Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7109500 Napisano: 17.07.2023 17:09:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
majonez1992 napisał(a):

xyzxyx napisał(a):

Witam,
czy macie problem z rejestracją zgłoszenia Hebe Nivea? 
Ja próbowałam kilka razy i za każdym razem wyskakiwał błąd przy odpowiedzi. Wydaje się, że coś źle liczy znaki bo niby miałam poniżej 500 ale nie przechodziło. Kiedy wylądowałam 10 kolejnych znaków - dopiero wtedy przeszło.

A mi nie chcialo przechodzic gdy robilam takie “pauzy” wierszowe. Jak puscilan ciagiem przeszlo a znakow mialam tyle samo

Entery są często liczone jak znaki Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7109466 Napisano: 17.07.2023 16:25:11 w Wkurza mnie...
escada napisał(a):

serio? tej sztuki nie próbowałam ale fakt, może jest to jakies wyjście:)) dzięki za pomysł;)

Gdzieś chyba czytałam że ktoś odcinał te zawleczki cążkami do paznokci;) Wyświetl w wątku >>
2 escada, cb656 0

zielonaszpilka

#7109278 Napisano: 16.07.2023 23:24:05 w Dyskusje o wynikach konkursu
kimxxx w wolnym tłumaczeniu ze śląskiego na polski ten sms brzmi: Hej Słońce! Aktualnie jestem we Włoszech w Mediolanie, koło twojego ulubionego stadionu. Może nie jest tak fajny jak nasz orlik, ale też robi wrażenie. Wyślę Ci potem zdjęcie. Pogoda jest piękna, a jedzenie przepyszne! Jak wrócę to zrobię Ci jakiś makaron, który tutaj jadłam, żebyś nie jadł w kółko tego schabowego. Zaraz będzie koncert Taylor Swift, na który mi kupiłeś bilety. Szkoda, że nie możesz być tutaj ze mną, bo zbierasz kartofle z wujkiem Zbyszkiem. I nie uwierzysz! Tutaj mam aż dwie kreski zasięgu, nie tak jak w naszej wsi. Jestem przeszczęśliwa, a do pełni szczęścia brakuje mi tylko Ciebie! Kocham Cię! Twoja narzeczona

Więc sam tekst jest dość zabawny, a wykorzystanie gwary podnosi ocenę oryginalności emotka  Zapewne był to jedyny sms napisany gwarą, tak się właśnie przykuwa uwagę komisji emotka  A jestem pewna, że jakaś Ślązaczka właśnie takiego smsa mogła do narzeczonego napisać emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7109273 Napisano: 16.07.2023 23:05:36 w Dyskusje o wynikach konkursu
kimxxx napisał(a):

Przeglądałam sobie instagram i konkursy i przypomniało mi się o konkursie so fragrance x rossmann, weszłam w wyniki a z ciekawości potem przejrzałam sobie zgłoszenia, temat "napisz hipotetycznego sms do bliskiej osoby odnośnie tego, że niespodziewanie obudziłaś się na rajskich wakacjach', że pamięć mam dość dobrą to coś tam zapamietalam nazwy osób, które wygrały główna i jedna z tych prac mnie mega zaskoczyła.
Było dużo ciekawych i ładnych prac, rymowanki nie rymowanki a to... moim zdaniem totalnie nie nadaje się do nagrodzenia. Ciekawa jestem waszego zdania, organizator w ogóle nie czytał zgłoszeń i losowe nicki wybral, czy to zgłoszenie serio jest ciekawe tylko ja nie znam się na aktualnej modzie, trendach czy coś?
Z góry przepraszam jeśli to praca kogoś z forum, tak jak wspomniałam, nie ogarniam współczesnych trendów 🤷🏽‍♀️

Odpowiedź napisana gwarą śląska. Jak dla mnie bardzo ok, nie widzę nic dziwnego w tym, że została nagrodzona emotka  Bardzo mi się podoba. Zarówno wykorzystanie gwary śląskiej jak i sam tekst. Jest zabawny emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7109174 Napisano: 16.07.2023 10:53:05 w Czy jest konkurs, w którym trzeba kupić...?
kornwalija napisał(a):

Szukam konkursu z kupnem kosmetyków typu żel pod prysznic, balsam, peeling emotka

Nivea w Hebe i w drogeriach natura Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7109131 Napisano: 15.07.2023 20:47:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
TurboMike napisał(a):

Hejo!
Pytanie z cyklu: "Polski język, trudna język" emotka  
" Rozwiązanie Zadania konkursowego nie może zawierać treści sprzecznych z prawem lub dobrymi obyczajami, a w szczególności nie może: (...)
naruszać jakichkolwiek praw do znaków towarowych czy chronionych symboli, praw autorskich czy praw osobistych ani zawierać żadnych marek, z wyłączeniem marek produktów promocyjnych, nazwisk osób znanych publicznie, ani innych treści chronionych prawami własności intelektualnej;"

To z konkursu Magnuma. A pytanie brzmi: Czy z zgłoszeniu może się pojawić nazwisko osoby znanej publicznie czy też nie ? emotka  
czy słowa "z wyłączeniem" odnoszą się tylko do marek produktów promocyjnych czy też tego co jest po przecinku ?

Kiepsko ujęte, ale to wyłączenie dotyczy tylko produktów marek. Nie możesz napisać znanego nazwiska ani innych treści chronionych prawem własności intelektualnej. W razie wątpliwości lepiej zawsze założyć bezpieczniejszą dla nas opcję, a to będzie zawsze nie używanie takich treści. Z tymże tutaj nie mam najmniejszych wątpliwości, że intencją organizatora było zakazanie używania znanych nazwisk. Wyświetl w wątku >>
1 TurboMike 0

zielonaszpilka

#7108906 Napisano: 14.07.2023 15:28:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atyde25 napisał(a):

"Opłaca"się teraz kupić lody Mochi od Que.Przy 2 wymaganych do konka rabatuje się i wychodzą 28,47 zł.
Oczywiście teraz się wzięłam na sposób i kupuje na 2  paragony .Pierwszy sprawdzający czy kasa drukuje paragon bo nie mam nerwów potem się z obsługą siłować.Ale u mnie  w biedrze tylko 2 sztuki były.

Bardziej się opłaca nie brać w tym konkursie udziału i wydać tę kasę na sensowniejsze paragony emotka    emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108819 Napisano: 14.07.2023 12:56:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atlantydek napisał(a):

byekitty napisał(a):

a już dziś o 20:00 wyniki konkursu z nowym jorkiem na insta ralls 
Ciekawam.

Może sprytniej wybiorą słupa

Też podejrzewam, że tutaj konkurs jest ustawiony emotka  To jakaś dziwna nowopowstała firma. Ja teraz od razu skreślam takie konkursy, chociaż czasami się zdarza, że nawet taki konkurs jest prawdziwy i wygra ktoś z forum emotka  Sama brałam udział w dwóch konkursach, które początkowo wydawały mi się podejrzane, a wygrałam w obu emotka  Tyle, że to było lata temu. Jeden to był konkurs portalu (?) Wyzwól byka - jakiegoś serwisu dla mężczyzn, chyba preparatów na potencje emotka  Dopiero co ruszyli i rzucili konkurs z fajnymi nagrodami, co było dość podejrzane. Wygrałam wtedy w pierwszym etapie voucher do biura podróży na 3 tysiące, a potem jeszcze ipody nano. To były czasy emotka . To było chyba koło 2010-2011 roku. I drugi mocno podejrzany konkurs, też świeżo startujący portal, który oferował kurs surfingu i pobyt nad morzem. Wygrałam to, ale cały ten portal i pobyt nad morzem to osobna historia emotka Wyświetl w wątku >>
1 gosia46 0

zielonaszpilka

#7108772 Napisano: 14.07.2023 10:55:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
faworek napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Ja mam wszystkie screeny - wszystkich zgłoszeń, wyników, właściciela w znajomych dwóch pozostałych laureatów, ogłoszeń tej Agnieszki, regulamin mam zapisany.

może chcesz dołączyć do czatu? emotka

Chcę;) chętnie Wam pomogę Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108769 Napisano: 14.07.2023 10:53:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Ja mam wszystkie screeny - wszystkich zgłoszeń, wyników, właściciela w znajomych dwóch pozostałych laureatów, ogłoszeń tej Agnieszki, regulamin mam zapisany. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108757 Napisano: 14.07.2023 10:44:10 w Czy informują/ informowali?
majonez1992 napisał(a):

Co za bubki! Jazda z nimi!

Brak szacunku i nonszalancja poziom master, wszystko wina złych konkurrsowiczów którzy dopatrzyli się powiązań między manufakturą a "zwycięzcami"...oczywiście kto jest zły? na pewno nie oni. oni to niewiniątka XDprzecież  nic złego się nie stało tylko po prostu lecą w c... kulki emotka

A wiecie co jest najlepsze, że oni zrobili to z premedytacją. Wiedza, że nad loterią nadzór sprawuje izba celna i tam trzeba mieć pozwolenia i złożyć szczegółowe sprawozdanie. Wydaje im się, że konkursów nikt nie nadzoruje i mogą sobie robić jaja. Ale konkurs to przyrzeczenie publiczne, z tymże nie wiem czy nie trzeba będzie pociągnąć tej sprawy do sądu. W każdym razie ja bym zaczęła od nagłośnienia tej sprawy w mediach. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108746 Napisano: 14.07.2023 10:23:46 w Czy informują/ informowali?

zielonaszpilka

#7108732 Napisano: 14.07.2023 09:59:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
No może być, że jestem za miękka:) mi pewnie łatwiej odpuścić, bo nie zmarnowałam czasu i energii na zgłoszenie i mnie tak mocno to nie dotyka, jak uczestników. A prace by świetne i czasochłonne. Zresztą jesteśmy dorosłymi ludźmi, bierzmy odpowiedzialność za swoje działania. Bardzo jestem ciekawa co z tym dalej firma zrobi. Wczoraj miałam cicha nadzieję, że wymyślą jak uczestników przeprosić i wszystko im zrekompensować, ale to chyba było takie wieczorne, naiwne myślenie. W świetle dnia znowu mi się wydaje, że będą próbowali zamiatać sprawę pod dywan licząc na to, że sprawa się rozejdzie po kościach, a na to jednak nie powinno się im pozwolić.
I jak słusznie zauważyła @faworek, pytanie co tak naprawdę sprzedają emotka  może też oszukują w tym temacie.

Dobra, przeczytałam ich odpowiedź, która ktoś zamieścił w wątku Czy informują. To po prostu cyniczni oszuści. Doskonale wiedzą, że nad konkursami nie ma takiego nadzoru jak nad loteria i myślą, że sobie mogą pozwolić na zrobienie takiego przekrętu. Zapominają, że konkurs to przyrzeczenie publiczne. Dodatkowo chyba trzeba zainteresować sprawa jakieś duże medium, niech giną. Czy któryś z uczestników zajmuje się już tym, żeby sprawa zainteresować jakiś portal/gazetę? Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108683 Napisano: 14.07.2023 00:03:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Piękny to był dzień na ekonkach, nie zapomnę go nigdy emotka

Ale, odzywa się we mnie moja miłosierna natura i zaczynam rozkminiaćemotka Może rzeczywiście to mała rodzinna firma, która próbowała w ten idiotyczny sposób ratować upadający biznes? No wymyślili głupotę, zrealizowali ją i teraz przez nią mogą w ogóle popłynąć. Może nie robili tego z chęci zysku tylko w ramach rozpaczliwej próby utrzymania się na powierzchni? Oczywiście zawalili, za swoje czyny powinno się ponosić konsekwencje, ale no nie wiem... Mam chyba za miękką du*ę
Z drugiej strony, może to rzeczywiście wyrachowani cwaniacy. Nie wiem. 

Tak czy tak, lipa wyszła z tym straszna, a na razie ten pożar gaszą benzyną, ale to standard, kiedy zaczyna się panika.

Gdybym brała udział w konkursie pewnie oczekiwałabym, że właściciel/prezes wystosuje oficjalne przeprosiny, przyzna się do przekrętu, zwolni osoby odpowiedzialne za całą akcję (no chyba, że sam ją wymyśliłemotka ), odda wszystkim uczestnikom pieniądze za zamówienia konkursowe i dorzuci jeszcze jakieś paczki z kawą gratis. Pewnie wtedy bym im odpuściła, ale ja to twarda jestem tylko na początku, a potem wymiękam. Bleh.

A wątek, po przemyśleniu, jednak powinien nazywać się Afery, dramy i inne kałszkwały. Nie ma powtórzenia, nie ma wulgaryzmu, a można by tam też pisać o poważnych aferach, a nie tylko o cenzuraburzach, które zazwyczaj dotyczą jakichś bzdur emotka  :D Ale dyskusje, również o aferach, jak dla mnie równie dobrze mogą dalej toczyć się tutaj emotka  Też jest fajnie emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108664 Napisano: 13.07.2023 23:18:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

Takiego poruszenia na forum jak dzisiaj to od początku mojej krótkiej kariery konkursowej nie widziałem 🤣

Jednak przydałby się ten wątek. Proponuję nazwę (o ile notta się zgodzi;) Gó*noburze, dramy i inne kałszkwały emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108642 Napisano: 13.07.2023 22:40:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Misiek89 napisał(a):

Dekasia napisał(a):

Ani słowem się nie odezwałam na profilu Manufaktury, a nie widzę teraz w ogóle ich profilu. Zablokowali mnie, czy ukryli profil?

Mnie tez nagle wywaliło , wyswietla mi, że profil niedostępny. Zatrzymałem się za liście laureatów w których połowa nie wyraziła zgody na publikacje danych emotka

Skasowali albo ukryli. Szkoda, że ja jestem maniaczką robienia print screenów emotka emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108623 Napisano: 13.07.2023 22:12:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
O ja pierniczę emotka  jak ja żałuję, że nie wzięłam udziału w tym konkursie emotka Jak nic poszłabym do sądu. Właścicielem Manufaktury jest Jan Domanowski. Zupełnym przypadkiem jest znajomym zarówno Alana jak i Maksyma, którzy wygrali ekspresy do kawy wycieczki za 5 tys. I łaskawie zgodzili się na ujawnienie swoich danych emotka

Edit. przyrzekającym nagrodę według regulaminu jest natomiast jakiś Piotr Kozik - również zupełnym przypadkiem Alan ma w znajomych jakiegoś młodzieńca o takim imieniu i nazwisku. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108618 Napisano: 13.07.2023 21:58:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

Dmajonez1992 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

Mnie manufaktura calkowicie zablokowala jak napisalam o ich nierzetelnosci 🤣🤣🤣 chociaz nie bralam udzialu, to nie podoba mi sie to;)

Co chwilę usuwają jakieś wpisy emotka  i podobno blokują tak, że nawet nie da się ich wyszukać na FB

Wlasnie mnie tak zablokowali xD

Pod dwoma komentarzami widzę ich wpisy...prosimy o.wiadomosc... więc dwie osoby wyraziły zgodę na publikację danych ..hmm ciekawe to wszystko, dobrze ze nie brałam udziału, ewidentnie coś na rzeczy

Było więcej takich wpisów z prośbą o wiadomość, ale chyba jak ktoś odpisał to kasowali

Bo wiecie jak to się wszystko odbyło? emotka
Do prowadzenia fb i promocji dorwała się córka właściciela albo młoda, dynamiczna stażystka emotka  (tak, obstawiam tę gwiazdę z filmików;). Do marca tego roku ich fb był martwy. Dziewczyna miała ambitny plan, żeby rozkręcić rodzinny biznes i wymyśliła serię filmików i, a jakże, konkurs! W marcu i kwietniu pojawiły się chyba jakieś pojedyncze posty, a potem BAM! Konkurs. Rozmowa w biurze wyglądała tak: Słuchajcie, zrobimy konkurs. Wszystkie konkursy to fikcja, nikt w nich nie wygrywa, ale ludzie się połaszą na nagrody i zarobimy kupę kasy na zamówieniach, a lajki i udostępnienia rozkręcam nam fb i nakręcą kolejną sprzedaż. Tylko dajmy jakieś atrakcyjne nagrody, nie wiem... auto, wycieczkę, ekspres do kawy... albo to wszystko na raz! Dorzućmy ejszcze zestawy kawy. Ale roczne! Na bogato! A co, przecież, hihi, i tak tych nagród nie wydamy! Plan się udał tak świetnie, że do dzisiaj nie dali rady zrealizować wszystkich zamówień konkursowych, ale mniejsza z tym. Wszystko byłoby idealnie, gdyby nie ci okropni konkursowicze, którzy domagają się wyników! I tu się sprawa rypła, bo jak wyjść z tego z twarzą. Nie byłoby problemu, gdyby dali formularz i zgłoszenia przez stronę - nikt nie widzi zgłoszeń, można dać fikcyjną listę, nikt tego nie sprawdzi. No ale nie podumali wcześniej i jest problemik. Wiec burza mózgów w biurze trwała dzisiaj cały dzień i zaczęły się cyrki z brakiem zgody na publikację nazwisk zwycięzców, a potem szopka z kilkoma rozdanymi zestawami kaw. Kolejna wesoła runda będzie jak przyjdą (albo nie przyjdą;) te roczne zestawy kaw. Według informacji na forum, będę wysyłać przez rok co miesiąc paczkę kawy emotka  No zobaczymy co z tego wyniknie, bo czuję, że będzie zabawnie.

Wszystko, co powyżej jest tylko fikcją literacką emotka

Edit. o panie emotka  to ja tu takie elaborat tworzę, a oni w międzyczasie taki cudny przekręt robią... no nie emotka  idę obejrzeć te nagrodzone prace emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108588 Napisano: 13.07.2023 21:02:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@gnieszk@ napisał(a):

To dotyczy jedynie przedsiębiorców. Do 450 zł paragon z NIPem jest fakturą uproszczoną. W przypadku wyższej kwoty może się to odbyć na zasadzie albo od razu faktury albo faktury do paragonu. Ale tylko jeśli paragon zawiera NIP nabywcy.
Oaoba fizyczna może wnioskować o fakturę imienną w ciągu 3 miesięcy
"Konsument (osoba fizyczna niebędąca podatnikiem), który jest nabywcą towarów lub usług, może żądać wystawienia faktury. Podatnik ma obowiązek wystawienia faktury, jeśli takie żądanie zostanie zgłoszone w ciągu 3 miesięcy, licząc od końca miesiąca, w którym dostarczono towar lub wykonano usługę"

A brak paragonu fiskalnego nie jest problemem? Ania może chcieć tej faktury na podstawie paragonu zastępczego albo paragonu z aplikacji?

Tego nie wiem, ale skoro Biedronka uważa ten zastępczy za równoważny (wydanie paragonu jest ich obowiązkiem, a wydali go zamiast fiskalnego) to i fakturę do niego powinni wystawić.

Tak, masz rację. Według jakiejś interpretacji izby skarbowej można się domagać wystawienia faktury nawet jak się nie ma paragonu fiskalnego, ale ma np. dowód zapłaty kartą. Więc tym bardziej to co ma Ania powinno wystarczyć. Pytanie tylko czy nie czeka ją walka z kierowniczką w Biedrze, no ale to już inna kwestia. Fakturę powinna dostać emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7108579 Napisano: 13.07.2023 20:55:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@gnieszk@ napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Słuchajcie mąż robił zakupy w Biedronce i między innymi lavazza,Bakoma,familijne na loterie i skończył się papier . Dostał paragon zastępczy na zielonej kartce. Do loterii jak domyślam się już nie nadaje ? A jeśli jutro podejdę do biedrony dadzą mi fv czy już za późno ?Mam jeszcze paragon w aplikacji ,ale na niego zagrać to raczej nie można czy się mylę ?

Na fakturę za późno, na taki paragon zastępczy też lepiej nigdzie nie grać, a co do paragonu w apce to już chyba trzebaby pytać każdego organizatora osobno emotka

Dlaczego na fakturę za późno?

Wydaje mi się, że teraz już nie wydają faktur na podstawie paragonów po dokonaniu zakupów, ale nie będę się upierać, musiałabym to sprawdzić.

To dotyczy jedynie przedsiębiorców. Do 450 zł paragon z NIPem jest fakturą uproszczoną. W przypadku wyższej kwoty może się to odbyć na zasadzie albo od razu faktury albo faktury do paragonu. Ale tylko jeśli paragon zawiera NIP nabywcy.
Oaoba fizyczna może wnioskować o fakturę imienną w ciągu 3 miesięcy
"Konsument (osoba fizyczna niebędąca podatnikiem), który jest nabywcą towarów lub usług, może żądać wystawienia faktury. Podatnik ma obowiązek wystawienia faktury, jeśli takie żądanie zostanie zgłoszone w ciągu 3 miesięcy, licząc od końca miesiąca, w którym dostarczono towar lub wykonano usługę"

A brak paragonu fiskalnego nie jest problemem? Ania może chcieć tej faktury na podstawie paragonu zastępczego albo paragonu z aplikacji?

Edit: Według informacji w necie wydaje się, że jest to możliwe. @anialistopad, wybacz że wprowadziłam w błąd emotka  Możesz spróbować z tą fakturą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0