Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7103227 Napisano: 24.06.2023 09:45:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nanajka81 napisał(a):

jako że jedna miła osoba przysłała mi swoją pracę która przeszła dalej już wiem że najważniejsza była pralinka i to ona na pierwszy rzut oka miała się wyróżniać a nie obrazek. To nieważne co było narysowane - pralinka miała w obrazku królować. W obrazkach powyżej a także na moich ona jest zbyt słabo wyróżniająca się. Obrazek który przysłała mi osoba z forum jest naprawdę piękny a 3 pralinki królują... (tak, jest więcej na nim pralinek) Nauczka na przyszłość że trzeba uwidocznić produkt reklamowy a nie swój talent.

A to ciekawe, że można było umieścić więcej niż jedną pralinkę. Nie widziałam o tym dyskusji na forum, ale po przeczytaniu regulaminu uznaliśmy z siostrą i z siostrzenicą, że może być tylko jedna pralinka. Zarówno inspiracje w galerii, jak i regulamin wydawał się jasno to pokazywać. Nawet się zastanawiałam czy to, że siostrzenica wysłała rysunek rozbijając pralinkę na czekoladkę i opakowanie nie jest naruszeniem regulaminu. Muszę poszukać tej dyskusji na forum emotka  Bardzo jestem ciekawa tej galerii, zwłaszcza że tyle osób jest mocno rozczarowanych brakiem telefonu. Mam nadzieję, że przyłożyli się do wyboru i po prostu ilość dobrych prac ich zaskoczyła. Szkoda tylko tego głosowania w drugim etapie. Wyświetl w wątku >>
2 Malena_, mia 0

zielonaszpilka

#7103193 Napisano: 23.06.2023 22:36:59 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Zachowuję się jak mugol. Myślałam że z konkursowaniem jest jak z jazdą na rowerze, że równowagę utrzymasz nawet jeżdżąc okazjonalnie. Najpierw wywaliłam do kosza paragon wyceniony na główną nagrodę (na szczęście badania archeologiczne śmietnika połączone z determinacją i łzami przyniosły oczekiwany rezultat). Teraz popychana przez wenę i impulsywność pozwoliłam sobie na literówkę w haśle. Ja. Literówkę. W haśle.

Patrząc czasem po wynikach różnych konkursów mam wrażenie, że taka literówka może wręcz zwiększyć szanse na wygraną emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7103183 Napisano: 23.06.2023 21:44:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nadkusia napisał(a):

[quote=

zielonaszpilka]Jeden blik z Raffaello wygrała moja siostrzenica. Wysłała trzy zgłoszenia, bardzo proste, chociaż ona sama jest ultra uzdolniona i wybiera się w tym roku na studia z rysunku emotka  Ale poszła w prostotę. Obstawiamy, że wygrała rysunkiem, na którym jest twarz dziewczyny z profilu dmuchającej na dmuchawiec. Oczywiście dmuchawiec to pralinka. Część wiórków kokosowych, które się kruszą robiła za te pojedyncze spadochroniki z dmuchawca. A z opakowania po pralince zrobiła kokardę we włosach tej dziewczynie. Wszystko rysowane ołówkiem. Obstawiamy, że spodobało im się wykorzystanie tej jednej pralinki na kilka sposobów i porównanie do dmuchawca, w końcu Rafaello są lekkie jak chmurki emotka Jestem z niej bardzo dumna, tym bardziej, że namówiłam ją na ten konkurs i trzymam za nią mocno kciuki w kolejnym etapie, bo tablet bardzo by jej się przydał na studiach. Ale nawet to 500 zł to.mily zastrzyk kasy na wakacje dla nastolatki emotka Jeśli jednak okaże się, że wygrała inną pracą to będziemy mocno zaskoczone emotka  Ja swoimi zgłoszeniami nic nie ubrałam i też się zastanawiam czy na pewno wszystkich już poinformowali emotka

Dosłownie miałam taki sam pomysł z dmuchawcem i tak samo zrobiłam z wiórków te opadające, ale niestety mojej pracy nie wybrali... i tak najbardziej jestem rozczarowana pracą z rysunkiem kota, którego szkicowałam ponad 10 h, może był zbyt realistyczny i pomyśleli, że to druk ( tak sobie wmawiam na pocieszenie) emotka

Może tak być, że woleli prostsze obrazki. Zobaczymy jak będzie galeria:) a jak rzeczywiście już poinformowali wszystkich to tutaj możemy sobie zrobić galerie przegrańców emotka  ja tam mogę się podzielić moją pracą emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7103161 Napisano: 23.06.2023 20:29:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jeden blik z Raffaello wygrała moja siostrzenica. Wysłała trzy zgłoszenia, bardzo proste, chociaż ona sama jest ultra uzdolniona i wybiera się w tym roku na studia z rysunku emotka  Ale poszła w prostotę. Obstawiamy, że wygrała rysunkiem, na którym jest twarz dziewczyny z profilu dmuchającej na dmuchawiec. Oczywiście dmuchawiec to pralinka. Część wiórków kokosowych, które się kruszą robiła za te pojedyncze spadochroniki z dmuchawca. A z opakowania po pralince zrobiła kokardę we włosach tej dziewczynie. Wszystko rysowane ołówkiem. Obstawiamy, że spodobało im się wykorzystanie tej jednej pralinki na kilka sposobów i porównanie do dmuchawca, w końcu Rafaello są lekkie jak chmurki emotka Jestem z niej bardzo dumna, tym bardziej, że namówiłam ją na ten konkurs i trzymam za nią mocno kciuki w kolejnym etapie, bo tablet bardzo by jej się przydał na studiach. Ale nawet to 500 zł to.mily zastrzyk kasy na wakacje dla nastolatki emotka Jeśli jednak okaże się, że wygrała inną pracą to będziemy mocno zaskoczone emotka  Ja swoimi zgłoszeniami nic nie ubrałam i też się zastanawiam czy na pewno wszystkich już poinformowali emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102902 Napisano: 23.06.2023 08:43:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
notta napisał(a):

Taka ciekawostka: https://nowymarke...WB6TOJWSjhSo2Rphye4g

No ciekawe, ale nie do końca podoba mi się ta analiza. Chciałabym zobaczyć jeszcze porównanie takiej loterii, ale tak żeby etap instant win był pierwszy, a w drugim etapie było losowanie. Czynnikiem, który mógł mieć wpływ na ilość zgłoszeń mógłby też być po prostu fakt, że w pierwszych tygodniach loteria nie była jeszcze tak rozpromowana a uczestnicy po prostu jeszcze nie zebrali się do zakupu. Nie od dziś wiemy, że najwięcej zgłoszeń słanych jest w ostatnim etapie czy w ostatnich dniach emotka  Chociaż pewnie mają rację w tym, że dużą część osób nakręca to, że od razu widać rezultat. Jak przegrają to chcą się odkuć, jak wygrają to próbują sukces powtórzyć. Mnie akurat ten mechanizm mocno zniechęca i w bramkach gram tylko jak i tak kupuję produkt, a jeśli to produkt spoza mojej zakupowej listy, to robię zakupy tylko jeśli jest losowanie atrakcyjnej głównej. Ale niestety (dla mnie;), jeśli agencje wyciągają takie wnioski, to loterii z mechanizmem bramkowym będzie więcej. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102892 Napisano: 23.06.2023 07:02:06 w Czy informują/ informowali?
Natie77 napisał(a):

Czy somersby informowało mailowo? Niby jest tam moje imię na liście, ale takich Natalii może być dużo emotka

Nie, mają chyba 10 dni na rozesłanie maili Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7102881 Napisano: 22.06.2023 23:03:06 w WC - rozmowy o wszystkim
anaesth napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

My braliśmy teraz Orange - 500 GB za 60 zł bez grosza. Między północą a 6 czy 8 rano jest bez limitu. Tylko trzeba raz w miesiącu zalogować się do aplikacji i chyba opłacać terminowo rachunki, żeby mieć jakieś zniżki i żeby to 60 zł wychodziło. My mieliśmy plan podpisywać umowę na odległość, żeby móc te 14 dni protestować jakość i prędkość, żeby ewentualnie móc zrezygnować z umowy w razie kiepskiego połączenia, ale okazało się, że ten Orange bardzo dobrze i nas śmiga.

Co do tego logowania się do aplikacji to przytoczę sytuację, w której był mój teść. Pokusił się na umowę w Orange z tymi właśnie zniżkami za logowanie, a po fakcie zorientował się, że nie ma jak zainstalować aplikacji w telefonie bo… ma Huaweia. A one nie mają dostępu do sklepu play/app store. I nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać emotka

Zawsze można to obejść emotka  np. ulubiona synowa może zainstalować apke na swoim iPhonie i raz w miesiącu teściowi się zalogować emotka   emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102877 Napisano: 22.06.2023 22:44:33 w WC - rozmowy o wszystkim
as32572 napisał(a):

Jaki internet do domu polecacie?
Aktualnie mamy oferte taka że jak przekroczymy limit to dalej działa tylko wolniej,rozłącza się ale nic nie trzeba dopłacać,czyli co miesiąc stała kwotę płacimy.
Napisali że od sierpnia nie mogą już dawać takiej oferty,proponują za te same pieniądze większy limit ale po przekroczeniu trzeba płacić albo nie ma internetu.
Chciałabym znaleźć podobna ofertę do tej co mamy obecnie,żeby mieć pewność ile będę płacić. Światłowodu niestety nie ma na naszej ulicy.

My braliśmy teraz Orange - 500 GB za 60 zł bez grosza. Między północą a 6 czy 8 rano jest bez limitu. Tylko trzeba raz w miesiącu zalogować się do aplikacji i chyba opłacać terminowo rachunki, żeby mieć jakieś zniżki i żeby to 60 zł wychodziło. My mieliśmy plan podpisywać umowę na odległość, żeby móc te 14 dni protestować jakość i prędkość, żeby ewentualnie móc zrezygnować z umowy w razie kiepskiego połączenia, ale okazało się, że ten Orange bardzo dobrze i nas śmiga. Wyświetl w wątku >>
2 as32572, cb656 0

zielonaszpilka

#7102876 Napisano: 22.06.2023 22:39:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

A były emaile z somersby ?

Nie, wg regulaminu mają 10 dni na wysłanie maili. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102847 Napisano: 22.06.2023 20:14:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
notta napisał(a):

notta napisał(a):

joan napisał(a):

notta napisał(a):

Albedo i Palette? Tam się posypały reklamacje emotka

Chyba tak. Ty to masz pamięć, aż strach podpaść! emotka

Pamiętam, bo sama pisałam reklamacje emotka

O też to pamiętam emotka  siostra wtedy zamiast zestawu biżuterii wskoczyła na nagrodę wyżej i dostała laptopa emotka

to było w 2012 roku  emotka

Tak, dokładnie emotka  pisałam wtedy magisterkę i pamiętam, że taka mocno niedospana byłam jak siostra dzwoniła podzielić się dobrą nowiną  emotka  Ale to o tym samym konkursie piszemy czy ja o jakimś innym? Wyświetl w wątku >>
2 notta, anaesth 0

zielonaszpilka

#7102831 Napisano: 22.06.2023 18:57:38 w Pomocy!!!!
brucee napisał(a):

Zielonaszpilko, w głowie się nie mieści... Szok, jakie pomysły mają oszuści... Czytam i oczom nie wierzę.  emotka

Ano mają. Niestety program ochrony kupujących olx jest słaby. Ale ja również w drugą stronę się zabezpieczam, bo kupujący też nie jest super chroniony - odbierając paczkę z cenną zawartością również od razu po odebraniu otwieram ją i nagrywam cały proces. A robiąc zwrot więcej niż jednej rzeczy do sklepu internetowego robię zdjęcie zawartości albo również robię film z pakowania. Słyszałam już parę historii o tym (i to w dużych, znanych sklepach), że ktoś np. zwróci ł 5 rzeczy, a kasę dostał za 4, bo twierdzą, że tyle było w paczce. I jak chcesz się z nimi sądzić, to Ty musisz udowodnić, że wysłałeś wszystkie. Jeszcze nigdy żaden z tych filmów mi się nie przydał i mam nadzieję, że tak zostanie emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102825 Napisano: 22.06.2023 18:20:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
notta napisał(a):

joan napisał(a):

notta napisał(a):

Albedo i Palette? Tam się posypały reklamacje emotka

Chyba tak. Ty to masz pamięć, aż strach podpaść! emotka

Pamiętam, bo sama pisałam reklamacje emotka

O też to pamiętam emotka  siostra wtedy zamiast zestawu biżuterii wskoczyła na nagrodę wyżej i dostała laptopa emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102824 Napisano: 22.06.2023 18:18:59 w Pomocy!!!!
ziolko napisał(a):

zielonaszpilka - masz rację co do przekrętu. Ale najbezpieczniej jest sprzedawać na allegro, bo czasami kupujący klikają, że dostali pustą paczkę i wtedy kasa wraca do kupującego a sprzedający zostaje bez kasy o towaru.
Allegro ma lepsze zabezpieczenia i ochronę kupujących. Nie warto ryzykować, tym bardziej, że tu chodzi o grubszą kasę a nie 5 zł.

Dlatego ja zawsze przy cenniejszych rzeczach nagrywam filmik pod paczkomatem - zawartość paczki, to jak ja zaklejam i wkładam do skrytki. Trochę upierdliwe i przydaje się pomóc drugiej osoby, ale wtedy mam twardy dowód, że paczkę wysłałam z zawartością. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7102747 Napisano: 22.06.2023 14:07:59 w Pomocy!!!!
joan napisał(a):

Emememe napisał(a):

edith napisał(a):

Teraz kolejne pytanie,osoba chce kupić hulajnogę poza olx,chce nr konta do przelania kasy,trochę dziwne bo tak w ciemno przelewa ? Przecież moge potencjalnie nie wysłać ( to znaczy ja wyśle ale skąd ona ma to wiedzieć?).Czy podanie nr konta jest bezpieczne?

Podanie nr konta jest bezpieczne, nie masz się czego obawiać. Poczekaj z wysyłką na zaksięgowanie się przelewu na koncie i będzie wszystko dobrze emotka

Dokładnie tak. Podaj nr konta zaznaczając wyraźnie, że hulajnogę wyślesz dopiero PO ZAKSIĘGOWANIU PRZELEWU NA TWOIM RACHUNKU BANKOWYM.

edith jeszcze jedna ważna uwaga. Podaj dokładnie jaki ma być tytuł przelewu, np. hulajnoga elektryczna xiaomi olx. Zdarzają się przekręty tego typu, że oszust upatrzył sobie Twoją hulajnogę, którą sprzedajesz za 1500 zł. Wystawia w tym samym czasie bardzo atrakcyjne ogłoszenie np.  iphone za dokładnie 1500 zł. Ktoś od niego kupuje tego iphona, a on podaje Twoje konto do wpłaty. Ty widząc zaksięgowane pieniądze wysyłasz oszustowi hulajnogę. Ten, który kupił iphona orientuje się po czasie, że został oszukany i idzie na policje podając Twój numer konta. Oszust ma hulajnogę za darmo, Ty musisz zwrócić pieniądze oszukanemu na iphona, nie masz hulajnogi i jeszcze musisz się gęsto tłumaczyć na policji. Dlatego najbezpieczniej jest zawsze sprzedawać przez olx i tyle. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102576 Napisano: 21.06.2023 22:08:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
MagdalenaMal napisał(a):

Shifo napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

Cześć,
Mam pytanie o odpowiedzi konkursowe w formie SMS. Czy „ znaki specjalne ” to polskie litery? Zauważyłam info w konkursie Lenor/ Rosmann : „wiadomość do 160 znaków (bez znaków specjalnych, w tym polskich liter)”Ciężko mi sobie wyobrazić odpowiedź, gdzie zamiast pokój mam napisać pokoj,  żaba - zaba..

u mnie w tel jak dodam polski znak to limit liter zmienia mi na 70 jako 1 sms, zamiast 160 . Wiec piszę  bez polskich znaków

Jak to widzisz? 
Ja pisze tekst w pages, potem wrzucam w licznik znaków ze spacjami i w ten sposób kontroluje długość tekstu …ale teraz sobie myślę, że może pisze za długie te SMS-y i nawet o tym nie wiem emotka

Ale wiesz, że to 160 znaków to limit na całą wiadomość łącznie z prefiksem o numerem telefonu? I chyba musisz sobie zacząć wyobrażać pisanie smsów bez polskich znaków, bo inaczej będzie ci cięło wiadomość w połowie i szansę na wygraną marne. Ludzie, w tym pracownicy agencji;) bez problemu odczytują smsy bez polskich znaków emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102438 Napisano: 21.06.2023 15:28:48 w Pomocy!!!!
olala11 napisał(a):

Hej! Dopiero zaczynam, jakieś rady na początek przygody z konkursami? emotka

Czytaj regulaminy i czytaj forum - szczególnie wątek Dyskusje emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102325 Napisano: 21.06.2023 10:01:20 w SZUKAM....
kupila88 napisał(a):

No może tak ale może jakaś osoba która tam pracuje zrobiłam przysługę i udzieliła tej inf

Bazy w US są monitorowane, być może bazy w usc też. Naprawdę myślisz, że ktoś się będzie narażał, żeby udostępnić komuś dane, do których nie powinien mieć dostępu? Taka "przysługa" może kogoś sporo kosztować. Zakładam, że chodzi o sytuację, gdy autorka posta jest oszukiwana przez partnera i chce mieć pewność czy gość jest rozwiedziony czy nie. No sorry, ale jeśli gość sam z siebie ma problem z pokazaniem wyroku rozwodowego albo aktu małżeństwa to ja nie wiem na co tu czekać. Do widzenia i tyle, a nie zabawa w jakiegoś detektywa.

Edit. Ok, widzę że odpowiadam autorce posta emotka  przez formę odpowiedzi (brak cytowania i gramatykę) myślałam, że ktoś się wtrącił do rozmowy;) Więc @kupila88 nie tędy droga Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7102290 Napisano: 21.06.2023 00:12:28 w SZUKAM....
kupila88 napisał(a):

Szukam  pomocy, czy jest jakaś możliwość oczywiście odpłatnie w pomocy sprawdzenia stanu cywilnego danej osoby? Czy musi to być dany UC bo miejscowość to Lubin. Jestem już długo oszukiwana i chyba wolę mieć pewnoś

Nie ma takiej możliwości, abyś uzyskała takie dane. Musiałabyś wykazać interes prawny, aby otrzymać takie informacje. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7101628 Napisano: 18.06.2023 13:23:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

czy to kapsle na obecną loterie somersby?

Tak, tylko to nie loteria.

ok ale na coś co teraz trwa

Tak, to aktualne kapsle na.konkurs, a właściwie quiz wiedzowy Somersby emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7101625 Napisano: 18.06.2023 13:02:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

czy to kapsle na obecną loterie somersby?

Tak, tylko to nie loteria. Wyświetl w wątku >>
0 0