Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika atlantydek

atlantydek

#7115246 Napisano: 08.08.2023 14:24:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Pojawił się komunikat na stronie Fronieri

W dniu 4 sierpnia Organizator odwołał FEST Festival, który miał się rozpocząć 9 sierpnia w Chorzowie.Jesteśmy ogromnie zasmuceni tą informacją, tym bardziej, że idea festiwalu była nam bliska.
Z osobami, które wygrały bilety w naszym konkursie będziemy kontaktować się indywidualnie w ciągu najbliższych dni

Wyniki konkursu „Przeżyj festiwalową przygodę z lodami Oreo” - Froneri Wyświetl w wątku >>

atlantydek

#7115177 Napisano: 08.08.2023 10:49:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
whitepoint napisał(a):

atlantydek napisał(a):

whitepoint napisał(a):

Organizator Kujawski zada nr PESEL i Udzedu Skarbowego celem rozliczenia mnie i siebie z nagrody. Nigdy się z rym nie spotkałam,a gram już wiele lat. Czy to jest Ok?

Jak wartość nagrody?

195zl, patelnie

Pierwszy raz słyszę, żeby od takiej kwoty był podatek. Kiedyś był obowiązek powyżej coś około 800zł, a teraz gdzieś czytałem, że podnieśli do 2k. Powyżej jest ryczałt 10%   Jeśli nie chcesz udostępniać, poproś o podstawę prawną, Czy w regulaminie była mowa o tych danych? Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7115167 Napisano: 08.08.2023 10:15:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
whitepoint napisał(a):

Organizator Kujawski zada nr PESEL i Udzedu Skarbowego celem rozliczenia mnie i siebie z nagrody. Nigdy się z rym nie spotkałam,a gram już wiele lat. Czy to jest Ok?

Jak wartość nagrody? Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7115160 Napisano: 08.08.2023 09:49:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mrmax napisał(a):

czy ktoś ma jakąś odpowiedź z 4ALL/Froneri w sprawie karnetów na FEST z lodów Oreo z Żabki?

Cisza, pisałem do agencji i przez formularz Froneri.  Będą się pewnie bronić zapisem z regulaminu, że nie odpowiadają za organizację festiwalu. Wysyłam dziś pisemną reklamację, jest na to 30 dni od zakończenia konkursu, czyli 11.07. Decyduje data wpłynięcia. W regulaminie jest też taki ciekawy zapis.

Skorzystanie z postępowania reklamacyjnego nie wyłącza możliwości dochodzenia przez Uczestnika swoich praw na drodze postępowania sądowego lub skorzystania z innych form
pozasądowego rozstrzygania sporów np. ze Stałego Polubownego Sądu Konsumenckiego przy
Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej w Warszawie:
http://spsk.wiih.org.pl/index.ph

W odwodzie są  UOKIK i opisanie przyjemności z grania z Oreo w social mediach Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7115055 Napisano: 07.08.2023 18:07:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mysia napisał(a):

atlantydek napisał(a):

southlander napisał(a):

visserarthur napisał(a):

W ogóle powinni dawać jako nagrody vouchery do poważnych serwisów sprzedażowych, zamiast pralek bony do sklepów rtv agd... Wtedy byłoby zapewne mniej takich problemów, że festiwal odwołali, albo mają problem z pozyskaniem nagród, bo producent się spóźnia z dostawą...

To by było dla nas lepsze rozwiązanie, niestety festiwale często są powiązane marketingowo/sponsoringowo z konkretnymi markami lub producentami, co ułatwia całą organizację nagród. Za voucher do sklepu z elektroniką ktoś rzeczywiście musi zapłacić, a bilety na festiwal dostaje czasem w konkretnej puli za friko, w ramach umowy sponsorskiej. Dla festiwalu to żaden koszt wpuścić dodatkowe kilkadziesiąt osób, bo i tak większość kosztów jest stałych. Muszą scenę postawić, zaprosić zespoły, więc im to nie robi różnicy, a dodatkowe powiązanie marki z festiwalem nakręca rozpoznawalność festiwalu.

No i tutaj jest pies czy raczej zwrot kasy dla nas pogrzebany. Bo firma od Oreo  Froneri  będzie musiała wyskoczyć z niej. Pewnie to śmieszna suma dla nich, ale żaden dział marketingu nie lubi robić dodatkowych kosztów..

No właśnie, gdyby jeszcze za te bilety zapłacili to wtedy może byłoby łatwiej, znajomi dostali informację o zwrocie kasy za zakupione bilety na fest festival. Czyli zwracają za zakupione bilety, to chociaż tyle dobrze dla tych co kupili. Zobaczymy czy nam odpiszą na maila emotka

Może te bilety normalnie zakupione  też wymienić na całkiem spoko koncerty na going, ale tych z Oreo się nie da Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7115030 Napisano: 07.08.2023 16:07:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
southlander napisał(a):

visserarthur napisał(a):

W ogóle powinni dawać jako nagrody vouchery do poważnych serwisów sprzedażowych, zamiast pralek bony do sklepów rtv agd... Wtedy byłoby zapewne mniej takich problemów, że festiwal odwołali, albo mają problem z pozyskaniem nagród, bo producent się spóźnia z dostawą...

To by było dla nas lepsze rozwiązanie, niestety festiwale często są powiązane marketingowo/sponsoringowo z konkretnymi markami lub producentami, co ułatwia całą organizację nagród. Za voucher do sklepu z elektroniką ktoś rzeczywiście musi zapłacić, a bilety na festiwal dostaje czasem w konkretnej puli za friko, w ramach umowy sponsorskiej. Dla festiwalu to żaden koszt wpuścić dodatkowe kilkadziesiąt osób, bo i tak większość kosztów jest stałych. Muszą scenę postawić, zaprosić zespoły, więc im to nie robi różnicy, a dodatkowe powiązanie marki z festiwalem nakręca rozpoznawalność festiwalu.

No i tutaj jest pies czy raczej zwrot kasy dla nas pogrzebany. Bo firma od Oreo  Froneri  będzie musiała wyskoczyć z niej. Pewnie to śmieszna suma dla nich, ale żaden dział marketingu nie lubi robić dodatkowych kosztów.. Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7115001 Napisano: 07.08.2023 14:58:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aerdna napisał(a):

rufus napisał(a):

Odp Smolara odnosnie karnetu Fest festiwal

A czy komuś odpisał 4-ALL z Oreo Żabka?

Nie, ale to 4-All to inna liga agencyjna. Dajmy im chwilę, a potem znowu zbiorowy atak. Wyświetl w wątku >>

atlantydek

#7114930 Napisano: 07.08.2023 12:53:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koszalek napisał(a):

Wrócili, czyli będzie relacja z wręczenia samochodu emotka Miło będzie zobaczyć to szczęście emotka  emotka emotka

No co Ty, przecież szczęśliwiec jest skromny i nieśmiały, nie wyraził zgody na publiczne występy.. Wyświetl w wątku >>

atlantydek

#7114872 Napisano: 07.08.2023 09:23:57 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragon Rockstar i Lidl Kotlin Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7114611 Napisano: 05.08.2023 16:13:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

[quote=gdzieś przeczytałem, że organizator złożył wniosek o upadłość, więc możliwość odzyskania środów za bilety będzie prawnie ograniczona. W zasadzie duże prawdopodobieństwo, że tych środków się nie odzyska, a jeśli nawet będą zgłoszone wierzytelności w postępowaniu upadłościowym, to w zależności od majątku, zaspokojeniu mogą podlegać w jakimś małym procencie (jeśli w ogóle okaże się, że jest jakikolwiek majątek do spieniężenia). Także ciekawa prawnie sprawa.

atlantydek]

agata1221 napisał(a):

agusia369 napisał(a):

Odwołany Fest Festival. Bilety z Oreo? Pytanie do tych co wygrali. Czy piszecie do organizatora jaki ma na to pomysł, czy czekacie na info z ich strony? W niektórych konkursach jest zapis, ze organizator nie ponosi odpowiedzialności za odwołany koncert, tu takiego nie znalazłam.

Hej, przyznam szczerze, że jestem zielona w temacie reklamacji konkursów. Może znajdzie się jakaś osoba która najpierw napisze maila do organizatora ?

Już napisałem z sugestia, żeby zaczęli rozmawiać z Oreo w sprawie godnej rekompensaty emotka

???
Warto poczytać regulamin Fest Festivalu / w tym rozdział "zwrot biletów". 
https://festfestival.pl/regulamin/

Ubezpieczyciel wypłaca. Na tej samej zasadzie, jakby linie lotnicze zbankrutowały i samoloty nie poleciały - a bilety kupione. 
Procedura jest opisana . Organizator/ Sponsor Konkursu - to oni BEZPOŚREDNIO zwracają się do "Festa" - bo zawarli z nimi umowę.

Zwycięzcy zaś piszą reklamację do "konkursu w którym wygrali" - a że były to zdaje się nagrody - za literackie treści - znaczy się;
- uczestnik konkursu spełnił warunki: zakupił towar, napisał i wysłał treść na pytanie konkursowe, podał dane oraz przesłał paragon = dostał nagrodę. 

Ubezpieczyciel zwraca KASE a nie "coś w ramach rekompensaty". 
Zatem reklamacja nie dotyczy "dajcie COŚ" w zamian tylko kasa na jaką bilet opiewał w regulaminie.

Oczywiście,  miałem na myśli co najmniej regulaminową wartość biletów.  Piszcie, im więcej zgłoszeń, tym większa presja i mniejsza szansa na zamiecenie pod dywan. Problem jest taki, że właściciel marki Oreo dostał te bilety za friko w ramach współpracy sponsorskiej, a odzyskać coś od bankruta jest trudne. No ale to nie nasz problem, będą musieli sięgnąć do kieszeni i  dołożyć coś ekstra z letnich lodowych zysków  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7114567 Napisano: 05.08.2023 10:43:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agata1221 napisał(a):

agusia369 napisał(a):

Odwołany Fest Festival. Bilety z Oreo? Pytanie do tych co wygrali. Czy piszecie do organizatora jaki ma na to pomysł, czy czekacie na info z ich strony? W niektórych konkursach jest zapis, ze organizator nie ponosi odpowiedzialności za odwołany koncert, tu takiego nie znalazłam.

Hej, przyznam szczerze, że jestem zielona w temacie reklamacji konkursów. Może znajdzie się jakaś osoba która najpierw napisze maila do organizatora ?

Już napisałem z sugestia, żeby zaczęli rozmawiać z Oreo w sprawie godnej rekompensaty emotka Wyświetl w wątku >>
1 agata1221 0

atlantydek

#7114405 Napisano: 04.08.2023 15:45:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mysia napisał(a):

Ja nigdy na festa nie pojechałam bo widziałam sporo komentarzy, że to głośna impreza do samego rana, ludzie nie mogą spać itd. Wygrałam karnety w konkursie oreo, wartość konkretna i pytanie czy organizatorzy zwrócą pieniądze… :

Po oficjalnym odwołaniu zapytanie do agencji o rekompensatę. Jeśli umywają ręce i nie chcą pośredniczyć, kontakt bezpośredni ze sponsorem, w sumie to i tak on wykłada kasę. Też mam z Oreo, będę aktywnie działał. Wyświetl w wątku >>
1 mysia 0

atlantydek

#7114331 Napisano: 04.08.2023 13:28:58 w Paragony na trwające konkursy
Kupię Rockstar Circle K Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7114321 Napisano: 04.08.2023 13:13:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

asper01 napisał(a):

To info chyba źle wróży, bo na festiwalach raczej nie ma elektoratu aktualnej władzy emotka

Trudno powiedzieć, komu źle wróży emotka Natomiast - biorąc pod uwagę pewne fakty - można domniemywać, że tam mocno było smarowane walizkami pełnymi pieniędzy od momentu wymyślenia pierwszej edycji FF. U władzy właśnie emotka

Były wcześniej jakieś przeboje z tym festiwalem? Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7114310 Napisano: 04.08.2023 13:01:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zielonaszpilka napisał(a):

rufus napisał(a):

A jesli fest zostanie jednak odwolany to co z naszymi wygranymi karnetami? emotka

Wygrane karnety według mnie są w lepszej sytuacji niż kupione emotka  Tutaj jest szansa, że odzyska się kasę od sponsora nagrody, bo to on był przyrzekającym nagrodę. Trzeba tylko zerknąć czy regulamin reguluje taką sytuację. A z kupionymi jest o tyle gorzej, że festiwal może nie mieć kasy na zwroty i wtedy albo bedzie trzeba długo poczekać albo kasy nie zobaczy się wcale.

Bileterie  wypłacają kasę organizatorowi po imprezie, więc te pieniądze są bezpieczne. Może odejmą jakaś prowizję Wyświetl w wątku >>

atlantydek

#7114275 Napisano: 04.08.2023 12:29:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

atlantydek napisał(a):

Sporo plotek pojawiło się o odwołanie Fest  Festiwalu. Ma ktoś jakieś sprawdzone info, rzeczywiście  demontują sceny?

Skąd takie info? Ponoć są tylko problemy z agencją ochrony i będą ją zmieniać.

Migały mi takie wpisy na  festiwalowych profilach fb Zero reakcji Festiwalu. Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7114273 Napisano: 04.08.2023 12:18:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Sporo plotek pojawiło się o odwołanie Fest  Festiwalu. Ma ktoś jakieś sprawdzone info, rzeczywiście  demontują sceny? Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7113630 Napisano: 02.08.2023 14:42:28 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragon Rockstar Circle K Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7113567 Napisano: 02.08.2023 12:03:35 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam

piłkarzyki Sector czarno-białe
kody Adidas 250zł
projektor Samsung The Freestyle, jest paragon
2 karnety 4-dniowe na Fest Festiwal Chorzów 09-13.09 na okaziciela bez danych Wyświetl w wątku >>
0 0

atlantydek

#7113234 Napisano: 01.08.2023 12:21:34 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragon Chorten Somersby Wyświetl w wątku >>
0 0