Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6482190 Napisano: 16.04.2018 13:25:19 w Pomocy!!!!
malenka napisał(a):

ziolko napisał(a):

malenka napisał(a):

ace Popatrz jak wygląda zwrot towaru w każdym sklepie czy to internetowym, czy stacjonarnym. Kupujący oddaje towar i wtedy sklep oddaje kasę jeśli towar jest w stanie nienaruszonym. Moim zdaniem facet ewidentnie coś kręci. Być może miecz faktycznie był już rozpakowany i używany. Jeżeli najpierw oddasz mu kasę, to nie masz gwarancji w jakim stanie ten miecz do Ciebie dotrze. Jest też trzecie wyjście z tej sytuacji. Powiedz mu żeby odesłał Ci miecz "za pobraniem". Rozpakujesz paczkę przy kurierze i jeśli wszystko będzie ok to zapłacisz. A jeżeli nie, to niech miecz wraca do kupującego.

Jak za pobraniem to już w ogóle przekichane... w żadnym sklepie NIE ma możliwości zwrotu towaru za pobraniem, bo wtedy płaci się za coś, co może być używane lub zniszczone. 
Pomijając fakt, że osoba prywatna nie ma obowiązku przyjmowania zwrotu... 

Tak wiem, ale ace zdecydowała się uznać swoją winę i zwrócić pieniądze sprzedającemu. Wiem jak wygląda kwestia zwrotów sklep internetowy- kupujący. Problem polega na tym, że chyba nie ma regulacji prawnej zwrotów między osobami prywatnymi (chociaż ja uważam, że nie ma powodu dla którego miałyby się one różnić od tych prowadzonych przez firmy, a więc zwracam kasę, gdy otrzymam już towar).

Fakt, ale towar powinien być nowy, nie używany i w dobrym stanie. A nie facet odeśle towar zepsuty itp. i będzie chciał kasę Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6482185 Napisano: 16.04.2018 12:56:29 w Pomocy!!!!
malenka napisał(a):

ace Popatrz jak wygląda zwrot towaru w każdym sklepie czy to internetowym, czy stacjonarnym. Kupujący oddaje towar i wtedy sklep oddaje kasę jeśli towar jest w stanie nienaruszonym. Moim zdaniem facet ewidentnie coś kręci. Być może miecz faktycznie był już rozpakowany i używany. Jeżeli najpierw oddasz mu kasę, to nie masz gwarancji w jakim stanie ten miecz do Ciebie dotrze. Jest też trzecie wyjście z tej sytuacji. Powiedz mu żeby odesłał Ci miecz "za pobraniem". Rozpakujesz paczkę przy kurierze i jeśli wszystko będzie ok to zapłacisz. A jeżeli nie, to niech miecz wraca do kupującego.

Jak za pobraniem to już w ogóle przekichane... w żadnym sklepie NIE ma możliwości zwrotu towaru za pobraniem, bo wtedy płaci się za coś, co może być używane lub zniszczone. 
Pomijając fakt, że osoba prywatna nie ma obowiązku przyjmowania zwrotu...  Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

ziolko

ziolko

#6482037 Napisano: 15.04.2018 18:14:17 w Pomocy!!!!
Zgadzam się - najpierw zwrot towaru a później zwrot pieniędzy. Towar ma być nie uszkodzony, dobrze zabezpieczony, przesyłka polecona.
W razie gdyby facet wysłał towar za pobraniem to nie odbieraj jej! Wyświetl w wątku >>
2 ace, nkba 0

ziolko

#6481555 Napisano: 12.04.2018 22:51:47 w Wkurza mnie...
mczarna napisał(a):

awi napisał(a):

Dzwoni do mnie ktoś z numeru który się wyświetla (+48xxxxxxxxx) a gdy oddzwaniam - komunikat, że nie ma takiego numeru. Co to za diabeł?

U mnie takich diabłów pełno, a do tego-blokuję numer to z innego zadzwonią...

Dlatego polecam aplikację "Odebrać telefon?", czyli zieloną Ośmiorniczkę - blokuje numery, nawet jeśli nie są zapisane w telefonie, wystarczy, że mają negatywną opinię od innych osób.
Ośmiorniczka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6481229 Napisano: 11.04.2018 17:30:58 w SZUKAM....
zaczytana-pola napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

https://www.googl...x=1&fir=z55ANHqR pierwsza sukienka od samej góry po kliknięciu na ten link

Ja kupiłabym dodatki( buty, torebka) w kolorze delikatnego srebra. Nie takie lustro, ale takie bardziej srebrno- szare.

Dobry pomysł. Jeśli sukienka ma to coś na pasku, to srebrne dodatki będą pasowały 
Np. https://www.modem...im-D9511-25261_2.jpg
https://i.imged.p...rebka-2420491756.jpg

https://www.obuwi...ieczorowe-7626_0.jpg
https://visione.p...ra-wz-889-5194_2.jpg Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6480671 Napisano: 10.04.2018 09:05:21 w Dyskusje o wynikach konkursu
anula81 napisał(a):

Takie vouchery wyjazdy, to zawsze jest nuta niepewności, już się nauczyłam, wiecie co robię? dzwonię i pytam czy klient z voucherem jest traktowany jak damozjad hahah serio, działa zawsze, potem jak jadę pierwszy raz w takie miejsce jestem traktowana jak należy! 

Hehe... pewno po takim pytaniu następuje cisza w słuchawce i zaraz gorliwe zaprzeczenie, co?? emotka emotka emotka
Dobrze wiedzieć na przyszłość emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6478741 Napisano: 01.04.2018 08:43:56 w Życzenia na święta i nie tylko
Wesołych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy! emotka  emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6478722 Napisano: 31.03.2018 23:06:11 w WC - rozmowy o wszystkim
ŻARTY NA PRIMA APRILLIS emotka  kto coś wypróbuje? emotka  

https://www.buzzf...4w5j5Wk#.ojP3MyMv6  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6478585 Napisano: 30.03.2018 23:18:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
misiamarysia napisał(a):

Agencja FORTIS w formularzu zwycięzcy (Delikatesy Centrum , Wiosna z nagrodami) żąda w zamian za bon 200 zł peselu oraz serii i numeru dowodu osobistego, plus oczywiście telefon i adres. Na szczęście bez numeru buta i odcisków palców. emotka

To samo chcieli w Żabce za czytnik emotka
Na moje pytanie po co, skoro nagroda o wartości poniżej 760 zł, to pani powiedziała, że "taki mają regulamin, jego zatwierdza komisja". Kurcze, ale chyba komisja to ICH ludzie, prawda???
Ciekawe, czy kiedyś dojdzie do tego, że w ramach odbioru nagrody trzeba się rozebrać, uruchomić kamerkę i odtańczyć taniec godowy albo inny erotyczny emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6478161 Napisano: 29.03.2018 11:23:23 w Platformy dla testerów- trnd itp.
Streetcom - kapmpania Dicoflor Complex 
Mail dzisiaj. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6477021 Napisano: 26.03.2018 11:21:13 w Dyskusje o wynikach konkursu
slonko365 jakiś czas temu brałam udział w konkursie foto przyrodniczym. Konkurs był dla amatorów i profesjonalistów. Oczywiście jeszcze w trakcie trwania konkursu zgłaszałam uwagi na ten temat, że amator nie ma szans w starciu z profesjonalistą, to jedyne co uzyskałam, to "proszę wziąć udział, a może się uda". 
Oczywiście 9 na 10 nagrodzonych zdjęć to zdjęcia zawodowców. W tym kilka zdjęć było nagradzane wielokrotnie w innych konkursach. 
Rozumiem, że niektóre zdjęcia były naprawdę super, sama nawet bym je nagrodziła, ale nie wszystkie... 
Poza tym jedna osoba wygrała w kilku tematach, a tego nie było w regulaminie.
I cóż... wyszłam na zawistną, zazdrosną osobę, która nie wygrała. 
A ja chciałam jedynie równego traktowania emotka
Zdjęcia amatorów można od razu poznać.. ale wkurza mnie, jak zawodowcy podają się za amatorów i zgłaszają się wszędzie tam, gdzie powinni (mogą) zgłaszać się amatorzy. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6476941 Napisano: 25.03.2018 23:57:47 w WC - rozmowy o wszystkim
pawelski napisał(a):

Jak to jest z tym podatkiem od nagród ? Podobno nagroda o wartości poniżej 760 zł jest zwolniona z podatku ale w regulaminach często jest napisane że np organizator przeznacza 20 zł na pokrycie podatku od nagrody wartej 200 zł.

Organizator zawsze musi przeznaczyć 11,11% wartości nagrody na podatek do US - to jest dodatkowa kwota.
Jeśli ktoś wygra nagrodę powyżej 760 zł, to przed odbiorem płaci 10% wartości nagrody, chyba, że organizator już zapłacił za laureata. W różnych konkursach bywa różnie. Wyświetl w wątku >>
1 pawelski 0

ziolko

#6476158 Napisano: 22.03.2018 22:39:45 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Czy też dostajecie strzałeczkę  z numeru 223263302- numer z google nękający . Grałam przeważnie na 4321 na Albedo -czyżby sprzedali numery telefonów ??Wczoraj i dzisiaj powtórka z rozrywki emotka (

Też ostatnio miałam ten numer,ale nie odebrałam. emotka

Zainstalujcie sobie super aplikację - zieloną ośmiorniczkę emotka  czyli "odebrać telefon?" https://play.goog...tozvednout&hl=pl

JEST SUPER!!! jeśli jakiś numer ma negatywne oceny to przy włączonej aplikacji nie połączy się z Wami. Dostaniecie tylko info w postaci przekreślonej czerwonej ośmiorniczki, że dzwonił numer niepożądany. Nawet nie musicie mieć go zapisanego jako spamu.
Polecamemotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6474534 Napisano: 19.03.2018 15:43:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Poza tym mogliby odpowiadać indywidualnie, a nie kopiuj/wklej emotka  co oni myślą, że ludzie są tacy głupi????  Wyświetl w wątku >>
2 atka7, kkbt 0

ziolko

#6474523 Napisano: 19.03.2018 15:24:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ikropka napisał(a):

Dziś dostałam odpowiedź od S.C.Johnson&Son, Inc

Szanowna Pani,

Dziekujemy za przeslana wiadomosci oraz za przedstawienie Pani watpliwosci
i zastrzezen do naszych loterii promocyjnych.

Wyjasniamy, ze od wielu lat wspólpracujemy przy organizowaniu tego typu przedsiewziec
z Loyalty Point sp. z o.o. i nigdy nie mielismy zadnych zastrzezen
dotyczacych naszej wspólpracy ani watpliwosci co do rzetelnosci i
profesjonalizmu firmy Loyalty Point Sp. Z o.o.

W zwiazku z tym, ze nasi Klienci i ich opinie sa dla nas niezwykle istotne a zarzuty
jakie Pani sformulowala sa powazne bardzo prosimy o skorzystanie z
formalnej procedury jaka jest zlozenie reklamacji do loterii. Opis tej
procedury znajduje sie w regulaminach obecnie trwajacych loterii, które
mozna znalezc na loteryjnych stronach www.rodzinawygrywa.pl oraz www.loteriaglade.pl oraz w siedzibie Organizatora.
Obowiazkiem Organizatora tj. Loyalty Point Sp. Z o.o. jest rozpatrzenie w przewidzianym
w regulaminie czasie wszystkich zlozonych reklamacji oraz wyjasnienie watpliwosci i niejasnosci, które Pani zglosila.

Z powazaniem,

Hehehehe... składać reklamację i skargę na organizatora dooo... Organizatora???  emotka emotka emotka  Istny bareizm emotka emotka
Czy ktokolwiek od S.C.Johnson&Son zadał sobie trud DOKŁADNEGO przeczytania zarzutów stawianych tej agencji??
Myślę, że NIE. Bo lepiej umyć ręce i nie wnikać w problemy... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6474447 Napisano: 19.03.2018 13:20:37 w SZUKAM....
truskaweczka123 napisał(a):

szukam gdzie sie podzial watek: DZIS NIC NIE WYGRALAM? emotka

https://www.e-kon...strona/1630#p6474418 Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6474407 Napisano: 19.03.2018 12:05:43 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Ciekawe, czy w marcu uda mi się wygrać coś konkretnego... najlepiej jakąś większą sumę... emotka emotka
Bo jak na razie pustki, nie tylko w konkretnych nagrodach, ale w jakichkolwiekemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6474311 Napisano: 18.03.2018 21:33:55 w WC - rozmowy o wszystkim
Nie wiem... pytaj pionasa Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6474309 Napisano: 18.03.2018 21:30:17 w WC - rozmowy o wszystkim
marcinek1985 napisał(a):

pewnie w listopadzie i może kilka lat wstecz ale jeszcze niedawno był tamten wpis

Wpisy na forum są co jakiś czas usuwane, dlatego między innymi zmniejsza się ilość wpisów widocznych pod nickiem. Wpisy WSZYSTKICH osób, a nie tylko wybranych. Wyświetl w wątku >>
0 0