Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7331162 Napisano: 23.01.2026 08:59:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
andii napisał(a):

as32572 napisał(a):

andii napisał(a):

andii napisał(a):

Hejo. Jak zrealizować  ten kod do Max Burgers? Wygrałam go w Coli i co dalej? Trzeba się zarejestrować na goodie?
 Gdzie się podaję dane o których mowa w regulaminie?emotka
Gdzie jest ten formularz do wypełnienia?

UP UP ! Hejo hejo. Nikt nie wie?  emotka
Bo formularz ważny 72h a ja go nie widzęemotka

wchodzisz w apce w swoj profil w moje nagrody i tam masz juz kod do goodie, zadnego formularza nie wypelniasz
a jak dalej w tym goodie to tez jestem ciekawa jak to dziala

Tak , ale ten kod wygrywający jest ważny tylko 72h . w regulaminie pisze ze pozniej  wygaśnie  . To ja tam na Goodie mam konto założyć i go gdzieś wbić?
Wygrał już ktoś te dziadostwo i zużył? emotka

Trochę zestresowana tymi 72 godzinami, o ktorych piszesz, właśnie wbiłam kod max premium do aplikacji goodie, a glovo do aplikacji glovo. Kody sprzed tygodnia conajmniej... dały się wbić do apek na spokojnie. 

Trochę słabe, że nie można tych kodów sumować w transakcji, ja to zrobiłam tak, że stacjonarnie w restauracji rozbiłam zamówienie na 4 po 48-49 zł. Mało wygodne, ale darowanemu koniowi w paszczę nie śmiem zaglądać. emotka Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7330983 Napisano: 22.01.2026 15:06:52 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
adamo86 napisał(a):

atlantydek napisał(a):

Sprzedam

Nianię elektroniczną Philips Avena  video SesnseIQ Fill HD SCD971/26   1200zł
2 kubki Stanley Quencher H2,O kolr kremowy Creamy Tonal 100zł sztuka
Voucher na kolację na dwojga do restauracju Fiorentina w Krakowie 200zł ważny do 31.12.2026  140zł
Czajnik Smeg  KLF03RDEU 1.7l czewony 300zł
Lampa Semilac  24W/48 Diamond Collection 80zł
Zegarek kibica Jacques Lemans Uefa Champions  League CL=101A  200zł
Tefal Ultra Compact  3in1 SW383D10   Opieklacz/Toster Gofrownica  140zł
Depilator Philips Lumea  9900 IPL  BRI973/00  1100zł   
Dyson Airwrap Complete Long model HS05 kolor Nikiel Miedź jest protokół z 09.2025  1100zł
iRobot Roomba Combo i5+  700zł
Pralka Bosch WAN24M2SPL  1500zł
Konsolę Arcade 1UP Street Figter Turbo Legacy Edition 1500zł
2 zestawy czapka szalik Pan tu nie stał Żabka Bocian 30zł z bezpośrednią wysyłką

Sesja wygrana to i nianię bym zostawił na Twoim miejscu emotka

A żeby dobrze rozpocząć ten proces, to może i kolacja w Krakowie się przyda.... emotka

W temacie: sprzedam saturator soda stream, w komplecie z naboje i butelką - cena korzystna, do dogadania emotka Wyświetl w wątku >>

magdalena-chili

#7330730 Napisano: 21.01.2026 17:52:38 w Smolar
tosiaczek777 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Smolar dzisiaj nadał Saturator sodastream , jutro powinien być

Z konkursu w Lidlu? Kurczę ja nic nie mam, dostałaś pozytywną weryfikacje na maila?

Niee, biedronkowy Wyświetl w wątku >>
1 tosia777 0

magdalena-chili

#7327465 Napisano: 11.01.2026 13:51:42 w Żabka
holala napisał(a):

wygral ktos, kto zglaszal na ostatnia chwile? moze nagrodzili te pierwsze x sztuk dobrych zgloszen i dalej sie nie wczytywali?

Ja wysylalam w sylwestra, coś koło godz 20.o czy 21 nawet emotka  1/1. Wyświetl w wątku >>
0 0