Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7097963 Napisano: 04.06.2023 15:19:00 w Czy jest konkurs, w którym trzeba kupić...?
FBsebastian3 napisał(a):

Napoje energetyzujące?

Burn Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7097962 Napisano: 04.06.2023 15:18:10 w Pomocy!!!!
Finezyjna napisał(a):

Hej, czy mieliście taką sytuację, że zakupiony sprzęt na olx nie działa prawidłowo. Czy można do niego złożyć reklamacje ?

Jeśli sprzedającym jest firma to możesz śmiało składać reklamację, teraz to się nazywa niezgodność towaru z umową. Jeśli to osoba prywatna, to o ile nie wyłączyła rękojmi w ogłoszeniu, to również możesz złożyć reklamację. Z tymże osoba prywatna nie ma w ogóle obowiązku odpowiadać ci na tą reklamację, może ją też po prostu odrzucić, a ty możesz wtedy iść do sądu, ale musisz mieć dane tej osoby, czego pewnie nie masz. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7097902 Napisano: 04.06.2023 07:47:13 w Pomocy!!!!
Szukam kogoś kto kupował opaskę Garmin vivofit w sklepie trigar. Gdzie jest ten kod do aktywacji gry w aplikacji? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7097797 Napisano: 03.06.2023 09:46:32 w Pomocy!!!!
ewka.kr napisał(a):

czy ktoś miał kiedyś sytuację ,że otrzymał nagrodę o 3krotnie mniejszej wartości niż regulaminowa? czy można coś zdziałać czy sprawa jest beznadziejna. chodzi mi o konkurs https://www.e-kon...droge-7days-i-wygraj

Co miało być a co dostałaś? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7097512 Napisano: 02.06.2023 10:29:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olliekoepp napisał(a):

Czy jak są konkursy SMS to limit znaków dotyczy też podawanego numeru paragonu i tej formułki? Pytam o wiosenne porządki z kaufland, bo z regulaminu nie wynika to jasno

Tak, to limit na całość łącznie z prefiksem i zazwyczaj wynika to jednak z regulaminu Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

zielonaszpilka

#7097355 Napisano: 01.06.2023 18:45:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosia46 napisał(a):

Czy wy macie w Somersby też odpowiedzi albo pytania których nie rozumiecie? Coś jest chyba nadal pomieszane.

Jakiś przykład? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7097125 Napisano: 31.05.2023 22:28:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
8igora9 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

Hejka
czy może ktoś wie, czy Rodowita  skończyła informować za tamten tydzień?

Tak. Coś im się poj*bawszy i w mailu z informacją o wygranej widać wszystkich odbiorców,całe 80 adresów mailowych. Także jeśli nie dostałaś maila, to nie wygrałaś. Ale to nie są wygrane z poprzedniego tygodnia, tylko z tego, który skończył się 21 maja.

Zaraz ktoś się zacznie rzucać, że rodo, żeby może coś jeszcze ugrać emotka  a ktoś może napisać czy thermomixy też poszły? Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7097080 Napisano: 31.05.2023 20:31:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@gnieszk@ napisał(a):

estrelitta napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Konkursowaona napisał(a):

Z Rodowitej w Dino to chodzi o zdjecie/film w kuchni i przygotowanego dania? Troche tak nie do końca jestem pewna, czy dobrze rozumiem temat emotka

Chodzi o to jak wykorzystujesz rodowita w kuchni. Nie mniej, nie więcej. Jak robisz na niej zupę to zrób zupę, jak rozstawiasz basen i się w niej kąpiesz to zrób zdjęcie basenu wypełnionego rodowitą, itd. emotka

A co oprócz zupy można zrobić z tej Rodowitej?emotka  Jakoś nie mogę ugryźć tego tematu 🤔

Woda mineralna do gotowania się nie nadaje (w przeciwieństwie do źródlanej)

Oni chyba tego nie wiedzą emotka Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

zielonaszpilka

#7097071 Napisano: 31.05.2023 20:01:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sesyjnie1 napisał(a):

Z 3 chyba 

kurde u mnie cisza. A na prawdę się postarałam. 😅 
ajjjj

Do siostrzenicy dzwonili przed chwilą, ale do siostry jeszcze nie;) a kto wie, może TM zostawili sobie na koniec skoro jeszcze nikt się nie pochwalił?;) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7097054 Napisano: 31.05.2023 19:19:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sesyjnie1 napisał(a):

Z 3 chyba 

kurde u mnie cisza. A na prawdę się postarałam. 😅 
ajjjj

Spokojnie, pewnie jeszcze jutro będą obdzwaniać albo będą dzwonić do późnego wieczora. Ostatnio miałam telefon po 21, a do siostry dzwonili następnego dnia. Dzisiaj już miałam telefon, ale siostra nie, a na bank też do niej zadzwonią emotka Wyświetl w wątku >>
1 sesyjnie1 0

zielonaszpilka

#7097042 Napisano: 31.05.2023 18:54:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Konkursowaona napisał(a):

Z Rodowitej w Dino to chodzi o zdjecie/film w kuchni i przygotowanego dania? Troche tak nie do końca jestem pewna, czy dobrze rozumiem temat emotka

Chodzi o to jak wykorzystujesz rodowita w kuchni. Nie mniej, nie więcej. Jak robisz na niej zupę to zrób zupę, jak rozstawiasz basen i się w niej kąpiesz to zrób zdjęcie basenu wypełnionego rodowitą, itd. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7096798 Napisano: 31.05.2023 08:37:55 w PODZIĘKOWANIA
FBlukasz6
Również dziękuję;) szybko i konkretnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7096773 Napisano: 30.05.2023 23:24:56 w Avanti
zgreenholt napisał(a):

Hejka, teraz zauważyłem, że na paragonie z Kauflanda mam napisane PepsiCola myślicie, że będzie okej? Z tego co znalazłem w lupce to w niejasnych sytuacjach niektórzy pisali coś o pieczątce ze sklepu, co to znaczy?

Będzie ok. Czasem opis na paragonie jest bardzo niejasny np. "napój", kiedy masz właśnie kupić Pepsi. Wtedy niektóre agencje chcą, żeby w sklepie podbili pieczątkę i podpisali, że to co kupiłeś to Pepsi. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7096757 Napisano: 30.05.2023 22:23:25 w Wkurza mnie...
mandarynka16 napisał(a):

agaolech89 napisał(a):

nelunia napisał(a):

To co się dzieje na forum (moje dzisiejsze wygrane). Po co ta szydera ? emotka

Komuś się bardzo nudzi!!

dajcie mu się nacieszyć, musi być nieszczęśliwy w życiu skoro radość sprawiają mu takie wpisy. Niech ma emotka

Też widzę w tych postach frustrację emotka  ktoś nie ma talentu do wygrywania w konkursach, więc musi się pocieszać nieograniczonym dostępem do kapsli i wygranymi w loteriach piwnych. Ktoś bardzo lubi marnować swój czas na takie posty emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7096714 Napisano: 30.05.2023 20:23:30 w Czy informują/ informowali?
sesyjnie1 napisał(a):

No ja przeżywam,  bo nie wiem
czy mam znów sprzątać kuchnie żeby zagrać w kolejnym etapie 😀😀😀😀

Sprzątaj;) bon możesz wygrać w każdym etapie, więc nawet jak w tym etapie wpadnie Ci TM to dwie stówki do Dino to też miła nagroda emotka  

W ciągu 5 dni roboczych mieli wybrać zwycięzców. O informowaniu jest tylko tyle, że mają się kontaktować "niezwłocznie" po dokonaniu tego wyboru. Niezwłocznie, czyli bez zbędnej zwłoki. Teoretycznie wypadałoby, żeby zaczęli informować wczoraj ewentualnie dziś, ale ten zapis jest na tyle nieokreślony, że równie dobrze mogą kontaktować się kilka dni później. Nikt się o to z nimi sądzić nie będzie emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7096687 Napisano: 30.05.2023 19:05:22 w Wkurza mnie...
tupotka napisał(a):

zielonaszpilka visserarthur
To kurier DPD.Był kilka razy z przesyłką z wygraną do mnie i chyba raz do męża.Ten kurier jest chyba na tym rejonie od miesiąca.On nawet chciał dowód osobisty i przyniosłam mu swój z domu a on że to i tak nie córka.Twierdzi że do rąk własnych bo papiery zwrotne i tak nadawca zaznaczył że nie ma możliwości by wydać komuś innemu.Niby twierdzą na infolinii dokładnie to co kurier a jeszcze mówią że można paczkę przekierowac na inny adres.No niestety nie można było bo tylko aktywną zakładką w piątek była zmiana dnia i godziny.Na infolinii także twierdzą że ta stronka z przekierowaniami to jest tylko sugerowana a to co się stanie tzn czy paczkę przywiezie kurier w dany dzień czy o danej godzinie po raz drugi to już dobra wola samego kuriera.Do tego wszystkiego to upoważnienie notarialne(oczywiście nikt nie będzie tego "wyrabiał") ma zawierać nr.pesel i nr.dowódu mój i córki i to ma być do jego wglądu.Ludzie przecież to jakaś paranoja.

Ja bym się powołała na punkt z ich regulaminu " 9.6 O ile DPD nie realizuje Usługi dodatkowej Doręczenie do rąk własnych, doręczenie Przesyłki, a w konsekwencji prawidłowe zrealizowanie Usługi, jest równoznaczne z dostarczeniem Przesyłki pod adres wskazany w Potwierdzeniu Nadania". Co prawda w punkcie dokumentach zwrotnych jest mowa o podpisie Odbiorcy, a odbiorcą jest zdefiniowany jako osoba wskazana przez zleceniodawcę jako adresat, ale mimo wszystko bym spróbowała. Jak nie wyjdzie to napisałabym skargę i nie ułatwiała w żadnym razie pracy temu kurierowi. A dla Ciebie jedyna opcją zostaje podawanie adresu, pod którym córka może odebrać paczkę sama. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7096666 Napisano: 30.05.2023 17:42:21 w Wkurza mnie...
tupotka napisał(a):

Wkurza mnie dalszy ciąg sytuacji z kurierem z piątku.Mi nie chciał wydać projektora z Pepsi.Uparł się że że musi być córka bo dla niej jest paczka.Ona pracuje na drugim końcu Polski i bywa w domu w weekendy.Ale ok.Przesuneła odbiór przesyłki na dziś w godzinach 15-17.Ubłagała szefa by dał Jej dziś wolne.Rano otwiera śledzenie będąc już na miejscu w domu tak jak kurier sobie życzył a tam że zrobiony jest zwrot.Po telefonie do kuriera usłyszała że poszła przesyłka bo poszła i tyle.ALE!Stwierdził że z kolejną także zrobi dokładnie taką samą sytuacje,a mi jako mamie wyda paczkę tylko przy ewent.upoważnieniu notarialnym.Córka pisała do organizatora i dostała odp.że paczka jeszcze raz będzie nadana tylko teraz ciężko Jej będzie dostać wolne w pracy.Tyle razy odbierałam przesyłki z papierami zwrotnymi a tu chyba opis nagrody wyzwolił w kurierze ciemne moce i nieugiętość.Bardzo to przykre........

Jak przyjedzie następny raz z paczką dla np. Anny Kowalskiej to twierdzisz, że to ty i tyle. Jak dzwoni do córki to córka twierdzi, tak jestem w domu, proszę przyjechać i odbierasz paczkę Ty. Niech się cmoknie. Skargę też możesz napisać. Co to w ogóle za kurier? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7096660 Napisano: 30.05.2023 17:15:52 w Czy informują/ informowali?
sesyjnie1 napisał(a):

kiniakitka napisał(a):

Post publiczny, wiec nie zamazuje danych. Mijają sie z prawdą, bo na grupie cisza, czy jakiegos pecha mają osoby z grupy?🙈

O, ale cios. To przykre… zarówno mąż wysłał filmik a ja zdjęcie, przyłożyliśmy się, no liczyłam ze chociaż dostanę ochłap w postaci bonu, no cóż…. 

chociaz jeszcze się tli nadzieja, bo chyba tak było z jednym alkoholowym, była grants. Pitu pitu niby poinformowani, ludzie naciskali i poleciały maile… 

no szkoda emotka

Oczywiście, że nie informowali. Zero info na forum - to niemożliwe. Mają obsuwę i tyle emotka  czekajcie cierpliwie. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7096464 Napisano: 29.05.2023 20:49:24 w Wkurza mnie...
nanajka81 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

I nigdy nie używajcie 3 pod rząd masek złuszczających do stóp (tak byłam, głupia chciałam przyspieszyć proces).
Nawet w balerinach widać płaty łuszczącej się skóry,to porada na wkurzenie:)

a porządnie schodzi? jakiej marki uzylas? na moje pięty nic nie pomaga, co zrobię jakie skarpety (a testowałam już dużo) to efektu złazenia skóry brak.

Zapomnijcie o tych skarpetkach złuszczających. To wam nie pomoże, wręcz przeciwnie, nasili problem. To samo wszystkie tarki i jakieś ścinaki do suchej skóry. Polecam wam maść Cremobaza 50% -stosuje się ją przez dwa tygodnie i wszystko pięknie mięknie i się wygładza. Koszt kilkanaście złotych - mniej niż para skarpetek. Potem można stosować Cremobaze 30%, żeby utrzymać efekty. Poczytajcie opinie podologów o tych skarpetkach. Nikt wam tego nie poleci. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7095321 Napisano: 23.05.2023 16:46:51 w Wkurza mnie...
GreenEK napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

GreenEK napisał(a):

środek dnia, duże miasto, ruchliwy parking przed wejściem do marketu - ktoś ukradł mi rower emotka emotka emotka
gdzie my żyjemy...

Oj, to przykre.... emotka  A przypięty był? Pytam z ciekawości, bo sama jeżdżę  emotka

Przypięty był, choć przyznam, że pod osiedlową biedronką zostawiałam wiele razy niezabezpieczony.
I postawiłam akurat w miejscu, którego nie obejmowały kamery  - jedna na wejście, kolejna kawałek dalej na bankomat a pomiędzy martwa strefa. Nigdy się tym nie interesowałam ale miałam przekonanie, że takie miejsca są w całości objęte monitoringiem.

A dziś wkurzył mnie klient, który stwierdził, że zapłaci za wykonaną robotę dopiero za trzy tygodnie, bo wtedy kończy mu się lokata...

A ten klient nie ma czasem na imię Patryk? emotka

Co do roweru współczuję, można się zagotować ze złości. Ale co do tego, że zrobili to w biały dzień, w środku miasta to akurat nic dziwnego. Ludzie zupełnie nie zwracają uwagi na takie rzeczy - nie ich rower, nie ich sprawa. Szwagier dwa razy przecinał zabezpieczenia w rowerach dzieci, bo złamały kluczyk - raz pod ruchliwym supermarketem, raz pod szkołą w centrum. I co? I nic. Przecięcie zwykłego zapięcia to kilka sekund. Zanim zdąży ktoś zauważyć, to złodzieja już nie ma. To raz. A dwa, ludzie się nie chcą mieszać i ja się im nie dziwię. Jakbyś zauważył, że ktoś przecina zapięcie przy jakimś rowerze pod marketem, to co byś zrobił? Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0