Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7094389 Napisano: 19.05.2023 00:53:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sesyjnie1 napisał(a):

nataszka napisał(a):

sesyjnie1 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

Czy w Rodowicie jak dodaje się zdjęcie to czy można tez opis? Formularz twierdzi, że albo jedno ale drugie... ale technicznie można wpisać i treść... Choć teoretycznie to niezgodne z regulaminem, który mówi "lub".....

Tez się zastanawiałam, czasem jak dodamy  zdjęcie  czy film to formularz tekstowy się blokuje . Tutaj nie. 
Ale suma sumarum odpuściłam, poszedł sam film…

A przychodzą potwierdzenia na email o przyjęciu zgłoszenia?

Tak

Serio przychodzi potwierdzenie?  Ja nic nie dostałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7093841 Napisano: 17.05.2023 00:36:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Bulbulator napisał(a):

Czy jest możliwe, że zgłoszenie konkursowe będzie odrzucone przez używanie emotikonek? Pytam głównie pod kątem Smolara, bo nie jestem pewien zapisu w ich regulaminach.

Jeśli masz na myśli emotikonki złożone np. z dwukropków, nawiasów, średników, itp. to nie, nie powoduje to odrzucenia zgłoszenia. Śmiało możesz wstawiać takie emotki. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7093834 Napisano: 16.05.2023 23:03:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

Cynamon28 napisał(a):

pusheen napisał(a):

Cynamon28 napisał(a):

Były wyniki MotoGP żabka ?

Były

To może czegoś nie rozumiem, ale jakim cudem nic nie wygrałem ? Samych bonów było 3 k

A to nie był przypadkiem Fortis?

Oczywiście, że fortis. Ja nie wiem, kto jeszcze bierze udział w ich żabkowych konkursach. Jawnie plują konkursowiczom w twarz, a chętnych dalej nie brakuje. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7093322 Napisano: 15.05.2023 09:58:03 w Dyskusje o wynikach konkursu
mandarynka16 napisał(a):

simonapp napisał(a):

Ostin789 napisał(a):

Cześć, od niedawna biorę udział w konkursach. Dziś zauważyłam, że w lavazza ludzie zgarniają po kilka razy dzienne, o co chodzi? Jedna z osob 10x ma wygraną jak to robi? https://wstyluespresso.pl/lista-laureatow/ Ma ktoś dla mnie logiczne wytłumaczenie bo to chyba nie jest aż taki przypadek lub szczęście?

REGULAMIN &2 pkt 4 - może wygrać. 
Jak to robi, to już kwestia Jej lub Jego sumienia. 
Jakie byłoby rozwiązanie, żeby zostało coś dla innych? 
Odpowiedź:  ZAKUP np. 2 PRODUKTÓW  LUB  ZA OKRESLONĄ KWOTĘ. 
Niektóre Agencje wprowadzają takie zasady.   Chwała Im za to emotka

A swego czasu wpisywał się tu chyba typ z ich agencji, jak to wprowadzili nowe zabezpieczenia, żeby było bardziej sprawiedliwie. Porażka

I wprowadzili zapisy, które mogą im umożliwić ukrócenie pewnego rodzaju przekrętu. Pytanie pierwsze czy skorzystają z tej możliwości, pytanie drugie czy osoby, które tak gęsto się na liście pojawiają naginają zasady czy grają uczciwie. Bo może i kupują tyle kaw dla siebie/rodziny/na handel   emotka Wyświetl w wątku >>
2 Ferdia, mia 0

zielonaszpilka

#7092959 Napisano: 12.05.2023 15:38:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
smerfetka-007 napisał(a):

czy ktos moze mi powiedziec gdzie mozna zrealizowac kod paysafecard z Nestle, czy to sa tylko gry czy mozna np. na jakims serwisie streamingowym wykorzystac typu Netflix, Player itp?

Głównie gry. Możesz wypłacić na konto, ale opłata 20 zł. Możesz doładować i wymienić na voucher np. do amazona. Możesz doładować konto google pay i tym gdzieś zapłacić. Generalnie nagroda z tych bardzo problematycznych. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7092944 Napisano: 12.05.2023 14:01:48 w SZUKAM....
rufus napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

rufus napisał(a):

jomajd86 napisał(a):

kachakacha napisał(a):

Gdzie dostanę soki Andros? https://www.e-kon...aranczy#.ZF3fUM7P2Uk

Na stronie podają m.in Carrefoura i Auchana

"DODAJ LINK NP. DO YOUTUBE / INSTAGRAM"

Oo ale pole do popisu ma tu grajek z gitarą, moze na legalu wkleic linka. emotka Takze nie ludzce sie na jakas wieksza wygrana emotka

to ja jednak pass...
chyba nie mam szans?  emotka

Szanse sa, trzeba probowac.. ale jego melodie zdobywaja serca agencji. emotka

Nie agencji;) duże agencje tego nie chwytają. Pan grajek wyrywa, bo obchodzi regulamin i pośród samych tekstów jeden film się wyróżnia i tym kupuje sobie wygrane. Natomiast gdy są konkursy, w których można legalnie dołączyć film czy zdjęcie to jego filmy bardzo często giną, bo są dużo słabsze niż to, co potrafią zrobić inni konkursowicze emotka  Zresztą ostatnio pojawiło się kilka osób grających i śpiewających i na pewno dwie z nich są dużo lepsze. Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

zielonaszpilka

#7092904 Napisano: 12.05.2023 11:54:48 w Wkurza mnie...
sks900 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Mam ten paragon z Morlin i ryczę symbolicznie:(
Tylko satysfakcja,że rezerwa niby nic i dalej nic......................

Ale nie rozumiem czemu Ty ryczysz nad tą rezerwą? Skoro dostałaś smsa, że wygrywasz jako rezerwa, tzn. że pierwszy laureat nie spełnił warunków i nagroda jest Twoja. Wypełnij formularz, żeby Ci nagroda nie przepadła.

Rezerwa, od 0:35 https://www.youtu...h?v=QcMM_YKcg1ESą 

Aaa ok, jeśli to jest wypatrzone tylko na nagraniu to rzeczywiście rozumiem i współczuję. Może jednak laureat z pierwszego wyboru nie spełni warunków emotka Dlatego właśnie nie oglądam tych losowań, po co się denerwować emotka Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#7092845 Napisano: 11.05.2023 23:09:21 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Bulbulator napisał(a):

Jakie macie doświadczenie z bramkami w loteriach? Zaczynają się raczej o pełnych godzinach, czy raczej niekoniecznie? Ile trwają?

Przeczytaj sobie jakiś regulamin Smolara w loterii bramkowej. Tam będziesz miał nawet przykład jak takie bramki mogą wyglądać jednego dnia. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7092832 Napisano: 11.05.2023 22:16:11 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

Mam ten paragon z Morlin i ryczę symbolicznie:(
Tylko satysfakcja,że rezerwa niby nic i dalej nic......................

Ale nie rozumiem czemu Ty ryczysz nad tą rezerwą? Skoro dostałaś smsa, że wygrywasz jako rezerwa, tzn. że pierwszy laureat nie spełnił warunków i nagroda jest Twoja. Wypełnij formularz, żeby Ci nagroda nie przepadła. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#7092628 Napisano: 10.05.2023 22:38:35 w Pomocy!!!!
Shifo napisał(a):

Hej miał ktoś może taką sytuację
6 maja wzięłam udział w konkursie z paragonem w Dino Namysłów
 , popełniłam literówkę w nr paragonu emotka na moim paragonie jest nr W370995 a wpisałam W370996 emotka  
W dniu dzisiejszym dostałam maila że wygrałam bon do Dino za 100 zł… Ucieszyłam się bardzo a tu okazuje się że chyba stracę nagrodę emotka  
tego dnia kupiłam tylko te 4 Namysłów w dino , także niemam opcji żeby mieć inny paragon emotka  
czy miał ktoś taką sytuacje ?

Mnóstwo osób tak miało. Czy się uda to uratować trudno powiedzieć. Nie jest to loteria, tylko konkurs, więc szanse większe. Ale to Smolar, więc dalej może być różnie. Napisz grzecznie, opisz sytuację, napisz, ze Ci zależy i prosisz, żeby sprawdzili, że nikt nie zgłosił paragonu o numerze W370995 i trzymak kciuki, żebyś trafił na kogoś kto ma dobry dzień emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7091151 Napisano: 03.05.2023 22:44:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
simonapp napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

simonapp napisał(a):

ikropka napisał(a):

szramus napisał(a):

Loteria Tyskie.
Czytałem regulamin tyskiego emotka jakaś masakra. Kupujesz czteropaka i możesz zarejestrować tylko jeden kod  z tego zakupu bo paragon można tylko raz zarejestrować.
I masz na to tylko cztery dni od zakupu. Kropka Bordo organizuje, wiec chyba to wszystko tłumaczy emotka

Gdzie jest regulamin? Możesz dać link?

Regulamin Monini też pozostawia wiele do życzenia. 
Smutne  emotka

A co z Monini jest nie tak ?

Po zawiłościach punktu 13.5 Regulaminu ,(czytaj do końca i ze zrozumieniem), 
brak rezerw do nagród II I III STOPNIA

Rezerwy są. Nagrody natychmiastowe przepadają dopiero, gdy po przejściu do kolejnej bramki znowu nikt się nie zgłosi. Szanse na to oczywiście są, ale małe (żeby nie napisać żadne;). Za to jest też rezerwa dla nagród głównych, co nie zawsze ma miejsce w loteriach, więc tutaj plus.

A jeśli chodzi o loterie Tyskiego, to tylko na podstawie tego, co napisał szramus dla mnie masakry nie ma. Jeśli rzeczywiście nie będzie można zarejestrować tylu kodów ile pozycji na paragonie to faktycznie słabo, ale akurat opcja, że trzeba mieć paragony do zgłoszonych kodów chyba mi się podoba emotka  Wiem, że pracownicy pszoków pewnie nie będą zachwyceni, tak samo jak ci, co sprzedają i kupują kody, ale może w końcu uda mi się coś trafić w loterii kapslowej z moją minimalną ilością kodów emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7088957 Napisano: 19.04.2023 11:54:23 w WC - rozmowy o wszystkim
ineska1991 napisał(a):

Moi Drodzy na pewno są tu też rodzice.. macie jakiś sposób na plamy z mleczy ? Córka uwielbia kwiaty i teraz zaczyna się moja gehenna ... mlecze ... nie trafiłam na nic co pokona te plamy ...

Ubranka z lumpa i wydzielenie ubranek na zabawy z mleczamiv emotka  córa szczęśliwa, Ty nie będziesz się męczyć z odplamianiem tak trudnych plam, a serce i portfel nie będą boleć emotka no i ewentualnie jeszcze opcja wybierania ciemniejszych ewentualnie kolorowych, ale mocno wzorzystych ubranek emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7088722 Napisano: 18.04.2023 10:40:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slomkab napisał(a):

slomkab napisał(a):

Czy dobrze czytam calym
w konkursie challengelotto można wygrac tylko 1 raz czyli 1 nagrodę?

Źle czytasz emotka  Regulaminy czyta się w całości. "Każdy Uczestnik biorący udział w Konkursie może zostać nagrodzony tylko jedną nagrodą." Sprawdź definicję Konkursu w konkretnym regulaminie, który czytasz i wszystko będzie jasne emotka

Czyli w każdym etapie można jedna nagrodę tak?To coś ciężko kumam emotka

Każdy etap ma oddzielny regulamin. W każdym jest definicja słowa Konkurs. Zgodnie z nią Konkurs to konkretny etap. W każdym z tych regulaminów jest zapis o jednej nagrodzie w Konkursie. Więc tak - jeden etap (Konkurs) - maks. jedno zgłoszenie i maks. jedna nagroda. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7088719 Napisano: 18.04.2023 10:17:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slomkab napisał(a):

Czy dobrze czytam calym
w konkursie challengelotto można wygrac tylko 1 raz czyli 1 nagrodę?

Źle czytasz emotka  Regulaminy czyta się w całości. "Każdy Uczestnik biorący udział w Konkursie może zostać nagrodzony tylko jedną nagrodą." Sprawdź definicję Konkursu w konkretnym regulaminie, który czytasz i wszystko będzie jasne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7088416 Napisano: 15.04.2023 13:39:46 w WC - rozmowy o wszystkim
koniczynka123 napisał(a):

mugolinka napisał(a):

Witam , czy brał ktoś może udział w akcji Bosch premia do 700 zł za zakup zmywarki teraz i dostał zwrot?

Ja brałam w poprzedniej edycji, miałam dokument zakupu, foto nr zmywarki, odpisali że weryfikują zakup, potem że mają nieczytelny nr zmywarki, potem że w ogóle takiej zmywarki nie mają choć wszystko było ok. W końcu przestali odpisywać i premii nie oddali. Bosch to chyba najgorsza z marek. Teściowej zmywarka siadła po miesiącu używania(kupiła przez internet), przyjeżdżali ciągle naprawiać na gwarancji, nie zgodzili się na wymianę na nową zmywarkę- stwierdziłyśmy że nigdy więcej tego badziewia nasze domy nie zobaczą emotka

Trzeba było zareklamować z tytułu rękojmi. Gwarancja to zazwyczaj słabsza opcja na reklamację. Wyświetl w wątku >>
1 nanajka81 0

zielonaszpilka

#7087777 Napisano: 12.04.2023 00:02:10 w Pomocy!!!!
ineska1991 napisał(a):

Czy ktoś z was miał kiedykolwiek sytuację, że polecony priorytet z paragonem i oświadczeniem zaginął na poczcie ? Zawsze następnego dnia roboczego był doręczony, a tym razem w śledzeniu przesyłek mimo ,iż wysłany 6.04 tak jakby nie wyszedl z poczty ... jutro zadzwonię na infolinię poczty ,ale termin na doręczenie do agencji mija jutro . Nie dojdzie ... jak agencje się do tego odnoszą ... mam już teraz tylko zdj paragonu . Przesyłka do Avanti Sulejówek i pierwsza taka sytuacja . Czym wysyłacie paragony ? Myślę, że czas pomyśleć nad innym sposobem doręczenia...

Daj im żyć. Zarówno poczcie jak i Avanti emotka  Wysłałaś w Wielki Czwartek, po drodze były święta. Zgodnie z informacjami PP "Dla listów poleconych oraz przesyłek firmowych poleconych wyświetlane są informacje o dniu nadania i doręczenia przesyłek, bez drogi ich przemieszczania" czyli nie ma tych kolejnych etapów, a Twój list już na pewno dawno wyszedł z placówki. Status się zmieni dopiero jak go doręczą, co pewnie stanie się jutro albo pojutrze. A Avanti to bardzo spoko agencja. Nawet jak nie dostarczysz paragonu na czas to czekają, a często (albo zawsze?) wysyłają też ponowne maile o tym, że paragon nie dotarł i żeby go dosłać. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7086485 Napisano: 31.03.2023 12:58:29 w Wkurza mnie...
nanajka81 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

sorry cb656 ale większość gra na siebie i 3/4 rodziny. Ja to robię od święta (i za zgodą tych osób) bo wiem że Smolar mnie jako mnie nie lubi a czemu miałabym marnować paragony? Co do regulaminów to naprawdę daj sobie na wstrzymanie - nie wierzę że Ty taki święty. Tak samo jak sprzedawanie nagród które ledwo co przyjdą - podobno nie można bo "muszą odleżeć pół roku" a na olx z każdego konkursu można kupić od ręki "świeżą nagrodę". Nawet na tym forum można kupić prosto od organizatora mimo iż wg regulaminu "odebrać może tylko laureat". Jest dużo nieregulaminowych zachowań w świecie konkursowym - organizatorów również.

Odnoszę się tylko do przekłamania a propos 6 miesięcy. Każda nagrodę możesz sprzedać sekundę po jej otrzymaniu. Po prostu trzeba to wykazać w zeznaniu podatkowym, nawet jeśli nie było dochodu. Gdy mamy rzecz powyżej 6 miesięcy to wtedy nie musimy się z tego spowiadać skarbówce.

no to ciekawe kto taką sprzedaż wykazuje w zeznaniu podatkowym? Myślę że 99% konkursowiczów - nie.

Myślę, że mało kto emotka  Ale póki jesteś drobną konkursowa mrówką i sprzedajesz kilkanaście nagród rocznie za niedużą kasę to nikt się nie będzie bawił w kontrolowanie ciebie, chyba że wyjdzie to przy okazji kontroli US z innego tytułu. Bardziej uważni powinni być konkursowicze, którzy wygrywają dużo wartościowych nagród, ale myślę, że duża część z nich na to uważa i albo rozlicza te sprzedaże w pit albo odczekuje te pół roku. Przy czym nawet jeśli musimy taką sprzedaż wykazać w zeznaniu to jeszcze nie znaczy, że będzie od tego podatek, bo jeśli sprzedamy taniej niż wartość regulaminowa to nie ma dochodu, a to dochodu jest naliczany ewentualny podatek. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7086446 Napisano: 31.03.2023 09:14:26 w Wkurza mnie...
nanajka81 napisał(a):

sorry cb656 ale większość gra na siebie i 3/4 rodziny. Ja to robię od święta (i za zgodą tych osób) bo wiem że Smolar mnie jako mnie nie lubi a czemu miałabym marnować paragony? Co do regulaminów to naprawdę daj sobie na wstrzymanie - nie wierzę że Ty taki święty. Tak samo jak sprzedawanie nagród które ledwo co przyjdą - podobno nie można bo "muszą odleżeć pół roku" a na olx z każdego konkursu można kupić od ręki "świeżą nagrodę". Nawet na tym forum można kupić prosto od organizatora mimo iż wg regulaminu "odebrać może tylko laureat". Jest dużo nieregulaminowych zachowań w świecie konkursowym - organizatorów również.

Odnoszę się tylko do przekłamania a propos 6 miesięcy. Każda nagrodę możesz sprzedać sekundę po jej otrzymaniu. Po prostu trzeba to wykazać w zeznaniu podatkowym, nawet jeśli nie było dochodu. Gdy mamy rzecz powyżej 6 miesięcy to wtedy nie musimy się z tego spowiadać skarbówce. Wyświetl w wątku >>
2 cb656, DAIKOKU 0

zielonaszpilka

#7086377 Napisano: 30.03.2023 13:48:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
A jeszcze w ramach ciekawostki regulaminowej - tak to jest jak się biorą za konkursy agencje, które się na tym dobrze nie znają. Według regulaminu trzeba zachować paragon, ale po wygranej "Zwycięzcy są zobowiązani w ciągu 3 dni od daty ogłoszenia wyników Konkursu, zgłosić się do  Organizatora poprzez wysłanie wiadomości e – mail na adres konkurs@changeserviceplan.pl, ze wskazaniem numeru paragonu dokumentującego zakup Produktu, daty zakupu Produktu oraz danych niezbędnych do przekazania nagrody, tj. imienia i nazwiska Zwycięzcy, adresu, pod który ma nastąpić doręczenie nagrody, numeru telefonu kontaktowego." - w całym regulaminie ani słowa o zdjęciu paragonu ani o tym, że w ogóle mogą tego zdjęcia żądać. Oni chcą tylko numer i datę paragonu, więc teoretycznie nawet po ten duplikat nie musisz iść emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7086372 Napisano: 30.03.2023 13:34:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Odpowiedź brzmi - większość nie, sprawdź regulamin, próbuj szczęścia. Wyświetl w wątku >>