Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Jestemnowa

Jestemnowa

#7292388 Napisano: 29.08.2025 21:07:48 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam koszulkę z autografami dla fanów piłki nożnej   z Orlen Black 700 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7292371 Napisano: 29.08.2025 20:11:17 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

Jestemnowa moim zdaniem nic nie płać, niech Ci udowodnią, że zrobiłaś coś źle. Zgłoś się do rzecznika praw konsumentów. 
Co wysłałaś? Jaka była waga?

Zapłacić nie zapłacę  waga 30 kg ale to i tak była wpisana wyższa bo finalnie waga była max 25 kg . Jak nie uwzględnia reklamacji to się zgłoszę do rzecznika Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7292349 Napisano: 29.08.2025 18:21:44 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

Jestemnowa z tego, co pamiętam, to kilka lat temu tak robiło DPD, się wysyłało paczki przez sendit czy innych pośredników. Czasami po miesiącu albo nawet trzech przysyłali info o tym, że paczka przekroczyła wymiary i wagę. 
Ludzie wysyłający dużo paczek płacili, bo myśleli, że faktycznie gdzieś się rąbnęli. 
Najlepiej robić zdjęcie paczki z miarką i na wadze, plus etykieta adresowa. Na wszelki wypadek i wtedy w razie żądania dopłaty pokazujecie dowody, że mogą się cmoknąć a nie żądać kasy emotka  
Postrasz ich rzecznikiem konsumenta albo UOKiK. A wcześniej napisz, że zawsze dodajesz 2 cm do wymiarów a wagę zaokrąglasz w górę, żeby nie było problemów. 

Jaką wagę przesyłki miałaś a ile była wg nich?

Nic mi nie podali tylko fakturę przysłali na 415 zł😳 a wysłałam jedną paczkę Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7292236 Napisano: 29.08.2025 13:11:41 w WC - rozmowy o wszystkim
zezowaty_kot napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Czy miał ktoś z was taką sytuację 
Wysłałam paczkę ( wymiary , waga podalam nawet  trochę Większe ) koszt 200 zł za wysyłkę a tu dziś faktura 400 zł dopłaty do wysyłki miesiąc po dostarczeniu jej do odbiorcy . No 🤬 łącznie 600 zł za wysyłkę a towar w niej za 400 zł . To się nadaje do jakiegoś rzecznika praw czy nie bardzo ?

Przede wszystkim dobrze sprawdź nadawcę wiadomości bo często takie SMSy czy maile to oszustwo i wcale nie są od firmy kurierskiej. A najlepiej sama skontaktuj się z firmą i poproś o wyjaśnienie

Zamawiałam przez bl paczkę i już widzę na necie opinie ,że ta firma tak właśnie wyłudza pieniądze dolicza po czasie do paczek jakieś dziwne akcje typu towar niebezpieczny , niewymiarowy Itd 😭a moja paczka to zwykła paczka była ale uje🤬

Tak, wysłałam kopertę a po 3 tygodniach przyszedł mail, że paczka przekroczyła deklarowaną wartość do 10 kg. Koperta. Z kartką. To nic innego jak próba wyłudzania, pisaliśmy, żeby poazali nagrania i protokoły jakieś, że KOPERTA ważyła wiecej niż 10 kg. Już się nie odezwali.

Już złożyłam reklamacje ale oni są porąbani , piszą żebym zapłaciła a jak uwzględnia reklamacje to mi oddadzą ten hajs 🫣 Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7292125 Napisano: 29.08.2025 08:41:06 w WC - rozmowy o wszystkim
Hold-em napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Wysłałam paczkę ( wymiary , waga podalam nawet  trochę Większe ) koszt 200 zł za wysyłkę a tu dziś faktura 400 zł dopłaty do wysyłki miesiąc po dostarczeniu jej do odbiorcy . No 🤬 łącznie 600 zł za wysyłkę a towar w niej za 400 zł . To się nadaje do jakiegoś rzecznika praw czy nie bardzo ?

Przede wszystkim dobrze sprawdź nadawcę wiadomości bo często takie SMSy czy maile to oszustwo i wcale nie są od firmy kurierskiej. A najlepiej sama skontaktuj się z firmą i poproś o wyjaśnienie

Zamawiałam przez bl paczkę i już widzę na necie opinie ,że ta firma tak właśnie wyłudza pieniądze dolicza po czasie do paczek jakieś dziwne akcje typu towar niebezpieczny , niewymiarowy Itd 😭a moja paczka to zwykła paczka była ale uje🤬

Niech wyślą zdjęcia z wymiarowania, gdzie widać, że wymiary się nie zgadzają z zadeklarowanymi. Miałam kiedyś dopłatę z DPD to było wszystko ładnie udokumentowane na zdjęciach i opisane. Bez dowodów to sobie mogą chcieć.

O dzięki o tym nie pomyślałam bo mam takie nerwy że szok Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7292122 Napisano: 29.08.2025 08:32:21 w WC - rozmowy o wszystkim
@gnieszk@ napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Zamawiałam przez bl paczkę i już widzę na necie opinie ,że ta firma tak właśnie wyłudza pieniądze dolicza po czasie do paczek jakieś dziwne akcje typu towar niebezpieczny , niewymiarowy Itd 😭a moja paczka to zwykła paczka była ale uje🤬 Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7292113 Napisano: 29.08.2025 08:04:51 w WC - rozmowy o wszystkim
Wysłałam paczkę ( wymiary , waga podalam nawet  trochę Większe ) koszt 200 zł za wysyłkę a tu dziś faktura 400 zł dopłaty do wysyłki miesiąc po dostarczeniu jej do odbiorcy . No 🤬 łącznie 600 zł za wysyłkę a towar w niej za 400 zł . To się nadaje do jakiegoś rzecznika praw czy nie bardzo ? Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7292002 Napisano: 28.08.2025 19:50:52 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
zezowaty_kot napisał(a):

Dostałam sms z fedex, że coś idzie. Czy to może aparaty z lodów haagen?

U mnie to koszulka z loterii Black Orlen ale jest info też na mailu Wyświetl w wątku >>

Jestemnowa

#7291932 Napisano: 28.08.2025 16:47:27 w Żabka
Dajcie znać Ci co czekali na naliczenie losów jeśli z takiego wygracie . U mnie dosłali ale same pustaki . . . Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7291912 Napisano: 28.08.2025 16:08:05 w Smolar
jakaja napisał(a):

Czy Smolar informuje o weryfikacji negatywnej?

To zależy jak nagroda główna to napiszą w mailu kilka słów wyjaśnienia . Niestety doświadczyłam tego 😔 Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7291834 Napisano: 28.08.2025 13:59:38 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Czy czeka ktoś jeszcze na 500 z Żywca ? Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7291716 Napisano: 28.08.2025 10:06:06 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Wymienię lodówkę Black na pralkę z dopłatą  😉 Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7291467 Napisano: 27.08.2025 14:53:41 w Żabka
ILIKETOWINMONEY napisał(a):

I tak nie ma co liczyć, czasy otwarcia bramek już się rozeszły po znajomych pracownikach smolara zapewne.

Ja jednak apeluje żebyście spróbowali chociaż jeden los 🙂 wiadomo ,że też chciałabym wygrać ale nie zniechęcała bym nikogo . Dwie edycje temu udało mi się wygrać 25.000 zł 😊 Wyświetl w wątku >>

Jestemnowa

#7291366 Napisano: 27.08.2025 12:28:09 w Żabka
rufus napisał(a):

Robil ktos dzis zakup na piwna loterie?
Brak losow.emotka

U mnie to samo 🫤 Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

Jestemnowa

#7291185 Napisano: 26.08.2025 21:10:32 w Kupię...
Kupię klapki Kubota z loterii Wedel x Tymbark rozmiar 36 🙂 Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7291026 Napisano: 26.08.2025 12:33:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
delfinka101 napisał(a):

rufus napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Zawsze opłacają fakturę t-mobile brałam udział w  loterii Wielkich Serc i zawsze normalnie działało. Dzisiaj wtopa zero serc dodanych. Zadzwoniłam do agencji i zobaczymy czy coś z tym zrobią.

Ale co powiedzieli?

kazali podać numer transakcji i wysłać im na maila. Zobaczymy jak to rozwiążą.

To samo co wszystkim .. Oni nie chcą się przyznać że mają błąd na stronie loterii Wyświetl w wątku >>

Jestemnowa

#7290888 Napisano: 25.08.2025 23:18:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

Czeka ktos jeszcze na karty do rossmana z loterii bobovita z końcówki lipca i z sierpnia?

Tak Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7290717 Napisano: 25.08.2025 14:45:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Ta loteria Wielkich Serc ma chyba jakiś błąd techniczny bo teraz są pokazane godziny trafień natychmiastowych a wcześniej tego nie było 🤔 napisałam do agencji żeby mi podali w jakim sklepie mogę wesprzeć fundację żeby dostać zdrapkę ale mi nie odpisali a zazwyczaj odpisują bardzo szybko . Coś dziwnego się tam podziało z tą loterią Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa

#7290588 Napisano: 25.08.2025 11:23:34 w Paragony na trwające konkursy
Kupię kilka paragonów monster biedronka , ma ktoś może ? Wyświetl w wątku >>
0 0

Jestemnowa