Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pionas

pionas

#6482408 Napisano: 17.04.2018 10:10:00 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
kreatia napisał(a):

cb656, pierwsze co zrobiłam to testowanie wujka emotka
no nie działa po części frazy emotka

spróbuj tak:
samoch site:e-konkursy.info Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

pionas

#6482386 Napisano: 17.04.2018 08:17:52 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
kreatia napisał(a):

pionas napisał(a):

kreatia napisał(a):

superloser napisał(a):

W oknie wyszukiwania, brak możliwości błędnego spellowania:
Carefour
Duracel
Panten
NIE PRZECHODZI  emotka

W ogóle coś się zmieniło w wynikach wyszukiwania, nad czym ubolewam bardzo. Kiedyś wystarczyło, że wpisałam, np. samoch i wyskakiwały mi wszystkie wyniki, które zawierały tę frazę, samochODY, samochODÓW, samochODZIKI. Dzisiaj, wpiszę samoch i nie ma nic.

Czyli chcąc wyszukać konkursy z voucherami, wpisując frazę "voucher" pojawi mi się konkurs, gdzie do wygrania jest TYLKO JEDEN voucher, bo jak będą dwa voucherY to już nie wyszuka emotka  Dla mnie osobiście: DRAMAT emotka  

kiedyś w bazie było 1000 rekordów, była lekka, teraz jest ponad 130 000 stąd też zmiana sposobu przeszukiwania bazy. Nie jestem Google, nie mam takiego budżetu na autorskie rozwiązania, wybrałem mniejsze zło, jedyne co mi przychodzi do głowy to stworzenie jakieś bazy synonimów, ale wtedy też znajdzie się ktoś kto będzie chciał odnaleźć konkretną frazę/słowo a nie podobne... Utrzymanie rozwiązania przeszukiwania konkursów na starych zasadach czyli *samoch*, gdzie * to dowolne znaki to koszt ok. 13s na prezentację wyników - kto będzie tyle czekał?

superloser dokładamy wszelkich starań aby konkursy opublikowane były bezbłędne, nie stać mnie na sztuczną inteligencję, mogę zrobić w "locie" korektę że jak ktoś wpisze jakieś błędne słowo (takie które będzie w bazie) to zamieni je na poprawne np: carefour zamieni na carrefour

To wyszukiwanie zmieniło się niedawno, mam rację? Dla mnie to podstawa wyszukiwania konkursów, więc teraz zawaliła mi się ergonomia używania serwisu emotka  Nie zauważyłam, żeby ładowało się jakoś przerażająco długo szczerze mówiąc przy poprzedniej wyszukiwarce, a jestem "z branży", więc jesteś dość wyczulona na te kwestie. eh... :zbanowany:

pierwsze zmiany były gdzieś ponad pół albo nawet rok temu, ostatnio była dopracowywana o nowe przypadki... Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

pionas

#6482382 Napisano: 17.04.2018 07:18:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kreatia napisał(a):

atka79 napisał(a):

Czy Wy widzicie jakieś konkursy dodane wczoraj lub dzisiaj? Bo ja mam ostatnie dodane z 13.04. po godzinie 15.
A teraz chciałam dodać nowy konkurs i pisze mi, że on już jest w bazie. 
No i jak kliknęłam w ten link, że taki konkurs jest, to pojawiło mi się info o nim, a z opisu wynika, że opublikowano go 15.04.2018 o 13:31
Czy Wy widzicie ten konkurs? Czy jesteście go w stanie wyszukać? Bo mi w wyszukiwarce go nawet nie wyszukuje. 

Jest jakiś problem z wyszukiwarką chyba. Nie widzę tego konkursu. pionas? 

Od dłuższego czasu rzadko są publikowane jakiekolwiek konkursy na weekendzie, ta data to data nadesłania zgłoszenia, zmienia się ona w datę opublikowania dopiero po ręcznej weryfikacji.
Konkursy które nie są zweryfikowane/opublikowane nie są prezentowane w wyszukiwarce - jedynie można dowiedzieć się o nim w pierwszym kroku dodawania konkursu, pod warunkiem że w bazie będzie taki link... Wyświetl w wątku >>

pionas

#6482381 Napisano: 17.04.2018 07:18:47 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
kreatia napisał(a):

superloser napisał(a):

W oknie wyszukiwania, brak możliwości błędnego spellowania:
Carefour
Duracel
Panten
NIE PRZECHODZI  emotka

W ogóle coś się zmieniło w wynikach wyszukiwania, nad czym ubolewam bardzo. Kiedyś wystarczyło, że wpisałam, np. samoch i wyskakiwały mi wszystkie wyniki, które zawierały tę frazę, samochODY, samochODÓW, samochODZIKI. Dzisiaj, wpiszę samoch i nie ma nic.

Czyli chcąc wyszukać konkursy z voucherami, wpisując frazę "voucher" pojawi mi się konkurs, gdzie do wygrania jest TYLKO JEDEN voucher, bo jak będą dwa voucherY to już nie wyszuka emotka  Dla mnie osobiście: DRAMAT emotka  

kiedyś w bazie było 1000 rekordów, była lekka, teraz jest ponad 130 000 stąd też zmiana sposobu przeszukiwania bazy. Nie jestem Google, nie mam takiego budżetu na autorskie rozwiązania, wybrałem mniejsze zło, jedyne co mi przychodzi do głowy to stworzenie jakieś bazy synonimów, ale wtedy też znajdzie się ktoś kto będzie chciał odnaleźć konkretną frazę/słowo a nie podobne... Utrzymanie rozwiązania przeszukiwania konkursów na starych zasadach czyli *samoch*, gdzie * to dowolne znaki to koszt ok. 13s na prezentację wyników - kto będzie tyle czekał?

superloser dokładamy wszelkich starań aby konkursy opublikowane były bezbłędne, nie stać mnie na sztuczną inteligencję, mogę zrobić w "locie" korektę że jak ktoś wpisze jakieś błędne słowo (takie które będzie w bazie) to zamieni je na poprawne np: carefour zamieni na carrefour Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

pionas

#6481608 Napisano: 13.04.2018 09:41:07 w Punkty karne
koniczynka123 nawet jeśli szukasz jakiś osób to nie podawaj ich danych osobowych +1 Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6481192 Napisano: 11.04.2018 14:41:37 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
W najnowszej szacie graficznej w menu rozwijanym "Konkursy" pojawiła się nowa zakładka -> "Zapowiedzi".
Będzie tam lista konkursów których data rozpoczęcia to przyszłość emotka
https://www.e-konkursy.info/konkursy/zapowiedzi

Wyświetl w wątku >>

pionas

#6480695 Napisano: 10.04.2018 10:14:27 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
cb656 napisał(a):

pionas a czy zmniejszanie tekstu w tym obszarze to zabieg celowy (po co?) czy efekt jakiegoś błędu, który da się naprawić (kiedy)?

Stara wersja nie będzie już rozwijana, stąd mogą pojawiać się w przyszłości błędy. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6480651 Napisano: 10.04.2018 06:40:07 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
kreatia napisał(a):

pionas napisał(a):

kreatia napisał(a):

emotka Daje człowiek kolejną szansę aplikacji. Włącza ją z nadzieją na urywające d.  konkursy, obok smacznie śpi dziecko. Po sekundzie odpala się hiper mega super extra głośna muza (wiem, wiem, ustawienia dźwięku) jakiejś  reklamy apki muzycznej. Ja podskakuję, dzieć razem ze mną. Nie wpadłabym, że do czytania ekonkow trzeba  wyciszyć telefon. Ja rozumiem, że reklamy, bo darmowa, bo rozwojowa, ale pełnoekranowe reklamy z dźwiękiem? Niczym z najgorszych apek z piekielnych odchłani gugl pleya. Seriously? Apki już nie ma (po raz enty niestety) 

Przykro mi, ale nie mamy wpływu na to jakie reklamy wyświetla Google, zazwyczaj reklamują one strony ostatnio odwiedzane...

Szkoda, że nie masz na to wpływu bo takie fullscreenowe reklamy z dźwiękiem potrafią skutecznie zniechęcić do aplikacji.

Jeśli chodzi o ostatnio odwiedzane to się z Tobą nie zgodzę, reklama mega nie trafiona, zupełnie nie dla mnie  emotka  

Pierwszy raz spotykam się aby reklama nie była trafiona emotka
Może to w aplikacjach inaczej działa, nie zagłębiałem się w to... Pamiętasz może do czego linkowała ta reklama? Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6480519 Napisano: 09.04.2018 15:34:04 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
kreatia napisał(a):

emotka Daje człowiek kolejną szansę aplikacji. Włącza ją z nadzieją na urywające d.  konkursy, obok smacznie śpi dziecko. Po sekundzie odpala się hiper mega super extra głośna muza (wiem, wiem, ustawienia dźwięku) jakiejś  reklamy apki muzycznej. Ja podskakuję, dzieć razem ze mną. Nie wpadłabym, że do czytania ekonkow trzeba  wyciszyć telefon. Ja rozumiem, że reklamy, bo darmowa, bo rozwojowa, ale pełnoekranowe reklamy z dźwiękiem? Niczym z najgorszych apek z piekielnych odchłani gugl pleya. Seriously? Apki już nie ma (po raz enty niestety) 

Przykro mi, ale nie mamy wpływu na to jakie reklamy wyświetla Google, zazwyczaj reklamują one strony ostatnio odwiedzane... Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6480346 Napisano: 09.04.2018 09:51:25 w Zbieramy kasę!
3427,60 i pozostali emotka Wyświetl w wątku >>
1 niunio 0

pionas

#6480263 Napisano: 08.04.2018 20:41:55 w Zmieniłem(am) login
FBizabela7 zmienił(a) login na: hilton1 Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6479886 Napisano: 06.04.2018 14:53:09 w Segregacja konkursów.
79magda napisał(a):

Ok, chciałam zażartować, ale skoro to tak serio, to nie zgadzam się z takim klasyfikowaniem konkursów. Zwykle promocyjne to takie, w których trzeba coś kupić/za coś zapłacić, by w ogóle wziąć w nich udział. Koszty związane z realizacją ewentualnej nagrody (czyli owe dodatkowe koszty) każdy z uczestników kalkuluje na własną rękę - dojazd do spa, transfer na lotnisko, ubezpieczenie samochodu itp. itd.

Nie będę oczywiście z tego powodu drzeć szat, uważam jednak, że takie umiejscowienie konkursu (w kategorii promo) nie jest potrzebne.

dzięki tej stronie nie znam się już na żartach, każdy ma swoje jakieś ale także nic już nie traktuję jako żart, bo kto wie... może ktoś znów wyśle prawnika albo wezwie mnie do sądu?

Każdy ma swoje zdanie i każdy zrobiłby inny podział, a od tego idzie zgłupieć.
Ten konkurs dzisiaj się kończy także już zostanie tu gdzie jest, w przyszłości proszę skorzystać z opcji "Zgłoś błąd" i opisać co jest nie tak emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6479881 Napisano: 06.04.2018 14:38:05 w Zbieramy kasę!
3426,60 i pozostali... Wyświetl w wątku >>
1 niunio 0

pionas

#6479880 Napisano: 06.04.2018 14:36:17 w Segregacja konkursów.
79magda napisał(a):

Czy "promocyjność" tego konkursu polega na tym, iż należy wynająć sobie sternika przed wzięciem udziału?! emotka

https://www.e-kon...rs-3-dni-za-100.html

w regulaminie jest zapis:

UWAGA! Pozostałe opłaty związane z czarterem jachtu oraz wysokość kaucji płatnej przed czarterem, pozostają bez zmian.

trzeba ponieść dodatkowe koszty dlatego został przeniesiony do promocyjnych... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pionas

#6479536 Napisano: 05.04.2018 06:21:50 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas napisał(a):

cb656 napisał(a):

pionas czy możesz wyjaśnić, jak to jest? Zwykle po usunięciu przez kogoś jego konta, wpisy na forum zostawały z opisem "gość (nick)".  A tu jest tak, że wpisy osobnika są na forum, ale jak klikam w profil, to pokazuje się info, ze nie ma takiej strony. https://www.e-kon.../profile/user/siwych

konto nie było usunięte a zablokowane.

Coś musiałeś jednak zmienić  emotka bo gdy cytowałem wpis https://www.e-kon...isy/strona/2/#p51079 z lewej w polu autora był "siwych".
TERAZ tam jest "gość siwych".
Samo się zmieniło? emotka

jasne że zmieniłem, żebyś znów się nie czepiał.... Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

pionas

#6479416 Napisano: 04.04.2018 15:44:34 w Punkty karne
sylwika76 - Twój wpis (6479155) wygląda na próbę zakupu paragonu na zakończony konkurs. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6479378 Napisano: 04.04.2018 14:11:10 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas czy możesz wyjaśnić, jak to jest? Zwykle po usunięciu przez kogoś jego konta, wpisy na forum zostawały z opisem "gość (nick)".  A tu jest tak, że wpisy osobnika są na forum, ale jak klikam w profil, to pokazuje się info, ze nie ma takiej strony. https://www.e-kon.../profile/user/siwych

konto nie było usunięte a zablokowane. Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6479258 Napisano: 04.04.2018 10:28:16 w Zmieniłem(am) login
kacioszla zmienił(a) login na: kwoloch Wyświetl w wątku >>
0 0

pionas

#6479240 Napisano: 04.04.2018 09:07:12 w Zbieramy kasę!
3426,30 i pozostali... Wyświetl w wątku >>
1 niunio 0

pionas

#6479128 Napisano: 03.04.2018 18:38:20 w Zbieramy kasę!
3426,20 i pozostali... Wyświetl w wątku >>
1 niunio 0