Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika rudzixon

rudzixon

#7285870 Napisano: 08.08.2025 17:39:02 w Wkurza mnie...
gregory04 napisał(a):

Dlaczego nie można zbanować raz a porządnie typa który co chwila zakłada nowe konta i obraża innych?

Zbanować można.. lecz on wraca. Zawsze. Jak bumerang emotka
trzeba ignorować. To na niego tajna broń. emotka Wyświetl w wątku >>
3 cb656, MDL, mia 0

rudzixon

#7285860 Napisano: 08.08.2025 17:05:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
team2sis napisał(a):

Eduscho wszystko na raz poszło ? 🫣

Podejrzewam, ze tak. Oni raczej hurtowo wysylaja. Ja mam z 16:45 smsa. Wyświetl w wątku >>
0 0

rudzixon

#7285663 Napisano: 08.08.2025 10:21:15 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Aparat Polaroid z Familijne
Wczoraj dzwoniła Pani z Agencji z Informacją o wysyłce. Dziś dostarczył kurier Fedex - dokumenty zwrotne. Wyświetl w wątku >>
0 0

rudzixon

#7285656 Napisano: 08.08.2025 10:11:46 w Zdjęcia naszych wygranych

Aparat z konkursu "Familijne 30 historii na 30 lat" emotka Wyświetl w wątku >>

rudzixon

#7285583 Napisano: 07.08.2025 21:14:33 w WC - rozmowy o wszystkim
sloma_i_buty napisał(a):

rudzixon napisał(a):

rudzixon napisał(a):

yaagatka napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Zdałam sobie sprawę ,że ja jestem z pokolenia dzieci chowanych w zimnym chowie. Zero uczuć okazywanych przez rodziców, zero chwalenia, sama krytyka. To się nie mogło udać i wyjść na plus dla psychiki przykre:( Tak Joasia ładniejsza bo ma kręcone włosy i długie rzęsy. A matka uważała ,że jak coś wygrywam to mi dają z litości lub ,że już znają moje nazwisko bo gram często.

Spójrz na to tez z tej perspektywy:
Może matke/ojca tez tak wychowano? Moze babcie/dziadka traktowano tak samo i to idzie pokoleniowo, bo Twoja rodzina nie umie inaczej albo nie wie, że w ogóle inaczej mozna?
Moze jestes pierwsza, która odkryła, że mozna wychowywac inaczej, zyc w inny sposób i komuniowac sie z wieksza zyczliwoscia i wiara i to WLASNIE TY zmienisz losy reszty pokolen? emotka

Dokładnie! 
Często dziedziczymy traumy i powielamy te schematy, w których byliśmy wychowywami... nieświadomie przekazujemy dalej.
Zrozumienie skąd te traumy pokoleniowe pochodzą, jaka jest ich historia - daje możliwości akceptacji i odpuszczenia. No i przede wszystkim zatrzymanie starej historii i napisanie swojej własnej emotka  
Myślę, że to możliwe dla ludzi o dużym wglądzie we własne emocje. No i najlepiej przy wsparciu psychoterapeuty. 
Niestety znam realia obecnego systemu zdrowotnego i wiem, ze nie każdego stać na terapię raz w tygodniu. 
Mam nadzieje, że doczekam dnia kiedy terapia będzie dostępna dla wszystkich!

Przeniosłam rozmowę z wątku "dyskusje o konkursach" z racji tego, ze mnie troche ożywił i bardzi w tym jestem emotka

Miłego dnia!

Niektórzy mają szczęście trafić po drodze na osobę, która zainspiruje do zmian - kogoś godnego naśladowania. Jeżeli tkwimy w gorącym garze, nie zdajemy sobie sprawy, co jest z nim właściwie nie tak.
Często pocieszamy się bylejakością, bo czujemy presję, że w danym wieku musimy zaliczać poszczególne etapy rozwoju. Na swoim przykładzie powiem, że wiele lat tkwiłam w związku bez przyszłości, z przesadzoną różnicą wieku, bo bałam się staropanieństwa, choć i tak ta osoba chciała żyć tu i teraz, bez zobowiązań. Po rozstaniu spędziłam miesiąc u rodziców i od razu odkryłam, dlaczego ta relacja w ogóle powstała. Przyznaję - aby dojść do takich wniosków, musiałam spędzić godziny nad książkami i podcastami.
Cieszy mnie, że takie trudne tematy są poruszane na forum konkursowym, a nie tylko w zamkniętym forum psychologicznym. Może dla kogoś post innej osoby będzie motorem do zmian?

Myślę, ze każdy z nas ma wlasnie taką historie. O bylejakości, presji lub o tym 'co ludzie powiedzą' albo 'na nic wiecej nie zasluguje'. Czasem to krótki epizod, a niekiedy długa ciągnącą się historia. 
Czasem wystarczą podcasty, zmiana perspektywy i inne materiały dostępne w Internecie, a czasem wyciągnięta dlon lub pomoc specjalistów. 
Lęk to podstępna emocja. Potrafi sparaliżować tak, ze człowiek tkwi w tym co początkowo uwiera... potem sie przyzwyczaja lub poprostu udaje, ze sie przyzwyczaja. Zmiany często trwają latami, odchodzenie tez. 
Poznałam wiele historii i jest cos pozytywnego co je łączyło - ogrom siły, które sie za nimi kryły. Takiej siły o, której my nawet czasem nie wiemy, bo tak sie skupiamy na tym strachu przed nowym.
Wiadomo.. ciężko sie tak uzewnętrzniać na forum gdzie mimo wszystko nie jest sie anonimowym. 
Ja jednak należę do tych osób, które normalizują tematy związane ze zdrowiem psychicznym, 
Ja sama mam za sobą wiele historii. Pochodzę z domu w którym nie okazywało sie miłości. A moja siłą jest to, ze mimo, ze jej nie dostałam to sama daje 💪 Wyświetl w wątku >>

rudzixon

#7285532 Napisano: 07.08.2025 18:41:56 w WC - rozmowy o wszystkim
rudzixon napisał(a):
yaagatka napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Zdałam sobie sprawę ,że ja jestem z pokolenia dzieci chowanych w zimnym chowie. Zero uczuć okazywanych przez rodziców, zero chwalenia, sama krytyka. To się nie mogło udać i wyjść na plus dla psychiki przykre:( Tak Joasia ładniejsza bo ma kręcone włosy i długie rzęsy. A matka uważała ,że jak coś wygrywam to mi dają z litości lub ,że już znają moje nazwisko bo gram często.

Spójrz na to tez z tej perspektywy:
Może matke/ojca tez tak wychowano? Moze babcie/dziadka traktowano tak samo i to idzie pokoleniowo, bo Twoja rodzina nie umie inaczej albo nie wie, że w ogóle inaczej mozna?
Moze jestes pierwsza, która odkryła, że mozna wychowywac inaczej, zyc w inny sposób i komuniowac sie z wieksza zyczliwoscia i wiara i to WLASNIE TY zmienisz losy reszty pokolen? emotka

Dokładnie! 
Często dziedziczymy traumy i powielamy te schematy, w których byliśmy wychowywami... nieświadomie przekazujemy dalej.
Zrozumienie skąd te traumy pokoleniowe pochodzą, jaka jest ich historia - daje możliwości akceptacji i odpuszczenia. No i przede wszystkim zatrzymanie starej historii i napisanie swojej własnej emotka  
Myślę, że to możliwe dla ludzi o dużym wglądzie we własne emocje. No i najlepiej przy wsparciu psychoterapeuty. 
Niestety znam realia obecnego systemu zdrowotnego i wiem, ze nie każdego stać na terapię raz w tygodniu. 
Mam nadzieje, że doczekam dnia kiedy terapia będzie dostępna dla wszystkich!

Przeniosłam rozmowę z wątku "dyskusje o konkursach" z racji tego, ze mnie troche ożywił i bardzi w tym jestem emotka

Miłego dnia! Wyświetl w wątku >>

rudzixon

#7285214 Napisano: 06.08.2025 15:57:48 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Przelewy od Albedo z Konkursu Odgryź sie komarom. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

rudzixon

#7285170 Napisano: 06.08.2025 14:37:04 w Czy informują/ informowali?
wziumbadam napisał(a):

A Kasztelan już puścili SMS czy sprawdzone na stronie?

Były smsy Wyświetl w wątku >>

rudzixon

#7284854 Napisano: 05.08.2025 20:58:17 w Czy informują/ informowali?
timi211 napisał(a):

aibofobia napisał(a):

https://www.e-kon...tiwalowy-crispers1 
były już wyniki?

Właśnie też czekam z niecierpliwością na info, bo mam głupią nadzieję, że moje zgłoszenie było dobre 😅

Na stronie smolara jeszcze nie ma żadnych informacji o zwycięzcach, a mieli informować 3 dni robocze od dnia rozstrzygnięcia (czyli od 01/08) to chyba trzeci dzień mija jutro?

Zgadza sie. Mają czas do jutra. Wyświetl w wątku >>
0 0

rudzixon

#7284501 Napisano: 04.08.2025 19:09:03 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
10 k od Loteria Wielkich Serc emotka
Aż żal ruszać... tak pięknie sie prezentuje 
emotka Wyświetl w wątku >>

rudzixon

#7283909 Napisano: 01.08.2025 21:43:51 w Gratulacje! Dla wygranych!
Przez zyciowe turbulencjach nie zauważyłam tych pięknych wygranych  emotka

Atlantydek , żeby wygrac trzeba grać emotka
Gratulacje!

InkaR konkretny zastrzyk gotówki! Dobrze wiedzieć, ze konkretne pieniądze trafiają do konkursowiczow. Szczerze gratuluje! 

No tez bym chciała nie będę ukrywać emotka Wyświetl w wątku >>
1 InkaR 0

rudzixon

#7283761 Napisano: 01.08.2025 12:25:44 w Zdjęcia naszych wygranych

Nivea - Wygraj swój glow up
Chętnie sprzedam, bo mam taki zestaw z wizaż Wyświetl w wątku >>

rudzixon

#7283710 Napisano: 01.08.2025 10:49:58 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Rift Advent - Dołącz do wakacyjnej przygody
Mial byc bon do ITM 200 zl, a w kopercie... pustka.emotka

Edit. Szybka reakcja organizatora, doszło do pomyłki. 
Sympatyczna wymiana maili. Wyświetl w wątku >>

rudzixon

#7283183 Napisano: 30.07.2025 18:04:20 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Emememe napisał(a):

aerdna napisał(a):

Czy wszyscy dostali już BLIKi z Letniego Vibe Crunchips Kaufland?

Ja nie mam jeszcze

Ja tez czekam Wyświetl w wątku >>
1 aerdna 0

rudzixon

#7282848 Napisano: 29.07.2025 19:33:12 w Avanti
Dzięki za podzielenie sie tekstami! Teraz widzę, ze moje teksty były zbyt... barwne. emotka Wyświetl w wątku >>

rudzixon

#7282682 Napisano: 29.07.2025 12:03:10 w Wygrane na wymianę/sprzedaż

Sprzedam podwójny bilet na koncert Santander Letnie Brzmienie.  09.08 Warszawa.  Wartość 540 zl, sprzedam za 250 zl Do 07.08 otrzymam je na maila.

Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

rudzixon

#7282660 Napisano: 29.07.2025 10:25:15 w Zbieramy kasę!

rudzixon

#7282587 Napisano: 28.07.2025 21:49:39 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam podwójny bilet na koncert Santander Letnie Brzmienie.  09.08 Warszawa.  Wartość 540 zl, sprzedam za 250 zl Do 07.08 otrzymam je na maila. Wyświetl w wątku >>
0 0

rudzixon

#7282532 Napisano: 28.07.2025 18:56:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
maverick napisał(a):

tad_pole napisał(a):

Gdzie kupujecie Felix Crispers?

Nie grałem, ale Kupiłbym W Żabce emotka

Tymczasem żabkowy opis:

Wyświetl w wątku >>
1 maverick 0

rudzixon

#7282531 Napisano: 28.07.2025 18:54:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dostałam odpowiedź zwrotną od Capri Sun. Mimo, iż na stronie formularz konkursowy nie przechodził to moja odpowiedź została do nich przeslana i poprawnie zarejestowana. Podali nawet godzinę (Po 21) Wyświetl w wątku >>
0 0